Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe maak je decoupage waterdicht?

Decoupage op glas - dit maakt het waterdicht en vaatwasser bestendig! kellyelko.com

Ik ben op de decoupage bandwagon gesprongen – met dank aan Martha Stewart Decoupage.

Het begon allemaal met deze schoonheid.

Ik heb een lange weg afgelegd sinds mijn kleutertijd toen ik nog decoupage meesterwerken maakte die mijn moeder gedwongen was – ik bedoel opgewonden – om tentoon te stellen.

Ik at waarschijnlijk het grootste deel van de decoupage pasta op, maar deden we dat niet allemaal (of was ik dat alleen)?

Hoe dan ook, genoeg herinneringen aan mijn pasta etende dagen.

Het kan zijn dat ik onder een steen geleefd heb, want ik had geen idee dat dit nieuwe decoupage medium vaatwasmachine bestendig en waterproof is!

Vergeet het saaie oude gastenbadkamer drinkglas – laten we onze gasten hiermee imponeren!

Decoupage Drinkglas – Waterdicht & Vaatwasmachine bestendig

 Decoupage op glas - dit maakt het watervast en vaatwasser bestendig! kellyelko.com

1) Maak een drinkglas schoon met water en zeep (ik heb de mijne bij de dollar store gekocht)

2) Gebruik alcohol om eventuele resten van het glas te verwijderen

3) Doe een 1″ stukje patroontape aan de bovenkant van het glas (zodat je er niet mee in aanraking komt tijdens het drinken)

Decoupage op glas DIY- waterproof en vaatwasmachine bestendig! kellyelko.com

4) Rol het decoupage medium op de tafel – niet schudden (om luchtbellen te voorkomen)

5) Breng een dunne laag Martha Stewart Matte Decoupage Medium aan op het hele glas (dun is de sleutel)

6) Breng een dunne laag van het decoupage medium aan op het uitgeknipte papier – druk en strijk glad van het midden naar de buitenkanten om eventuele luchtbellen en overtollig decoupage medium te verwijderen

7) Blijf uitsnijdingen toevoegen tot uw meesterwerk is bereikt

8) Laat 1-2 uur drogen

9) Als het droog is, breng dan een dunne laag decoupage medium aan op het hele oppervlak van het glas (tot aan de patroon tape) en zorg ervoor dat de randen van de cut-outs verzegeld zijn, laat het dan twee uur drogen.

10) Breng een tweede laag decoupage medium aan op het hele glas en laat het nog eens twee uur drogen

11) Laat het glas aan de lucht drogen gedurende 21 dagen om uit te harden. Dan is het geschikt voor de vaatwasser!

Opmerking: Het glas krijgt een matte look met het decoupage-medium – waar ik van hou!

Decoupage op glas-zelfstudie- waterproof en vaatwasmachinebestendig! kellyelko.com

Ik heb van mijn gastenbadkamer een plek gemaakt waar iedereen graag zou willen verblijven …

maar dat betekent niet dat mijn gasten nooit zullen vertrekken!

Vind de volledige lijn van Martha Stewart decoupage bij Michaels. Bezoek Plaid op Facebook, Twitter, Pinterest, of hun blog.

Dit is een gesponsorde post door Plaid en Blueprint Social maar ik spreek alleen de waarheid – zie mijn volledige openbaarmakingsbeleid hier.

Deel deze post!

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Reacties

Nou dit is gewoon geweldig! Geweldig, nu ga ik alles decouperen!
Fijne Dag van de Arbeid!
Alison
Ps…..my vriend vertelde me net over de Stormville vlooienmarkt rond Hopewell Junction. Ze hebben een show in begin oktober! We moeten gaan! Slechts ongeveer 40 minuten rijden denk ik : )

Wow! Ik wist ook niets van dit spul! Ik hou van Martha Stewart’s ambachtelijke producten. Ik ga dit moeten proberen. Ik hou van decoupage dus dit project is een “must try” voor mij!

Ik vind het geweldig Kelly! Een geweldig idee. Ik moet misschien ook maar eens een bord maken voor aan mijn muur met Martha’s nieuwe decoupage lijn.

Kelly heel gaaf project en wat een geweldig idee. Ik vind het geweldig.

Ik heb eigenlijk al eerder drankglazen beschilderd, maar ik hou van deze mooie en makkelijke methode!!! een geweldig project..Gewoon prachtig!

Je glas ziet er zo mooi uit, veel beter dan een gewoon glas. Ik moet eens kijken naar glazen bij $tree. We hebben er twee in Grand Junction, beide hebben soms andere producten. Zou leuk zijn om te proberen dit en ik hou van de matte look van de decoupage lijm legt op het glas.
Ik heb een mooie grote glasplaat die zo mooi zou werken met deze techniek. Ik heb ook een paar houten platen die ik kan gebruiken. Ik probeer al een tijdje te beslissen waar ik ze voor zou gebruiken sinds ik de houten platen een tijdje geleden bij de kringloopwinkel heb gekocht. Ik kan haast niet wachten om naar Michaels te gaan voor het decoupage papier en de decoupage lijm. Hopelijk heeft onze Michaels alle producten bij de hand. Soms zijn de Michaels in Grand Junction traag met nieuwe producten.

Serieus Kelly, je kunt John Derian serieuze concurrentie geven. Ik vind deze ook mooi! BTW, mijn nieuwe keuken is klaar, kijk maar eens als je tijd hebt. Zo opgewonden!

Ik heb voor MIL een vaas gedecoupeerd, met etiketten op oude houten kratten, maar nooit aan glaswerk gedacht. Ik heb wel een concurrent gebruikt, tsk, tsk. Voeg dat toe aan de lijst van “Ik wil doen” zodra ik mijn bureau back-verhaal voor een andere post of drie. Ziet er goed uit.
Janet

Je glas is zo mooi! Ik heb gewacht op een decoupage-middel dat overal op gebruikt kan worden en afwasbaar is. Bedankt Martha Stewart! Ik ga binnenkort een flesje halen.

Heb ik gelijk als ik aanneem dat Mod Podge hier niet voor zal werken?

Ik weet zeker van wel Melissa

Dank u, dit is prachtig

Hallo daar, ik vond de video’s die ik tot nu toe heb gezien zooo mooi en creatief. Ik ben nieuw in het water / een beginner met decoupage en heb zoooo veel dingen meegenomen om te gebruiken als top coat en raak erg in de war van alle verschillende video’s en suggesties ik heb nu een hele kast vol met verschillende lijmen etc… en mijn spaargeld heeft een flinke deuk opgelopen ;-( Ik heb decoupage gemengd met schilderen op glas maar mijn nieuwe project is glitterglas dus weer te veel video’s bekeken te veel suggesties gekregen & weer een kast vol met verschillende lijmen enz… Ik heb natuurlijk de duurste lijm besteld omdat er stond dat het speciaal voor glas was en een klein flesje kostte me 17 pond. OUCH. Ik ben zo in de war omdat de decoupage glas & porselein lijm zegt dat je het glas in een oven van 160c moet zetten voor 30 minuten. Maar geen enkele video laat zien dat iemand dit doet. Ik ben er doodmoe van. Kan iemand me alsjeblieft laten weten of ik het glas wel of niet in de oven moet doen en wat de beste manier is om het glas een toplaag te geven zodat het glad aanvoelt en goed is om uit te drinken en af te wassen. Ik weet dat het niet echt decoupage is maar ik hoopte de 2 samen te kunnen combineren eens ik er beter in ben. Kan iemand mij adviseren ik zou het zeer op prijs stellen mijn email is [email protected]

Hallo Louise – Ik heb mijn glas niet in de oven gedaan dus het spijt me dat ik je geen suggesties kan geven.

Hallo ik vroeg me af wat je bedoelde over de timing van het medium om geen luchtbellen te krijgen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe maak je Mod Podge waterdicht?

Doe gewoon 2 delen goedkope witte lijm en 1 deel water in een potje en schud. Gebruik het zoals je Mod Podge zou gebruiken. Het enige verschil is dat het een matte afwerking geeft, wat eigenlijk heel mooi is!

Maakt Modge Podge dingen waterdicht?

Zoals ik al eerder zei, nee, Mod Podge is niet watervast. Mod Podge is een knutselspul dat bestaat uit verschillende ingrediënten, waaronder vinylacetaat. De combinatie levert een product op dat enigszins waterbestendig is, maar niet waterdicht. Als er een paar druppels water op je Mod Podge project terechtkomen, kun je ze gemakkelijk wegvegen.

Hoe bescherm je decoupage?

Om het werk te behouden, vooral als je verwacht dat het object nat zal worden, is het verstandig om het te verzegelen met vernis of polyurethaan. Voordat je dit doet, poets je het oppervlak voorzichtig op met staalwol en maak je het daarna schoon met een vochtige doek. Als het eenmaal droog is, breng je de verzegeling aan.

Is decoupage lijm watervast?

Het is ZEKER waterbestendig. Dit betekent dat als u een decoupage voorwerp op een overdekte veranda wilt zetten waar het niet 24 uur per dag aan het weer wordt blootgesteld, u deze formule prima zelf kunt gebruiken.

Hoe verzegel je servet decoupage?

Het eerste wat je moet doen is een laagje decoupage lijm op het gewenste oppervlak aanbrengen. Leg vervolgens het servet of het uitgeknipte papier bovenop de lijm. Neem een stuk huishoudfolie en leg dit op de afbeelding. Druk met je vingers op de afbeelding en verdeel de lijm voorzichtig tot de servet goed vastgelijmd is.

Hoe verzegel je decoupage aan de buitenkant?

Het korte antwoord is, gebruik Vernis om uw Decoupage Project waterdicht te maken. Vernis is een verzegeling voor hout, maar het kan op veel verschillende materialen worden aangebracht. Vernis droogt transparant en glanzend op.

Hoe verzegel en maak je decoupage waterdicht?

Lijm gewoon je papier op het oppervlak en doe er dan ofwel Decoupage lijm of Mod Podge overheen, zoals je normaal zou doen om Decoupage te maken. Nadat alles droog is voeg je een Sealer toe aan je decoupage om het Waterproof te maken. Ik gebruik meestal Glans Vernis om Decoupage Waterproof te maken.

Hoe maak je vloeipapier waterdicht?

Hoe maak je tissuepapier Waterproof met Canvas Shield – Video №1 | Start tijd – 0:29

Hoe maak je Modge podge buiten?

Doe gewoon 2 delen goedkope witte lijm en 1 deel water in een potje en schud. Gebruik het zoals je Mod Podge zou gebruiken. Het enige verschil is dat het een matte afwerking geeft, wat eigenlijk heel mooi is!

Wat is de beste vernis om te gebruiken voor decoupage?

gloss
De beste vernis om te gebruiken is glanzende vernis, want hoeveel lagen je ook gebruikt, het wordt niet troebel. Uitknippen is een groot deel van découpage, dus een heel scherp schaartje is nodig. Helaas zullen deze snel bot worden of als je goed bent met een scalpel dan zal een scherp hobbymesje geweldig zijn.

Welke vernis is waterbestendig?

Polyurethaan, vernis, en lak zijn beproefde sealants met uitstekende watervaste eigenschappen.

Hoe maak je papier mache buiten waterdicht?

De sleutels tot een waterdichte buiten papier mache sculptuur zijn Watervaste lijm, Thin-set mortel-mache en buitenhuisverf. In plaats van papier mache pasta, lijm, of bloem voor de buitenste laag van papier mache gebruik ik Flexbond Thin -Set Mortel en een laag van buitenhuis verf.

Hoe maak je inpakpapier waterdicht?

Om papier waterdicht te maken, smeer je het in met paraffine of bijenwas.

Kun je decoupage buiten aanbrengen?

Deze 40 jaar oude klassieke decoupage lijm heeft nog steeds zijn cool! Mod Podge Outdoor is perfect voor het beschermen van werk dat buiten wordt tentoongesteld en is bestand tegen de elementen, regen of zonneschijn. Deze unieke sealer, lijm en afwerking kan worden gebruikt op hout, terra cotta, leisteen, tin en nog veel meer, en het is gemakkelijk schoon te maken met zeep en water.

Wat kan ik op hout smeren om het waterdicht te maken?

Er zijn drie betrouwbare manieren om je hout voor jaren waterdicht te maken. Gebruik lijnolie of Tungolie om een mooie en beschermende handgewreven afwerking te maken. Verzegel het hout met een laag polyurethaan, vernis of lak. Afwerking en waterdicht maken van hout tegelijkertijd met een beits-verzegelingscombinatie.

Vorig artikel

Hoeveel kan je verdienen in een week met Postmates?

Volgend artikel

Hoe maak je speelaarde zonder wijnsteen?

You might be interested in …

Kun je je R6-account overzetten van PS4 naar PC?

Cross-progressie in Rainbow Six: Siege is sinds de release van de game een belangrijk gespreksonderwerp geweest. Hoewel het spel momenteel beschikbaar is voor Xbox, PlayStation en pc, houdt elk platform zijn eigen accountvoortgang bij. Dit […]

Wat kunt u doen met lege spuitbussen?

Er is een veilige manier om spuitbussen weg te gooien voor metaalrecycling via recycling of huishoudelijk gevaarlijk afval programma’s waar beschikbaar. Heb je je ooit afgevraagd wat te doen met spuitbussen nadat ze klaar zijn? […]