30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe maak je een naad af zonder een overlockmachine?

Naden afwerken zonder een overlockmachine

Gaat het niet altijd om de details? Deze gedachte is vooral van toepassing op naaien. Vooral op het gebied van het afwerken van naden. Afgewerkte naden op welk project dan ook voorkomen rafelen en maken de binnenkant veel mooier.

Het gebruik van een overlockmachine is een van de beste manieren om afgewerkte naden op een naaiproject te krijgen. Wat als u geen overlockmachine heeft? Nou, er zijn vele manieren om Naden afwerken zonder een overlockmachine.

Naden afwerken zonder een overlockmachine

Ontvang een gratis PDF van dit artikel!

Voeg je emailadres toe in het vakje hieronder en ik stuur je een PDF met alle informatie uit dit artikel!

Naden afwerken zonder een overlockmachine

1. Gepaspelde naden

Een van de eenvoudigste manieren om rafelen te voorkomen en naden af te werken is het gebruik van een roze schaar*. Nadat je je naad hebt genaaid, knip je de randen met een tangschaar voordat je gaat persen. Zo eenvoudig is het. Een paar jaar geleden kwamen er kartelscharen* beschikbaar voor rolsnijders. (Affiliate links) Hiermee gaat het rimpelen nog sneller en dit is mijn favoriete rimpelthode.

Pinking werkt heel goed op geweven stoffen die niet te vaak gewassen en gedroogd worden. Het is het meest effectief op strak geweven stoffen, maar niet echt aan te raden voor iets met een losse weving zoals linnen.

afgewerkte naad

2. Zigzag-naden

Dus je hebt geen tangschaar en je wilt toch afgewerkte naden. Zigzaggen is een geweldige optie. Bijna alle machines hebben een zigzagsteek met instelbare steekbreedte en steeklengte. Ik gebruik de standaardinstelling voor mijn zigzagsteek (1,5 mm steeklengte/3,5 mm steekbreedte). Deze instellingen verschillen per machinefabrikant en het type stof dat u gebruikt. Naai een paar proeflapjes tot u de perfecte zigzag afwerksteek hebt gevonden en schrijf die dan op.

Er zijn twee manieren om naden af te werken met een zigzagsteek. De eerste is om een naad te naaien met de juiste naadtoeslag. Ga dan terug en zigzag naast de naadtoeslag en knip overtollige stof weg. Dit werkt heel goed voor rondingen zoals prinsessennaden en armsgaten.

Deze afwerking komt vrij dicht in de buurt van een naad met een overlockmachine en zal het meeste rafelen elimineren. Voordat ik een overlockmachine had, gebruikte ik deze methode en had ik er jaren succes mee. #itsawinner

Knipnaad

De tweede manier om een naad af te werken met een zigzagsteek is om de randen te zigzaggen voordat je de naden aan elkaar naait. Dit werkt goed op rechte naden of toepassingen die het afknippen zouden kunnen verhinderen.

Hoe dan ook, het zigzaggen van een naadafwerking is een van de meest voorkomende manieren om een naad af te werken zonder een overlockmachine.

zigzag naad

3. Draaien en naaien

De draai- en stiksteekmethode voor het afwerken van naden is iets wat mijn grootmoeder gebruikte totdat ze een naaimachine kreeg die een zigzagsteek had. Bezoek een kringloopwinkel met vintage kleding en kijk naar de naadafwerking

Ik wed dat dit is wat je zult zien.

Als u een Singer Featherweight (of een andere oudere machine) heeft geërfd die nog steeds als een kampioen werkt (en er zijn er heel veel), dan heeft u geen zigzagsteek. Draaien en naaien is een geweldige manier om schone, afgewerkte naden te krijgen.

Het enige wat je doet is je naad naaien op de naadtoeslag. Na het naaien van de naad, keer onder de kniprand van de naadtoeslag 1/8″ vouw aan beide kanten van de naad, pers, en naai vast. Het is echt zo gemakkelijk. Omdat deze techniek alleen rechte steken gebruikt, is er niet veel garen voor nodig en ik beschouw het als een zeer voordelige manier om een naad af te werken.

Afgewerkte naden zonder overlockmachine

4. Machinaal afwerken

Toen ik pas getrouwd was (39 jaar geleden) kocht mijn man een mechanische Kenmore naaimachine voor me die heel veel mogelijkheden had

een bepaalde steek was een afwerksteek waarvoor een afwerkvoet nodig was. De meeste machines hebben tegenwoordig iets dergelijks, ongeacht de prijs.

De steek is ontworpen om op de naadrand te worden genaaid, maar ik heb een naaivoet voor alle doeleinden gebruikt en de afwerksteek op de naadtoeslag genaaid, daarna heb ik het overschot weggesneden. Ik hou van deze steek omdat ik zo mijn naad aan elkaar kan naaien en tegelijkertijd kan zigzaggen. De enige extra stap is het afknippen van de overtollige stof . Dit is een zeer schone en veilige naad die snel kan worden gedaan en een van de beste opties als je geen overlockmachine hebt.

overhoekse naad

5. Hong Kong of Gebonden Naden

Ik heb de Hong Kong of Gebonden naad in deze collectie opgenomen omdat het niet zo moeilijk is en het ideaal is voor dingen zoals ongevoerde jasjes. Als je van plan bent iets te naaien zoals een ongevoerd jasje, dan zullen de vier toepassingen hierboven niet zo schoon zijn. De naden binden is echter een ideale manier om de binnenkant van een kledingstuk af te werken en het een beetje pit te geven.

Hong Kong of Gebonden Naden zijn geschikt voor zwaardere geweven stoffen omdat ze de manier waarop de stof valt niet veranderen.

Ik heb een tutorial over het bevestigen van biaisband. Dezelfde stappen gelden voor deze techniek. In de meeste gevallen werk je de randen van de naad af als hij eenmaal genaaid is. Op deze foto heb ik mijn biaisband aan de verkeerde kant van de naad vastgemaakt en om de naad gewikkeld, zodat de genaaide rand zichtbaar is. Stel je de mogelijkheden voor ongevoerde jasjes eens voor. #kindofsassy

Hongkong-naad

6. Franse naden

Franse naden moeten wel een van de beste manieren zijn om de binnenkant van een project af te werken. Ik denk dat ze perfect zijn voor kinderkleding, omdat ze het kledingstuk stevig maken omdat alle naden twee keer worden genaaid. Toen mijn meisjes klein waren gebruikte ik Franse naden op de meeste van hun kledingstukken . Franse naden waren vooral handig toen mijn meisjes naar een school gingen waar uniformen nodig waren die ik kon naaien. Hun uniformen hielden het heel goed dankzij deze stevige naden.

Franse naden worden het best gebruikt voor rechte naden en worden niet aanbevolen voor gebogen naden. Ze werken het best op lichte geweven stoffen en zijn ideaal voor doorschijnende stoffen. Zie mijn gedetailleerde tutorial over het maken van Franse naden. #klassiek

Franse naden

Je hebt geen overlockmachine nodig om mooie dingen te naaien. Het afwerken van naden zonder een overlockmachine kan ervoor zorgen dat elk kledingstuk of huisdecoratieproject er afgewerkt uitziet en een leven lang meegaat. Ik denk dat het de moeite waard is om te leren hoe je naden afwerkt zonder een overlockmachine en je projecten speciaal maakt. Het gaat tenslotte niet echt om de handgemaakte touch.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat kun je doen in plaats van Serging?

De 6 beste naadafwerkingen als je geen overlockmachine hebt zijn:Zig-Zag. Franse naad. Omgeslagen randen. Overlocksteek. Pinking. Biais gebonden randen.

Hoe sergeer je stof met de hand?

Hoe naai je met de hand en maak je een overlocksteek – Video №1 Duw de naald door het tweede merkteken. Deze keer komt er een lus die begint bij deMeer-draad duw de naald door het tweede merkteken. Deze keer komt er een lus die begint bij de laatste steek. Je moet de naald door die lus steken en dan verder gaan met het patroon. | Start tijd – 0:47

Hoe werk je naden met de hand af?

Om een naad netjes af te werken, worden de twee naadtoeslagen open naar hun respectievelijke kanten van de constructie naad geperst. De knipranden worden omgeslagen en de naadtoeslagen worden vastgestikt. Ik gebruik daar meestal een rijgsteek voor. Een nette afwerking betekent dat de buitenste stof aan de binnenkant te zien is.

Welke steek moet ik gebruiken als je geen overlocker hebt?

Dubbele overlocksteek Net als een overlocker, kan deze steek worden gebruikt om een naad in één keer te naaien en af te werken. Dit is perfect voor stoffen die sterk rafelen.

Kun je Serge zonder een overlocker?

Overlocken zonder een overlockmachine Optie #2: Hoe gebruik je een zigzagsteek als overlocksteek. Als uw naaimachine geen overlocksteek heeft, maar wel een zigzagsteek, dan is hier een andere optie! Naai een smalle zigzagsteek precies op de rand van de stof met de gewone zigzag naaivoet.

Heb ik echt een overlockmachine nodig?

Wanneer je met geweven (niet rekbare) stoffen naait zoals op de foto hierboven) is een overlockmachine handig omdat het de knipranden afwerkt en rafelen voorkomt. Maar het is niet noodzakelijk de meest duurzame manier om de naad te naaien, dus de juiste methode is om de naden eerst met een naaimachine te naaien.

Kun je kleding naaien zonder een overlockmachine?

Je hebt geen overlockmachine nodig om mooie dingen te naaien. Het afwerken van naden zonder een overlockmachine kan elk kledingstuk of huisdecoratieproject een afgewerkte look geven en een leven lang laten meegaan.

Waarom een overlockmachine gebruiken in plaats van een naaimachine?

Doordat er meerdere draden in een lus aan elkaar worden gezet, maakt een overlockmachine een professionelere en duurzamere naad dan een standaard naaimachine. De draden worden om de naad vergrendeld om rafelen te voorkomen, en het heeft ook een mesje dat de naadtoeslag afsnijdt terwijl het naait (het mesje kan ook worden uitgezet als je dat wilt).

Waarom heb ik een overlockmachine nodig voor quilten?

Een overlockmachine bespaart niet alleen veel tijd bij het aan elkaar naaien van blokken, rechthoeken en stroken stof, maar kan u ook prachtige decoratieve effecten geven door bepaalde steken en speciale garens te gebruiken. Het naaiwerk met een overlockmachine is snel en precies – iets wat elke quilter kan waarderen.

Welk type naadafwerking wordt gebruikt voor een zoomafwerking?

Overgoten naadafwerking is een afwerking die geschikt is voor zowel dikke als dunne stoffen, die gemakkelijk rafelen. Het kan gebruikt worden voor de naad langs de armsgaten, juklijnen en zelfs in de zoomlijnen. Eerst wordt een effen naad gemaakt. Daarna worden de knipranden afzonderlijk met afwerksteken afgewerkt.

Wat zijn gewone rechte naden?

Een Platte naad wordt geïdentificeerd als een naad die tussen twee stukken stof wordt gestikt, met de goede kanten op elkaar. Of je nu een rechte steek, een zigzagsteek of iets anders gebruikt, zolang de naad bestaat uit twee onafgewerkte randen die met de goede kanten op elkaar liggen en naar beneden worden genaaid, heb je te maken met een Platte naad.

Heb je echt een overlockmachine nodig?

1. Waarom heb ik een overlockmachine nodig voor het naaien van kleding? Eerst en vooral is een overlockmachine de ideale manier om een nette rand te maken aan een naad. Niet alleen snijdt het snijmes de stofrand af, maar de bovenste en onderste grijperdraden wikkelen zich om de stofrand, waardoor de stofrand wordt vastgezet of beschermd.

Hoe werk je naden af op elastische stof?

TIP #9: Naden afwerken Het is niet nodig om naden af te werken bij stretch stof! Dit is een van de redenen waarom het naaien van gebreide patronen ongeveer de helft minder tijd kost. In tegenstelling tot geweven stof, rafelen gebreide stoffen niet aan de randen. Als je de naden echt wilt afwerken, probeer dan een bredere zigzag van breedte 3. 0 en lengte 3. 0.

Is een overlockmachine echt nodig?

Waarom heb ik een overlockmachine nodig voor het naaien van kleding? Eerst en vooral is een overlockmachine de ideale manier om een nette rand te maken aan een naad. Niet alleen snijdt het snijmes de stofrand af, maar de bovenste en onderste grijperdraden wikkelen zich om de stofrand, waardoor de stofrand wordt vastgezet of beschermd.

Gebruiken quilters een Serger?

Ja! Een overlockmachine is een geweldige machine om een quilt mee te maken. Of je nu een vierdraads-, driedraads- of kettingsteek gebruikt, het naaien op een overlockmachine gaat gemakkelijk en snel. Het is wel even wennen, simpelweg omdat een overlockmachine anders is dan een naaimachine.

Vorig artikel

Kan een CT-scan Asbestose aantonen?

Volgend artikel

Geef je fooi als er leveringskosten zijn?

You might be interested in …

Hoe bescherm je een glazen kookplaat?

David vroeg het: Deze vraag heeft betrekking op het reinigen van glazen kookplaten uit 2011. Ik lees berichten van ontstemde eigenaars van verschillende topmerken van kookplaten. Ze zeggen dat ze na een jaar gebruik niet […]

Moeten monniken maagd zijn?

Maagdelijkheid is de staat waarin men nooit penetrerende seks heeft gehad. Penetrerende seks is het inbrengen van de penis in de vagina. Onthouding betekent het vrijwillig opgeven van een bepaald iets. Dat wat je opgeeft […]

Is Corelle servies niet giftig?

Corelle Winter Frost Wit Servies Set met Opbergdeksels – Niet Giftig Servies. Corelle Winter Frost White Servies bestaat uit 74 delen (voor 12 personen). Het is gemaakt in de VS en is lood- en cadmiumvrij. […]