30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Geef je fooi als er leveringskosten zijn?

Lahle Wolfe heeft meer dan 25 jaar ervaring in de ontwikkeling van kleine bedrijven en leidde haar eigen digitale marketingbedrijf.

Iedereen die wel eens pizza of ander eten heeft besteld om te laten bezorgen, heeft zich wel eens afgevraagd hoeveel fooi de bezorger moet geven. Hoewel een fooi technisch gezien niet verplicht is, is het onbeleefd om geen fooi te geven aan de bezorger. Dus als u geen fooi wilt geven, bestel het eten dan om het af te halen.

Bezorgkosten

Naast het geven van fooi, rekenen veel restaurants bezorgkosten (meestal zo’n $3 tot $10 voor de hele bestelling). Soms zijn deze bezorgkosten hoger als het eten wordt bezorgd in een kantoorgebouw of als de bestelling groter is dan een typische bezorgronde.

Aangezien de bezorgkosten zelden of nooit naar de chauffeurs gaan, mogen ze niet als deel van uw fooi worden beschouwd.

Ook is een minimumbezorgvergoeding niet hetzelfde als een fooi. Het gaat om de minimumprijs van het voedsel dat je moet bestellen om door het restaurant te laten bezorgen. De restauranteigenaar mag vooraf een minimum bezorgvergoeding vragen en hoeft die niet door te geven aan de chauffeur, tenzij die niet genoeg fooi krijgt om ten minste het federale minimumloon te verdienen.

Hoeveel fooi moet je geven aan bezorgers van pizza en ander eten

Voor bestellingen van $20 of minder is het gebruikelijk om een minimum fooi van $3 te geven. Voor elk bedrag boven $20 geef je 10 tot 15% fooi, maar nooit minder dan $5.

Voordat u voor die fooi van $3 bij kleine bestellingen kiest, moet u zich afvragen of u dezelfde rit voor slechts drie dollar zou maken. Als uw chauffeur op tijd en beleefd was, bedank hem dan met een betere fooi.

Wanneer overweeg je meer fooi te geven?

Uw bezorger is een mobiele ober, en u moet het geven van fooi niet als optioneel beschouwen. Hoewel u er altijd voor kunt kiezen om de aanbevolen minimumfooi te geven, moet u er rekening mee houden dat op bepaalde momenten en in bepaalde omstandigheden een grotere fooi gepaster zou zijn.

Verhoog bijvoorbeeld uw fooi:

  • Bij slecht weer (hagel, ijzel, sneeuw, zware regen, enz.) of wanneer de omstandigheden voor de chauffeur gevaarlijker zijn dan normaal
  • Wanneer de chauffeur meer dan vijf mijl van een winkellocatie moet reizen om de levering te doen
  • Tijdens piekbestellingen, zoals grote sportevenementen op televisie, wanneer de chauffeurs harder en sneller moeten werken om het eten nog warm bij u te krijgen
  • Als de chauffeur u uitstekende service of een voorkeursbehandeling heeft gegeven

Waarom fooi geven aan bezorgers belangrijk is

Meestal krijgen bezorgers het minimumloon of minder en verdienen ze meer aan fooien. Als de fooien plus het uurloon van een chauffeur niet gelijk zijn aan het federale minimumloon (of, als dat hoger is, het minimumloon van de staat), moet de werkgever het verschil bijbetalen.

Dat is de reden waarom de meeste restaurants nu een minimumbezorgvergoeding vragen – het voorkomt dat de werkgever de chauffeur moet betalen om het verschil te compenseren als hij niet genoeg fooi krijgt. In wezen garandeert de bezorgvergoeding die van u wordt geïnd de chauffeur ten minste het minimumloon zonder dat de werkgever hoeft bij te springen.

Als de bestuurder het minimumloon verdient op basis van zijn uurloon, plus fooi, min de huidige vergoeding per mijl die de federale wet voorschrijft, krijgt de werknemer waarschijnlijk niets van die bezorgvergoeding.

Sommige chauffeurs krijgen een kleine commissie voor elke levering om de kosten voor benzine en het gebruik van hun auto te compenseren. Zij kunnen ook een kleine vergoeding krijgen voor het aanbrengen van het uithangbord van het bedrijf op hun auto.

Naast het betalen voor hun benzine, verzekering, en verhoogde kosten voor slijtage aan hun auto’s, moeten bezorgers misschien hogere verzekeringspremies betalen, extra dekking dragen of uniforme onderhoudskosten betalen.

Met andere woorden, bezorger zijn is niet lucratief, en uw fooien maken een verschil voor de chauffeur.

Wat te doen als de bezorgdienst slecht is

Als de service slecht is en je besluit geen fooi te geven, bel dan op zijn minst de manager van de winkel en leg uit waarom de service slecht was. Het kan zijn dat het probleem met de bezorging niets met de chauffeur te maken had, maar met iemand anders die de bestelling klaarmaakte of met een manager die een chauffeur te veel bestellingen tegelijk liet bezorgen, waardoor ze te laat waren, of dat de bestelling koud was.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoeveel fooi geef je bovenop de bezorgkosten?

Andere bronnen ondersteunen die conclusie: Consumer Reports merkt op dat $3 tot $5 standaard is, of ongeveer 20% van de totale rekening, afhankelijk van welke hoger is. Gemiddeld waren klanten bereid om maximaal $8.50 te betalen voor de fooi, bezorgkosten en servicekosten samen, volgens het rapport van U. S. Foods.

Wat is het nut van bezorgkosten?

Wat is een bezorgvergoeding? Bezorgkosten zijn er om de kosten te dekken van het brengen van het voedsel naar de plaats waar de klanten zich bevinden. De manier waarop deze vergoedingen worden opgesplitst hangt af van de manier waarop een restaurant zijn bezorgactiviteiten uitvoert – we zullen de verschillende manieren bespreken waarop restaurants dit inkomstenkanaal kunnen benaderen.

Is het onbeleefd om de bezorger geen fooi te geven?

Iedereen die wel eens pizza of ander eten heeft laten bezorgen, heeft zich wel eens afgevraagd hoeveel fooi de bezorger moet geven. Hoewel een fooi technisch gezien niet verplicht is, is het onbeleefd om geen fooi te geven aan de bezorger. Dus, als je geen fooi wilt geven, bestel het eten dan om af te halen.

Weten bezorgers of je fooi geeft?

Ja, bezorgers en chauffeurs van rideshare hebben hun eigen versie van de app op hun telefoon en zij zullen het bedrag van je fooi zien voor elke Uber Eats bestelling. Als klanten fooi geven na levering, ontvangt de chauffeur een pushmelding wanneer de fooi na levering is toegevoegd, en wordt hun inkomensverdeling bijgewerkt.

Hoeveel fooi geef jij voor een pizzabezorging van $20?

In het algemeen geldt voor bezorgbestellingen van minder dan $20 een minimum fooi van $3. Is de bestelling meer dan $20, dan is het gebruikelijk om een fooi te berekenen die 10%-15% van de bestelling bedraagt (maar nooit minder dan $5).

Waarom moet ik fooi geven aan bezorgers?

De standaard 15% of 20% kan ook een goede keuze zijn bij het bepalen van het bedrag dat je als fooi aan je chauffeur moet geven. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat de chauffeurs een vast inkomen hebben zodat ze in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

Wat is een goede fooi voor bezorging?

Volgens Jorie Scholnik, een etiquette expert, vraagt dat om een fooi. “Een fooi van 10%-15% is een goed begin,” zegt ze. “Ik geef de bezorger meestal 15% als er geen bezorgkosten zijn inbegrepen. ” Als het slecht weer is, raadt The Emily Post Institute aan om een chauffeur 15%-20% fooi te geven.

Is $5 een goede fooi voor bezorging?

In tegenstelling tot het geven van een fooi aan een ober, is er geen “standaard” fooi voor bezorging. Matt Maloney, medeoprichter van Grubhub, suggereert een minimum fooi van $5 of 20%, zolang de service goed was. Over het algemeen is een fooi van 15%-20% voor een goede service redelijk.

Is het onbeleefd om geen fooi te geven aan een bezorger?

Iedereen die wel eens pizza of ander eten heeft laten bezorgen heeft zich afgevraagd hoeveel fooi de bezorger moet geven. Hoewel een fooi technisch gezien niet verplicht is, is het onbeleefd om geen fooi te geven aan de bezorger. Dus, als je geen fooi wilt geven, bestel het eten dan om af te halen.

Is het OK om geen fooi te geven aan de bezorger?

Over het algemeen niets. Als bezorger zijn sommige van de ideeën die mensen voorstelden illegaal. Wat betreft langzamere service, de meeste pizza plaatsen prijs snelheid dus ze misschien niet graag te leveren aan u snel, maar ze geconfronteerd met een kont kauwen. Als je me geen fooi zou geven, zou ik je alleen maar bedanken voor je zaak en hopen dat de volgende klant fooi geeft.

Is $5 dollar een goede fooi voor pizza bezorging?

Je moet absoluut fooi geven aan bezorgers van eten (of koeriers of fietsers, in bepaalde steden), of ze nu pizza of warm eten bezorgen via een bezorg-app van derden. Lifestyle en etiquette expert Elaine Swann stelt voor om een fooi van $3 tot $5 te geven wanneer de bezorger arriveert.

Is een fooi van $5 te veel?

Je zou altijd minstens 15% fooi moeten geven. Ik geef meestal minstens 20% fooi van de rekening. Als ik ga lunchen met een vriend en de rekening ligt ergens tussen de $25. 00 tot $33. 00, $5.00 is een fatsoenlijke fooi.

Is 2 dollar fooi te weinig?

Een fooi van $2 is alleen goed op een bestelling van $6 of minder. Het is gemiddeld op een rekening van $8. Je fooi moet minstens 20% zijn.

Wat gebeurt er als je de pizza man geen fooi geeft?

Over het algemeen niets. Als bezorger zijn sommige van de ideeën die mensen voorstelden illegaal. Wat langzamere service betreft, de meeste pizzeria’s prijzen snelheid, dus ze leveren misschien niet graag snel aan u, maar ze krijgen wel een pak slaag. Als je me geen fooi zou geven, zou ik je alleen maar bedanken voor je zaak en hopen dat de volgende klant fooi geeft.

Hoeveel fooi geef je voor een pizza levering van $30?

Pizza bezorging Tip Gids Hieronder staat de aanbevolen fooi voor de pizza bezorger: 15% is het aanbevolen fooi percentage. 10% of minder voor middelmatige service. 20%+ voor geweldige service.

Vorig artikel

Hoe maak je een naad af zonder een overlockmachine?

Volgend artikel

Waarmee verzegel je geverfde stenen?

You might be interested in …

Wat betekent rood haar voor een meisje?

Er is geen twijfel mogelijk dat roodharigen een zeldzaam ras zijn (minder dan 2% van de bevolking om precies te zijn) en daarom zullen ze altijd opvallen in een menigte – zelfs als ze het […]

Wat gebeurt er als klei nat wordt?

Klei-water interactie. (1) Hydratatie treedt op als kleipakketjes water absorberen en opzwellen. (2) Dispersie (of disaggregatie) veroorzaakt dat kleiplaatjes uit elkaar vallen en in het water uiteenvallen door het verlies van aantrekkingskrachten omdat water de […]