27 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe lang heb je nodig om hars afdrukken uit te harden?

Het is duidelijk wanneer uw resin model klaar is met printen, maar hoe weet u wanneer het klaar is met uitharden? Ja, het is mogelijk om een resin 3D print te overharden net zo makkelijk als het is om het te onderharden. Hier zijn de factoren die de uithardingstijd van uw resin 3D print kunnen beïnvloeden:

  1. Grootte: Grotere resin modellen hebben een langere uithardingstijd nodig dan kleine modellen. Kleine modellen zijn gemakkelijker te overcure, terwijl de grote modellen meer clementie kunnen verdragen met de lengte van de uithardingstijd.
  2. Print kleur: Witte en lichtgekleurde harsafdrukken zijn gemakkelijker uit te harden. Donkerdere harsen hebben echter meer tijd nodig.
  3. Uithardingsmethode: Met behulp van krachtige UV-uithardingsstations duurt het sneller om uw harsafdrukken volledig uit te harden. Aan de andere kant, voor degenen die willen gaan au naturel, bereid je voor te wachten een beetje langer als u uitharden van uw hars afdrukken in direct zonlicht.

  Tekenen dat uw hars print is overgehard

  Vers uit de printer, is een harsafdruk plakkerig en zacht. Uitharden is een noodzakelijke stap om het te laten stollen. Hars is ontworpen om UV reactief te zijn, dus blootstelling aan UV door middel van een hars curing lightbox of natuurlijk zonlicht maakt de print harder, sterker en duurzamer. Het droogt ook alle kleverigheid van de print volledig op, zodat uw huid niet geïrriteerd raakt door de hars.

  Het 3D-printen van een model duurt meestal uren om te voltooien. Het zou zonde zijn als het verpest wordt door overcuring. Hier zijn manieren waarop u kunt vertellen dat uw hars print is overcured:

  • Vergeling van prints: Als je merkt dat je prints beginnen te vergelen of verkleurd raken, dan heb je de benodigde uithardingstijd overschreden.
  • Broosheid : Een broze harsafdruk is een teken dat je de afdruk te lang in het uithardingsstation hebt laten liggen. Onthoud, hars reageert op alle UV-stralen, dus houd je hars uit de buurt van het raam als je niet wilt dat het verder uithardt dan nodig is.
  • Cracks : Als u het uitharden van de hars print onder UV-licht voor een lange tijd bent vergeten, kunt u barsten op de print zien.

  Hoe lang moet u uw hars 3D prints uitharden?

  Als vuistregel geldt dat de gemiddelde uithardingstijd van hars niet langer dan 6 minuten mag duren. Het hangt echter nog steeds af van de grootte, kleur en dichtheid van de hars print. Hier zijn richtlijnen over hoe lang u moet laten uw hars 3D print uit te harden in een high-powered hars curing station:

  • Minder dan een minuut: Miniatuur hars modellen
  • 2 tot 5 minuten: Gemiddelde grootte hars modellen

  Voor grotere modellen, kunt u altijd een korte hoeveelheid tijd (bijv. iets meer dan zes minuten ) en als het nog steeds ondergehard is, kunt u het altijd nog een beetje onder de UV-lampen zetten totdat het droger wordt. Het is beter om het te weinig uit te harden en het gewoon terug te zetten dan het te veel uit te harden en opnieuw te moeten drukken.

  Het uitharden in direct zonlicht zal veel langer duren en kan variëren afhankelijk van het klimaat. Als je de luxe van tijd om te wachten en kijken naar uw hars print om uit te harden, dan kun je waarschijnlijk proberen. Echter, als nauwkeurigheid is de sleutel, je bent beter af met behulp van een high-powered hars uitharding lightbox.

  UV Hars uitharding stations van X3D

  Sunlu Hars uithardende lichtbak ($99)

  Sunlu Resin Curing Light Box is een betaalbare en eenvoudig te gebruiken hars uitharding station. Het is vergelijkbaar met een oven: je hoeft alleen je hars print erin te doen en de timer in te stellen op de gewenste uithardingstijd (van 0 tot 6 minuten).

  Zodra de timer afloopt, is uw afdruk gegarandeerd gelijkmatig uitgehard met zijn 6 krachtige 405nm UV LED-lampen en 360 ° Roterende Draaitafel. Het is ook uitgerust met een speciaal optisch filter materiaal, zodat UV niet uit het station lekt.

  Licht Uithardende Lamp (in de uitverkoop voor $ 29!)

  Als u een eenvoudige UV-uithardende lamp voor uw prints, dit is het. Het is een handheld apparaat dat u rond uw harsafdruk moet draaien om deze gelijkmatig uit te harden. Het is een lamp zonder franje, dus je hoeft hem alleen maar aan te zetten en op je resin afdruk te schijnen om hem uit te harden.

  Wat als uw print nog plakkerig is na het uitharden?

  Soms kan geen enkele hoeveelheid hars de plakkerigheid van uw harsafdrukken krijgen. Het wassen met isopropyl laat nog wat kleverigheid achter, dus het is beter om het twee keer te doen en de prints schoon te maken met een papieren handdoek of tissue. Het is belangrijk om twee containers te hebben voor elke ronde van isopropyl wassen, zodat je print grondig gereinigd wordt.

  Als er nog steeds plakkerigheid is ondanks de 2-staps isopropyl wasbeurt, kun je de prints schuren om het oppervlak glad te maken. Je kan nadien een glanzende laag aanbrengen om de sporen van het schuren te verdoezelen.

  Het uitharden van uw harsafdrukken is eenvoudig met Sunlu UV Hars uithardende Light Box!

  Waarom het harshardingsproces ingewikkelder maken als het ook eenvoudig kan met de Sunlu UV Hars Uithardende Lichtbak! Het is een populair product dat steeds uitverkocht, dus pak het zolang de voorraad strekt! Voor vragen, kunt u contact met ons op via telefoon, e-mail, of sociale media .

  Misschien bent u ook geïnteresseerd in onderwerpen

  Moet je harsprints wassen en uitharden?

  Beste antwoord: Ja! Het goed wassen en uitharden van resin 3D prints is cruciaal, en de Anycubic Wash and Cure V2 is een goedkope manier om de rommelige realiteit van resin 3D printen aan te pakken. Met een 3.5l Isopropyl Alcohol tank en een UV draaitafel, neemt het veel van het gedoe uit de hars post-processing.

  Kun je harsafdrukken overharden?

  Dus, in het kort ja: Hars onderdelen kunnen worden overgehard als ze te lang aan UV licht worden blootgesteld. Het licht van een UV-uithardingskamer is veel sterker dan het effect dat zonlicht heeft op de harsafdrukken, en als je ze ‘s nachts laat staan, zullen ze al tekenen van degradatie vertonen.

  Hoe lang duurt het om hars uit te harden met UV licht?

  Je kunt beginnen te werken met gegoten 2 componenten hars na ongeveer 24 uur, maar je moet 3 dagen de tijd geven om het echt uit te laten harden. Voor UV hars, duurt het ongeveer 15-20 minuten om elke laag onder een UV lamp uit te harden, en een paar uur om in direct zonlicht uit te harden.

  Hoe weet je wanneer de hars is uitgehard?

  Tekenen dat je hars print overgehard isVergeling van prints: Als je merkt dat je prints beginnen te vergelen of verkleurd raken, dan heb je de benodigde uithardingstijd overschreden. Brosheid: Een broze harsafdruk is een teken dat je de afdruk misschien te lang in het uithardingsstation hebt laten liggen.

  Hoe lang kan een afdruk in hars zitten voordat deze wordt schoongemaakt?

  Het is beter om de overgebleven harsen in minder dan een week te gebruiken als je ze in je 3D printer laat zitten. Niet uitgeharde drukharsen kunnen onder de juiste omstandigheden twee maanden in het bakje blijven. Maar als uw volgende printopdracht zo lang zal duren, moet u de overgebleven niet-uitgeharde harsen terug in de fles filteren.

  Moet ik steunen verwijderen voor het uitharden?

  De beste methode voor het verwijderen van dragers van een SLA print is om de dragers te verwijderen voor het uitharden. Laat de print onder warm water lopen en trek voorzichtig aan de steunen. Ze zouden gemakkelijk moeten loskomen van de print en geen schade achterlaten. Mijn ervaring is dat het verwijderen van de print voor het uitharden betere resultaten geeft.

  Wat gebeurt er als je niet uitgeharde hars aanraakt?

  In plaats van dat er eerst geen reacties optreden, krijgen mensen nu snel huidirritatie en huiduitslag als ze met ongeharde hars in aanraking komen. Het kan leiden tot contact dermatitis, een huiduitslag die kan leiden tot allergieën, of zelfs grotere problemen als het voor een lange tijd wordt blootgesteld.

  Kun je hars in de BTW laten zitten?

  Niet uitgeharde hars kan vele weken intact blijven in de tank of het vat van je 3D printer als je het weg houdt van blootstelling aan UV licht. De ideale conditie voor het opslaan van niet uitgeharde hars is een koele, donkere plaats. Als de omgeving niet ideaal is, kan de UV-hars zo kort als een paar uur of 1-2 dagen blijven.

  Is uitgeharde hars giftig?

  Uitgeharde UV hars is niet giftig en zelfs voedselveilig. De vloeibare giffen zijn nu hard en kunnen niet meer door de huid dringen.

  Hoe lang gaat 1kg hars mee?

  Met 1 liter hars kun je 5 dagen tot een maand printen.

  Is het OK om hars in vat te laten?

  Je kunt de hars in de tank of het vat van je 3D printer laten zitten tussen het printen door en alles zou in orde moeten zijn. Het is een goed idee om de plastic schraper te gebruiken die bij uw hars 3D printer wordt geleverd om de hars te verplaatsen en uitgeharde hars los te maken voordat u een ander model afdrukt.

  Is uitgeharde hars veilig om aan te raken?

  Hars is volledig uitgehard wanneer het volledig uitgehard, stevig en grondig gewassen is. In dit laatste stadium, wanneer de hars volledig is uitgehard, is het veilig om het aan te raken en uw voorwerpen erop te plaatsen. Voordat het volledig is uitgehard, is de hars op vloeibare basis en zeer giftig, dus u moet de juiste voorzorgsmaatregelen nemen om uw veiligheid te waarborgen.

  Wat gebeurt er als je de hars niet uithardt?

  Kun je hars afdrukken overharden? Harsafdrukken kunnen overharden als je ze te lang onder UV-licht laat staan. Als dit gebeurt, zal de harsafdruk broos worden en gemakkelijk breken.

  Moet je harsdragers voor of na het uitharden verwijderen?

  D Printing Basics – How to Remove Supports – Video №1 | Start tijd – 1:45

  Waarom zijn mijn hars afdrukken kleverig na het uitharden?

  Achtergebleven hars maakt kleverige prints Als er genoeg niet uitgeharde (of gedeeltelijk uitgeharde) hars achterblijft na het wassen van het onderdeel, vervuilt dit het oppervlak van een print en maakt het kleverig. Dit gebeurt op één of beide van de volgende manieren: De IPA die gebruikt wordt om onderdelen te wassen is vuil. De alcohol verdampt, en de hars blijft achter.

Vorig artikel

Wat kun je mengen met water voor planten?

Volgend artikel

Kun je aardappelen te lang bakken?

You might be interested in …

Wat veroorzaakt het loskomen van binnenoorkristallen?

Een canalith repositioning procedure (CRP) is een behandeling voor benigne paroxysmale positionele vertigo (BPPV), de meest voorkomende oorzaak van duizeligheid. Wat is benigne paroxysmale positionele vertigo (BPPV)? De letters van de term “BPPV” staan voor: […]

Is het moeilijk om bij de Special Forces te komen?

Als Groene Baret ben je een expert in guerrillaoorlogsvoering en gebruik je onconventionele tactieken om terroristen in het buitenland te bestrijden. Neem het op tegen terroristen in gespecialiseerde missies Special Forces-soldaten zijn legendarisch voor het […]