20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Doet het vullen van voortanden pijn?

Zelfs met een uitstekende thuishygiëne en in-office zorg, gaatjes gebeuren. Een afgebroken tand vergaat. Het glazuur wordt dunner en bacteriën dringen uw tandstructuur binnen. Tandplak hoopt zich op in de diep gegroefde oppervlakken van een kies.

Gelukkig maakt de restauratieve tandheelkunde al tientallen jaren gebruik van amalgaam of gouden vullingen om de tandstructuur te herstellen en een natuurlijke beet en functie mogelijk te maken. Zowel tandartsen als patiënten hebben echter behoefte aan een vulmateriaal dat bij de kleur van de tand past en waarbij minder tandstructuur rond een gaatje hoeft te worden verwijderd.

En zo werden tandkleurige vullingen ontwikkeld. Tandkleurige vullingen, ook wel witte vullingen of composietharsvullingen genoemd, bevatten geen metaal en zijn zo gekleurd dat ze bij de kleur van de tanden van de patiënt passen. Dit duurzame composietmateriaal is gemaakt van siliciumdioxide (glas) en acryl en vult kleine tot middelgrote gaatjes op elke plaats in de mond.

Witte vullingen werken uitstekend aan de voorkant van de mond, die zo goed zichtbaar is als iemand lacht of lacht. Dr. Asra Javeed gebruikt ook composiethars om kleine gaatjes op te vullen en om kleine scheurtjes en andere gebitsfouten te repareren.

Het vulproces is comfortabel en gemakkelijk

Als Dr. Javeed tandbederf ontdekt door visuele inspectie of röntgenfoto’s, verdooft ze het gebied rond de tand met een plaatselijke verdoving om ervoor te zorgen dat de patiënt zich absoluut comfortabel voelt tijdens de behandeling. Met andere woorden, het krijgen van een vulling doet helemaal geen pijn. Als u een rotte tand laat restaureren, voorkomt u in feite de pijn die vaak het gevolg is van de holte.

Vervolgens prepareert de tandarts het tandoppervlak met een boor en handinstrumenten. Omdat ze composiethars gebruikt, hoeft ze minder glazuur te verwijderen dan wanneer ze een metalen vulling zou plaatsen. Dit komt doordat de hars zich direct aan de tandstructuur hecht.

Nadat de tand is geprepareerd, kan dr. Javeed plaatst de composiethars laag voor laag in de plek. Ze hecht elke laag met een speciale uithardingslamp die de composiethars uithardt.

Bovendien kiest ze een kleur die nauw aansluit bij de natuurlijke kleur van de tand. Na het aanbrengen van de lagen en het modelleren van de tand voor de juiste grootte, vorm en beet, polijst uw tandarts de tandkleurige vulling tot een hoogglans.

Composietharsvullingen zijn zeer duurzaam. Patiënten kunnen verwachten dat ze zeven tot tien jaar of langer meegaan bij een goede hygiëne thuis en in de tandartspraktijk. Bovendien hebben ze het voordeel dat ze de gevoeligheid van metalen vullingen wegnemen.

Wat is de beste tandvulling?

De beste tandvulling is natuurlijk helemaal geen vulling. We moeten allemaal ons best doen om tandbederf te voorkomen door:

  • Twee keer per dag poetsen met een fluoridetandpasta en een zachte borstel
  • Dagelijks te flossen om met bacteriën gevulde tandplak te verwijderen
  • Veel water te drinken om de tandoppervlakken te wassen en het speeksel te verhogen
  • Het eten van een laag suiker/koolhydraat dieet met calciumrijke voeding en veel vezels
  • Halfjaarlijkse onderzoeken en hygiënische schoonmaakbeurten bij Smile Care Family Dentistry.

Meer weten?

Wanneer u Dr. Javeed en haar medewerkers ziet voor uw halfjaarlijkse controle en reiniging, vraag dan naar gekleurde vullingen. Zij zullen u het proces en de voordelen van dit innovatieve materiaal uitleggen. Neem vandaag nog contact op met Smile Care Family Dentistry om een afspraak te maken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Kun je een vulling krijgen op je voortanden?

Behandeling van gaatjes in voortanden De behandeling voor gaatjes in voortanden is dezelfde als voor alle andere gaatjes. Meestal betekent dat een vulling. Omdat de gaatjes vooraan in de mond zitten, zal de tandarts meestal porselein of composiethars als vulmateriaal adviseren.

Hoe lang gaan vullingen van voortanden mee?

Meestal gaat een vulling 7-20 jaar mee, hoewel dit afhangt van de plaats van de vulling, de grootte, en je mondhygiëne. Vullingen hebben het zwaar te verduren! Elke keer als je kauwt, wordt je vulling aangetast.

Kun je een vulling krijgen aan de achterkant van je voortand?

Het meest voorkomende type vulling is amalgaam, gemaakt van een mengsel van verschillende metalen. Amalgaamvullingen worden vaak gebruikt voor uw achterste kiezen omdat ze slijtvast zijn. Als u een vulling voor een van uw voortanden nodig heeft, kan uw tandarts een tandkleurige (witte) vulling voorstellen.

Hoe pijnlijk is een vulling?

Hoewel patiënten een licht ongemak melden tijdens een vulling, is het ongebruikelijk om ernstige, ondraaglijke pijn te ervaren. Zoals eerder gezegd, is dit een veel voorkomende procedure voor tandartsen om uit te voeren en de moderne tandheelkunde heeft veel van de pijn verlicht die ooit gepaard ging met het krijgen van een vulling.

Hoe sterk zijn voortanden vullingen?

Amalgaam vullingen zijn relatief goedkoop en resistent. Door hun zilveren kleur vallen ze echter meer op dan composietvullingen op harsbasis en worden ze meestal niet gebruikt op zichtbare plaatsen, zoals de voortanden. Amalgaamvullingen zijn sterk. Ze zijn bestand tegen de krachten van het kauwen.

Hoeveel kost een vulling van een voortand?

De meeste vullingsbehandelingen hebben stabiele prijzen in de volgende prijsklassen: $50 tot $150 voor een enkele, zilveren amalgaamvulling. $90 tot $250 voor een enkele tandkleurige composietvulling. $250 tot $4,500 voor een enkele, gegoten-gouden of porseleinen vulling.

Hoe tandartsen gaatjes in voortanden repareren?

Om permanente gaatjes in voortanden te behandelen, verwijdert de tandarts het aangetaste deel van de tand en vult het met een sterk, restauratief materiaal. Uw tandarts kan tandkleurige composietvullingen gebruiken die gemaakt zijn van kunststofharsen en fijngemalen glasachtige elementen voor een natuurlijk uiterlijk.

Komen gaatjes in voortanden veel voor?

Gaatjes die aan de voorkant van een tand zitten zijn iets zeldzamer dan gewone gaatjes, maar ze vormen wel een reële bedreiging. De symptomen lijken sterk op die van de twee soorten gaatjes, en hoewel zeldzaam, zijn gaatjes aan de voorkant van een tand niet ongehoord. Het vergt iets meer creativiteit om ze te behandelen, maar het is verre van onmogelijk.

Doen vullingen pijn zonder verdoving?

Geen naalden, geen boor en geen pijn Normaal gesproken verdooft uw tandarts uw mond bij het vullen van uw tanden omdat hij een boor moet gebruiken om het rotte weefsel in de tand te verwijderen. Zonder verdoving kunt u tijdens dat proces een lichte pijnscheut voelen.

Kan ik eten na een vulling?

Als u een composietvulling heeft, heeft u geluk! U kunt direct na de procedure eten of drinken. Een composietvulling hardt onmiddellijk uit onder UV-licht. Toch kan uw tandarts u aanraden ten minste twee uur te wachten met eten, omdat uw wangen en tandvlees nog een beetje gevoelloos kunnen zijn van de verdoving.

Is een vulling harder dan een tand?

Mensen willen een natuurlijk ogende glimlach, waardoor composiet vullingen een populaire keuze zijn. Composietvullingen kunnen zich direct aan de tand hechten, waardoor de tand sterker is dan met een amalgaamvulling het geval zou zijn.

Hoe lang gaan vullingen mee?

Gemiddeld gaat een metalen vulling ongeveer 15 jaar mee voordat deze vervangen moet worden, maar de duur kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het knarsen of op elkaar klemmen van de tanden. Tandkleurige vullingen zijn gemaakt van een mengsel van fijne glas- en kunststofdeeltjes.

Is tandbederf een gaatje?

Nee, tandbederf is niet hetzelfde als een gaatje. Maar tandbederf kan wel gaatjes veroorzaken. Tandbederf, of ook wel cariës genoemd, begint als tandplak, de kleverige laag die zich op je tanden opbouwt.

Hoe vaak komen gaatjes in de voortanden voor?

Gaatjes aan de voorkant van een tand zijn iets zeldzamer dan gewone gaatjes, maar ze vormen wel een reële bedreiging. De symptomen lijken sterk op die van de twee soorten gaatjes, en hoewel zeldzaam, zijn gaatjes aan de voorkant van een tand niet ongehoord. Het vergt iets meer creativiteit om ze te behandelen, maar het is verre van onmogelijk.

Zijn voortandvullingen sterk?

Amalgaam vullingen zijn relatief goedkoop en resistent. Door hun zilveren kleur vallen ze echter meer op dan composietvullingen op harsbasis en worden ze meestal niet gebruikt op zichtbare plaatsen, zoals de voortanden. Amalgaamvullingen zijn sterk. Ze zijn bestand tegen de krachten van het kauwen.

Vorig artikel

Wat is Tco in de bouw?

Volgend artikel

Hoe druk je oneindige liefde uit?

You might be interested in …

Wat is Sedimentatie-Suspensie?

Laboratorium 5 – Sedimentatie-Suspensies. Een suspensie is een heterogeen systeem dat gedispergeerde vaste stoffen bevat van een zodanige grootte dat zij bezinken. De sedimentatie- of bezinkingssnelheid van een gesuspendeerde fase hangt af van verschillende factoren […]

Wat is een vlassige man?

Maak kennis met Grammar Coach Verbeter uw schrijven Oorsprong van foxy ANDERE WOORDEN VAN foxy Woorden in de buurt van foxy OVER DIT WOORD Wat betekent foxy betekent? Foxy wordt meestal gebruikt als een slang […]