30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe lang kan munitie bewaard worden?

Is die oude doos munitie die je gevonden hebt veilig om te gebruiken? Misschien wel. Munitie is geen bederfelijk goed – indien correct opgeslagen, kan het bijna voor onbepaalde tijd. Of het goed is opgeborgen is een andere zaak.

Munitie is niet zoals de nog eetbare honing van 5000 jaar oud die in Egyptische graven gevonden is; klaar om te eten en op toast te smeren. Het heeft een beperkte houdbaarheid die afhangt van factoren zoals waar het is opgeslagen, blootstelling aan vocht, temperatuurschommelingen, blootstelling aan licht, of het goed was afgesloten, en of de huls van lood of staal is.

Voordat u uw wapen afvuurt, moet u vaststellen dat u geen slechte munitie gebruikt. Het afvuren van slechte munitie kan schadelijk zijn voor uw wapen en gevaarlijk voor uzelf. In dit artikel leest u hoe u de levensduur van uw munitie kunt verlengen door de perfecte bewaaromgeving te creëren.

Wat is het slechtste scenario voor het afvuren van oude munitie?

Dus je hebt een doos munitie gevonden die je hebt opgeslagen en vergeten was. De hulzen zien er redelijk uit. Natuurlijk zijn ze niet in perfecte staat, maar ze zijn ook niet verroest, ook al heb je ze al een hele tijd.

Dit zijn de meest voorkomende ongelukjes die kunnen gebeuren als je de trekker overhaalt:

  • Misfire. De ontsteker ontsteekt het kruit niet. Dit is waarschijnlijk het meest voorkomende neveneffect van oude munitie.
  • Ontploffingskristallen vergroten de explosieve kracht van de munitie. Explosieve kristallen vormen zich door een chemisch proces, waardoor de munitie krachtiger wordt, en beschadigen het vuurwapen bij het afvuren.
  • Zure reactie bij het afvuren. Hierdoor wordt uw wapen blootgesteld aan zure dampen die de werking ervan aantasten.
  • Jellificatie. Dit vermindert de prestaties van de munitie, en net als een vochtige squib, kan de kogel niet worden uitgestoten bij het afvuren. Hierdoor wordt de loop geblokkeerd, waardoor de volgende kogel die in de geblokkeerde loop wordt afgevuurd uiterst gevaarlijk en onvoorspelbaar wordt. Als u uw wapen afvuurt en het maakt een ongewoon geluid, ontlaad het dan veilig en haal een staaf door de loop om er zeker van te zijn dat er geen kogel in vastzit.

Wat is de houdbaarheid van munitie?

Moderne munitie is gemaakt om meer dan tien jaar (en mogelijk zelfs twintig jaar) mee te gaan, mits u het op de juiste manier bewaart.

De bruikbare houdbaarheid van munitie is relatief en gebaseerd op verschillende overwegingen. Deze komen neer op de individuele laadmethoden van de fabrikant, kwaliteit, en componenten zoals kruit, type primer, en afdichtmiddel.

Munitie met stalen hulzen is gevoeliger voor roest dan munitie met koperen hulzen. Bovendien zal een kogel met blootgesteld lood eerder degraderen dan een kogel met een volledig metalen omhulsel.

De munitiefabrikanten beperken hun aansprakelijkheid door de houdbaarheidsdatum conservatiever in te schatten (om nog maar te zwijgen van het feit dat ze meer kisten munitie zullen verkopen door frequentere aankopen aan te moedigen).

Een goede opslag kan uw munitie langer houdbaar maken

De houdbaarheid van uw munitie hangt af van de omstandigheden waarin u het bewaart, hoe u de blootstelling aan hoge en lage temperaturen, vocht en andere factoren beperkt.

Telkens wanneer u munitie uit de opslagplaats haalt, begint de klok te lopen op de vervaldatum van uw munitie. Alle munitie die u in het veld meeneemt, of het nu voor de jacht is of voor de schietbaan, moet eerst worden gebruikt.

Probeer de munitie die u hebt meegenomen maar niet hebt gebruikt te scheiden van de nieuwere munitie die u nog niet hebt opgeborgen. Hoewel deze munitie niet onmiddellijk onbruikbaar wordt, is het wel iets om na verloop van tijd in de gaten te houden.

Vergeet niet uw munitie te roteren, vooral voor verborgen dragende vuurwapens

Een goede opslag van munitie is van cruciaal belang voor vuurwapens waar u op vertrouwt in geval van nood, zoals uw verborgen draagwapen. Zo’n wapen kan jarenlang ongebruikt blijven. Hoewel de meeste fabrikanten adviseren geen munitie te gebruiken die ouder is dan tien jaar, is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Na een paar jaar gebruikt u die oudere munitie bij de eerste de beste gelegenheid, misschien om wat te oefenen op de schietbaan.

Tips voor het bewaren van munitie om de levensduur te verlengen

Bewaar uw munitie op een koele, droge plaats

Deze ruimte moet een zeer beperkte blootstelling aan lucht, lage temperatuurschommelingen en een lage extreme vochtigheid en vochtigheid hebben. Constante blootstelling aan vochtigheid is de nummer één oorzaak van degradatie van munitie, vooral als het gaat om corrosie. Geweren en munitie houden van een droge omgeving, zoals in een gespecialiseerde pistoolkoffer met uitsparingen voor munitie.

Kisten voor het opbergen van munitie zijn de beste bewaaroptie.

Een pistoolkoffer moet goed afsluiten om elementen buiten te houden die uw munitie kunnen beschadigen. Pistoolkoffers in het Verenigd Koninkrijk zijn waterdicht, luchtdicht, voor alle weersomstandigheden geschikt en bevatten droogmiddelen om roestvorming te voorkomen.

Een andere haalbare optie is het gebruik van plastic munitieblikken voor zwaar gebruik. Dit zijn waterbestendige, met o-ringen afgesloten kisten waarin u uw munitie meerdere jaren kunt bewaren.

Vacuüm verpakken voor versheid

Als u een vacuümsealer hebt, kunt u uw munitie goed bewaren. Als u het op deze manier sealt, doe er dan wat silicagel bij om het vocht te absorberen.

Controleer de temperatuur

In welke verpakking u de munitie ook bewaart, zorg ervoor dat de temperatuur constant en koel is. Extreme hitte en kou werken samen met vocht in de lucht, en als dit in uw kist of container sijpelt, zal de onzichtbare maar onvermijdelijke chemische reactie uw munitie gaan beschadigen. Dit is vooral het geval in kustgebieden met zoutconcentraties.

Ga voor donker

Beperk de blootstelling van uw munitie aan zonlicht. Direct OF gereflecteerd licht kan na verloop van tijd degradatie veroorzaken, dus bewaar uw munitie altijd op een donkere plaats.

Vermijd oliën, oplosmiddelen of andere chemicaliën

Het is mogelijk dat deze oplosmiddelen door de atmosfeer in de patroon sijpelen en het kruit aantasten, of corrosie veroorzaken op de huls. Bewaar ze niet op dezelfde plaats als uw munitie om ongelukken te voorkomen.

Bewaar munitie niet op plaatsen die schudden, rammelen en rollen

Het is een slecht plan om munitie te bewaren op plaatsen waar veel beweging is, zoals de kofferbak van uw auto. Patronen die tegen elkaar stoten, kunnen op den duur degenereren of beschadigd raken.

Laatste gedachten

Als u de beste resultaten uit uw munitie wilt halen, is een goede opslag een must. Bewaar uw munitie in een omgeving die vochtigheid, vochtigheid en extreme temperaturen uitsluit, afgesloten van luchtstromen en andere bedervende factoren die de patroon kunnen aantasten en de chemische samenstelling ervan kunnen veranderen.

Het creëren van de perfecte omgeving voor uw wapens en munitie is een investering die elke serieuze wapenbezitter zou moeten doen. Wij bevelen gespecialiseerde opbergkisten voor wapens en munitie aan, die ideaal zijn of u ze nu thuis bewaart of onderweg bent.

Wij hopen dat dit artikel u heeft geholpen. Zoals altijd kunt u ons een bericht sturen als u vragen hebt over de veilige opslag van wapens en munitie.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe lang blijft munitie goed?

Munitie is geen bederfelijk goed – als het goed wordt bewaard, kan het bijna oneindig lang meegaan. Of het goed is opgeslagen is een andere zaak.

Wordt munitie slecht naarmate het ouder wordt?

Munitie “veroudert” niet per se, maar het kruit verliest aan kracht na verloop van tijd. Het grootste risico van het schieten met oude munitie is niet dat het schot niet afgaat, maar dat je het schot wel afvuurt, maar dat het niet genoeg vaart heeft om de loop te verlaten.

Hoe lang kan munitie in een magazijn bewaard worden?

Sommige munitiefabrikanten raden aan om dienstgebonden munitie slechts om de zes maanden te roteren. Als we die richtlijn volgen, zouden tijdschriften maximaal zes maanden volledig geladen blijven voordat ze worden uitgeladen en herladen.

Kan munitie 20 jaar meegaan?

In het algemeen, ja. Als fabriekspatronen voor centerfire op een droge, koele plaats met een lage luchtvochtigheid worden bewaard, bij voorkeur in een luchtdichte houder, kunnen ze een verbazingwekkend lange houdbaarheid hebben. Veel ballistische experts die in de loop der jaren tienduizenden kogels hebben verschoten, melden dat ze zonder problemen met munitie van 20 tot 50 jaar oud hebben geschoten.

Hoeveel munitie moet ik op voorraad hebben?

Samenvattend, munitie is verdeeld in twee categorieën, namelijk jacht- en verdedigingsmunitie. Beide soorten munitie zijn zeer essentieel voor SHTF. Voor de verdediging moet u een voorraad aanleggen van minimaal 500 patronen voor uw jachtgeweer, ongeveer 2000 patronen voor uw geweer en tenslotte 1000 patronen voor uw handwapen.

Is het OK om losse munitie in munitieblikken te bewaren?

Over het algemeen is losse munitie vrij veilig, omdat de ontsteker direct geraakt moet worden met een behoorlijke hoeveelheid kracht, en als dat gebeurt, zijn ze niet erg gevaarlijk. Daarom hoef je je geen zorgen te maken dat je munitie afgaat als je ze op de juiste manier bewaart op een koele, droge plaats, uit de buurt van brandgevaar.

Is het OK om geladen magazijnen te bewaren?

Snelle Tip: Is het OK om geladen magazijnen op te bergen? – Video №1 | Start tijd – 0:04

Hoe lang gaat 22 munitie mee?

22LR, 9mm en 223 munitie zou voor onbepaalde tijd mee moeten gaan, mits luchtdicht en in een vochtvrije opslagplaats bewaard. Als je het droog bewaart, zou het lang mee moeten gaan. Afhankelijk van vele omstandigheden zoals temperatuur en blootstelling aan vochtigheid en andere elementen. Aangezien het mogelijk is om een heel leven mee te gaan.

Is het hamsteren van munitie illegaal?

Munitie is grotendeels ongereguleerd in de V.S., en er zijn geen federale beperkingen op de hoeveelheid die je in één keer mag kopen. Bovendien houdt niemand bij hoeveel munitie er in kelders ligt, ook het Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives niet.

Hoeveel kogels hebben soldaten bij zich?

Een moderne Amerikaanse infanterie soldaat heeft minimaal 7 magazijnen voor zijn M4 geweer. Met 30 kogels per magazijn is dat 210. Veel, zo niet de meeste, soldaten zullen een extra magazijn of twee bij zich hebben.

Hoeveel munitie moet ik in voorraad hebben?

Samenvattend, munitie is verdeeld in twee categorieën, de jacht en defensie munitie. Beide soorten munitie zijn zeer essentieel voor SHTF. Voor de verdediging, moet u een voorraad van minimaal 500 rondes van defensieve munitie voor uw jachtgeweer, ongeveer 2000 rondes voor uw geweer en ten slotte 1000 rondes voor uw handwapen.

Is het beter om munitie in dozen of los op te slaan?

Het is beter om munitie in een doos te bewaren om de munitie georganiseerd te houden en beweging te voorkomen. Een doos houdt de munitie veilig en niet blootgesteld aan vocht en vocht, en voorkomt corrosie van de messing coating. Correcte opslag is een cruciale factor voor de veiligheid van munitie en wapens.

Waarom doen soldaten plakband op hun magazijnen?

Op de schietbaan, kan tape je helpen je magazijnen te onderscheiden van die van een andere schutter. Het is een beetje zoals de oude kammen op pijlen. En, als je niet in het leger zit, kan het gebruikt worden om je wapen aan te kleden. Sommigen gebruiken camouflagetape om het uiterlijk van hun wapen te verfraaien of om het een persoonlijk tintje te geven.

Is er een tekort aan munitie?

Munitie Tekort = Vraag Hoog, Voorraad Prijzen Ook Die stijging zou in theorie meer dan genoeg moeten zijn om aan de vraag te voldoen, maar dat is niet het geval en zal waarschijnlijk ook niet gebeuren, tenminste tot ver in volgend jaar en misschien zelfs daarna. De vraag naar munitie zal waarschijnlijk gedurende heel 2022 aanhouden.

Hoeveel kogels moet ik inslaan?

Samenvattend, munitie is verdeeld in twee categorieën die zijn de jacht en defensie munitie. Beide soorten munitie zijn zeer essentieel voor SHTF. Voor de verdediging, moet u een voorraad van minimaal 500 rondes van defensieve munitie voor uw jachtgeweer, ongeveer 2000 rondes voor uw geweer en ten slotte 1000 rondes voor uw handwapen.

Vorig artikel

Zijn Cement Plantenbakken Goed Voor Planten?

Volgend artikel

Krijgt u kanker van spuitbussen?

You might be interested in …

Welke stof is vloeiend?

Sheer Fabrics Types Stof Vezeleigenschappen Chiffon Zijde, polyester Zacht, vloeiend, drapeerbaar Georgette Zijde, polyester Korrelig, dof, duurzaam, golvende drape Gaas Katoen, zijde, wol, polyester Los geweven, dun, duurzaam, stijf Voile Katoen, linnen, zijde, polyester, rayon […]

Kan een stuk porselein glas breken?

Kleine scherfjes bougieporselein hebben kleine harde punten waardoor ze gemakkelijk een breekpunt in glas vinden. Ze kunnen ook worden gebruikt om de zijruit van voertuigen te breken. Wat breekt glas gemakkelijk? Wanneer ninjastenen worden gegooid, […]