Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe conditioneer je Sculpey klei?

Kate Pullen is een ervaren kunstenaar en rubber stamping expert met meer dan 15 jaar professionele ervaring. Ze heeft de website Away With The Pixels opgericht, een digitale rubber stempelstudio, en geeft workshops over het hele land.

  • Pin
  • Delen
  • E-mail

Dorling Kindersley / Getty Images

Voordat je polymeerklei gebruikt, voor welk doel dan ook, is het belangrijk om de polymeerklei voor gebruik te conditioneren. Dit betekent dat de polymeerklei moet worden bewerkt totdat het zacht en kneedbaar is, en overal dezelfde consistentie heeft. Wanneer een blok polymeerklei voor het eerst wordt geopend, is het stijf en taai om mee te werken. Het kan afbrokkelen wanneer het wordt gerold of gevormd. Wanneer de klei is geconditioneerd, is hij aanzienlijk zachter en brokkelt hij minder snel af. De tijd die nodig is om een stuk polymeerklei te conditioneren hangt af van vele factoren, zoals het merk, hoe oud de klei is, en de omgevingstemperatuur.

Hoe polymeer klei te conditioneren

Polymeerklei kan op vele manieren worden geconditioneerd. Het kan met de hand worden geconditioneerd, met een polymeer klei pasta machine of zeer oude of harde polymeer klei kan zelfs worden geconditioneerd in een ambachtelijke speciale voedsel mixer. Veel polymeer klei kunstenaars ontwikkelen hun eigen manieren om polymeer klei te conditioneren, afhankelijk van de gewenste resultaten. De twee belangrijkste methodes om polymeerklei te conditioneren zijn met de hand of met een pasta machine. Dit zal zachte en goed geconditioneerde polymeerklei opleveren die geschikt is voor vele projecten.

Polymeerklei met de hand conditioneren

Om polymeerklei met de hand te conditioneren, is het het beste om met niet meer dan een blok van twee gram per keer te werken. Bewerk de klei door het te kneden en te draaien, waarbij u ervoor zorgt dat het hele stuk wordt bewerkt. Wanneer de klei volledig geconditioneerd is, zal hij zacht aanvoelen. De warmte van uw handen zal het proces versnellen, en warme polymeerklei heeft minder tijd nodig om te conditioneren dan koude polymeerklei.

Polymeerklei conditioneren met een pastamachine

Een pasta machine maakt het conditioneren van polymeerklei gemakkelijk. De klei wordt door de pastamachine gevoerd en meerdere malen gevouwen. De polymeerklei wordt eerst met de gevouwen rand door de pastamachine gevoerd om te voorkomen dat er luchtbellen in de klei komen. De klei zal volledig geconditioneerd zijn na ongeveer 15 rollen door de machine.

Stijve klei conditioneren

Zeer stijve polymeerklei kan worden gemengd met een zacht blok klei om het zachter te maken. Een lichte borstel met minerale olie kan ook helpen om stijve klei zachter te maken.

Zachte klei bewerken

Klei die erg zacht en kleverig is kan worden opgevuld door een deel van de weekmakers uit de klei te logen. Rol de zachte klei op tot een vel en leg dit tussen twee vellen absorberend papier gedurende ongeveer een half uur. Dit zal een deel van de weekmakers absorberen en de klei stijver maken om mee te werken. Dit moet met de nodige voorzichtigheid gebeuren, omdat het verwijderen van weekmakers tot gevolg kan hebben dat de klei na uitharding broos wordt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe conditioneer je Sculpey polymeerklei?

Om polymeer klei met de hand te bewerken, is het het beste om met niet meer dan een blok van 2 gram per keer te werken. Bewerk de klei door het te kneden en te draaien, zorg ervoor dat het hele stuk wordt gemanipuleerd. Wanneer het volledig geconditioneerd is, zal het zacht aanvoelen.

Wat is de snelste manier om polymeer klei te conditioneren?

Polymeer klei snel conditioneren – enkele tips – Video №1 Dus dat is nog een reden waarom het gebruik van een pasta machine en het gebruik van deze snelle technieken. Gets me throughMoreSo that’s another reason why using a pasta machine and using this quick techniques. Brengt me door een conditioner klei mooi en snel. Dus ik ga de fimo soft gebruiken. Het is. | Start tijd – 1:30

Moet je Sculpey klei conditioneren?

Dit doe je door de klei meerdere malen in je handen te kneden of door de pasta roller te halen totdat de klei makkelijker te bewerken is. Zelfs als de klei die je gebruikt (Sculpey III bijvoorbeeld) al zacht is, moet het nog geconditioneerd worden om de stevigheid en de levensduur te verbeteren.

Hoe conditioneer je harde polymeer klei?

In het algemeen, de basis procedure is om de klei in kleine stukjes te hakken (met een mes, verkruimel het, of gebruik een oude keukenmachine). Voeg er dan wat Sculpey klei Softener, minerale of baby olie, of vloeibare polymeerklei aan toe. Meng het door elkaar, doe het in een ziploc boterhamzakje, en laat het een paar dagen met rust.

Waarmee behandel jij polymeerklei?

Zachte polymeer klei. Je kunt polymeer klei die te stijf of te zacht is gemakkelijk weer zacht maken. Om stijve polymeerklei het beste te maken, meng je het met een zachte klei om het zachter te maken. Een kleine hoeveelheid minerale olie kan ook helpen.

Hoe maak je polymeer klei snel zacht?

Om polymeer klei zachter te maken, houd het in je handen zodat je lichaamswarmte het kan opwarmen. Als de klei erg hard is, leg er dan een warmwaterkruik overheen voor ongeveer 20 minuten, of doe het 10 seconden in de magnetron totdat het warm is.

Kan ik olijfolie gebruiken om polymeerklei zachter te maken?

Olijfolie kan worden gebruikt om polymeerklei zachter te maken, maar alleen als de klei op olie basis is en het moet heel voorzichtig worden gedaan. Voeg slechts een of twee druppels per keer toe totdat de klei zo zacht is als je wilt.

Wat kan ik gebruiken om polymeerklei te conditioneren?

Je kunt polymeerklei die te stijf of te zacht is gemakkelijk opknappen. Om stijve polymeerklei het beste te conditioneren, meng het met een zachte klei om het zachter te maken. Een kleine hoeveelheid minerale olie kan ook helpen.

Hoe gebruik je Sculpey klei verzachter?

Clay Softener & Thinner 1 oz Voeg een paar druppels van deze polymeer klei verzachter toe aan stevige klei en kneed grondig in de klei om het zacht en soepel te maken. Werkt uitstekend om Liquid Sculpey® te verdunnen als het te dik wordt. Gewoon een paar druppels toevoegen en voorzichtig roeren. Draai de dop voor nauwkeurige controle.

Hoe verjong je polymeer klei?

Het mengen van een zachter merk met je harde polymeerklei kan wonderen doen om het een zachtere, meer bewerkbare textuur te geven. Breng vermoeide, oude klei weer tot leven door weekmakers toe te voegen. Doorschijnende klei, doorschijnende vloeibare klei, minerale olie, baby olie, Sculpey Clay Softener of Fimo Quick Mix kunnen allemaal gebruikt worden om de klus te klaren.

Hoe voorkom je dat Sculpey klei uitdroogt?

Bewaar het op een koele, droge plaats. Dek het af met plastic. Hoewel poly-klei niet uitdroogt zoals echte klei doet, trekt het wel stof aan. Boterhamzakjes werken prima.

Hoe voorkom je dat polymeerklei uitdroogt?

Bewaar het op een koele, droge plaats. Dek het af met plastic. Hoewel polymeerklei niet uitdroogt zoals echte klei dat doet, trekt het wel stof aan. Boterhamzakjes werken prima.

Hoe voorkom je dat polymeerklei gaat barsten?

Als je je klei eenmaal in de oven hebt gedaan, zorg dan voor een constante temperatuur om te voorkomen dat er scheurtjes ontstaan. Veel aanrecht ovens hebben geen goede afdichtingen die zorgen voor een constante temperatuur. Het ontbreken van afdichtingen kan ervoor zorgen dat de temperatuur van uw oven wild kan schommelen, waarbij de temperatuur van uw oven daalt en dan weer omhoog schiet.

Hoe maak je Sculpey zacht?

Het mengen van een zachter merk met je harde polymeerklei kan wonderen doen om het een zachtere, meer werkbare textuur te geven. Doe vermoeide, oude klei herleven door plastificeermiddelen toe te voegen. Doorschijnende klei, doorschijnende vloeibare klei, minerale olie, baby olie, Sculpey Clay Softener of Fimo Quick Mix kunnen allemaal gebruikt worden om de klus te klaren.

Hoe maak je Sculpey zacht?

Gebruik een conditioneer machine Met wat ellebogen vet, zou je kunnen proberen de klei met de hand te kneden en een klei roller zoals onze Sculpey ToolsTM Acryl Klei Roller te gebruiken om het zachter te maken. Wij raden aan om extra stevige polymeerklei meerdere malen door een pasta machine of klei conditioneer machine te halen.

Vorig artikel

Kun je pijpen maken van polymeerklei?

Volgend artikel

Wat zijn de eigenschappen van laag koolstofstaal?

You might be interested in …

Wat is de beste therapie bij angststoornissen?

Angststoornissen kunnen iemands vermogen om te functioneren op het werk, op school en in sociale situaties ernstig belemmeren en kunnen iemands relaties verstoren. Iedereen maakt zich van tijd tot tijd zorgen of voelt zich nerveus. […]

Wat gebeurt er als je Plasticine eet?

De symptomen zijn overgeven, hoofdpijn, geïrriteerdheid en lusteloosheid. Omdat speelklei zo zout is, is het onwaarschijnlijk dat een kind er zoveel van zou eten, en ten tijde van de waarschuwing werden geen gevallen van zoutvergiftiging […]

Hoe lang moet een WiFi-router meegaan?

Hoe u kunt zien wanneer het tijd is voor een nieuwe draadloze router Shoreline Gemeenschap College Tweet Delen E-mail Routers en firewalls De draadloze verbinding Netwerk Hubs ISP Breedband Ethernet Installeren en upgraden Wi-Fi en […]