Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe dood je Salmonella bij kippen?

Gegeven dat Amerikanen ongeveer 160 miljoen porties kip elke dagkookt en behandelt de overgrote meerderheid van de consumenten kip op de juiste wijze en heeft een veilige ervaring.

Maar we willen dat die ervaring elke keer weer veilig is. Laten we daarom eens kijken wat salmonella is, wat de kipindustrie doet om ervoor te zorgen dat uw kip zo veilig mogelijk is voordat hij in uw boodschappenkarretje belandt, en welke stappen u thuis kunt nemen om te voorkomen dat salmonella zich verspreidt.

WAT IS SALMONELLA?

Salmonellose (de infectie die mensen oplopen door het binnenkrijgen van salmonella) kan worden veroorzaakt door het eten van ondergekookt vlees, gevogelte of eieren, kruisbesmetting in de keuken, of het niet goed koken of wassen van rauwe groenten.

Elk rauw landbouwproduct – of het nu gaat om vers fruit, groenten, vis of gevogelte – is vatbaar voor in de natuur voorkomende bacteriën. Of het nu “biologisch” of “natuurlijk” is, in de supermarkt of op de plaatselijke boerenmarkt is gekocht, vers voedsel kan ons ziek maken als het niet goed wordt behandeld of bereid.

WAT DOET DE INDUSTRIE OM ERVOOR TE ZORGEN DAT KIPPENVLEES VEILIG IS?

Hoewel mensen zouden moeten weten dat ze geen ondergekookte kip moeten eten, is niet iedereen op de hoogte van alle stappen die moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat het product zo veilig mogelijk is voordat het in uw boodschappenkarretje of op uw bord belandt.

1: Het begint allemaal nog voor het ei. De fokkippen, die de eieren produceren, worden zorgvuldig en op een humane manier verzorgd. Gezonde fokkippen leiden tot gezonde eieren en uiteindelijk tot gezonde kuikens. Er worden extra maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de kuikens de natuurlijke, goede antilichamen van de hennen erven en dat slechte antilichamen of ziekten niet worden doorgegeven.

2: In de broederij waar de kuikens worden uitgebroed, zorgen strenge hygiënemaatregelen en de nodige vaccinaties ervoor dat de kuikens een gezonde start maken. In de voederfabriek wordt het maïs- en sojameel dat de kuikens eten, hittebehandeld, waardoor eventueel aanwezige bacteriën worden gedood. En op de boerderij zorgen dierenartsen en strenge bioveiligheidsmaatregelen ervoor dat de kuikens veilig en gezond zijn.

3: In de verwerkingsfabriek vormt het federale vlees- en pluimvee-inspectiesysteem van de VS een aanvulling op de inspanningen van de kippenverwerkers om ervoor te zorgen dat elk afzonderlijk kipproduct veilig en gezond is en correct geëtiketteerd en verpakt is. (Inspecteurs van het Amerikaanse ministerie van Landbouw zijn aanwezig in elke fabriek waar kippen worden verwerkt – dat is wettelijk verplicht).

Deze inspanningen in het verwerkingsbedrijf omvatten: biologische spoelingen die de kip reinigen en zo mogelijke door voedsel overgedragen ziekteverwekkers of bacteriën verminderen; het vlees op de juiste koeltemperatuur houden; en het gebruik van metaaldetectors om ervoor te zorgen dat er geen vreemd voorwerp in een product of verpakking terechtkomt. Microbiologische tests worden vervolgens uitgevoerd op de producten door zowel de bedrijven als de federale laboratoria om ervoor te zorgen dat de voedselveiligheidssystemen naar behoren werken en dat elk eindproduct voldoet aan de USDA-normen voor gezondheid.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe kom je van salmonella bij kippen af?

Waterbeheer is een cruciaal onderdeel van elk salmonellabestrijdingsprogramma bij pluimvee, omdat water kan dienen als medium voor het organisme om zich van vogel tot vogel te verspreiden. Gebleken is dat gechloreerd water en het gebruik van organische zuren in het water het Salmonella-gehalte in de kudde verminderen.

Hoe weet ik of mijn kip salmonella heeft?

Tekenen bij pluimvee: Pluimvee vertoont meestal geen tekenen van Salmonella besmetting. Zelfs als ze er gezond en schoon uitzien, kan pluimvee de bacterie toch op mensen overbrengen. Symptomen bij mensen: Mensen kunnen diarree, koorts en buikkrampen krijgen.

Hoe lang duurt het om salmonella in kip te doden?

Bijvoorbeeld, salmonella wordt gedood door het te verhitten tot 131 F gedurende een uur, 140 F gedurende een half uur, of door het te verhitten tot 167 F gedurende 10 minuten. Als het op het doden van micro-organismen aankomt, zijn zowel de hittegraad als de tijd van invloed op de vergelijking.

Welk ontsmettingsmiddel doodt salmonella?

Reinigingsmiddelen op basis van bleekmiddel doden bacteriën op de meest kiemverontreinigde plaatsen, zoals sponzen, vaatdoekjes, keuken- en badwasbakken en de afvoer van de gootsteen. Gebruik een spray op basis van bleekmiddel of een oplossing van bleekmiddel en water op snijplanken na elk gebruik om schadelijke bacteriën zoals E. coli en Salmonella te doden.

Hoe vaak komt salmonella voor bij kippen in de kippenren?

Salmonella krijgen van hobbypluimvee Van de 423 ondervraagden meldden er 292, of 69%, contact te hebben gehad met hobbypluimvee voordat ze ziek werden. De meeste kippen, eenden en kalkoenen zijn drager van een of andere vorm van de meer dan 2000 soorten salmonella, aldus Coufal. Het is een natuurlijk onderdeel van hun microbiële flora.

Hoe vaak komt Salmonella voor bij kippen in de tuin?

Salmonella krijgen van hobbypluimvee Onder 423 ondervraagden meldden 292, of 69%, contact met hobbypluimvee voordat ze ziek werden. De meeste kippen, eenden en kalkoenen zijn drager van een of andere vorm van de meer dan 2000 soorten salmonella, aldus Coufal. Het is een natuurlijk onderdeel van hun microbiële flora.

Hoe voorkom je Salmonella bij achtertuin kippen?

Was altijd je handen met water en zeep onmiddellijk na het aanraken van hobbypluimvee, hun eieren, of iets in het gebied waar ze leven en rondzwerven. Gebruik handdesinfectans als water en zeep niet direct beschikbaar zijn. Overweeg om handdesinfectans in uw hok te hebben.

Doodt azijn Salmonella bij kippen?

Veel koks maken kippen schoon met water en azijn om vuil, ziektekiemen en ander afval te verwijderen. Rauwe kip bevat van nature bacteriën, waaronder salmonella, een bacterie die ziektes bij mensen veroorzaakt. Witte gedistilleerde azijn doodt bacteriën. Hoewel het niet nodig is om de kip te wassen, is het wel een gebruikelijke praktijk.

Kan ik Salmonella uit kip koken?

Het korte antwoord: Ja, koken kan Salmonella doden. Afhankelijk van het soort voedsel, adviseren de Centers for Disease Control and Prevention voedsel te koken tot een temperatuur tussen 145 graden F en 165 graden F om Salmonella te doden.

Kan ik mijn kippen vaccineren tegen Salmonella?

Er bestaan geen vaccins tegen Salmonella-infecties bij mensen, maar vaccinatieprogramma’s voor kippen en kalkoenen – in combinatie met andere ingrepen op het bedrijf – hebben geholpen om besmetting met enkele van de vele soorten, of serotypes, die mensen ziek maken, aanzienlijk te verminderen.

Heeft alle kippenpoep Salmonella?

Het is gebruikelijk dat kippen, eenden en ander pluimvee Salmonella en Campylobacter bij zich dragen. Dit zijn bacteriën die van nature in de darmen van pluimvee en veel andere dieren kunnen leven en kunnen worden doorgegeven in hun uitwerpselen of feces. Zelfs biologisch gevoed pluimvee kan besmet raken met Salmonella en Campylobacter.

Hoe steriliseer je rauwe kip?

Om te steriliseren, ofwel wassen met water van meer dan 180º F (82º C) of onderdompelen in een bleekmiddeloplossing (1 eetlepel bleekmiddel op 1 gallon water). Vervang alle sponzen die gebruikt zijn voor het schoonmaken van borden en keukengerei die in aanraking zijn geweest met rauwe kip.

Welke temperatuur doodt Salmonella in kip?

165 graden Fahrenheit
Veilige bereidingstemperaturen: Wat is de veilige temperatuur om mijn kip te koken of te bewaren? De beste manier om ervoor te zorgen dat kip veilig is om te eten is door het te koken tot de interne temperatuur 165 graden Fahrenheit bereikt – dit doodt alle mogelijke bacteriën op het rauwe vlees, waaronder salmonella.

Wat doodt rauwe kip bacteriën?

Je kunt bacteriën doden door gevogelte en vlees tot een veilige interne temperatuur te koken. Gebruik een kookthermometer om de temperatuur te controleren. Je kunt niet zien of vlees goed gaar is door naar de kleur of de sappen te kijken. Kliekjes moeten binnen 2 uur na bereiding in de koelkast worden bewaard bij 40°F of kouder.

Hoe dood je bacteriën in rauwe kip?

Wanneer je de kip in het kokende water legt, gebruik dan een tang om het rauwe vlees vast te houden, en was vervolgens de tang en je handen grondig om bacteriën te verwijderen. Dit zal de meeste bacteriën doden en de film van de kip verwijderen met minder risico op verspreiding van schadelijke bacteriën in de keuken.

Vorig artikel

Hoe kan ik mijn behang waterdicht maken?

Volgend artikel

Wat kan ik gebruiken in plaats van gips?

You might be interested in …

Mag ik een Bic aansteker meenemen in een vliegtuig?

Er zijn bepaalde regels die moeten worden nageleefd bij het dragen van een aansteker, lucifer en sigaret, onder leiding van het United States Department of Homeland Security Agency TSA (Transportation Security Administration). De regels van […]