20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Gaat room en wit samen in een keuken?

Voor het geval je dacht dat je wit en crème niet kunt combineren, dat kan zeker.

Maar soms kan het lijken alsof je een fout hebt gemaakt.

Of misschien heb je de kamer af en lijkt het niet helemaal goed.

Wat als je bijvoorbeeld al je keukenafwerkingen, werkbladen, vloeren en backsplash in wit of crème hebt gekozen, met slechts één uitzondering? Misschien zit je naar je keuken te staren en vraag je je af of er iets mis is.

Hier is hoe je het kunt oplossen.

Witte en crèmekleurige keuken

Better Homes & Gardens

Zie je deze keuken (hierboven)?

Keuken Eethoek

Als je één voor één door ALLE foto’s scrollt, zie je dat deze hele ruimte voor het grootste deel uit KRIJS bestaat (hierboven).

Het lijkt bijna alsof deze huiseigenaar er absoluut van overtuigd was dat te veel wit klinisch en koud zou zijn (misschien). En, het kan ook allemaal opzettelijk zijn geweest, omdat het ding dat deze hele keuken bij elkaar trekt de room en witte subway tegel backsplash is. (Zie eerste afbeelding)

crème en witte keuken

Het pure wit wordt herhaald in de marmeren werkbladen en deze plaat boven de gootsteen. En de witte borden op de open rekken.

Over het geheel genomen is de combinatie van wit en crème in deze ruimte erg mooi.

Hoe kunt u dit in uw interieur laten werken?

Hoe wit en crème te combineren

Wat als je een crèmekleurige leren bank in de woonkamer hebt zoals hierboven?

Witte eetkamer

En witte eetkamerstoelen in een open concept ruimte?

Zorg ervoor dat je zowel het wit als het crème minstens één keer in iets groots herhaalt en laat het er opzettelijk uitzien door ze allebei drie keer te herhalen in een gradatie van kleine, middelgrote en grote elementen.

room en witte woonkamer

Uw gordijnstof (hierboven) zou bijvoorbeeld een combinatie van wit of crème kunnen zijn (dat zorgt voor het “grote” element).

afbeelding

En dan kunt u een aantal crèmekleurige en witte kussens toevoegen (dat zorgt voor het “medium” element).

witte lamp

Crème badkamer

Hier is nog een voorbeeld in deze badkamer in wit en crème (hierboven).

De reden dat dit werkt is dat de muren in dezelfde crèmekleur zijn geschilderd als de kasten. Als de kasten crèmekleurig waren, de muren een andere kleur hadden en alle andere oppervlakken wit waren, zou het lijken alsof de crèmekleurige kasten in de verkeerde tint wit waren geverfd. Toch? Als de kasten de enige crème item in de kamer waren, zou je kunnen denken dat het gewoon een witte mismatch was.

Of als je al crèmekleurige kasten hebt en witte werkbladen, vloeren en armaturen, zou je misschien de plinten en kroonlijsten in dezelfde kleur crèmekleurig kunnen maken om de badkamer samen te voegen.

Crème en roze beige tegels

Better Homes & Gardens

Hier wordt het witte aanrechtblad herhaald in de badkuip, de vensteromlijstingen en de directiestoel. Naast de witte mat in de zwart-wit ingelijste foto boven het badmeubel.

slaapkamer creme

Wat deze slaapkamer (hierboven) perfect zou maken, is als de muren wit waren om een contrast te vormen met de crèmekleurige gordijnen of als de gordijnen wit waren. Dan wat kussenslopen in crème en wit en een crèmekleurig dekbed aan het eind van het bed.

Als je veel room in je huis hebt en je wilt er wit in verwerken, dan zijn dit enkele tips om wit in je huis te introduceren!

Waar in je huis heb je een injectie van room of wit nodig?

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste wit- en crèmekleuren? Mijn Wit is gecompliceerd: A Decorators Guide to Choosing the Right White eBook zal u helpen de juiste witte tinten te kiezen voor uw kasten, sierstrips, plafonds en muren. Dit eBook bevat ook mijn Bonus boek van witten die het giswerk uit uw beslissingen zal nemen.

Je hebt ze allebei nodig als je een heel huis aan witten en neutralen/kleuren moet kiezen, haal ze hier.

Als u de manier waarop u kleur ziet wilt veranderen, word dan een True Colour Expert.

Misschien bent u ook geinteresseerd in de volgende onderwerpen

Kun je crème muren hebben met witte kasten?

Net als bij onze beige suggestie, ja, we denken dat crème muren goed passen bij witte kasten. Wit en creme in het bijzonder, passen goed bij elkaar en geven uw huis een chique, luxe uitstraling. Bij het kiezen van de juiste tint, raden wij lichte tot medium crème muurverf voor witte kasten.

Welk wit past het beste bij crème?

Crème werkt bijzonder goed met pastels, terwijl ivoor een geweldige metgezel kan zijn van marineblauw of kastanjebruin.

Gaan ivoor en crème samen?

De algemene vuistregel luidt: Meng opzettelijk gebroken wit (denk: ivoor, crème, en ecru) om een perfecte imperfecte mix te krijgen. Toch is er de knagende angst dat een gebroken wit stuk er mogelijk verbleekt of vergeeld uitziet, vooral tegen iets dat zo verblindend wit is.

Waarom zien mijn roomwitte kasten er geel uit?

Je antieke witte kasten zien er alleen geel uit omdat ze naast een helder witte grondverf op de muren staan. Zodra u de muren in een andere kleur schildert, zullen ze wit “lezen”. Verf de muren niet te wit en gebruik geen witte apparaten.

Welke kleuren passen bij een crème glans keuken?

Er is een heel scala aan crèmekleuren om uit te kiezen – van elegante, net-niet-witte tinten, zoals ivoor, krijt en albast, tot grijs-crèmes, zoals taupe en steen, en meer aardse tinten, zoals linnen. Crème keukens zien er ook prachtig uit met andere kleuren – lichtblauw tot navy, blush roze, diep groen, grijs, wit en zelfs zwart.

Gaat wit en crème samen?

Wees niet bang om wit en crème te mixen Je denkt misschien dat ze niet samen gaan, maar dat doen ze wel! Crèmekleuren helpen om het wit in je ruimte op te warmen terwijl het licht en helder blijft. Plus, het brengt ook wat subtiele variatie aan.

Gaan roomwit en GRIJS samen?

Crème en grijs is een moderne combinatie die wordt gebruikt om een schema te creëren dat rustgevend en gender neutraal is. Wanneer de twee tinten goed in balans zijn, werken ze goed in bijna elke kamer van het huis en kunnen ze op verschillende manieren worden geïntegreerd om tegemoet te komen aan de functionaliteit van de kamer.

Past GRIJS bij een crèmekleurige keuken?

Crème keukens zien er ook prachtig uit met andere kleuren – van lichtblauw tot navy, blush roze, diep groen, grijs, wit en zelfs zwart.

Gaan room en wit samen?

Wees niet bang om wit en crème te mixen Je denkt misschien dat ze niet samen gaan, maar dat doen ze wel! Crèmekleuren helpen om het wit in je ruimte op te warmen terwijl het licht en helder blijft. Plus, het brengt ook wat subtiele variatie aan.

Is crème een warme of koele kleur?

Crème is warm en heeft een gelige ondertoon. Crème is veel moeilijker te dragen voor iemand met koele ondertonen en zal vaak veel make-up nodig hebben.

Past grijs bij een crème keuken?

Crème keukens staan ook prachtig bij andere kleuren – lichtblauw tot navy, zachtroze, diepgroen, grijs, wit en zelfs zwart.

Zijn crèmekleurige keukens nog steeds in de mode?

Maar voor 2021 is het tij gekeerd, en zijn die romige neutralen geactualiseerd met een nieuw, verfijnd kleurenpalet, dat een ruimere keuze aan zachte neutralen biedt. Crèmekleurige keukens zijn de ideale keuze voor wie op zoek is naar een veilige neutrale tint, maar dan een kleur die warmer is dan wit en niet zo uitgesproken als grijs.

Welke vloer past bij een crèmekleurige keuken?

Grijze en zwarte tegels kunnen het beste worden gebruikt in huizen waar de eigenaar een grote indruk wil maken zodra de gasten de keuken binnenstappen. Grijs en zwart kunnen een ongeëvenaard natuurlijk contrast vormen met uw crèmekleurige keuken, en vallen vooral op in ons assortiment marmer effect vloertegels.

Is crème kleur goed voor keuken?

En creme is de perfecte kleur om dat te doen. Zacht, uitnodigend, nog steeds neutraal maar net iets warmer dan wit, het is een veelzijdige tint die perfect is voor het creëren van een klassieke keuken.

Past grijs bij crème?

Crème en grijs is een moderne combinatie die wordt gebruikt om een schema te creëren dat rustgevend en genderneutraal is. Wanneer de twee tinten goed in balans zijn, werken ze goed in bijna elke kamer van het huis en kunnen ze op verschillende manieren worden geïntegreerd om tegemoet te komen aan de functionaliteit van de kamer.

Vorig artikel

Zien Marine wapenkapiteins gevechten?

Volgend artikel

Dekt de verzekering voor huiseigenaren het instorten van het plafond?

You might be interested in …