Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe maak ik nieuw tegelvoegsel donkerder?

Lee Wallender

Tegelvoegen is het harde, cementachtige materiaal dat de voegen tussen keramische tegels vult. Het was ooit gebruikelijk dat tegelvoegen wit waren, maar de huidige decoratiestijlen vragen vaak om gekleurde voegen die een aanvulling vormen op of contrasteren met de tegels in het veld.

Als de bestaande tegel grout op uw tegel installatie is geworden vuil of verkleurd als gevolg van schimmel of meeldauw-of als je gewoon wilt een nieuwe look-er zijn twee manieren waarop u kunt de kleur te veranderen zonder te scheuren uit de hele tegel baan en opnieuw te beginnen. Voeglijnen kunnen worden veranderd door ze te kleuren met een kleurstof, of het voegmiddel kan volledig worden uitgeslepen en vervangen door nieuw voegmiddel met de kleur die u wenst.

Voordat u begint

Bestaand voegmiddel opnieuw polijsten

Het opnieuw voegen van tegels is alleen een geschikte methode voor traditionele geglazuurde keramische of porseleinen tegels. Het zal niet werken voor natuursteen tegels die niet verzegeld zijn, omdat de kleurstof bijna altijd vlekken op de tegels zal maken.

Kleurstoffen voor tegels zijn er in vele soorten, en het kan zijn dat u er verschillende moet proberen om er een te vinden die het beste werkt. Sommige werken niet erg goed op epoxy grouts, bijvoorbeeld, terwijl anderen kunnen zijn het best alleen geschikt voor grout dat nog niet is verzegeld. Veel van de hedendaagse kleurmiddelen, echter, zijn een mengsel van gekleurde pigmenten en sealers die zijn geformuleerd om goed te werken op bijna alle bestaande grout.

Sommige kleurmiddelen voor voegen worden geleverd als eenvoudige “stiften” waarmee u over de voegen kunt schilderen met kleurstof. Het kan geen kwaad om deze te proberen, maar betere resultaten worden meestal verkregen met kleurstof die in de voegen wordt geborsteld. De overtollige kleurstof wordt dan van de tegels geveegd.

Bij het veranderen van de kleur van bestaande grout, krijg je meestal de beste resultaten bij het veranderen naar een donkerdere kleur. Veranderen naar een lichtere kleur vereist vaak meerdere toepassingen.

Voegen vervangen

In de meeste gevallen is de betere en langdurigste oplossing het verwijderen van het voegmiddel en het vervangen door nieuw voegmiddel dat in de door u gewenste kleur is getint. Op kleinere oppervlakken, zoals achterwanden en bad/douche randen, kan dit project minder moeilijk zijn dan u misschien vreest. Als het voegmiddel afbrokkelt of anderszins fysiek in slechte staat is, kan het er vrij gemakkelijk uit komen, en het nieuwe voegmiddel, indien goed afgedicht, zal de cementplaat en de studs achter de tegel droog en in goede vorm houden.

Op grote oppervlakken zoals een keuken- of badkamervloer kan het echter vrij bewerkelijk zijn om het bestaande voegsel eruit te slijpen, vooral als de vloer bedekt is met kleine tegels met veel, heel veel voeglijnen. Voordat u begint met het verwijderen van al het voegmiddel, kunt u misschien eerst een test doen met herkleuren om te zien of dit acceptabele resultaten oplevert.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Kun je tegelvoegen donkerder maken?

Veel mensen kiezen ervoor om het voegsel te witten, maar je kunt ook tussen de tegel donkerder maken met voegselbeits. Het kleuren van het voegmiddel zal vuil verbergen dat er niet uit wil, en voegmiddelbeitsen zijn er in verschillende kleuren om uw tegels aan te vullen. Het donkerder maken van de voegen is een goedkope manier om het uiterlijk van uw tegels te veranderen zonder ze te vervangen.

Bestaat er een product om specie donkerder te maken?

Antwoord: Ja, azijn is nuttig om voegsel donkerder te maken. Het is ook heel goed voor het voegmiddel. Echter, door het gebruik van azijn, als het voegmiddel niet wordt schoongemaakt, zal het een lelijke bruine tint krijgen.

Kun je voegmiddel donkerder beitsen?

Gebruik een voegstift/verf Controleer of er plekken zijn waar het voegmiddel is afgebrokkeld of waar het brokkelt voordat je het gaat verven. De kleurstof werkt alleen op lichtgekleurd voegmateriaal – u kunt donker voegmateriaal niet donkerder maken. Als er kleurstof op de tegels komt, veeg het er dan onmiddellijk af om te voorkomen dat er vlekken op komen.

Zal voegmiddel het voegmiddel donkerder maken?

Doordringende voegmiddel sealer is niet permanent en zal opnieuw aangebracht moeten worden. Een goed moment om de voegafdichting aan te brengen is na een jaarlijkse professionele tegelreiniging. Terwijl penetrerende sealer geen glans achterlaat en de kleur van de voegen niet zal veranderen, kan impregnerende sealer uw voegen iets donkerder maken.

Hoe beits je nieuw voegmiddel?

Voegtechnieken : Hoe voegmiddel te beitsen – Video №1 | Start tijd – 0:13

Hoe maak je voegspecie donkerder met koffie?

Doe vervolgens een kopje vers gemalen koffie in een kom en voeg dan ½ tot ¾ kopje gebrouwen koffie toe en meng dit tot een pasta. Neem nu een oude tandenborstel of een gelijkaardig klein borsteltje om de koffievlekpasta in de voegen te werken.

Hoe repareer je variatie in de voegkleur?

Het verwijderen van de originele kit en het opnieuw sealen met een kleurversterkende voeg- en tegelverzegeling kan helpen het voegmiddel een tint donkerder te maken. Het aanbrengen van een voegspecie tint op waterbasis kan helpen bij het corrigeren of veranderen van ongelijkmatige voegspecie kleuren. Een lakverdunner kan het voegmiddel lichter maken en ongelijkmatige kleuren helpen verdoezelen.

Kun je over nieuw voegmiddel heen voegen?

Het korte antwoord is, “nee.” Je kunt geen nieuw voegmiddel over oud voegmiddel leggen.

Maakt 511 impregneermiddel voegmortel donkerder?

511 is een materiaal op oliebasis en kan sommige materialen iets donkerder kleuren. Een eventuele oplichting die u ziet na gebruik van de 511 op voegwerk wordt in verband gebracht met uitbloeiingen (zouten die door het voegwerk naar boven komen). Niet-vergelend 511 Impregneermiddel kan voor of na het voegen van tegels worden aangebracht.

Kun je voegmiddel kleuren of beitsen?

Het meeste voegmiddel dat in tegelvloeren wordt gebruikt is poreus en kan na verloop van tijd vuil worden. Het aanbrengen van voegmiddelbeits, zoals Polyblend Grout Renew, dat verkrijgbaar is in een reeks kleuren, op de voeglijnen kan de vloer een schone, nieuwe uitstraling geven.

Is het moeilijk om voegmiddel te beitsen?

U kunt voegmortel zelf beitsen. Het is een vrij eenvoudig proces, maar zal een aanzienlijke hoeveelheid tijd om het te doen goed en schoon te maken na afloop. Je hebt een paar dingen nodig voor dit project. Het eerste wat je nodig hebt is een beits.

Maakt koffie vlekken op specie?

Helaas, koffie is donker en kan vlekken maken op alles waar het mee in aanraking komt, zoals kleding, stoffen en zelfs op voegen. Koffie is bruin van kleur, wat betekent dat het gemakkelijk te zien is op lichtgekleurde voegen. Omdat het poreus is, zal de voeg alle koffie absorberen die erop terechtkomt.

Kan voegmiddel bevlekt worden?

Als het voegmiddel schoon en droog is, kun je het beitsen. Doe eerst je handschoenen en veiligheidsbril aan. Doop vervolgens de tandenborstel in het flesje met voegmiddel om een kleine hoeveelheid product te verzamelen.

Waarom is mijn nieuwe voegmiddel donkerder op sommige plekken?

De kleur van het voegmiddel kan variëren door hoe snel of langzaam het voegmiddel droogt. Als de tegelzetter te veel water gebruikt bij het mengen van de specie en/of tijdens het schoonmaken van het voegproces, kan hij per ongeluk kleurpigment uit de specie trekken, waardoor sommige gebieden lichter zullen zijn dan andere gebieden.

Werkt voegmiddelbeits echt?

Voegmiddelbeitsen werken echt en goed. Een kwalitatief goede beits zal niet vervagen. Om de een of andere reden wordt er niet veel over gesproken. Maar al te vaak voegen mensen opnieuw om van lelijke voegen af te komen, terwijl vaak een eenvoudige beits een keramische tegel werk zal verjongen.

Vorig artikel

Kan het Aangemaakte Glas worden gebroken?

Volgend artikel

Is er één voedsel waar je van zou kunnen leven?

You might be interested in …

Hoe groeit een plant stap voor stap?

Het leven van een plant kan maar een paar weken of maanden duren, maar net als mensen maken ze tijdens hun groei verschillende veranderingen door. De stadia die planten doorlopen zijn: van zaadje tot kiempje, […]

Maakt grijs haar een vrouw ouder?

Haarstijlen, coupes en kleuren spelen echt een rol in hoe oud we eruit zien. Niet alleen hebben velen associaties met bepaalde leeftijden, maar ook de manier waarop je haar je gezicht vormt, omlijst en kleurt, […]

Hoe maak je een vieze keukenvloer schoon?

De vloer is een van de eerste plekken in de keuken waar zich vlekken, kruimels en stof ophopen. Van vetspetters tot doperwten, maïskorrels, zaden, suiker- en meelresten en alles daartussenin: de vloer (en de hoekjes […]