30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe berekent u het aantal cake porties?

Taarten zijn er in vele maten, vormen en opstellingen. Dat kan het moeilijk maken om te weten welk taartontwerp geschikt is voor het aantal gasten dat je verwacht voor een evenement. Gelukkig kun je een algemeen idee krijgen van hoeveel porties je kunt snijden op basis van standaard taartformaten, of het nu een plaattaart of een bruidstaart met etages is.

Taartgrootte, vorm en type

Ronde, vierkante en hartvormige taarten produceren elk verschillende aantallen porties. Een vierkante taart zal meer porties opleveren dan een ronde of hartvormige taart. Ongebruikelijke vormen, zoals achthoekige of zeshoekige cakes, leveren een vergelijkbaar aantal porties op als hun vierkante tegenhangers.

Hoewel biscuittaarten het populairst zijn en vrij standaard voor evenementen, bepaalt het soort taart ook het aantal porties dat je eruit kunt snijden. Traditionele vruchtencake is bijvoorbeeld stevig en kan nauwkeurig in zeer kleine stukjes worden gesneden. Aan de andere kant begint een ijstaart vaak al te smelten voordat hij helemaal geserveerd is, dus u zult waarschijnlijk meer in huis willen hebben.

illustratie die laat zien hoe je verschillende cakes kunt snijden en portioneren

The Spruce / Alex Dos Diaz

Porties voor plaattaarten

Wanneer u een biscuittaart kiest, kunt u de grootte van de taart gebruiken om het gemiddelde aantal stukken te bepalen dat u van een enkele laag kunt verwachten. De tabel geeft een geschatte portie op basis van plakjes die 2 inch lang en 1 inch breed zijn.

Geschatte porties voor cake met één laag
Taartgrootte Ronde biscuit Vierkante Spons Hartvormig
5-inch 8 8 6
6-inch 11 18 12
7-inch 15 24 16
8-inch 20 32 24
9-Dim 27 35 28
10-duims 38 50 30
11-duims 45 56 35
12 duim 56 72 40
14-inch 64 98 45

Gelaagde bruidstaarten

De meeste ceremoniële bruidstaarten zijn gemaakt van twee of meer lagen cake, met glazuur tussen elke laag. Plakken zijn meestal 4 inch hoog en 2 inch lang bij 1 inch breed. Wanneer je de grootte van een bruidstaart inschat, ga er dan van uit dat de portie minstens zo groot zal zijn en bereken dan hoeveel er nodig zijn voor het aantal gasten. Voeg altijd extra porties toe, want het kan zijn dat u meer gasten uitnodigt dan u aanvankelijk had gepland of dat mensen een tweede portie willen.

Bedenk ook of de porties bedoeld zijn als dessert of dat het aansnijden van de taart meer ceremonieel van aard is: Dessert porties moeten groter zijn dan de traditionele 2-inch bij 1-inch stuk taart.

Het snijden van verschillende lagen van een taart om het juiste aantal porties te krijgen kan verwarrend zijn, vooral bij ronde of hartvormige creaties. Maak voor de receptie of het evenement een plan voor hoe de taart moet worden gesneden om te voorkomen dat de taart op is of dat er te veel taart overblijft. Laat de bovenste taart niet in je berekeningen, want je kunt ervoor kiezen om het te verwijderen en het te houden voor de eerste verjaardag van het paar.

Professionele taartdecorateurs gebruiken een specifieke snijmethode om nette, uniforme stukken te garanderen, afhankelijk van de vorm van de taart:

Misschien bent u ook geïnteresseerd in onderwerpen

Hoe bereken ik mijn taart portiegrootte?

Bijvoorbeeld:Veronderstel dat je een taart hebt van een heel vel, 26 in x 18 in. Dan kan de oppervlakte berekend worden als lengte maal breedte, dus 26 in x 18 in = 468 in². Kies de grootte van de portie. We mikken bijvoorbeeld op porties van 2 in x 2 in, dus 4 in². Deel de oppervlakte door de portiegrootte- in ons geval is dat 468 / 4.

Hoeveel is een portie cake?

Typisch kleinere taarten kunnen traditioneel geserveerd worden met een royale portie van ongeveer zes vierkante centimeter terwijl een verstandige portie ongeveer drie en een halve vierkante centimeter is. Grotere taarten moeten alleen worden geserveerd in evenementstijl.

Hoeveel porties zitten er in een cake?

4 In. Hoge Taarten De cijfers voor 2 in. pannen zijn gebaseerd op een 2-laags, 4 in. hoge taart. Vul de pannen 1/2 tot 2/3 vol.
Pan Vorm Grootte Bruiloft porties
Rond 12 in. 56
14 in. 78
16 in. 100

Hoeveel taart heb ik nodig voor 50 gasten?

Niet alle gasten zullen taart krijgen. Veel weddingplanners raden aan dat je in zo’n geval maar aan ongeveer 80-90% van je gasten trakteert. Voor 50 gasten heb je dus 40-45 porties van je bruidstaart nodig.

Wat kan ik gebruiken om verf op waterbasis te verdunnen?

Wanneer je je verf op waterbasis of latex verdunt, gebruik dan een half kopje water en meng grondig. Als u te veel water hebt toegevoegd en de verf loopt er gewoon uit, dan is deze te dun, en zult u deze niet kunnen gebruiken. U zult langzaam wat verf in uw verfemmer moeten doen, begin met een half kopje verf.

Kan ik verf op waterbasis verdunnen?

Verdunnen van verf kan de verf vloeiender maken maar moet met mate worden gedaan. Een kwart kopje water per gallon verf op waterbasis is een haalbare verhouding omdat het minimaal is. Als er meer dan een kwart kopje wordt toegevoegd, kan het zijn dat u meerdere verflagen moet aanbrengen.

Hoe fixeer je dikke verf op waterbasis?

Voeg één deel terpentijn of terpentine toe voor elke drie delen verf. Roer met een stokje dat je nooit voor iets anders zult gebruiken. Borstel de verf op een proefvlak en inspecteer het resultaat. Voeg meer verdunner toe als de verf nog te dik is.

Werkt verfverdunner ook op verf op waterbasis?

Verfverdunner en terpentine zijn producten op basis van aardolie. Deze zijn niet bedoeld om te werken op waterbasis primers, latex verven, schellak, of lakken. U mag ze alleen gebruiken voor het verdunnen van verf op oliebasis en om verf op oliebasis van kwasten, rollers of ander materiaal te verwijderen terwijl de verf nog nat is.

Voor hoeveel personen is een 4 inch cake genoeg?

Trapsgewijze taarten Bijvoorbeeld, een 4 trapsgewijze taart in een standaard vorm en grootte, bijvoorbeeld, 10 inch, 8 inch, 6 inch, en 4 inch tiers, kan over het algemeen ongeveer 75 mensen voeden.

Voor hoeveel personen is een 6-inch taart geschikt?

Een vierkante 6-inch taart kan tot 18 mensen voeden omdat hij groter is dan ronde vormen. Dus, je kan typisch ongeveer 8 feest- en 10 huwelijkscoupes halen uit een 6-inch taart.

Hoeveel mensen kunnen er op een 6 inch taart?

Een vierkante 6-inch taart kan tot 18 mensen voeden, omdat hij groter is dan ronde vormen. Dus, je kunt meestal ongeveer 8 feest stukken en 10 bruiloft stukken uit een 6-inch taart halen.

Waarom voegen schilders water toe aan verf?

Door water aan verf toe te voegen wordt de verf verdund en dus lichter van kleur, zodat extra lagen nodig kunnen zijn om de kleurkwaliteit te verbeteren. Zelfs een spleetje ter grootte van een gaatje tussen het deksel en het blik is voldoende om verf op waterbasis in de loop van de tijd te laten verdampen.

Wat kan ik met verf mengen om het dunner te maken?

Terpentine of aceton moeten in de juiste verhouding worden gebruikt om als verdunner voor verf te werken. Gebruik altijd één deel oplosmiddel op drie delen verf. Wanneer u klaar bent om het oplosmiddel te gebruiken om verf te verdunnen, voeg dan de helft van het verdunningsmiddel toe aan de verf, en roer grondig. Voeg dan de rest toe en roer opnieuw.

Hoe meng je waterverf voor muren?

Meng- en verdunningsprocedures voor ZYP Coatings op waterbasis – Video №1 | Start tijd – 0:14

Voor hoeveel personen is een 6-inch cake genoeg?

Sweet & simple 6″ ronde taart voor ongeveer 10 personen.

Vorig artikel

Hoeveel cm ontsluiting als het water breekt?

Volgend artikel

Is een macchiato sterker dan een latte?

You might be interested in …

Wikkel je ham in folie om te bakken?

Hoe moet je een ham inpakken om te bakken? Om het schoonmaken te vergemakkelijken, moet u de bodem van een bakvorm bekleden met aluminiumfolie. Scheur genoeg aluminiumfolie af om de hele ham in te wikkelen […]

Wat zijn de 2 basistypes van vuurwapenacties?

Acties zijn ofwel enkelschots of repeteer. Enkelschotsvuurwapens moeten elke keer dat het vuurwapen wordt afgevuurd opnieuw worden geladen. Bij repeteervuurwapens liggen er extra patronen of hulzen klaar in een magazijn, cilinder of extra loop. Wat […]

Hoe lang duurt het voordat je last krijgt van schimmel?

Zwarte schimmel veroorzaakt veel gezondheidsproblemen. Het is vaak moeilijk te zeggen hoe lang het precies duurt voordat iemand de gevolgen van blootstelling aan zwarte schimmel voelt. Sommige symptomen en kwalen treden onmiddellijk op, andere pas […]