30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe lang kan een UPS een router van stroom voorzien?

Back-ups op batterijen zijn er niet alleen voor uw computers – zet uw netwerk er ook op.

Lee Hutchinson – 7 sep 2017 4:53 pm UTC

Door uw krachten te combineren.

opmerkingen van lezers

Deel dit verhaal

Orkaanseizoen 2017

Voordat we beginnen, is het belangrijk om het volgende zo duidelijk mogelijk te stellen: als u zich in een gebied bevindt dat onder verplichte evacuatieorders staat vanwege een naderende orkaan, stop dan met het lezen van dit artikel en maak dat u wegkomt. Probeer de storm niet uit te zitten. Als u nu niet vertrekt, kunt u sterven. Je spullen zijn je leven niet waard. Ga nu weg. Je kunt dit later lezen, als je veilig bent.

Uit persoonlijke ervaring weet ik dat een van de meest schrijnende dingen van vastzitten in een storm is dat je niet meer verbonden bent met de realiteit en dat je niet meer normaal bent. Vertrouwde en veilige omgevingen worden dreigend als de stroom uitvalt en de wind giert. Vooral voor mensen die gewend zijn om altijd online te zijn, kan het verliezen van stroom tijdens een ramp en het afgesneden zijn van communicatie angstaanjagend zijn.

Hoewel er niet veel te doen is aan een meerdaagse stroomuitval behalve een generator kopen – een oplossing die zijn eigen problemen met zich meebrengt, aangezien het aantal doden ten gevolge van een generator groter is dan het aantal doden ten gevolge van een storm in een orkaan die in de VS landt – is er is een snelle manier om de stroomgaten te overbruggen die ontstaan door een paar geïsoleerde uren zonder stroom hier en daar: sluit uw infrastructuurcomponenten aan op een ononderbreekbare stroomvoorziening.

De stroom is los

UPS’en zijn er niet alleen voor computers. De gangbare opvatting is dat u absoluut een UPS moet hebben die uw desktopcomputer(s) minstens een paar minuten online kan houden tijdens een stroomstoring; dezelfde UPS die werkt voor uw desktops, werkt echter ook voor uw netwerkapparatuur. Dit werkt nog beter als je hoofdcomputer een laptop is, die al een eigen grote batterij heeft ingebouwd.

Iets als deze Cyberpower UPS werkt prima (ik weet dat deze goed werkt omdat ik er meerdere heb, waarvan er een is aangesloten op mijn kabelmodem, router, en power-over-Ethernet switch). De truc is dat de meeste apparaten in uw thuisinfrastructuur weinig stroom verbruiken, hooguit een tiental watts. Dezelfde UPS die uw desktopcomputer en monitor 15 minuten aan kan laten, zal waarschijnlijk uw kabelmodem, router en Wi-Fi-toegangspunten (indien afzonderlijk) 90 minuten of langer van stroom voorzien.

Verder lezen

Uw ISP zal over het algemeen online blijven tijdens stroomonderbrekingen, omdat de infrastructuur van de meeste ISP’s beveiligd is met noodstroom – meestal met batterijen en een grote niet-draagbare dieselgenerator met ondergrondse tanks. Als u uw kabelmodem, router en Wi-Fi online kunt houden wanneer de stroom uitvalt, zult u bijna altijd merken dat uw internetprovider ook online is – en u zult uw internettoegang behouden.

Voor een tijdje, tenminste.

Wat u moet aansluiten

Dit is een niet-uitputtende lijst van apparaten die u op een UPS moet aansluiten om korte (90 minuten of minder) stroomonderbrekingen te doorstaan:

  • Kabelmodems
  • Routers, indien gescheiden van kabelmodems
  • Wi-Fi-toegangspunten, indien gescheiden van uw router (bijvoorbeeld als u Ubiquiti-toegangspunten gebruikt)
  • Alle netwerkschakelaars die uw kabelmodem of router of Wi-Fi-toegangspunten met elkaar verbinden, vooral PoE-schakelaars

Hoe dit wel en niet zal helpen

Ten eerste, vanuit een toegangsperspectief, betekent het beschikbaar houden van Wi-Fi in plaats van terug te moeten vallen op mobiele gegevens tijdens een storm, dat u een betere kans hebt om online te blijven. Cellulaire toegang is afhankelijk van back-upbatterijen of generatoren op meerdere getroffen locaties die online blijven: de torens moeten in werking zijn, hun backhaulverbindingen moeten werken en de stroom moet beschikbaar zijn op het uplinkpunt waar de backhaul van de torens verbinding maakt met de rest van het internet. Om ervoor te zorgen dat de internetverbinding bij u thuis blijft werken, zijn er (meestal, maar niet altijd) minder schakels in de upstream-keten die stroom moeten blijven krijgen – meestal alleen het lokale aansluitpunt van uw ISP.

Verder lezen

Blijven op Wi-Fi in uw huis betekent meestal ook hogere snelheden, minder vertragingen als gevolg van cellulaire signaalinterferentie of congestie, en geen noodzaak om achteraf ruzie te maken met uw provider over cellulaire data-overschotten. Het betekent ook dat niet-cellulaire apparaten zoals laptops, desktops en veel tablets nog steeds verbinding kunnen maken met het internet, in plaats van dat u alleen gebruik hoeft te maken van mobiele telefoons die zijn uitgerust met data.

Als u in een gebied bent waar de stroom aan en uit flikkert, zal het aansluiten van uw netwerkapparatuur op een UPS op zijn minst voorkomen dat uw apparatuur met de rest van het huis meedraait in de stroomcyclus; het zal uiteraard ook uw internetverbinding in stand houden en operationeel houden.

Verder lezen

Als de stroom gedurende meerdere uren uitvalt, zal dit wat minder helpen. Een 1500VA/900W UPS zoals degene waarnaar ik hierboven linkte, houdt mij en mijn netwerkapparatuur ongeveer 90 minuten, dus dat is ongeveer de langste stroomonderbreking die u ermee kunt overbruggen. Maar als de stroom eenmaal hersteld is, zal de UPS zich in de loop van een paar uur herladen. Als de stroom gedurende meerdere dagen onderbroken is, zal dit u nog steeds online houden voor het grootste deel ervan.

Als de stroom dagenlang uitvalt, is een UPS voor uw netwerkapparatuur van beperkt nut.

Opladen en de kwestie van generatoren

Ah, vraagt u, maar wat als u een generator heeft? Een generator zou zeker uw UPS bijgevuld houden en uw infrastructuur online houden, hoewel u tijdens een meerdaagse uitval waarschijnlijk andere dringendere behoeften aan stroom hebt (zoals voedsel vers houden) dan om het te besteden aan internetconnectiviteit.

Maar tegelijkertijd heeft normaal zijn – zelfs de illusie van normaal zijn – een enorm kalmerend effect in tijden van crisis. Als je een generator hebt, is het niet per se slecht om wat capaciteit te gebruiken om online te blijven (ervan uitgaande dat je internetprovider online blijft), vooral als het je helpt om in contact te blijven met vrienden en familie of te communiceren met de lokale autoriteiten.

Wees alleen heel, heel voorzichtig. Verkeerd gebruik van een generator kan u en uw familie doden, en dat is geen grap of overdrijving.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe lang kan een UPS een router laten werken?

Afgaande op onze tests verwachten we dat het een modem en router tot vier uur aan de praat kan houden, of een modem, router, PC en externe harde schijf ongeveer 17 minuten, zodat je ruim de tijd hebt om je werk op te slaan en je geopende programma’s te sluiten.

Hoe lang kan een 1000VA UPS een router van stroom voorzien?

Hij kan uw router ongeveer 15 minuten tot 20 minuten van stroom voorzien. Als je meer dan die tijd nodig hebt, moet je voor 1000VA gaan. Op deze UPS kan je router 1 uur tot 1 uur 30 minuten draaien.

Hoe lang zal een 650VA UPS een router laten draaien?

Computer UPSen worden meestal op de markt gebracht als “10 minuten op batterijen onder volle belasting”. Als uw router 1Amp neemt, is dit 12VA stroomverbruik, dus (in de ideale wereld) zou een 650VA UPS hem van stroom moeten voorzien gedurende (650/12)*10 = 540 minuten, oftewel negen uur.

Kan UPS worden gebruikt voor WiFI router?

Router UPS is een geweldig apparaat dat een back-up stroom kan geven aan uw WiFI router voor enkele uren. In deze cultuur van werken, zijn deze apparaten een essentieel onderdeel van ons leven geworden, en bieden ononderbroken toegang tot internet.

Hoe lang zal een 1500VA UPS werken?

Voor een gebruikelijke meting zal een 1500VA-rated UPS een computer minder dan een uur laten werken. Als je meer dan 10 minuten draaitijd krijgt, kun je een PC, netwerkapparatuur en monitor laten draaien.

Hoe lang gaat een 1200w UPS mee?

1200 watt betekent eigenlijk dat hij niet omvalt als je er voor 1200 watt aan spullen insteekt. Dan zou het 5 minuten moeten duren, zodat je het veilig kunt afsluiten.

Kan een UPS 2 uur lang werken?

Ze gaan uit zichzelf 2-8 uur mee. Dan heb je alleen UPS nodig voor de netwerkapparatuur. Als je externe monitoren van stroom moet voorzien, kun je 30 minuten uit een 1500VA UPS halen, dan sluit je de monitor af en werkt het laptopscherm.

Kan een powerbank een router voeden?

Dus, als de stroom uitvalt, kun je je powerbank gebruiken om je router te voeden. Het vermogen staat meestal vermeld op het etiket achter uw WiFi, WiFi/ADSL Router.

Wat kan een 2000VA UPS vermogen?

2000VA bij 120v is 16A. Dat is voldoende voor verlichting of een klein apparaat (koelkast of vriezer, maar niet allebei), maar niet voor een heel huis. Eerwaarde Lovejoy : Oh, kort antwoord, “ja” met een “als”. Lang antwoord, “nee” met een “maar”. ” U zult waarschijnlijk bijna 2 kVA uit deze UPS halen voor bijna net zo lang als het in de handleiding staat.

Kun je een TV laten draaien op een UPS?

Je kunt een TV van stroom voorzien met een Uninterrupted Power Supply (UPS), en afhankelijk van de grootte (en kosten) van de voeding kan het de TV aan de gang houden voor ergens tussen de 15 minuten en 2 uur. Het is slim om een UPS voor uw TV (of andere dure elektrische apparatuur) te gebruiken als kosteneffectieve verzekering.

Wat kan een 2000VA UPS draaien?

2000VA bij 120v is 16A. Dat is voldoende voor verlichting of een klein apparaat (koelkast of vriezer maar niet beide) maar niet voor een heel huis.

Hoeveel uur kan een UPS werken?

Veel UPS systemen worden op de markt gebracht met de volt-ampère meting, maar soms wordt ook het wattage vermeld. Een 350-VA-unit kost ongeveer 50 dollar en kan een router bijna twee uur van stroom voorzien, afhankelijk van het wattage van de router. Een systeem van 2.200 VA kost ongeveer 700 dollar en kan een router ongeveer 18 uur van stroom voorzien.

Hoe werkt een UPS-router?

Wi-fi zonder elektriciteit? Neem een UPS voor uw router – Video №1 | Start tijd – 0:41

Hoe lang gaat een 3000 VA UPS mee?

De VFI3000T, met een vermogen van 2700W, heeft een looptijd van ongeveer 72 minuten. De VFI1000T+Cab, met een vermogen van 900W, heeft een looptijd van 2 uur. Simpelweg omdat de VFI1000T+Cab een hogere batterijcapaciteit heeft.

Hoe lang kan een UPS stroom leveren?

Het hangt allemaal af van de grootte van de UPS en welke computer en monitor je erop hebt aangesloten. Een typische UPS (<$100) geeft u tussen 5 en 15 minuten bedrijfstijd voordat de batterijen leeg raken. Grotere en duurdere units (<$200) kunnen u een uur of meer bedrijfstijd geven. [/color-box]

Vorig artikel

Hoe vaak moet je planten water geven in kleigrond?

Volgend artikel

Wat is een Numerieke Coëfficiënt?

You might be interested in …

Kun je een hond 100 vertrouwen?

Dit gaat geen vrolijke post worden die je helemaal goed en vrolijk achterlaat en je klaar laat voelen om je hond te gaan trainen. Als je een beetje op mij lijkt, zou het je wel […]

Heeft een eetkamer een vloerkleed nodig?

Als het gaat om het toevoegen van een vloerkleed onder uw eetkamertafel, lijkt er een verschil in opvatting te zijn over de hele linie. Er zijn minimalisten, die vinden dat minder meer is en er […]

Hoe maak je marinarasaus vanaf nul?

Maak kennis met het marinara saus recept van mijn dromen! Ik ben altijd geïntimideerd geweest door marinara, misschien omdat ik het zo lekker vind dat ik bang was om het te verknoeien. Ik heb eindelijk […]