30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe kan ik acne littekens op een natuurlijke manier lichter maken?

Een aantal huismiddeltjes kunnen je helpen om van acne littekens af te komen.

Ongeveer 80% van de mensen tussen de 11 en 30 jaar heeft acne als gevolg van hormonale veranderingen, stress, menstruatie, cosmetica op oliebasis of anticonceptiepillen. Echter, slechts 5% van deze mensen krijgt acne littekens.

Verstopte poriën kunnen roodachtig, gezwollen en pijnlijk worden als gevolg van een bacteriële infectie. Bovendien dringen deze acneletsels of puistjes diep door en beschadigen ze de onderliggende huid. Uw huid probeert deze laesies te genezen door nieuwe collageenvezels te vormen, wat een opvallend litteken of putje kan achterlaten. Dit kan zichtbaarder zijn wanneer de acne is verdwenen.

Wat zijn de soorten acnelittekens?

 • Atrofisch litteken: Dit ontstaat wanneer er verlies is van huidweefsel.
  • IJspriemlitteken: Deze zijn meestal klein en maken merkbare gaatjes in je huid.
  • Boxcar litteken: Dit zijn depressieve gebieden die meestal rond of ovaal zijn met scherpe randen en erg lijken op waterpokken littekens.
  • Rollend litteken: Deze zijn meestal te zien op de onderwangen en kaken, waar de huid dikker is. De inkepingen lopen schuin af en zorgen voor een ongelijk golvende huid.

  Hoe kom je op een natuurlijke manier van acne littekens af?

  • Tea tree olie: Dit is een product afkomstig van de Australische Melaleuca alternifolia boom dat antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen bezit. Het ter plekke aanbrengen van de olie op het gezicht kan helpen comedonen te verwijderen en zelfs littekens te verminderen.
  • Kokosolie: Studies hebben gerapporteerd dat kokosolie je huid hydrateert en acne littekens voorkomt. Als je echter een extreem vette huid hebt, moet je het niet direct aanbrengen. Anders kan het de situatie verergeren. Gebruik koudgeperste kokosolie voor deze aandoening.
  • Kurkuma poeder: Dit kan de groei van bacteriën verminderen vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen. Het helpt ook bij de regeneratie van de huid en vermindert littekenvorming.
  • Margosa (neem): Dit heeft antibacteriële eigenschappen die de bacteriële groei in de huidporiën kunnen verminderen.
  • Aloë vera: Dit reguleert de melanineproductie en vermindert pigmentatie en verkleuringen.
  • Appelciderazijn: Verdunde appelciderazijn kan helpen bij het verwijderen van de bovenste laag van je huid en het verminderen van acnelittekens. Zorg er echter voor dat de oplossing goed verdund is. Geconcentreerde appelciderazijn kan het gezicht verder beschadigen.
  • Citroen en honing: Citroen is een rijke bron van vitamine C. Vitamine C speelt een rol bij het behoud van een goede huidskleur. Honing staat erom bekend irritatie te verminderen. Deze combinatie draagt bij aan het genezingsproces van je lichaam en hydrateert je huid op natuurlijke wijze en voorkomt overmatige talgproductie. Ook hier wordt verdund citroensap aanbevolen.
  • Sheaboter: Dit heeft ontstekingsremmende eigenschappen die de bacteriegroei, die acne veroorzaakt, helpt te verminderen. Het vermindert ook verkleuringen en acne littekens.

  Om de natuurlijke genezing van acne te bevorderen en verdere littekenvorming te voorkomen, moet u deze tips volgen

  • Overmatige blootstelling aan de zon kan uw littekens donkerder en opvallender maken. Draag zonnebrandcrème met SPF 15 om blootstelling aan de zon tot een minimum te beperken.
  • Overmatig wassen of scrubben van de huid kan de elasticiteit verminderen en uw huid beschadigen. Daarom moet u dit vermijden.
  • Pik niet aan acne en laat puistjes niet uitpuilen, want de bacteriën in je nagels of vingers kunnen het risico op littekenvorming vergroten.
  • Hydrateer uzelf door veel water te drinken om gifstoffen uit uw lichaam te spoelen en het ontstaan van acne te verminderen.
  • Volg een huidverzorgingsroutine door uw gezicht te wassen en uw make-up te verwijderen voordat u naar bed gaat.
  • Vermijd roken omdat dit de kans op acnelittekens kan vergroten.

  Littekens kunnen na verloop van tijd iets vervagen, maar ze mogen niet verdwijnen. Uw arts kan u salicylzuur, alfahydroxyzuur, melkzuur, retinoïde, azelaïnezuur en niacinamide in crèmes of gezichtspoelingen voorstellen om het risico op nieuwe acne-uitbraken te verminderen. Gebruik deze alleen na overleg met uw arts en zorg ervoor dat ze niet interfereren met voorgeschreven medicijnen of behandelingen die u gebruikt.

  Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

  Hoe kan ik acne littekens snel lichter maken?

  Het aanbrengen van face wash of lotion met AHA’s en BHA’s veroorzaakt een milde afschilfering en legt de verse huid eronder bloot. Regelmatig gebruik van AHA en BHA op het gezicht kan de zichtbaarheid van littekens en ongelijkmatige pigmentatie verminderen. Huidpeelings en serums met vitamine C hebben een oplichtend effect op acne littekens in ongeveer drie weken.

  Hoe kom je op een natuurlijke manier van acne littekens af?

  Meng gelijke porties sinaasappelschilpoeder met honing. Meng het goed om alle klontjes te verwijderen en een gladde pasta te maken. Breng deze pasta aan op de aangetaste delen van je gezicht die ontsierd zijn door puistjes. Laat het 10-15 minuten intrekken en was het af met lauw water.

  Hoe maak je donkere acne littekens op een natuurlijke manier lichter?

  Gebruik Vitamine C om donkere vlekken te verminderen. Probeer Retinol om donkere vlekken te verminderen. Karnemelk helpt bij het vervagen van puistjes. Citroensap is geweldig om donkere vlekken te verwijderen. Puistpleisters zijn een goede remedie voor donkere vlekken en littekens. Breed spectrum zonnebrandcrème is altijd nuttig om donkere vlekken weg te houden.

  Kun je acne littekens permanent verwijderen?

  Acne littekens kunnen na verloop van tijd vanzelf beter worden. Ze blijven echter permanent, tenzij er maatregelen worden genomen. Sommige anti-verouderingsserums en -crèmes kunnen littekens op je gezicht een heel eind helpen verbeteren, maar ze raken ze niet helemaal kwijt. Plus, de effecten slijten zodra u stopt met het gebruik van de producten.

  Hoe kom je in 3 dagen van acne littekens af?

  Days – Video №1 | Start tijd – 4:21

  Wat is het beste om acne littekens te behandelen?

  Salicylzuur Het wordt beschouwd als een van de beste behandelingen voor acne littekens. U kunt producten met salicylzuur toevoegen aan uw dagelijkse routine of uw huidverzorgingsspecialist kan het gebruiken voor minder frequente chemische peelings.

  Hoe vervaag je acne littekens?

  5 Effectieve Tips om van puistjes en puistvlekken af te komenSchoon je gezicht twee keer per dag met milde zeep/gezichtswas en lauw water om overtollig vuil, zweet, en olie te verwijderen. Wrijf niet hard over je gezicht. Raak uw gezicht niet steeds opnieuw aan. Was het haar regelmatig en houd het uit de buurt van het gezicht.

  Kunnen acne littekens worden verwijderd?

  Oppervlakkige littekens kunnen volledig worden verwijderd, en diepere acne-littekens kunnen minder opvallend lijken. Mogelijke ernstige bijwerkingen zijn littekenvorming en veranderingen in de huidskleur. Chemische peeling. Uw arts brengt een chemische oplossing aan op het littekenweefsel om de bovenste huidlaag te verwijderen en de diepere littekens minder zichtbaar te maken.

  Hoe kan ik mijn littekens op natuurlijke wijze lichter maken?

  Baking sodaMeng gedestilleerd water – een beetje per keer – met twee eetlepels baking soda tot het een pasta vormt. Maak je litteken nat met gedestilleerd water en breng dan de pasta aan op het natte litteken. Houd de pasta op zijn plaats met een warm kompres gedurende 15 minuten. Spoel het gebied af en herhaal dagelijks.

  Werkt citroen tegen acne littekens?

  Helaas kan citroensap geen depressieve of putjes acne littekens wegnemen, noch zal het verheven littekens afvlakken. Al deze soorten littekens zijn eigenlijk heel moeilijk te behandelen.

  Zijn acne littekens blijvend?

  Acne littekens zijn meestal blijvend, dus het is belangrijk om naar een dermatoloog te gaan als je er last van hebt. Acne behandeling kan littekenvorming voorkomen door te voorkomen dat er meer puistjes ontstaan.

  Helpt vaseline tegen acne littekens?

  Je huid heeft vocht nodig om te genezen en er beter uit te zien. Alleen al de bovenste laag van de huid – het stratum corneum – kan drie keer zijn gewicht aan water absorberen. Als je last hebt van acne littekens op je lichaam (schouders en rug bijvoorbeeld) hydrateer dan met Vaseline® Intensive Care Deep Restore Lotion.

  Verwijdert honing acne littekens?

  Honing helpt het genezingsproces van je lichaam, wat kan helpen acne littekens te vervagen. Je kunt honing gebruiken als een spot behandeling op littekens, door het elke dag of om de dag aan te brengen als een pasta op de plaats van je littekens. Een studie heeft aangetoond dat honing niet goed is voor littekens veroorzaakt door brandwonden en diepe snijwonden.

  Kan tandpasta acne littekens lichter maken?

  ‘Veel mensen gebruiken huismiddeltjes en proberen van alles in hun medicijnkastje om hun gezicht helder te krijgen’, vertelt dr. Baxt aan Huffington Post. ‘Tandpasta zal de huid irriteren, en het puistje zal waarschijnlijk uiteindelijk samen met de irritatie verdwijnen, maar tandpasta is op geen enkele manier een primaire behandeling voor acne.

  Kan citroen acne littekens verwijderen?

  Helaas kan citroensap niet afkomen van depressieve of putjes acne littekens, noch zal het verheven littekens afvlakken.

Vorig artikel

Wat doe je nadat je de legendarische beer hebt gedood?

Volgend artikel

Wat zijn de moeilijkste planten om te doden?

You might be interested in …

Hoeveel verdienen klei minions per dag?

Clay minions verdienen ook veel geld met ongeveer 300k per dag. Dit is met 5 tier 11 minions met Super Compactor 3000s en Diamond Spreading. Welke minion levert het meeste geld op Hypixel? Sneeuw minions […]

Is het veilig om silica te drinken?

Silica supplementen kunnen helpen de botten te versterken, de gezondheid van de huid te verbeteren en dunner wordend haar te voorkomen. De meeste bevatten veilige silica, afgeleid van heermoes extract. Toch zijn er nog steeds […]

Is een magneet een eenvoudige machine?

Onze redacteuren zullen bekijken wat je hebt ingediend en bepalen of het artikel moet worden herzien. eenvoudige machineeen van de vele apparaten met weinig of geen bewegende delen die worden gebruikt om beweging en de […]