30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe maak je Liquid Clear?

Liquid White en Liquid Clear zijn de namen van twee van de olieverf mediums gemaakt voor schilders die de Bob Ross Wet-on-Wet Technique ® volgen.

Zoals de naam al doet vermoeden, is Liquid White (ook wel Magic White genoemd onder een andere merknaam) een vloeibare verf, met een consistentie die meer lijkt op crème dan op de boterachtige verf die je uit een tube krijgt. Dit betekent dat het gemakkelijk is aan te brengen en te mengen met andere kleuren, zowel op als naast het doek. Het wordt vaak gebruikt als de eerste laag in een schilderij, om een ondergrond te creëren voor direct nat-in-nat schilderen.

Liquid Clear (ook wel Magic Clear genoemd onder een andere merknaam) is bedoeld als een basislaag, die eerst op het doek moet worden aangebracht voordat er kleur wordt aangebracht. Op deze manier schilder je onmiddellijk nat-in-nat, wat fundamenteel is voor de Bob Ross schildermethode.

Als je een van deze twee basislagen aanbrengt, gaat de daaropvolgende verf er vrij gemakkelijk over en heb je maar heel weinig nodig om verschillende effecten te bereiken.

Deze twee zijn zeker niet de enige twee mediums in het assortiment Bob Ross kunstbenodigdheden — op de officiële Bob Ross website staat alles. Er is ook Liquid Black, en Liquid Opal, speciaal gemaakt voor nat-in-nat bloemschilderen.

Bob Ross nat-in-nat techniek

De Bob Ross Wet-on-Wet Techniek is een techniek die een olieverfschilder in staat stelt snel nat-in-nat te werken, zoals een aquarelschilder dat zou doen. Je brengt eerst de Liquid White of Liquid Clear mediums aan om het doek “nat” te maken, daarna volg je de demonstratie van de technieken van Bob Ross om in een korte tijd een representatief schilderij te maken.

Dit is een directe en directe manier van schilderen, goed voor plein-air schilderen of om een schilderij te maken tijdens een enkele lesperiode. Met de nat-in-nat methode kunt u kleuren direct op het doek mengen in plaats van ze op uw palet te mengen. Het werkt goed voor het creëren van lichte pluizige wolken, atmosferische luchten, verschillende lichamen van water, en rokerige of mistige bergen. Het is een zeer losse manier van schilderen waarbij het schildergebaar vaak bestaat uit snelle penseelstreken van korte heen en weer gaande bewegingen, of wervelende of tikkende bewegingen, die op magische wijze een herkenbaar landschap lijken voort te brengen.

Hoe maak je je eigen versie van Liquid White?

Je kunt een “generieke versie” van Liquid White maken door wat witte verf te mengen met de olie die je als medium gebruikt of je kunt een “generieke versie” van Liquid Clear maken door de olie gewoon te gebruiken zoals die is. Als je wilt dat het medium sneller droogt, voeg dan wat turpenoid (reukloze terpentijn) toe (Koop bij Amazon) of Liquin. Bewaar het dan in een goed afgesloten luchtdichte pot, zoals een oude verfbus, en het zou jaren mee moeten gaan.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe maak je vloeibaar wit helder?

Hoe maak je vloeibaar wit – Video №1 Het is heel makkelijk alles wat je hoeft te doen is gebruiken. Een olie en een pigment. Nu kunt u andere oliën gebruiken als uMeerHet is zeer gemakkelijk alles wat je hoeft te doen is gebruiken. Een olie en een pigment. Nu kunt u andere oliën gebruiken als u wilt als u geen lijnzaad kunt vinden. | Start tijd – 5:01

Wat is vloeibare clear dat Bob Ross gebruikt?

SKU OBL250237
Dierlijk Ingredient TBC

Wat gebruikt Bob Ross voor vloeibaar wit?

Het enige wat je moet doen is titanium wit verdunnen met lijnzaadolie. Meng deze samen tot je een romige consistentie krijgt. Sommige kunstenaars kiezen ervoor om gelijke delen van lijnolie en Turpenoid (of terpentijn) te mengen om dit zelfgemaakte medium te maken. Dus, lijnolie en titanium wit (verf).

Bestaat er zoiets als doorzichtige verf?

Krylon 1303 11 Oz Crystal Clear Acryl Coating Spray Paint.

Wat is clear gel in olieverf?

Oleoresgel is een heldere licht amberkleurige gel die transparantie en thixotrope body toevoegt aan olieverf, hars-olie of alkydverf. Voeg direct toe aan uw verf om deze transparant te maken zonder de consistentie te verdunnen. Voeg pigmenten of extenders toe om het te verdikken voor het creëren van impasto effecten die niet inzakken.

Kan ik mijn eigen vloeibaar wit maken?

Het enige wat je moet doen is titanium wit verdunnen met lijnzaadolie. Meng deze samen tot je een romige consistentie krijgt. Sommige kunstenaars kiezen ervoor om gelijke delen van lijnolie en Turpenoid (of terpentijn) te mengen om dit zelfgemaakte medium te maken. Iedereen heeft zijn eigen recept en het is wat goed werkt voor hun persoonlijke techniek.

Hoe maak je vloeibare clear voor olieverf?

Je kunt een “generieke versie” van Liquid White maken door wat witte verf te mengen met welke olie je ook gebruikt als medium of maak een “generieke versie” van Liquid Clear door de olie gewoon te gebruiken zoals die is. Als je wilt dat het medium sneller droogt, voeg dan wat turpenoid (reukloze terpentijn) toe (Koop bij Amazon) of Liquin.

Hoe maak je vloeibare olie wit?

Het enige wat je moet doen is titaanwit verdunnen met lijnzaadolie. Meng deze samen tot je een romige consistentie krijgt. Sommige kunstenaars kiezen ervoor om gelijke delen van lijnolie en Turpenoid (of terpentijn) te mengen om dit zelfgemaakte medium te maken.

Gebruikt Bob Ross olie of acryl?

Wat voor soort verf gebruikt Bob Ross in zijn Show? Voor zijn show “The Joy of Painting” gebruikt Bob Ross olieverf voor zijn nat-in-nat techniek. Bob Ross gebruikt Liquid White dat ook gebruikt wordt voor zijn nat-in-nat techniek. Het wordt gebruikt om eerst een basislaag op het doek aan te brengen, daarna ga je er met je olieverf overheen.

Wat is acryl clear coat?

Clearcoat is een satijnen vernis op waterbasis dat 100% acryl is, ontworpen om hout en soortgelijke oppervlakken af te sluiten, te beschermen en te verfraaien. Het is een niet vergelende afwerking zonder schadelijke oplosmiddelen of geuren. Na volledige droging biedt Clearcoat een extreem harde, duurzame afwerking die bestand is tegen de meeste huishoudchemicaliën.

Kun je blanke lak in een spuitbus kopen?

Spraymax Clear Coat spuitbus – Best Overall Spraymax 2K Clear Coat uit een spuitbus is gewoon zo goed als het kan worden. Het is gemakkelijk aan te brengen, spuit gelijkmatig op en droogt op tot een superharde, hoogglanzende laag. Spraymax is één van hen.

Wat is blanke lak spray?

Clear Coat Spray is een sneldrogende, flexibele, beschermende en isolerende coating ontworpen om metaal, kunststof, hout, beton, glas en andere substraten te beschermen tegen atmosferische corrosie, vocht, stof en andere veel voorkomende verontreinigingen. Vormt een taaie anti-corrosie, vochtbestendige, niet-reactieve beschermende coating.

Hoe maak je heldere vloeibare verf?

Je kunt een “generieke versie” van Liquid White maken door wat witte verf te mengen met welke olie je ook gebruikt als medium of maak een “generieke versie” van Liquid Clear door de olie gewoon te gebruiken zoals die is. Als je wilt dat het medium sneller droogt, voeg dan wat turpenoid (reukloze terpentijn) toe (Koop bij Amazon) of Liquin.

Wat was de beroemde quote van Bob Ross?

“We maken geen fouten, alleen gelukkige kleine ongelukjes. “Dit is een van Ross zijn bekendste citaten.

Wat is de nat-in-nat techniek?

De nat-in-nat techniek in olieverf, ook bekend als ‘alla prima’ is waarbij je een nieuwe laag olieverf aanbrengt, bovenop een nog natte laag, in plaats van te wachten tot een laag droog is voordat je de volgende aanbrengt.

Vorig artikel

Is koolstofvezel milieuvriendelijk?

Volgend artikel

Hoe lang duurt het voordat de afwerklaag droog is?

You might be interested in …

Hoe breng je een tekening over naar klei?

Heb je ooit een student gehad die weken bezig was met het maken van een werkstuk van klei en aan het eind drie slordige lagen glazuur aanbracht? Soms doen de afwerkingstechnieken die onze studenten gebruiken […]

Hoe repareert u verf met waterschade?

Het verven van uw huis na waterschade is heel wat anders dan een standaard schilderbeurt. Dit soort oppervlakken vereisen een beetje meer voorwerk om ervoor te zorgen dat de coating er op zijn best uitziet […]