PVA is een traditioneel vormlossingsmiddel (niet hetzelfde als PVA-lijm!) en kan op een breed scala van patroon- en vormoppervlakken worden geveegd of gespoten om een zeer compatibele en betrouwbare lossingsbarrière te bieden voor polyester-, vinylester- en epoxycomposieten. PVA laat echter zichtbare “swirls” achter in mallen en moet elke keer worden schoongemaakt en opnieuw worden aangebracht. Daarom wordt het meestal alleen gebruikt in situaties waar een was of chemisch lossingsmiddel ongeschikt zou zijn.
Online verkrijgbaar in verpakkingen van 500 ml en 1 liter.
PRODUCTVERSIES
Verpakkingsgrootte
BESCHIKBAARHEID:Meer dan 10 beschikbaar voor onmiddellijke verzending
We zullen niet worden verslagen over de prijs!
Als u denkt dat u elders een gelijkwaardig product goedkoper kunt kopen, neem dan contact met ons op om uw wensen te bespreken.
PVA (Poly Vinyl Alcohol, niet te verwarren met Poly Vinyl Acetaat houtlijm) mal lossingsmiddel kan worden afgeveegd, gesponst of gespoten op een breed scala van patroon en mal oppervlakken aan een zeer compatibele en betrouwbare release barrière voor polyester, vinyl ester en epoxy composieten te bieden.
PVA is vaak het eerste lossingsmiddel wanneer er een verhoogd risico is dat een mal aan een patroon blijft kleven of een onderdeel aan een mal blijft kleven, zoals bij het gebruik van patronen of mallen voor de eerste paar lossingen of bij het gebruik van potentieel onverenigbare harssystemen voor de mal en het onderdeel (bijvoorbeeld het gebruik van polyestermallen om epoxyonderdelen te maken).
Als PVA goed wordt toegepast, is het onwaarschijnlijk dat het niet werkt als lossingsmiddel, hoewel het altijd een lichte textuur achterlaat op het eindprodukt, die moet worden weggepolijst, of het nu met een doek wordt aangebracht of op een maloppervlak wordt gespoten. Om deze reden wordt PVA vaak alleen gebruikt voor de eerste paar releases of wanneer losmaakproblemen waarschijnlijker zijn. Een mal die een paar keer is gebruikt en gemaakt is van een materiaal dat geschikt is voor de onderdelen die u gaat maken, kan dan worden vervangen door gietwas, die kan worden gepolijst om een spiegelglans achter te laten op de onderdelen (wat met PVA niet mogelijk is).
Zorg er eerst voor dat het oppervlak van de mal goed is afgedicht (poreuze oppervlakken zoals hout of gips moeten worden afgedicht voordat ze kunnen worden gebruikt als patroon of mal), schoon en vrij van verontreinigingen.
Breng met een schone pluisvrije doek een redelijke hoeveelheid PVA Mould Release Agent aan op een deel van de doek. De doek moet goed bevochtigd zijn door de PVA op dit gebied.
Veeg met de doek over het oppervlak van de mal in een vloeiende, weloverwogen beweging. De PVA heeft een donkerblauwe matrijs om u te helpen zien waar u geweest bent. Zorg ervoor dat u het gehele oppervlak van de mal bedekt met een dunne blauwe laag, met bijzondere aandacht voor nauwe hoeken.
PVA wordt altijd slechts in één laag aangebracht. Probeer niet om een tweede laag aan te brengen, dit zal gewoon de eerste laag verwijderen als u probeert om de tweede laag aan te brengen en resulteren in een meer ongelijkmatig oppervlak.
Laat de PVA volledig drogen (ongeveer 15 minuten) voordat u begint met lamineren.
Wanneer u een mal opnieuw gebruikt, moet u alle sporen van de PVA met water verwijderen en grondig reinigen voordat u opnieuw PVA aanbrengt.
Het losmaken van een mal kan worden vergemakkelijkt door water te gebruiken. Dit lost de PVA op en helpt de mal of het onderdeel los te maken.
Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen
Hoe spuit u PVA?
PVA Film – Video №1 PVA kan direct op de buitenste laag van zo’n composiet reparatie worden gespoten. En het zal het afdichtenMeerPVA kan direct op de buitenste laag van een dergelijke composietreparatie worden gespoten. En het zal het afsluiten van de omgeving zodat het goed kan uitharden. | Start tijd – 0:39