Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Betekent Daisuke liefde?

Sommige mensen noemen ‘Ik hou van je’ de krachtigste drie woorden in de Engelse taal.

Het is ook een van de meest voorkomende zinnen die mensen in een vreemde taal willen leren.

Dus, hoe zeg je Ik hou van je in het Japans?

Het zal je misschien niet verbazen om te weten dat je liefde bekennen in het Japans een beetje ingewikkelder is dan in het Engels ?

Laten we eens kijken naar de verschillende manieren om het te zeggen!

Ai shiteru (愛してる)

De uitdrukking die je misschien kent uit anime of tekstboeken is ai shiteru (愛してる / あいしてる ), of ai shiteru yo voor de nadruk.

Dit is de meest letterlijke manier om te zeggen ik hou van je in het Japans.

Het kanji karakter ai (愛) betekent liefde. Als je al wat kanji kunt lezen – en je hebt een goed gezichtsvermogen – herken je misschien het karakter voor hart (心 /kokoro) dat in het midden van het karakter voor liefde ligt. Ahh, lief!

Aisuru (あいする) is het werkwoord liefhebben. Het combineert ai (liefhebben) met het werkwoord suru, te doen. Ai shiteru is de gebruikelijke manier om te zeggen ik hou van je in de tegenwoordige tijd. (Shiteru betekent ‘ben aan het doen’, dus je kunt denken aan ai shiteru als ‘ik doe de liefde’, als dat je helpt herinneren!)

Yo (よ) is een partikel dat aan het eind van zinnen wordt gebruikt om nadruk te leggen. Je hoeft dit niet te zeggen, maar het klinkt natuurlijker.

Er is ook de meer formele vorm, ai shiteimasu (あい しています ).

Maar in feite is geen van deze de meest gebruikelijke manier om je liefde in het Japans uit te drukken.

Ai is een zeer sterk woord in het Japans. Het verwijst naar een diepe, langdurige en romantische liefde.

Gewoonlijk zou je alleen zeggen ai shiteru yo tegen iemand voor wie je een diepe verbintenis voelt. Het is iets wat je tegen je levenspartner zou zeggen als je klaar bent om te trouwen.

Japans meisje met bloemen

En zelfs dan zeggen getrouwde stellen dit niet regelmatig tegen elkaar. Het klinkt gewoon te zwaar en formeel. Je zou zeker niet zeggen ai shiteru tegen iemand die je terloops ziet.

dus wat kun je in plaats daarvan zeggen?

Suki desu (好きです)

Je hebt misschien geleerd dat suki desu (好きです / すきです) “zoals” betekent.

En je zou gelijk hebben! Suki kan vertaald worden als ‘zoals’, maar het kan ook ‘liefde’ betekenen. Het hangt erg af van de context.

Zie het zo: liefde is een genuanceerd iets. Er zijn veel verschillende soorten liefde, en ook veel verschillende manieren om je liefde in het Engels uit te drukken – I love you, I adore you, I’m in love with you, I’m crazy about you….

De liefde die je voelt voor je vriendje of vriendinnetje is anders dan de liefde die je voelt voor je ouders, je oma, je kat, of voor een ijsje.

Suki desu is de meest gebruikelijke en natuurlijke manier om uit te drukken dat je iemand of iets leuk vindt, liefhebt of adoreert.

Vergeet niet dat Japanners vaak niet zo expressief zijn met woorden als sommige andere culturen. De werkelijke betekenis hangt af van de context. Dus suki desuOp een eerste afspraakje betekent waarschijnlijk niet dat iemand met je wil trouwen en meteen baby’s wil. Het betekent dat ze je leuk vinden, en dat ze een leuke tijd met je hebben.

Maar suki desu gezegd op een teder moment in een langdurige relatie kan ‘ik hou van je’ betekenen op de manier waarop we het gewoonlijk in het Engels bedoelen.

hoe zeg je ik hou van je in het japans - koppel lachend in bed

Suki is ook de manier om ‘als’ te zeggen voor alles, zelfs levenloze voorwerpen.

Dus je kunt zeggen nihon ga suki desu (日本が好きです) – Ik hou van Japan. piza ga suki desu (ピザが好きです)- Ik hou van pizza.

Je kunt ook verschillende uitgangen toevoegen om de nadruk te leggen. suki desu is neutraal of vrouwelijk. suki da yo is een meer mannelijke manier om te zeggen Ik hou van je in het Japans.

Daisuki desu (大好きです)

Daisuki (大好き / だいすき) betekent “echt leuk vinden” of “heel erg leuk vinden”.

De kanji 大 (dai) betekent groot. En 好き (suki) betekent zoals, zoals we hierboven al zagen. Dus daisuki betekent letterlijk ‘groot als’… schattig, toch?

Daisuki desu kan vertaald worden als ‘ik hou heel veel van je’ of ‘ik vind je heel leuk’. Het is een manier om je gevoelens voor de ander echt te benadrukken.

Daden spreken meer dan woorden

Zoals we al zeiden, zeggen Japanners niet zo vaak ‘Ik hou van je’ als sommige andere culturen. Sommige Engelssprekenden eindigen elk telefoongesprek met hun partner of ouders met ‘I love you’. Dit soort dingen zou in Japan zeer zeldzaam zijn.

Het is niet zo dat Japanse koppels minder van elkaar houden dan westerse koppels… ze voelen gewoon niet de behoefte om het zo vaak hardop te zeggen! In een huwelijk of gezin zou je toewijding aan elkaar vanzelfsprekend moeten zijn.

In Japan spreken daden echt meer dan woorden. Je kunt je liefde duizend keer per dag tonen in de kleine handelingen die je verricht om voor je geliefde te zorgen.

Een traditionele zin die in het Japans wordt gebruikt om elkaar ten huwelijk te vragen is

俺のみそ汁を毎朝作ってくれない / Oreno misoshiru wo tsukuttekurenai
Wil je elke ochtend misosoep voor me maken?

Het klinkt op het eerste gezicht misschien niet erg romantisch. Maar denk eens aan de belofte om er voor de rest van je leven elke ochtend voor je liefje te zijn, en iemand te hebben die ook voor jou zorgt en het leven van alledag met je deelt.

hoe te zeggen ik hou van je in het japans - japanse bruiloft in westerse witte jurk

Dat gezegd hebbende, de misosoepregel wordt tegenwoordig als een beetje ouderwets beschouwd, en de meeste moderne Japanse meisjes zouden je uitlachen als je dat zou zeggen! Toch is het interessant om na te denken over de cultuur achter de woorden.

Heb jij ooit Ik hou van je in het Japans gezegd? Aan welke zin geef jij de voorkeur? Laat het ons weten in de comments!

Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Is daisuki zoals of liefde?

恋愛 (renai): liefde, verliefd worden. 好き (suki): zoals, genegenheid. 大好き (daisuki): Ik vind je heel leuk/veel leuk. 愛してる (aishiteru): Ik hou van je.

betekent “daisuki desu” “ik hou van je”?

Daisuki desu kan vertaald worden als ‘ik hou heel veel van je’ of ‘ik vind je heel leuk’. Het is een manier om je gevoelens voor de andere persoon te benadrukken.

Wat betekent daisuki?

Helaas, “Daisuki” betekent zowel “Ik vind je zo leuk als een vriend. en “Ik hou zoveel van je.” “Zelfs Japanners weten niet altijd welke van de twee het is.

Betekent Suki liefde?

Suki is de manier om “liefde” te zeggen die de meeste studenten Japans, of fans van Japanse animatie, als eerste vinden (hoewel ik moet opmerken dat het niet als zelfstandig naamwoord kan worden gebruikt). Het wordt ook gebruikt door koppels die hun gevoelens voor elkaar hebben vastgesteld en die hun liefde opnieuw willen uitdrukken.

Is daisuki da yo romantisch?

De uitdrukking daisuki da of daisuki is niet beperkt tot romantische interesses of mensen en kan gebruikt worden om je passie uit te drukken voor dingen zoals eten, voorwerpen, dieren, activiteiten, sport, enz. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: “Ryokō daisuki 旅行大好き,” wat betekent “Ik hou echt van reizen” of “Ik hou van reizen. “

Heeft Japans een liefdes woord?

In het Japans kunnen zowel “ai (愛)” als “koi (恋)” ruwweg vertaald worden als “liefde” in het Engels.

Zeggen ze “Ik hou van jou” in Japan?

In het Japans bestaat de uitdrukking “Ik hou van je” taalkundig, maar cultureel niet. Taalkundig is het het best te vertalen als 愛してる of Aishiteru. Op Valentijnsdag krijgen Japanse vrouwen de opdracht dozen bonbons te geven aan de objecten van hun genegenheid.

Wat zijn de 3 manieren om te zeggen ik hou van je in het Japans?

Japans Uitspraak gids Engelse Vertaling
あなたを愛し てい ます Anata o aishiteimasu ik hou van je
愛 し て いる Ai shiteru ik hou van je
好き や ねん Suki yanen Ik hou heel veel van je
好き / 好き です Suki / suki desu Ik hou van je

Is daisuki Dayo romantisch?

De uitdrukking daisuki da of daisuki is niet beperkt tot romantische interesses of mensen en kan gebruikt worden om je passie uit te drukken voor dingen zoals eten, voorwerpen, dieren, activiteiten, sport, etc. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: “Ryokō daisuki 旅行大好き,” wat betekent “Ik hou echt van reizen” of “Ik hou van reizen. “

Betekent ai liefde?

Ai is een Japanse en Chinese voornaam. In het Japans wordt het bijna altijd gebruikt als een vrouwelijke Japanse voornaam, geschreven als あい in hiragana, アイ in katakana, 愛, 藍 of 亜衣 in kanji. Het zou liefde, genegenheid (愛), of indigo (藍) kunnen betekenen. het zou liefde, genegenheid (愛), of bijvoet (艾) kunnen betekenen.

Wat symboliseert liefde in Japan?

Het schrijven van liefde in het Japans wordt weergegeven als het kanji symbool 愛 wat liefde en genegenheid betekent.

Waarom zeggen Japanners zo vaak hai?

Een ander superhandig beleefd Japans woord dat iedereen zou moeten kennen is “hai. ” De meeste mensen weten dat hai ja betekent, maar hai kan ook veel meer betekenen dan ja. Soms, bijvoorbeeld, wordt het ook gebruikt als een beleefde term van erkenning.

Zeggen Japanners nee?

Het woord voor ‘nee’ in het Japans is いいえ (iie) of het meer bekende いや (iya). Maar ‘nee’ zeggen of horen is over het algemeen ongemakkelijk voor Japanners. Een negatief antwoord wordt vaak geherformuleerd in een negatieve vraag waarbij de negatieve vorm van het werkwoord wordt gebruikt.

Ben je OK Japans?

大丈夫ですか? (Daijōbu desu ka?) betekent ben je in orde? Je kunt ook gewoon 大丈夫?(Daijōbu?) zeggen met een stijgende intonatie, maar dit is meer casual. Je kunt deze uitdrukking gebruiken als iemand gewond raakt, er verdrietig uitziet, of in een andere situatie die zorgen baart.

Hoe noem je je vriendje in het Japans?

Leuke Japanse Bijnamen旦那 (danna) – “Hubby “旦那さん (dannasan) – “Hubby”, maar de -san, in dit geval, voegt schattigheid toe. 嫁 (yome) – “wifey” of “bride “夫 (otto) – “Husband “妻 of 奥さん (tsuma of okusan) – “Wife “ダーリン (darin) – “darling “ハニー (hanii) – “honey”

Vorig artikel

Is een Navy SEAL ooit achtergebleven?

Volgend artikel

Is een marinier hoger dan de marine?

You might be interested in …

Wat is Drone Camera Wikipedia?

De Foreign Merger Subsidy Disclosure Act zou federale antitrust handhavingsinstanties in staat stellen om buitenlandse overheid op te sporen. Veel organisaties hebben snel geïnvesteerd in bedrijfstechnologie om de pandemie het hoofd te bieden. Nu is […]

Hoe ziet Magenta eruit?

Het menselijk oog kan ongeveer 10 miljoen kleuren onderscheiden. Als u op ons lijkt, vraagt u zich waarschijnlijk af waar de andere kleuren zijn. Is dit het? Zijn we veroordeeld tot een leven van saai […]

Weigeren vs. Goedkeuren Wat is het verschil?

Wanneer een record, zoals een inkoopdocument of een klantenkaart, door iemand in uw organisatie moet worden goedgekeurd, verstuurt u een goedkeuringsverzoek als onderdeel van een workflow. Afhankelijk van hoe de workflow is ingesteld, krijgt de […]