30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe maak je vintage porselein schoon?

Wilt u weten hoe u materialen als porselein en bone china schoon krijgt en tegelijkertijd kunt conserveren? Lees verder voor advies over het schoonmaken van delicate materialen.

Bijgewerkt 17 augustus 2021

Door Cleanipedia Team

Hoe maak je porselein en delicate materialen schoon?

De belangrijkste stappen voor het schoonmaken van porselein en bone china:

Cleanipedia-Mobile-Leaderboards OP2b-2 nieuwe productinfo en aanbiedingen

Wanneer u porselein en bone china wast, vermijd dan het veranderen van de temperatuur van het water.

Wees extra voorzichtig bij het schoonmaken van porseleinen servies met metalen randen.

Vermijd het gebruik van bleek of schurende reinigingsmiddelen.

Porselein is een soort hardgebakken klei die oorspronkelijk in China werd gemaakt en voor verschillende doeleinden wordt gebruikt, van decoratieve theeserviezen tot badartikelen. De fragiele aard van porselein en varianten zoals bone china kan het schoonmaken van uw servies en ornamenten riskant maken. Vaak zijn enkele van de meest waardevolle voorwerpen in huis van porselein gemaakt, dus het is een goed idee om een veilige schoonmaakroutine op te zetten die tegelijkertijd uw prijscollectie opwaardeert! Laten we eens kijken naar de beste manieren om voor porselein te zorgen.

Bij het schoonmaken van een delicaat materiaal als porselein, is het essentieel om koel of warm water te gebruiken. Te heet water kan de delicate afwerking beschadigen!

Wat is de beste manier om porseleinen figuren en ornamenten schoon te maken?

Advertentie

Porselein en andere soorten porselein worden vaak gebruikt voor voorwerpen die puur bedoeld zijn om in huis te worden tentoongesteld – of het nu een staande vaas of een klein beeldje is. Deze siervoorwerpen kunnen gemakkelijk stof en vuil vasthouden, dus het is belangrijk dat ze er op hun best blijven uitzien.

Verwijder eerst het stof met een droge doek. Microvezelmateriaal is het beste, omdat de negatieve lading helpt stof van het oppervlak weg te trekken in plaats van het rond de vaas of het beeldje te verplaatsen.

Gebruik vervolgens een kleine borstel met zachte haren om stof uit kleine gaatjes en spleten op het sieraad te verwijderen.

Was de porseleinen voorwerpen een voor een in warm – niet heet – water en een mild afwasmiddel. Was de stukken altijd in een plastic kom, of leg rubberen matjes op de bodem en de zijkanten van de gootsteen, want zelfs een lichte stoot tegen het harde oppervlak kan het serviesgoed beschadigen.

Leg wat papieren handdoeken op het aanrecht om te drogen.

Spoel af onder warm water en leg op de handdoeken om te drogen.

Schoonmaaktips voor porselein

Waar koopt u uw vaatwastabletten?

Bij het reinigen van porselein is het belangrijkste om te vermijden dat de temperatuur verandert. Dit kan moeilijk zijn als u een porseleinen aanrecht heeft, maar dezelfde richtlijnen gelden. Gebruik niet te heet water om af te wassen of te spoelen, en probeer dunne voorwerpen zoals borden langzaam in het water te laten glijden, waarbij u eerst het grotere oppervlak gebruikt om het stuk te laten acclimatiseren. Metalen servies wordt ook gemakkelijk beschadigd en de versiering kan afbladderen wanneer het in contact komt met warmte.

Hoe verwijder ik vlekken van porseleinen serviesgoed?

Veel mensen hebben een porseleinen servies in huis voor speciale gelegenheden, maar het kan een zorg zijn als het gaat om het schoonmaken van theeringen en bestekvlekken. Gelukkig zijn er een paar milde methodes om vlekken van eten of drinken op porselein te verwijderen.

Hoewel porseleinen servies, zoals steengoed, vaatwasmachine- en magnetronbestendig is, is het meestal aan te raden porseleinen en bone china servies met de hand af te wassen. Ondanks de hardheid van het materiaal, zijn deze stukken vaak broos en gemakkelijk te beschadigen

Bleekmiddel en chemische reinigingsmiddelen moeten altijd worden vermeden bij het schoonmaken van porselein

In plaats daarvan kunt u vlekken aanpakken door een zachte spons vochtig te maken en er wat zuiveringszout over te strooien, wrijf dan zachtjes over het oppervlak om de vlek te verwijderen. U kunt dit vervangen door tandpasta, maar gebruik nooit een tandenborstel of iets anders dat te schurend is voor het reinigen van porselein

Als dit niet werkt, combineer dan een oplossing van gelijke delen zout en azijn en laat de oplossing maximaal een uur op de vlek inwerken.

Daarna wassen zoals gewoonlijk

Voor echt hardnekkige vlekken, laat u de vlekken langer weken, of u kunt overwegen een porseleinreiniger met toegevoegd peroxide te kopen bij uw plaatselijke bouwmarkt

Reinigen van porseleinen tegels en badkuipen

Als u oudere badkameronderdelen zoals tegels, porseleinen badkuipen en kranen wilt schoonmaken, doe dit dan met een milde oplossing van afwasmiddel en warm water, op dezelfde manier als u serviesgoed of andere porseleinen ornamenten zou schoonmaken. De beste manier om porseleinen tegels schoon te maken is ervoor te zorgen dat ze niet worden blootgesteld aan agressieve schoonmaakmiddelen of schuursponsjes. Voor kalkaanslag en watervlekken kunt u proberen een pasta van zuiveringszout te mengen en de vlekken in te weken, of u kunt een speciaal schoonmaakmiddel voor tegels en badkamers voor porselein kopen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe maak je vintage keramiek schoon?

Verwijder lagen vuil en aanslag door het aardewerk te weken in een mengsel van 1 kopje ammoniak en 2 liter heet water. Laat het stuk 24 uur weken, schrob het dan lichtjes met een zachte borstel. Verwijder potloodsporen of resten van zilver en andere plating met metaalpoets of een eenvoudige potloodgum.

Wat is de beste manier om porselein schoon te maken?

Stap 1: Meng een gallon heet water met vloeibare afwasmiddel. Zorg ervoor dat het er een is die is ontworpen om door vet te snijden. Stap 2: Doop een zachte doek of spons in het sopje en schrob het porselein ermee. Zodra het goed schoon is, spoelt u het af met warm water.

Hoe verwijder je vlekken uit oud porseleinen servies?

Dageraad afwasmiddel of een andere zeep zonder kleurstoffen of geuren zijn het beste. Schrob de vaat met een washandje. Gebruik niets meer schurend om het porselein te schrobben, zoals een spons of borstel, aangezien dit het kan beschadigen. Als dit alleen de vlekken niet verwijdert, dan stelt Morning Glory Antiques voor een zeepbad te proberen.

Hoe verwijder je rook vlekken van porselein?

PorseleinVerwijder de vlek door te wassen in warm sopwater, of af te vegen met een doek gedompeld in warm sopwater. Goed naspoelen en droogwrijven. Om hardnekkige vlekken te verwijderen, maakt u een doek vochtig en doopt u deze in zuiveringszout. Veeg de vlek weg, spoel af en droog af met een schone doek.

Wat veroorzaakt bruine vlekken op porselein?

De bruine vlek is afkomstig van een grote hoeveelheid ijzer in uw water. Het is nauw verwant aan de eenvoudige roest die je ziet op metaal, wat ijzeroxide is. Uw water is waarschijnlijk afkomstig van grondwater dat op weg naar de put door gesteente met ijzerrijke mineralen is gefilterd.

Is zuiveringszout veilig voor porselein?

Giet warm water in een emmer en meng ¼ kopje zuiveringszout en ¼ kopje ammonia (Hoewel zuiveringszout licht schurend is, is het mild en over het algemeen veilig om te gebruiken op porselein. De ammoniak is geweldig voor het verwijderen van vet en zeepresten. )

Hoe verwijder je verkleuringen van porselein?

Gebruik een 3% waterstofperoxide om vlekken te verwijderen van keramiek en porselein. Voor een zachte reiniging van het oppervlak kunt u een pasta maken met een deel peroxide en twee delen zuiveringszout. Breng de pasta aan en laat het ongeveer 30 minuten zitten alvorens te schrobben en af te spoelen. Je kunt peroxide ook rechtstreeks op hardnekkige vlekken gieten.

Hoe maak je vintage servies schoon?

de basis do’s en don’ts van het schoonmaken van uw antieke vaat -Gebruik warm water – heet water kan de afwerking beschadigen. -Gebruik een zachte doek of spons. Gebruik een mild afwasmiddel. -Verwijder alles wat citroen bevat, het is te zuur.

Hoe maak je oud porselein witter?

Weken Oplossing Voor 2 kopjes water, heb je 2 eetlepels zuiveringszout en 2 eetlepels azijn nodig. Verhoog de toegevoegde hoeveelheden in verhouding tot het aantal kopjes water dat u gebruikt. Meng de oplossing en laat het bevlekte porselein een paar uur weken. Spoel en herhaal totdat het porselein schoon is.

Hoe verwijder je bruine vlekken uit antiek porselein?

Om hardnekkige bruine vlekken op oud porselein te verwijderen, wrijf het in met een oplossing van gelijke delen azijn en zout, daarna afspoelen.

Hoe verwijder je teer van sigaretten?

Spuit onverdund citroensap of azijn op met teer en nicotine besmeurde muren voor een alternatieve schoonmaakmethode. Schrob met een spons of harde borstel totdat de vlekken zijn verdwenen. Spoel na met een doek en schoon water, en droog daarna goed af.

Hoe krijg je rook roet van keramiek?

Giet zuivere witte azijn in een emmertje en wring er een vod in uit. Veeg de tegels schoon met het doekje om het roet te verwijderen. Let goed op de voegen. Gebruik een oude tandenborstel om ze schoon te schrobben.

Hoe maak je vintage porselein schoon?

Het Schoonmaak Proces: Voeg een kleine hoeveelheid afwasmiddel toe en meng tot er een sopje ontstaat. Gebruik het washandje om de vaat voorzichtig te wassen. Vermijd het gebruik van schrobbers of schuurmiddelen omdat dit het oppervlak kan beschadigen, en dus uw stuk. Laat het porselein aan de lucht drogen of droog het met de hand met microvezeldoekjes.

Is Magic Eraser veilig op porselein?

Veel huiseigenaren vragen of Magic Erasers® gebruikt kunnen worden op porselein of dat ze keramische tegels beschadigen. Het goede nieuws is dat ze veilig kunnen worden gebruikt op keramische tegels en porselein, dus u hoeft zich geen zorgen te maken als u van plan bent ze op deze manier te gebruiken.

Hoe krijg je bruine vlekken uit porselein?

Gebruik een 3% waterstofperoxide om vlekken uit keramiek en porselein te verwijderen. Voor een zachte reiniging van het oppervlak kunt u een pasta maken met één deel peroxide en twee delen zuiveringszout. Breng de pasta aan en laat het ongeveer 30 minuten zitten alvorens te schrobben en af te spoelen. Je kunt peroxide ook rechtstreeks op hardnekkige vlekken gieten.

Vorig artikel

Is er een manier om niet-hardende boetseerklei te harden?

Volgend artikel

Hoe stop ik ongewenste e-mailmeldingen op mijn IPhone?

You might be interested in …

Hoe laat je een dode vis herleven?

Controleer uw vissen elke dag wanneer u ze voert en tel de koppen en controleer de gezondheid. Zijn ze er allemaal? Zes Neons, drie Corydoras? Doen ze allemaal wat ze zouden moeten doen? Als een […]

Bevat Olay 7 In 1 Retinol?

Water, Glycerine, Niacinamide, Polyethyleen, Dimethicone, Hydroxyethyl Acrylaat/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymeer, Pentylene Glycol, Tocopheryl Acetaat, Camellia Sinensis Leaf Extract, Panthenol, Isohexadecaan, Benzyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Behenyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Sucrose Polycottonseedate. Bevat Olay Total Effects 7 […]

Hoe werd klei in de oudheid gebruikt?

Mineralen helpen bij alles van spiersamentrekkingen tot de productie van hormonen. Enviromedica ” Leer ” Geschiedenis en voordelen van klei Klik om te springen: Duur: 3 Minuten (924 Woorden) Kernboodschap: Mineralen helpen bij alles van […]