20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe kom je van cementstof af?

“Cementstof verwijderen van het schuren van een betonnen vloer”

Ik vraag me af of er een proces is om het cementstof te verwijderen dat overal in mijn huis een laagje heeft aangebracht aan de binnenkant van kasten, muren, ramen, apparaten en materiaalmeubilair (banken en stoelen)? Het vloerenbedrijf heeft het scheef gelegd, dus het resultaat was het opheffen van de tegel en het schrapen van de ondervloer. Ik denk dat het te lang duurde en ze hebben het cement eraf geschuurd en nu heb ik geprobeerd oppervlakken in de keuken te wassen en het komt er niet gemakkelijk af.

Is er een erkende procedure om al het stof uit mijn huis te verwijderen?

Cheryrl Hammond
Vloeren – Ottawa, Ontario, Canada
^

Filiaal Link
(commissies van uw aankopen maken finishing.com mogelijk)

A. Mijn zoon deed wat beton snijden deze week, gelukkig in de achtertuin, maar ik zie het probleem: het stof klontert bijna als een pleister. Als uw stofzuiger een HEPA filter heeft, zodat u het stof niet terug de kamer in blaast, denk ik dat u het kunt opzuigen met een borstelhulpstuk, hoewel u misschien klonters moet opbreken met iets stijvers zoals een tandenborstel.


Ted Mooney, P.E.
Streven naar Aloha leven
afwerking.com – Pine Beach, New Jersey
^

Q. Hallo,
We hebben net onze betonnen vloer in de woonkamer laten schuren en we hebben hetzelfde probleem. We proberen iets te vinden om het stof op te ruimen! Heeft u een goede oplossing gevonden voor het opruimen?

Amber Roeger
– Indianapolis, Indiana
^

A. Hallo. Het enige waar ik voor kan waarschuwen is dat als je geen stofzuiger hebt met een HEPA-filter, je niet moet stofzuigen omdat je het stof dan alleen maar verstrooit . misschien wel in je longen. Als u een ingebouwde stofzuiger hebt die naar buiten afvoert, of zeer lange slangen zodat uw stofzuiger buiten kan staan, dan denk ik dat u veilig kunt proberen om het te stofzuigen.


Ted Mooney , P.E.
Streven naar Aloha leven
afwerking.com – Pine Beach, New Jersey
^

Q. Cementsluier gewoon opzuigen werkt niet, en een natte doek of dweil ook niet. We hebben beide geprobeerd, en er zit nog steeds een cementachtig laagje op de vloer en de kasten. Nog andere idee├źn?

Dick de Seve
– New Hampshire, VS
^

Filiaal Link
(commissies van uw aankopen maken finishing.com mogelijk)

A. Hallo Dick. Ik ben slechts de beheerder van een site over metaalafwerking die afgedwaald is naar het opruimen van betonstof. Ik ben teleurgesteld dat na 10 jaar van aanzienlijk verkeer hier, niemand vrijwillig info heeft gegeven over wat ze met succes hebben gedaan ­čÖü

Maar als het moet worden verwijderd en het kan niet worden gewassen, denk ik dat je enige alternatief is wat de mensen in de tegelzetterij vaak doen voor voegsluier — het oplossen met veilig verdund zuur. Ik denk dat u naar de bouwmarkt kunt gaan en voegspecieverwijderaar kunt kopen en zien hoe het gaat: vergeet niet dat het zuur het beton zal aantasten als u het lang genoeg laat staan, wees voorzichtig dat u het niet op metaalwerk gooit, neutraliseer het met een sodawasje en zorg voor goede ventilatie terwijl u het doet.

Ik stel voor dat u het eerst op een klein onopvallend plekje probeert, en bedenkt dat kasten en betonnen vloeren verschillend kunnen reageren. Kom dan terug en vertel ons hoe het werkte ­čÖé


Ted Mooney, P.E. RET
Ernaar streven Aloha te leven
afwerking.com – Pine Beach, New Jersey
^

Q. Ik heb betonstof in de kelder van het slijpen van een groef in de betonnen vloer. Ik heb er spijt van dat ik niet eerst uw opmerkingen heb gelezen: we hebben een gewone stofzuiger geprobeerd en hebben overal stof verstrooid.

Ik vind het een goed idee om het op te lossen met voegenreiniger, maar ik maak me zorgen over de veiligheid van de kat.

Kan het schoonmaakmiddel voldoende worden opgeruimd of geneutraliseerd, zodat ze er kunnen lopen als we klaar zijn? Ik wil niet dat ze er iets van op hun pootjes krijgen en eraan likken.

A. Hallo Jesse. Hoewel ik zeker geen dierenarts ben, vermoed ik dat een mild verdund zuur uw kat minder kwaad zal doen dan betonstof.

Probeer een grote emmer met een 50/50 mix van azijn en water op een middelmatige grootte patch, of voegreiniger gevolgd door spoelen met een pakje zuiveringszout opgelost in een emmer water – en vertel ons wat je leert alsjeblieft.


Ted Mooney , P.E. RET
Streven naar Aloha leven
afwerking.com – Pine Beach, New Jersey
^

Q. Ik heb hetzelfde probleem als de poster direct hierboven. Er is in de betonnen vloer geboord. Ik denk dat de aannemer toen heeft geprobeerd te stofzuigen met een nat- droogzuiger. Alles wat ik weet is dat er nu overal stof ligt in de zeer volle kelder, op elke doos en koffer en fiets en kampeeruitrusting. Alles. Ik kan toch geen oplosmiddel gebruiken voor de hierboven genoemde dingen? Is het dan het beste om een HEPA stofzuiger te gebruiken?

Ann White
Huiseigenaar – Oakland Californi├ź Verenigde Staten
^

A. Hoi Ann. Ik zou verwachten dat met een mild schoonmaakmiddel in water veel voorwerpen kunnen worden schoongemaakt. Wat het stofzuigen betreft, zou ik veel blijer zijn als een lange slang praktisch was, zodat de stofzuiger buiten een kelderraam zou kunnen staan in plaats van binnen, maar een HEPA-stofzuiger zou het meeste stof moeten tegenhouden.


Ted Mooney , P.E. RET
Streven naar Aloha leven
finishing.com – Pine Beach, New Jersey
^

geen

finishing.com wordt mogelijk gemaakt door .
deze tekst wordt vervangen door bannerText

Disclaimer: Het is niet mogelijk om via deze pagina’s een volledige diagnose te stellen van een afwerkingsprobleem of de gevaren van een bewerking. Alle gepresenteerde informatie is voor algemene referentie en vertegenwoordigt geen professionele mening noch het beleid van de werkgever van de auteur. Het internet is grotendeels anoniem en niet doorgelicht; sommige namen kunnen fictief zijn en sommige aanbevelingen kunnen schadelijk zijn.

Als u op zoek bent naar een product of dienst met betrekking tot metaalafwerking, kijk dan in deze gidsen:

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe kom ik van cementstof in mijn huis af?

STAP 1: Giet gelijke delen water en azijn in een spuitfles. STAP 2: Spuit de oplossing op elke vloer, muur en meubel met cementstof en laat het dan 2 minuten zitten. Na 2 minuten spuit u nogmaals en veegt u de oppervlakken af met een zachte doek terwijl u spuit, zodat het cementstof wordt opgeruimd.

Is cementstof giftig?

Op korte termijn irriteert blootstelling aan hoge concentraties cementstof de neus en keel. Langdurige blootstelling kan leiden tot beroepsastma. Mortel kan ook respirabel kristallijn silica (RCS) bevatten.

Hoe lang duurt het voordat betonstof is neergeslagen?

Deeltjes met een diameter van minder dan 10┬Ám (thoracaal) hebben ongeveer 3 minuten nodig om neer te slaan. Deeltjes met een diameter van 5┬Ám (respirabel) bezinken in ongeveer 8 minuten. Deeltjes met een diameter van 1┬Ám (respirabel) hebben tot 4 of meer uren nodig om neer te slaan.

Wat gebeurt er als je betonstof inademt?

Het inademen van beton- of steenstof Stof van beide kan grote hoeveelheden silica bevatten, die in je longen terecht kunnen komen en littekenweefsel of celnecrose kunnen veroorzaken. Als er na verloop van tijd genoeg silicakristallen worden ingeademd, kunnen de longen onherstelbaar beschadigd raken.

Kan het inademen van betonstof kwaad?

De meeste beton- en metselwerkproducten bevatten grote hoeveelheden zand. Wanneer je het stof inademt, maken silicadeeltjes littekens in je longen en veroorzaken ze een invaliderende, onomkeerbare en ongeneeslijke longziekte, silicose genaamd. De bouwsector kent een van de hoogste aantallen sterfgevallen als gevolg van silicose. [Wanneer je het stof inademt, maken silicadeeltjes littekens in je longen en veroorzaken ze een invaliderende, onomkeerbare en ongeneeslijke longziekte, silicose genaamd. De bouwsector kent een van de hoogste aantallen sterfgevallen als gevolg van silicose.

Kan het inademen van betonstof kwaad?

De meeste beton- en metselwerkproducten bevatten grote hoeveelheden zand. Wanneer je het stof inademt, maken silicadeeltjes littekens in je longen, waardoor een invaliderende, onomkeerbare en ongeneeslijke longziekte kan ontstaan die silicose wordt genoemd. De bouwindustrie heeft een van de hoogste aantallen sterfgevallen door silicose.

Wat gebeurt er als je betonstof inademt?

Het inademen van beton- of steenstof Stof van beide kan grote hoeveelheden silica bevatten, die in uw longen terecht kunnen komen en littekenweefsel of celnecrose kunnen veroorzaken. Als er na verloop van tijd genoeg silicakristallen worden ingeademd, kunnen de longen onherstelbaar beschadigd raken.

Hoe lang duurt het voordat betonstof neerslaat?

Deeltjes met een diameter van 15┬Ám-100┬Ám (inhaleerbaar) kunnen binnen 1 minuut neerslaan; in grotere ruimtes zal het luchtvolume de tijd verlengen die nodig is voor het neerslaan. Deeltjes met een diameter van minder dan 10┬Ám (thoracaal) hebben ongeveer 3 minuten nodig om te bezinken. Deeltjes met een diameter van 5┬Ám (respirabel) bezinken in ongeveer 8 minuten.

Hoeveel silica is er nodig om silicose te krijgen?

Omdat silicose veroorzaakt wordt door cumulatieve of herhaalde blootstelling aan respirabel kristallijn silica, is het logisch dat we de blootstelling zo veel mogelijk willen beperken! OSHA heeft de Persoonlijke Blootstellings Limiet (PEL) vastgesteld op 50 microgram per kubieke meter lucht, gemiddeld over een dienst van 8 uur.

Wat zijn de eerste tekenen van silicose?

Symptomen van silicose verschijnen meestal na vele jaren van blootstelling. In een vroeg stadium zijn de symptomen mild en omvatten hoest, sputum en progressieve kortademigheid. Naarmate de littekenvorming verergert, kunnen de eerste echte tekenen van een probleem een abnormale r├Ântgenfoto van de borstkas en een zich langzaam ontwikkelende hoest zijn.

Kunnen de longen silica stof verwijderen?

Er is geen genezing voor silicose omdat de longschade niet ongedaan gemaakt kan worden. De behandeling is erop gericht de symptomen te verlichten en de kwaliteit van leven te verbeteren. De aandoening kan blijven verergeren, wat kan leiden tot verdere longschade en ernstige invaliditeit, hoewel dit heel langzaam kan gebeuren gedurende vele jaren.

Wat gebeurt er als u cementstof inademt?

Kristallijn silica wordt gevonden in materialen zoals beton, metselwerk en rotsen. Wanneer deze stoffen tot een fijn stof worden verwerkt en in de lucht zweven, kan het inademen van deze fijne deeltjes longschade veroorzaken. Silicose kan volledig invaliderend zijn en tot de dood leiden. Beton- en metselwerkproducten bevatten silica-zand.

Hoe snel kun je silicose krijgen?

Silicose ontstaat meestal na 10-20 jaar blootstelling aan silica, hoewel het soms al na 5-10 jaar blootstelling kan ontstaan. Soms kan het optreden na slechts een paar maanden van zeer zware blootstelling.

Hoe lang blijft silicastof in de longen?

Na verloop van tijd kunnen de silica stofdeeltjes longontsteking veroorzaken die leidt tot de vorming van longknobbels en littekenvorming in de longen, longfibrose genaamd. Dit is een progressieve ziekte die zich normaal pas 10-30 jaar na de eerste blootstelling ontwikkelt.

Wat gebeurt er als je betonstof inademt?

De meeste beton- en metselwerkproducten bevatten grote hoeveelheden zand. Wanneer je het stof inademt, maken silicadeeltjes littekens in je longen, waardoor een invaliderende, onomkeerbare en ongeneeslijke longziekte kan ontstaan die silicose wordt genoemd. De bouwindustrie heeft een van de hoogste aantallen sterfgevallen door silicose.

Vorig artikel

Is er een betovering om op lava te lopen?

Volgend artikel

Kan je een tarp gebruiken voor een glijbaan?

You might be interested in …

Welke stof is 95 Katoen en 5 Spandex?

OEKO-TEX katoen elastaan jersey breisel is zacht en rekbaar en heeft een groot herstel. De stof is gemaakt van 95% katoen en 5% Elastane ethisch vervaardigd in Europa. Het is de perfecte stof voor een […]

Wat doe je met goede voedsel ijs packs?

IJsverpakking. Knip met een schaar een klein hoekje af en gooi de gel inhoud in de prullenbak voordat je de plastic folie weggooit zoals aangegeven op de verpakking. Klaar. Bedankt dat je ons helpt je […]

Moet je de korst voor quiche voorbakken?

Een eierkoek (ook wel eierpannetje genoemd) slaan we nooit af, maar voor een brunchrecept dat altijd indruk maakt, gaat er niets boven een quiche. De hartige taart met een vla-achtige vulling op basis van ei […]