20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Gebruikt Maybelline Mica?

Leestijd: 0 min.

Mica is een natuurlijk voorkomend mineraal. Het wordt gebruikt in gepigmenteerde producten zoals foundation in poedervorm om ondoorzichtigheid te bieden en pigmenten een parelachtig, glanzend uiterlijk te geven.

Om het in onze producten te herkennen, kijk je naar de ingrediëntenlijst op de verpakking. Het is te vinden onder de naam MICA.

Waar komt het vandaan?

Onze mica komt voornamelijk uit de VS en India.

Waar komen ze vandaan?

Mica wordt rechtstreeks uit de bovengrond gewonnen. Het is een van de belangrijkste bestanddelen van graniet.

Mica is een veilig ingrediënt dat wordt gebruikt in lipmake-up, nagellak en foundation dankzij de vele eigenschappen en voordelen.

Schittering en glans

In India is mica vooral afkomstig uit sociaal en economisch achtergestelde gebieden waar het risico bestaat op kinderarbeid en onveilige arbeidsomstandigheden en waar bij de toeleveringsketen meerdere actoren betrokken zijn, wat een volledige beoordeling moeilijk maakt.

Feiten:

  • Met het oog op deze uitdagingen hebben wij ons ertoe verbonden in India te blijven en de traceerbaarheid en transparantie van onze bevoorradingsketen te garanderen. Wij zijn van mening dat het stopzetten van het gebruik van Indiaas mica de situatie in de regio verder zou verzwakken. Bovendien steunen lokale NGO’s en organisaties van deskundigen de inspanningen om de bevoorradingsketen van mica veilig te stellen en zo de levens- en arbeidsomstandigheden in de regio te verbeteren.
  • Wij spelen een actieve rol in collectieve acties zoals het Responsible Mica Initiative (RMI)* om de verantwoorde bevoorrading met Indiaas mica te garanderen.
  • Als ondertekenaar van het Global Compact van de Verenigde Naties hebben wij ons ertoe verbonden de mensenrechten in onze toeleveringsketen te respecteren en te bevorderen. Deze verbintenis is een van de pijlers van onze Ethische Code.

*Een initiatief om kinderarbeid en onaanvaardbare arbeidsomstandigheden in de Indiase aanvoerketen van mica uit te roeien door de krachten van de verschillende sectoren te bundelen met steun van lokale NGO’s. Voor meer informatie kunt u het laatste verslag van het RMI hier vinden.

Wij gebruiken Indiase mica vanwege zijn zeer performante eigenschappen: het brengt glans, glitter of ondoorzichtigheid (bijvoorbeeld voor een betere dekking in poedervormige foundation).

Wanneer het technisch mogelijk is, gebruiken we synthetisch mica.

Tegenwoordig is 99% van ons mica afkomstig van volledig gecontroleerde bronnen. L’Oréal is stichtend lid van het Responsible Mica Initiative en zet zich in voor het beëindigen van kinderarbeid en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van Indiase gemeenschappen die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van mica.

Door samen te werken met belanghebbenden (industrieën, NGO’s, enz.) en afnemers van mica via het RMI, dragen we ertoe bij dat de sector verantwoordelijk en ethisch is en kinderen beschermt.

Wij ondersteunen het levensonderhoud van lokale Indiase gemeenschappen door de toeleveringsketen veilig te stellen.

Door mica in India te blijven betrekken via een transparante en traceerbare bevoorradingsketen, moedigen we de economische ontwikkeling aan en verbeteren we de levensomstandigheden van de arbeiders in India.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Welke cosmeticamerken gebruiken mica?

Veel cosmeticabedrijven gebruiken mica in hun producten, enkele van de grotere namen bedrijven die dit anorganische materiaal gebruiken zijn Eśtee Lauder, MAC, Rimmel, Bobbi Brown, Clinique, en Too Faced.

Welke make-up heeft geen mica?

Mica-Vrije Make-upPure Anada pressed eye shadow in Sweetheart – deksel. RMS beauty oogschaduw in Enchanted Moodlight – buitenste hoek. RMS beauty Sensual Skin Trio. Blush in Demure. Luminizing Powder in Madeira Bronzer. Luminizing Powder in Grande Dame – highlight. Red Apple Beauty lipgloss in Sun Sparkles.

Gebruikt Loreal mica?

Wanneer het technisch mogelijk is, gebruiken we synthetische mica. Tegenwoordig is 99% van onze mica afkomstig van volledig gecontroleerde bronnen. L’Oréal is stichtend lid van het Responsible Mica Initiative en zet zich in voor het beëindigen van kinderarbeid en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van Indiase gemeenschappen die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van mica.

Gebruikt Kylie cosmetica mica?

Kylie Cosmetics zegt dat hun mica wereldwijd wordt ingekocht en ze zeiden dat ze hun lab zullen vragen om te controleren of hun mica ethisch is ingekocht.

Gebruikt NYX mica?

NYX beweert niet dat het een duurzaam bedrijf is en zet zichzelf ook niet in de markt. Toen ik NYX vroeg naar hun ethische mica mijnbouw beleid, stuurden ze me een link naar hun moederbedrijf, L’Oreal’s duurzame inkoopbeleid.

Waarom is mica slecht in make-up?

De aanwezigheid van mineralen zoals arsenicum, kwik en lood kan een groot veiligheidsrisico opleveren bij “natuurlijk” mica in schoonheidsproducten. Deze potentieel schadelijke ingrediënten zijn één van de redenen waarom synthetisch mica werd uitgevonden.

Gebruikt glossier mica?

Mica zit in Gen G en Haloscope, en we werken alleen samen met degenen die ethische arbeidspraktijken gebruiken.

Gebruikt Garnier mica?

Is Garnier (L’Oreal) Mica van ethische oorsprong? Garnier heeft niet geantwoord toen ik vroeg of hun mica ethisch verkregen is zonder kinderarbeid of dwangarbeid. En als onderdeel van Garnier’s Green Beauty Initiative, werken ze aan het elimineren van alle nieuw plastic in hun verpakkingen tegen 2025.

Gebruikt Morphe mica?

Mica is een ingrediënt dat in veel schoonheidsproducten wordt gebruikt om een glanzende gloed te creëren. Als het niet ethisch geoogst is, zouden James Charles en Morphe moeten stoppen met de verkoop van het James Charles X Morphe palette totdat ze de formules van hun producten veranderen om synthetische of ethisch geoogste, fair trade mica te bevatten.

Zit er mica in lippenstift?

In welke make-up zit mica? Mica heeft een natuurlijke glans waardoor het een ideaal ingrediënt is voor make-up producten die glinsteren: zoals lipgloss, highlight, oogschaduw, blush, bronzer, body glitter, nagellak, en lippenstift.

Is mica OK voor de huid?

Mica is veilig voor bijna alle huidtypes, zelfs bij gebruik op de ogen en lippen, wanneer het plaatselijk op de huid wordt aangebracht. Je raadt het al, het veroorzaakt alleen problemen voor de gevoelige huid. Dit is de deal: mica komt van gebroken steen.

Gebruikt Charlotte Tilbury mica?

Charlotte Tilbury is cruelty-free, maar Charlotte Tilbury is eigendom van Puig, een moederbedrijf dat NIET cruelty-free is. Charlotte Tilbury beweert dat hun mica ethisch gewonnen wordt zonder kinderarbeid. Zie hun ethisch mica mijnbouw beleid hier.

Gebruikt Sephora mica?

Mica wordt gebruikt in een oneindige hoeveelheid producten die we elke dag gebruiken, inclusief mobiele telefoons en auto’s. Tot nu toe zijn de enige twee oogschaduw producten die echt Fair-Trade Mica zijn die ik heb gevonden Aether Beauty – die adverteert het recht op de Sephora website, op hun eigen website, en hun verpakking.

Gebruikt Urban Decay mica?

Urban Decay is wreedheid-vrij maar Urban Decay is eigendom van L’Oreal, een moederbedrijf dat NIET wreedheid-vrij is. Urban Decay verwees naar hun moederbedrijf, L’Oreal’s mica sourcing beleid. En L’Oreal stelt, “vandaag de dag, 99% van onze mica komt uit volledig gecontroleerde bronnen.

Is mica veilig voor de lippen?

A: Ja, dit is Mica van cosmetische kwaliteit. Het is veilig om op je huid aan te brengen. Ik doe het in zelfgemaakte lippenbalsems. Wanneer u uw Mica ontvangt, controleer dan het potje om er zeker van te zijn dat het is geëtiketteerd voor cosmetisch gebruik.

Volgend artikel

Wat is een ander woord voor porselein?

You might be interested in …

Wat is vatenbier?

Diary of a Beer Girl’s Isla Mercer onderzoekt de voor- en nadelen van elk vat, en beslecht het debat voor eens en voor altijd. Vaten vs. vaten. Een debat met zeer overtuigde voorstanders aan beide […]

Hoe activeer ik WiFi op mijn Spectrum-modem?

Bij Allconnect hebben we een gebruiksvriendelijke Spectrum-zelfinstallatiegids ontwikkeld die u begeleidt bij het installeren van de technologie die u nodig hebt om toegang te krijgen tot het internet. Hoe installeert u zelf uw Spectrum-internet? Spectrum […]