30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Heeft Mukuro een oogje op Junko?

Despair Sisters is het familie/femslash schip tussen Junko Enoshima en Mukuro Ikusaba uit de Danganronpa fandom.

Inhoud

Canon

Mukuro is Junko’s oudere tweelingzus. Terwijl Mukuro veel om haar jongere zusje geeft, heeft Junko absoluut geen liefde voor haar zusje en ziet haar als een werktuig om haar bevelen uit te voeren, terwijl ze tegelijkertijd Mukuro op een denigrerende manier behandelt. Mukuro beschouwde Junko als ver boven haar verheven en zou alles doen om haar lof te verdienen, zelfs zover gaan om zich aan te sluiten bij Ultimate Despair en deel te nemen aan het Schoolleven van Wederzijds Doden. Junko maakte heel duidelijk dat zij zichzelf ook superieur achtte aan haar oudere zus en bekritiseerde haar bij verschillende gelegenheden. Mukuro nam de beledigingen van haar zus ter harte en geloofde dat Junko altijd gelijk had.

Junko was verbaal grof en wreed tegen Mukuro. Ze lijkt zich niets van Mukuro aan te trekken en was bereid haar te doden (terwijl Mukuro als haar vermomd was) om een voorbeeld te stellen voor de overige studenten, en omdat ze ‘een slecht acteur’ was. Er wordt onthuld dat Junko, voordat ze naar Hope’s Peak Academy ging, al geprobeerd had om Mukuro te vermoorden. Een voorbeeld hiervan is toen Junko haar zus probeerde te vermoorden met een ijspriem en een granaat terwijl ze in een limo zat. Mukuro stond dit echter niet toe, blokkeerde Junko’s aanvallen, en gooide de granaat uit het raam. Toch begreep Mukuro dat Junko probeerde de wanhoop te proeven van het doden van haar eigen zus, en was eigenlijk blij te weten dat Junko in wanhoop zou vervallen door haar te vermoorden.

Maar paradoxaal genoeg werd ook aangegeven dat Junko echt van haar zus hield en dat haar verraad bedoeld was om hen beiden in wanhoop te storten (voor Junko, de wanhoop van het doden van haar zus, en voor Mukuro, de wanhoop van het verraden en gedood worden door haar zus). Junko heeft echter nooit geweten, of geprobeerd te begrijpen, dat Mukuro’s definitie van wanhoop altijd had verschild van de hare.

Mukuro wilde niets liever dan dat Junko gelukkig zou zijn en dat ze van haar zou houden, maar ze was zich ervan bewust dat zij niet dezelfde notie van wanhoop had als haar zus. Zij weigerde echter haar zijde te verlaten, omdat zij gelooft dat niemand anders dan zij haar zuster werkelijk kan begrijpen.

Wanneer Mukuro over haar zus praat of denkt in Danganronpa/Zero en Danganronpa 3bloost ze soms en lijkt ze in extase te zijn, wat impliceert dat ze incestueuze gevoelens voor haar zus heeft. In Danganronpa/Zero wordt ze extatisch en koortsachtig als ze Junko’s relatie met haar en wanhoop uitlegt, waarbij ze haar eigen relatie met Junko speciaal vindt omdat zij echt de enige is die haar begrijpt. Ze beweert dat Junko haar daarom nodig heeft, al beseft ze dat zelf nog niet. Mukuro, die duizelig doet, denkt dat Junko misschien net doet alsof ze het niet doorheeft omdat ze “zo verlegen” is. Als Ryouko dit hoort, is ze verontrust en concludeert ze dat Mukuro’s gevoelens voor haar zus zeker niet normaal zijn.

Danganronpa Gaiden: Killer Killer onthult dat Junko, nadat ze elkaar na jaren had ontmoet, Mukuro de opdracht gaf een massamoord uit te voeren op Giboura Junior High, gewoon om te zien of ze roestig was geworden in de loop der jaren.

Fanon

De verwantschap kwam tot stand doordat de twee canoniek zussen waren. Het kreeg gemengde reacties van de fans. Sommigen vinden het hartverwarmend hoe beide zussen voor elkaar zorgen op hun eigen unieke manier, zelfs als Junko probeert (en er later in slaagt) Mukuro te vermoorden omdat ze weet dat ze een enorme wanhoop zou voelen als ze haar eigen zus zou vermoorden; de anderen zijn er om dezelfde redenen ontzet over.

Aangezien latere afleveringen een incestueuze aantrekkingskracht van Mukuro’s kant op Junko lijken te laten doorschemeren, veroorzaakte het schip een nieuwe controverse. De meeste fans zagen het liever als een gewoon familiair dan een femslash familiair. Daardoor verloor het uiteindelijk alleen maar aan populariteit, hoewel dat al vanaf het begin het geval was, omdat velen de relatie tussen de zussen al vanaf het begin als giftig beschouwden.

Ongeacht of je het als een familie of een femslash ship ziet, beide kanten genieten meestal niet van het misbruik dat Mukuro maakt van Junko’s handen. Ze zijn er ook geen voorstander van dat Mukuro wordt geportretteerd in Danganronpa 3 en Killer Killer als een Despair Mikan 2.0 en een rechterhand van haar zus. Deze fans waren blij toen ze eindelijk voor zichzelf opkwam in het alternatieve universum van Danganronpa: IF. Wat betreft de hekel aan dit schip, schepen als Junkan of Ikuzono hebben de neiging om het veel te overschaduwen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Op wie heeft Mukuro een oogje?

Makoto
Geen van beide personages had veel interacties in het hoofdverhaal, maar School Mode, Danganronpa IF, en verschillende spin-off materialen onthullen dat Mukuro een oogje had op Makoto voor de gebeurtenissen van Monokuma’s Killing Game.

Op wie heeft Junko een oogje?

Junko had romantische gevoelens voor Yasuke, en refereerde aan hen als “geliefden”, hoewel Yasuke dit ontkende. Junko had een sterk verlangen om “de wereld in wanhoop te schilderen” en plande om De Tragedie te beginnen, het ergste, meest wanhoop veroorzakende incident in de geschiedenis van de mensheid.

Van wie houdt Mukuro Ikusaba?

Mukuro werd verliefd op Makoto Naegi, omdat hij de eerste persoon was die ooit naar haar glimlachte. Ze bekeek hem vaak van een afstand, omdat ze de moed niet had hem te vertellen wat ze voelde.

Houdt Makoto van Junko?

Terwijl Junko de pas uitgeroepen ‘Ultieme Hoop’ verachtte, wordt gezegd dat Makoto Junko niet kan haten. Zij is echter de enige leerling voor wie hij een afkeer heeft. Uiteindelijk, met de hulp van zijn vrienden, liet Makoto Junko Enoshima executeren.

Wie is Junko’s vriendje?

Yasuke Matsuda is de ultieme neuroloog en lid van klas 77-A van Hope’s Peak Academy. Hij is Junko Enoshima’s jeugdvriend en huidige vriend.

Op wie heeft Mikan een oogje?

Junko Enoshima
Het wordt zwaar geïmpliceerd tijdens en na hoofdstuk 3 van Danganronpa 2: Goodbye Despair, later bevestigd in Danganronpa 3: The End of Hope’s Peak High School, dat Mikan’s geliefde Junko Enoshima is, die Mikan’s vertrouwen en liefde won door hersenspoeling en manipulatie.

Op wie heeft Kyoko Kirigiri een oogje?

Makoto Naegi
Kyoko Kirigiri is de hoofdheldin van de video game en anime serie Dangaronpa en de love interest van Makoto Naegi.

Van wie houdt Sayaka in Danganronpa?

Sayaka ontwikkelt een band met Makoto Naegi, die ze als haar vriend beschouwt, en helpt hem bij elke gelegenheid in hoofdstuk 1. Ze heeft echter de neiging haar gevoelens te verbergen als ze onder grote druk staat door haar publieke persoonlijkheid op te zetten.

Zit Mukuro Ikusaba in het spel?

Mukuro Ikusaba is de secundaire antagonist van de Danganronpa franchise. Ze is ook de hoofdrolspeler van de in-game light novel, Danganronpa: Trigger Happy Havoc IF: The Button of Hope and the Tragic Warriors of Despair.

Wie is de tweelingbroer van Junko Enoshima?

Junko Enoshima
affiliatie Ultimate Despair (organisatie)
familie Mukuro Ikusaba (tweelingzus) Junko Enoshima de 53e (nakomeling)
Belangrijke anderen Yasuke Matsuda (als amnesiac) show Ultimate Despair
Kinderen Monaca Towa (erfgenaam)

Geeft Junko om haar klasgenoten?

Junko hield echt van haar klasgenoten dus ze wilde hun dood en executies koesteren, en zelfs die van haarzelf op een bepaalde manier door Naegi te laten leven, wetende dat hij haar mogelijk zou naaien. Misschien wilde ze zelfs haar zusters dood koesteren omdat ze haar zelf vermoordde.

Heeft Junko Enoshima een oogje op haar?

Junko is eigenlijk in staat om aanhankelijke gevoelens voor anderen te hebben, zoals haar jeugdvriend en verliefdheid Yasuke Matsuda en haar eigen zus. Dit voedt echter alleen haar liefde voor wanhoop, door hen te doden op een manier die zowel haarzelf als de slachtoffers waar ze echt om gaf extreme wanhoop laat voelen.

Is Mukuro Ikusaba verliefd op Junko?

Mukuro is extreem loyaal aan en houdt van haar jongere tweelingzus Junko en volgt elk bevel van haar op, wat het ook is of hoe Mukuro er ook over denkt.

Wie heeft er baby’s gehad met Junko?

En sommige mensen nemen aan dat het Hajime was. Aan de andere kant vermelden verschillende theorieën dat in de Japanse versie staat dat iemand probeerde Junkos kinderen te krijgen door haar eierstokken af te nemen. Waarschijnlijk was het Mikan, als je in gedachten houdt hoe wanhopig verliefd ze was op Junko.

Houdt Mikan van Junko?

Ze is blij als Junko haar mishandelt of haar aandacht geeft, en leert Junko’s liefde voor wanhoop te delen. Mikan keert later echter terug naar haar oorspronkelijke staat, voor de hersenspoeling, en heeft deze gevoelens voor Junko niet meer en helpt zelfs de Future Foundation bij het uitroeien van de wanhoop.

Vorig artikel

Wat is een Numerieke Coëfficiënt?

Volgend artikel

Kan een CEO de eigenaar ontslaan?

You might be interested in …

Hoe lang kun je silicone koken?

Hoe lang moet je silicone koken om te steriliseren? Koken. Je kunt speelgoed van 100% siliconen, roestvrij staal en borosilicaatglas desinfecteren door het eerst oppervlakkig te reinigen en het vervolgens drie minuten in een pan […]

Zit er goud in SIM-kaarten?

Aangezien je ongeveer 28 gram nodig hebt om een ounce te maken (de werkelijke conversie is 28,35 gram is gelijk aan 1 ounce), betekent dit dat je 28.000 simkaarten nodig hebt om tussen de $500 […]