20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe beheer ik regels in Outlook?

Als uw Postvak IN een rommeltje is, kunt u regels instellen in de Outlook-app in Windows 10 om e-mailberichten automatisch te verplaatsen, te markeren en erop te reageren. Hier leest u hoe.

  • Maak een regel van een bericht door er met de rechtermuisknop op te klikken en te kiezen voor Regels. En dan te kiezen voor Regel maken. U zult in staat zijn om voorwaarden te kiezen.
  • Maak een regel van een sjabloon door de optie Bestand menu te selecteren en dan te kiezen voor Regels en waarschuwingen beheren. Klik dan op Nieuwe regel. Van daaruit selecteert u een sjabloon. Er zijn verschillende sjablonen die u kunt kiezen om georganiseerd te blijven, bij de tijd te blijven.

Als uw Postvak IN een rommeltje is, zijn er veel manieren waarop u het kunt beheren via Outlook. We hebben al besproken hoe je mappen, filters en categorieën kunt gebruiken, maar dit zijn allemaal wijzigingen achteraf, als je e-mail eenmaal bij je is aangekomen. Als u echt een schone inbox wilt, kunt u regels instellen in de Outlook-app in Windows 10 om e-mailberichten automatisch te verplaatsen, te markeren en erop te reageren. Hier leest u hoe.

Een regel maken van een bericht

Outlook Nieuwe Regels Maken

Een van de eenvoudigste manieren om een regel in Outlook te maken, is via een van uw berichten. U kunt aan de slag gaan door met de rechtermuisknop op het bericht te klikken en te kiezen voor Regelsen vervolgens te kiezen voor Regel maken. Er zullen een aantal voorwaarden zijn waaruit u kunt kiezen, maar u kunt ook extra voorwaarden vinden door te klikken op Geavanceerd Opties. Als voorbeeld en standaard scenario, kan je Outlook configureren om berichten van die titel of afzender te verplaatsen naar een map, kies gewoon het selectievakje voor Onderwerp bevat, en dan het selectievakje voor Verplaats het item naar een map.

Er zijn vele regels die we in de volgende sectie zullen uitleggen. Maar als u tevreden bent, kunt u er een kiezen. Klik dan op OK. Daarna kunt u kiezen om de regel meteen te gebruiken. Kies gewoon Voer deze nieuwe regel nu uit op berichten die zich al in de huidige map bevindenen selecteer OK. U zou moeten zien dat het bericht nu verplaatst wordt naar de map die u geselecteerd heeft.

Een regel maken van een sjabloon

Outlook Regels Wuzard

Naast het maken van een regel vanuit een bericht, kunt u ook een regel maken vanuit een sjabloon. Om dit te doen, selecteert u de optie Bestand menu en kies vervolgens Regels en waarschuwingen beheren. Klik dan op Nieuwe regel. Van daaruit selecteert u een sjabloon. Er zijn verschillende sjablonen die je kunt kiezen om georganiseerd en up-to-date te blijven. Er is er zelfs een die u vanaf nul kunt kiezen.

Georganiseerd blijven sjablonen kunnen u helpen berichten te verplaatsen, berichten te markeren. Bij de tijd blijven-sjablonen kunnen u helpen om e-mail van iemand in een waarschuwingsvenster weer te geven, of een geluid af te spelen, of een waarschuwing naar uw telefoon te sturen.

In dit voorbeeld selecteren we Markeer berichten van iemand voor follow-up. Klik op het sjabloon, pas de beschrijving aan door op de onderstreepte waarden te klikken, ze te wijzigen en op OK. Daarna selecteert u Volgende, selecteer de voorwaarden, voeg relevante informatie toe, en klik dan op Volgende. U kunt dan de set-up afmaken door deze een naam te geven, te controleren, en te kiezen voor Voltooien.

Opmerkingen over regels

Er zijn twee soorten regels in Outlook. De eerste is server-gebaseerd, en de tweede is client-only. Server-gebaseerde regels worden op uw mailbox op de server uitgevoerd wanneer Outlook niet actief is. Ze zijn van toepassing op berichten die eerst naar uw inbox gaan, en de regels worden niet uitgevoerd totdat ze de server passeren. Client-regels daarentegen worden alleen op uw computer uitgevoerd. Dit zijn regels die in Outlook worden uitgevoerd in plaats van op uw server, en ze worden alleen uitgevoerd als Outlook actief is. Meer informatie over de verschillen vindt u op de ondersteuningspagina van Microsoft.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe kan ik alle regels in Outlook bekijken?

Om uw berichtregels te controleren en te beheren, klik op Regels > Regels & Waarschuwingen beheren… 2. Het venster Regels en waarschuwingen wordt geopend met een lijst van al uw berichtregels. U kunt van hieruit bestaande regels aanmaken, bewerken of verwijderen.

Hoe kan ik regels bewerken in Outlook?

Om de instellingen, naam, locatie of gedrag van een regel te wijzigen:Klik op Bestand > Regels & Waarschuwingen beheren. Vink het vakje aan naast de regel die u wilt wijzigen. Klik op Regel wijzigen, klik op het type wijziging dat u wilt aanbrengen en voltooi vervolgens de stappen.

Hoe beheer ik mijn inboxregels in Outlook?

Bewerk een inbox regelNaar de bovenkant van de pagina, selecteer Instellingen. > Alle Outlook-instellingen weergeven. Selecteer Mail > Regels. In de regel die u wilt bewerken, selecteert u. Bewerken. Selecteer Opslaan om uw bewerkte regel op te slaan. 

Hoe ruim ik regels op in Outlook?

Verwijder een regelKlik op Bestand. Klik op Regels en waarschuwingen beheren. Klik in het dialoogvenster Regels en waarschuwingen op de regel die u wilt verwijderen en klik vervolgens op Verwijderen.

Werken Outlook-regels wanneer Outlook gesloten is?

Regels die acties hebben die Outlook vereisen zijn client side regels en werken alleen als Outlook actief is. Als een server regel een bericht verplaatst wanneer Outlook gesloten is, zullen de client side regels die van toepassing zouden kunnen zijn op het bericht niet afgaan.

Waar worden Outlook regels opgeslagen?

Deze regels worden opgeslagen in uw mailbox op de Exchange mail server. Client-only regels worden opgeslagen in uw pst/ost bestand of in . rwz bestanden met de naam van uw profiel. Sinds Outlook 2003 worden client-only regels opgeslagen in het pst/ost bestand, niet in rwz bestanden.

Wat gebeurt er als ik een regel verwijder in Outlook?

Alle hulp zou op prijs gesteld worden. En als je deze map verwijdert uit de map Verwijderde items, zal deze regel niet in werking treden, de inkomende e-mails zullen naar je Inbox gaan.

Hoe maak je inbox regels in Outlook?

Om een regel te maken:Klik op het tabblad Bestand. Selecteer Regels en waarschuwingen beheren. Klik op Nieuwe regel op het tabblad E-Mailregels in het pop-upvenster Regels en waarschuwingen. Selecteer een optie in het gedeelte Beginnen met een lege regel en kies vervolgens ofwel “Regel toepassen op berichten die ik ontvang” of “Regel toepassen op berichten die ik verstuur. ” Klik op Volgende.

Hoe kan ik alle Outlook-regels verwijderen en opnieuw beginnen?

Als u alle regels in deze email account wilt verwijderen, selecteer dan alle regels in het Regels en Waarschuwingen dialoogvenster, en klik dan op de Verwijder knop.

Hoe stel ik agendaregels in Outlook in?

Om voorwaardelijke opmaakregels in te stellen voor uw agenda, gebruikt u de volgende stappen. Selecteer in uw Agenda-map Beeld > Weergave-instellingen. Selecteer Voorwaardelijke opmaak. In het dialoogvenster Voorwaardelijke opmaak selecteert u Toevoegen om een nieuwe regel te maken. Geef uw regel een naam en gebruik de vervolgkeuzelijst Kleur om een kleur te kiezen.

Hoe kan ik Outlook regels automatisch laten uitvoeren?

Oorzaak: Regels worden alleen automatisch uitgevoerd op berichten wanneer u ze ontvangt of verzendt. Klik onder in het navigatievenster op Mail . Klik in de mappenlijst op de map waarop u de regel wilt toepassen. Wijs in het menu Bericht op Regels, wijs vervolgens op Toepassen, en klik vervolgens op een regel of klik op Alles toepassen. Opmerkingen:

Kunt u regels instellen in Outlook online?

Gebruik inboxregels om automatisch specifieke acties uit te voeren op e-mail die in uw inbox binnenkomt. U kunt bijvoorbeeld regels maken om het belangrijkheidsniveau van berichten te wijzigen wanneer ze binnenkomen, ze automatisch naar andere mappen te verplaatsen of ze te verwijderen op basis van bepaalde criteria.

Waarom werken mijn inbox regels niet?

Oorzaken voor niet werkende Outlook regels Regels overschrijden de ingestelde quota voor uw mailbox. Corruptie in het verzend/ontvangst instellingen bestand. Regels ingesteld om alleen op één computer te werken. Corruptie bij gebruik van een POP3 of IMAP account.

Waarom werken de regels in Outlook niet?

Oorzaken voor Outlook Regels die niet werken Regels overschrijden de ingestelde quota voor uw mailbox. Corruptie in het verzend/ontvangst instellingen bestand. Regels ingesteld om alleen op één computer te werken. Corruptie bij gebruik van een POP3 of IMAP account.

Zijn Outlook regels van toepassing als de computer uit staat?

E-mail regels werken niet als computer in slaapstand staat of uit staat.

Vorig artikel

Mag een 3 jarige deodorant gebruiken?

Volgend artikel

Had Jezus een kind met Maria Magdalena?

You might be interested in …

Kan YouTube 120 Fps doen?

Er is geen enkele video met 120 fps op Youtube, ze zijn allemaal beperkt tot 60 fps of minder, voor zover ik weet en gecontroleerd heb. Beperkt YouTube FPS? Na jarenlang video’s te hebben afgespeeld […]