28 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Heb ik een braadrek nodig?

Fritters rusten op een koelrek

Alle producten op Bon Appétit zijn onafhankelijk geselecteerd door onze redactie. Als u echter iets koopt via onze links, kan het zijn dat wij een commissie ontvangen.

Tegen de tijd dat je aankomt bij het gedeelte “laten afkoelen” van het recept voor een biscuittaart of een partij kip voor de picknick, ben je klaar om de overwinning op te eisen en je meesterwerk te delen met de groeps-chat. Maar loop niet op de zaken vooruit – je eten goed laten afkoelen maakt het verschil tussen een knapperig, knapperig frietje en een zielig, zompig hoopje geraspte groenten. En om dat te doen, heb je een koelrek nodig. Het beste koelrek zorgt ervoor dat uw taarten en koekjes perfect vochtig blijven en dat uw gefrituurde garnalen het krokante laagje behouden waar u zo hard voor gewerkt heeft.

oven veilig koelrek

Nordic Ware Koelrek

Waarom heb ik een koelrek nodig?

Gebakken producten zijn temperamentvol. Je kunt een perfect gebakken cake uit de oven halen – een cake die de tandenstoker heeft doorstaan en die licht veerkrachtig aanvoelt – en dan een paar uur later een plak uit de pan snijden en dan een kruim aantreffen dat taai en droog is in plaats van mals en vochtig. Het probleem? Je hebt je perfecte cake in een hete doos gestopt door hem in de pan te laten zitten, waar hij verder bakte en overgaar werd. Dit kan vermeden worden met een koelrek, dat zorgt voor een snellere en gelijkmatigere afkoeling. We raden aan om je cake 10 minuten in de pan op een koelrek te zetten, zodat de lucht onder de pan kan circuleren terwijl hij opstijft, en hem dan op het rek te zetten om volledig af te koelen.

De voordelen van een koelrek zijn niet beperkt tot gebakken producten. Het is ook de sleutel tot het houden van uw knapperig voedsel knapperig. Een rooster tilt het voedsel van het vaste oppervlak af, zodat de lucht kan circuleren en de onderkant van uw visfilets niet klef wordt door het absorberen van achtergebleven stoom. Je wilt ook niet dat gefrituurd voedsel in zijn eigen vet blijft zitten (zoals deze aloo tikki), dus het koelrekje laat overtollig vet wegdruppelen.

Dus ik kan mijn koelrek gebruiken om af te koelen, duh. Maar kan ik het gebruiken om in de pan te bakken?

Dat kan en moet, zolang het rek maar het label ovenbestendig draagt. Door het open rek kan warme lucht circuleren zoals koude lucht dat doet, wat betekent dat zowel de boven- als de onderkant van je in de oven gebakken kipkoteletten lekker knapperig worden. Je eten ligt iets hoger dan de pan, waardoor het sneller en gelijkmatiger gaart en beter bruin wordt. Het gebruik van een koelrek voor het bakken op de bakplaat is vooral goed voor knapperig gebakken kippenvleugels of zelfs het roosteren van een hele vogel. Denk aan een friteuse, maar dan low-tech. U kunt uw rooster ook gebruiken om het spek uit de oven lekker knapperig te laten worden of om uw biefstuk te laten uitlekken over broccolini en witte bonen. Dat is koken met een bakplaat op zijn best.

Dus welk rooster is het beste rooster?

Als je je rooster niet alleen wilt gebruiken om te koelen, maar ook om te koken, zoek er dan een met het label ovenbestendig en met een rooster zodat je voedsel niet door de roosters glijdt. Noteer de afmetingen en zorg ervoor dat het rek goed in je bakvorm past – er mag niet te veel speling zijn tussen het rek en de randen van je bakvorm. Wij zijn dol op dit Nordic Ware koelrooster dat met zijn afmetingen van 16,75 x 11,5 perfect past in onze favoriete halve bakpan met rand. Het is van hoge kwaliteit, antiaanbaklaag en hittebestendig tot 400℉.

oven veilig koelrek

Nordic Ware Koelrek

Als u op hogere temperaturen kookt of braadt, kies dan voor een roestvrijstalen rooster, dat hittebestendig is tot 575℉. Omdat dit rek geen antiaanbaklaag heeft, kan het nodig zijn om het een flinke laag kookspray te geven, afhankelijk van wat u gaat koken.

Kitchenatics Roestvrij Koelrek (Half Blad)

Zijn er nog andere manieren waarop ik met mijn koelrek kan koken?

Ja! We raden je ten zeerste aan om je rooster mee te nemen naar de grill, vooral wanneer je kleine of dunne ingrediënten kookt, zoals sperziebonen, cherrytomaatjes of inktvis die gemakkelijk door de grillroosters kan vallen. Je zou kunnen investeren in een grillmand, maar een rooster is makkelijk op te bergen, en je zult het de hele tijd gebruiken, zoals we net hebben besproken, toch? De beste koelrekken voor je grill zijn iets kleiner, ongeveer 8,5″ x 12″ (de grootte van een kwart vel) en hebben een roestvrijstalen constructie – geen anti-aanbaklaag hier – voor maximale duurzaamheid bij hoge hitte. Tip: Leg het koelrek omgekeerd op de grill, zodat u de poten van het rek met een tang kunt vastpakken om het gemakkelijk te verplaatsen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat kan ik gebruiken als ik geen bakrek heb?

How to Make a Baking Rack | Food & Wine – Video №1 Als je eenmaal aan het einde van je folie bent. Op magische wijze. Schuif het dan mooi en gemakkelijk op je bakMeer als je aan het einde van je folie bent. Magisch. Dan schuif je het mooi en makkelijk op je bakplaat. En net als dat een zelfgemaakt bakrek je vooruit kan met je mooie spek. | Start tijd – 0:24

Kun je een oven gebruiken zonder rek?

In plaats van de middelste rekken te gebruiken, plaats je bakplaat direct op de vloer van de oven. Dit geeft “de heetste, meest gelijkmatige en directe warmte mogelijk. “

Wat is het doel van een rooster voor het bakken?

Het rooster zorgt voor luchtcirculatie en gelijkmatig rustend vlees, terwijl eventuele druppels worden opgevangen in de omrande bakplaat eronder, in plaats van dat ze van je snijplank druipen.

Hoe bak je zonder rooster?

Je kunt een rekje maken van opgerolde stukjes aluminiumfolie, open koekjesvormpjes, of zelfs een klein rekje van bijvoorbeeld een broodroosteroven in een braadslee plaatsen om te improviseren. Je kunt de cake overbrengen op een koele, vlakke ondergrond zoals een bord, snijplank, of koele bakplaat om hem te laten afkoelen.

Hoe koel je een cake zonder rekje?

Een andere manier om een cake af te koelen zonder rooster is door hem in je vriezer te zetten. Zodra je de cake uit de oven haalt, hoef je hem alleen nog maar even te laten afkoelen. Wikkel de cake dan in de pan met een schone doek en zet hem in je vriezer. Door het af te dekken voorkom je dat je cake uitdroogt en hard wordt.

Bij het bakken Waar moet het ovenrek staan?

Als je twijfelt, kies dan het midden. Voor de meeste bak- en kooksituaties, zal het middelste rek het voedsel gelijkmatiger bakken en braden. Maar denk eraan, deze regel geldt alleen als je op één rooster tegelijk bakt.

Is het OK om de bodem van de oven met folie te bedekken?

Het gebruik van folie op ovenrekken kan de warmteverdeling in de oven verstoren en een optimaal bakresultaat in de weg staan. Hitte die weerkaatst wordt door aluminiumfolie kan het voedsel overkoken of de verwarmingselementen van uw oven beschadigen. Het bekleden van uw gasoven met aluminiumfolie kan de warmte en de luchtstroom blokkeren, en minder dan optimale kookresultaten geven.

Wat als ik geen rooster heb?

Je kunt een rekje maken van opgerolde stukjes aluminiumfolie, open koekjesvormpjes, of zelfs een klein rekje van bijvoorbeeld een broodroosteroven in een braadslee doen om te improviseren. Je kunt de cake overbrengen op een koele, vlakke ondergrond zoals een bord, snijplank, of koele bakplaat om hem te laten afkoelen.

Waarom blijven mijn cakes aan het koelrek plakken?

Cake lagen die te lang afkoelen in de pan zullen blijven plakken tenzij ze bekleed zijn met perkamentpapier. Als je cake is afgekoeld in de pan en was ingevet met shortening & bloem, zal dit ervoor zorgen dat de cakelagen in de cakevorm blijven kleven.

Heb je een koelrek nodig voor cake?

Koelrekken zijn echt een essentieel stuk gereedschap voor een bakker. Ze bieden een perfecte plaats om een hete pan of een ontpannen product snel en gelijkmatig te laten afkoelen. Als je eenmaal begint met taarten, wil je een koelrek dat groot genoeg is om een hele taart op te zetten.

Op welk rek moeten brownies gebakken worden?

middelste oven rek
Het middelste ovenrooster is de gelukkige plaats waar de lucht circuleert, de warmtebronnen gelijkmatig verdeeld zijn, en de boven- en onderkant niet het gevaar lopen te verbranden of te snel bruin te worden. Het is de perfecte plaats voor cakes, koekjes en brownies om te blijven bakken.

Welk rek is het heetst in een oven?

De meeste (zo niet alle) ovens zijn heter aan de bovenkant dan aan de onderkant. Dus, als je twee bakplaten in je oven hebt, een op een hoger rek en een op een lager rek, zal de bakplaat op het hogere rek sneller gaar zijn. Daarom is het belangrijk om uw pannen niet alleen van voor naar achter te draaien, maar ook van boven naar beneden.

Hoe maak je het glas van de ovendeur schoon?

Open de deur en veeg met een vochtige microvezeldoek alle losse stukjes vuil eraf. Giet het zuiveringszout in de kom. Voeg langzaam water toe aan het zuiveringszout om een pasta te maken. Smeer de pasta aan de binnenkant van de ovenruit. Laat dit ongeveer 15 tot 20 minuten zitten. Bevochtig een schone microvezeldoek en veeg de pasta weg.

Wat is de snelste manier om de bodem van een oven schoon te maken?

Handmatig wassen met een sopje is de aangewezen reinigingsmethode, maar dit is zeker te verkiezen boven knielen en schrobben aan een verbrande ovenbodem. Maar als u hardnekkig aangebakken vet van de ovenbodem moet verwijderen, is zuiveringszout en citroen/witte azijn een goede oplossing.

Hoe koel je cake lagen zonder rekje?

Een van de eenvoudigste technieken die je kunt doen om een cake af te koelen zonder rooster is om het 20 tot 40 minuten te laten afkoelen op de pan. Zodra je het uit de oven haalt, hoef je het alleen maar op de zijkant of boven de tafel te zetten waar de lucht lekker circuleert en het te laten afkoelen.

Vorig artikel

Waarmee bekleed je plantenbakken?

Volgend artikel

Hoe gooi je alcoholhars weg?

You might be interested in …

Hoe vaak moet je koffiedrab op rozen doen?

Dit bericht bevat affiliate links. Als u klikt en iets koopt, kunnen wij een commissie ontvangen, zonder extra kosten voor u. Zie onze openbaarmaking beleid voor meer informatie. Inhoudsopgave Ontdek of het gebruik van koffiedik […]

Wat is zelfopenbaring?

Het eerste bekende gebruik van zelf-openbaring was in 1651 Woordenboek In de buurt van zelfopenbaring Statistieken voor zelfonthulling Citeer dit item “Zelfopenbaring.” Merriam-Webster.com Woordenboek, Merriam-Webster, https://www.merriam-webster.com/dictionary/self-revelation. Geraadpleegd op 15 feb. 2022. Meer van Merriam-Webster over […]