Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe pak je een beeldje in?

Bent u een 3D kunstenaar die uw kunst wil verzenden naar verzamelaars, maar bent u doodsbang om uw baby via de post te verzenden? Het verzenden van beeldhouwkunst is een heel ander verhaal dan het verpakken en verzenden van 2D kunst zoals schilderijen. We hebben allemaal wel eens horrorverhalen gehoord over kunst die in slechte staat aankwam, deels door een slechte verpakking en deels door een slechte behandeling. Helaas hebt u geen controle over de handelingen van anderen in de keten die uw kunst van atelier naar verzamelaar brengt, maar u kunt wel veel doen om uw kunst tijdens de reis naar de eindbestemming te beschermen.

Hoe een Sculptuur te verschepen

In dit artikel wordt onder “beeldhouwkunst” alle 3-dimensionale kunst verstaan – glaskunst, keramiek, klei, mixed-media, gerecycleerde/gevonden voorwerpen, enz.

De belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het verzenden van 3D-werk zijn

 • Het werk rechtop houden
 • Het beschermen tegen schudden en verdraaien
 • Het beschermen tegen schokken, stoten of vallen

Hoe een sculptuur veilig te verzenden

Hoe kunt u een beeld verzenden dat kleiner is dan 12″ en niet meer weegt dan 5 pond:

  1. Noppenfolie. Wikkel de bovenkant van het beeld stevig in noppenfolie, en zet het vast met tape. Als het oppervlak van het werk delicaat is, gebruik dan schilderstape om het te beschermen tegen tape resten of beschadiging wanneer u de tape eraf trekt. Plak alle naden dicht met tape. Wikkel vervolgens de onderkant van het beeld in noppenfolie en plak alle naden op dezelfde manier af met tape. Wikkel extra noppenfolie rond het midden van het werk indien nodig, en zet alle naden vast met tape. Als u klaar bent, moet het werk volledig omwikkeld zijn met noppenfolie en volledig verzegeld zijn zonder openingen.

  Tape uw doos met de H-tape methode

  De H-tape methode wordt algemeen beschouwd als de meest veilige manier om dozen dicht te tapen voor verzending. Het is eenvoudig: plak gewoon tape langs alle naden aan de zijkanten en in het midden. Dit zal resulteren in een H-vorm langs de bovenkant van de doos.

  Hoe verzend ik een beeld van meer dan 12″ hoog en/of meer dan 5 lbs:

  1. Noppenfolie. Pak het werk in met noppenfolie volgens dezelfde methode als hierboven beschreven. Wikkel het werk in delen en plak alle naden dicht met tape.
  2. Gebruik een houten krat. Voor zwaardere en grotere werken die een groter oppervlak hebben en dus meer kans lopen om gestoten of geduwd te worden, biedt een houten kist een betere bescherming. Saatchi art heeft hier een handige gids voor het bouwen van een houten kist op maat: https://support.saatchiart.com/hc/en-us/articles/205288907-How-do-I-pack-work-in-a-crate-. Verpak het werk in de kist zoals hierboven beschreven, door eerst de kist voor te bereiden met enkele centimeters verpakkingsmateriaal op de bodem, en vervolgens alle ruimtes rond het werk op te vullen met verpakkingsmateriaal.

  Optioneel: Bind uw werk vast op een pallet

  Als uw werk uitzonderlijk breekbaar of asymmetrisch is, kunt u de kist vastbinden op een pallet. Dit voorkomt dat het direct wordt gestoten, geschud of op zijn kop wordt gezet. De website van Randy Strong geeft een aantal goede adviezen voor het verzenden van zijn werk, die nuttig zijn voor andere kunstenaars met bijzonder kwetsbaar werk.

  Of je nu een klein beeldje van klei verstuurt of een groot stuk gerecyclede kunst, het belangrijkste om in gedachten te houden is dat je niet in de hand hebt hoe andere mensen met je kunst omgaan tijdens het transportproces. U moet dus alles doen wat in uw macht ligt om ervoor te zorgen dat het kunstwerk rechtop blijft staan en beschermd is tegen stoten, vallen en door elkaar geschud worden. En ook al is het onwaarschijnlijk, wees op het ergste voorbereid met een duidelijk retourbeleid op uw website.

  Vergelijk notities met andere professionele beeldhouwkunstenaars in de Association

  Hebt u nog beproefde tips voor het verzenden van 3D-kunstwerken? We horen graag van u in de comments!

  Opmerkingen

  Ook belangrijk is om hier toe te voegen dat als het zwaar is u vracht nodig heeft. Gewone UPS zal het niet doen. Overweeg of u een hefpoort nodig heeft bij afhalen of bezorgen
  Instructies in de kist zijn belangrijk en bewaar container bij verpakking, voor retourzending.
  Verzeker het kunstwerk bij de overgang.

  Mijn algemene suggestie is om de kist steviger te bouwen dan je denkt dat nodig is. Alle makers die ik ken die dingen verzenden doen dit. Het is beter om het te stevig te bouwen en dat er niets gebeurt, dan dat je een telefoontje krijgt van een klant die zegt dat het voorwerp waar je net honderden uren aan hebt besteed, beschadigd is aangekomen op hun locatie. Bout of schroef het beeld vast aan de bodem van de kist en monteer de andere vijf zijden er omheen met voldoende ruimte aan elke kant voor stoten of beweging. Bevestig glijders aan de bodem van de krat, zodat hij gemakkelijk kan worden verplaatst met automatische vorken of een handtruck. Hoe gemakkelijker het voor hen is om de krat te verplaatsen, hoe kleiner de kans dat hij beschadigd raakt.

  Ik vind het goed wat u zegt over het gebruik van een houten kist om uw beeld te beschermen tegen stoten tijdens het transport. Mijn vrouw wil binnenkort een paar nieuwe beelden voor onze tuin, en ze wil er zeker van zijn dat ze hier in een stuk aankomen. Ik zal deze informatie met haar delen, zodat ze weet hoe ze verzonden kunnen worden.

  Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

  Hoe pak je een cadeaubeeldje in?

  Hoe pak je onhandig gevormde cadeaus in – Video №1 We gaan elke kant naar het midden toe vouwen. We vouwen de zijkanten naar het midden toe. Dus zet het in de denkbeeldige markering in de denkbeeldige. Als ik echt een goede ja doe en nu gaan we vouwen doe het dan als een mooie stevige vouw. | Start tijd – 1:29

  Hoe pak je breekbare sculpturen in?

  Voor bijzonder breekbare werken, overweeg dubbele verpakking van het beeldhouwwerk. Verpak de eerste doos zoals beschreven, maak dan een tweede, grotere doos klaar met verpakkingsmateriaal op de bodem. Plaats de reeds verpakte doos met het beeldhouwwerk erin, en vul de extra ruimte op met opvulmateriaal.

  Hoe pak je een beeld in voor een verhuizing?

  Gebruik een doos die een tot twee centimeter groter is dan het standbeeld. Vul eventuele openingen tussen de doos en het beeldje op met inpakpinda’s of papier. Plak de doos dicht en schrijf de naam van het beeldje en “Fragile” op de zijkant. Als de beeldjes veilig in hun doosjes zitten, kun je ze in de grotere dozen doen.

  Kun je kwarts aanrechtbladen ruïneren?

  3. Zijn kwarts aanrechtbladen onverwoestbaar of kan ik ze beschadigen bij regelmatig gebruik? Kwarts is een uiterst duurzaam materiaal en het is zeer onwaarschijnlijk dat u schade aan uw kwarts aanrechtbladen veroorzaken, tenzij je ze misbruiken. Regelmatig gebruik zal geen negatieve invloed hebben op hen op geen enkele manier.

  Is azijn schadelijk voor kwarts countertops?

  De meeste huishoudelijke schoonmaakmiddelen die u normaal zou gebruiken om een snelle schoonmaak te doen met zoals Windex, azijn en Lysol doekjes (waarvan sommige bleekmiddel bevatten) zijn geen goed idee voor kwarts countertops. Azijn is erg zuur en kan ervoor zorgen dat het kwarts verkleurt of uiteenvalt.

  Wat zal kwarts aanrechtbladen schaden?

  Alkalische hoge producten zoals bleekmiddel, zure reinigers zoals ontvetters en glasreinigers kunnen uw quartz aanrechtblad aanzienlijk beschadigen. Het type reinigingsdoekje is ook van belang. Met behulp van een schurende schuursponsje zal krassen op het oppervlak van uw kwarts aanrecht. Gebruik voor de duurzaamheid een zachte doek of spons.

  Hoe verpak je delicate voorwerpen?

  Gebruik opvulmateriaal zoals verfrommelde kranten, pinda’s, of ander opvulmateriaal om te voorkomen dat uw product verschuift. Wikkel breekbare producten afzonderlijk in een luchtkussen van minstens 3″ dik en vul de lege ruimte op met pinda’s of ander opvulmateriaal.

  Hoe pak je breekbare producten in voor verzending?

  Gebruik opvulmateriaal zoals verfrommelde kranten, pinda’s, of ander opvulmateriaal om te voorkomen dat uw product verschuift. Wikkel breekbare producten afzonderlijk in een luchtkussen van minstens 3″ dik en vul de lege ruimte op met pinda’s of ander opvulmateriaal.

  Hoe verplaats je een groot standbeeld?

  Om zware beelden op te tillen en te verplaatsen heb je werkhandschoenen en laarzen nodig ter bescherming. Deze zijn er om u te beschermen tegen uitglijden en het per ongeluk laten vallen van uw zware beeld. Vervolgens heeft u hijsbanden en een dolly nodig. Uw beeldhouwwerk zal waarschijnlijk te zwaar zijn om veilig op te tillen zonder riemen en een dolly te gebruiken.

  Wat is het beste verpakkingsmateriaal voor breekbare voorwerpen?

  Wij raden het gebruik van noppenfolie aan voor breekbare voorwerpen, zoals glaswerk, porselein, kristal, antiek en alles wat ook maar een beetje breekbaar is. Er zijn niet veel nadelen aan het gebruik van noppenfolie, behalve dat je er snel veel van nodig hebt, waardoor het minder economisch is dan pakpapier.

  Hoe verzend je lastige voorwerpen?

  #1 Wrap It Pak te grote stukken in met noppenfolie, pakpapier, of krimpfolie. Zo voorkom je dat ze tijdens het transport beschadigd raken of krassen oplopen. Het plaatsen van je ingepakte item in een doos zorgt voor extra bescherming. Als je ervoor kiest om zonder doos te verzenden, gebruik dan veel verpakkingsmateriaal bij het inpakken en zet het vast met tape.

  Kun je Clorox doekjes gebruiken op kwarts?

  Nee, u kunt geen desinfecterende doekjes gebruiken op quartz aanrechtbladen. Desinfectiedoekjes bevatten citroenzuur als hoofdbestanddeel en zijn op geen enkele manier verdund. Wanneer u deze doekjes gebruikt om uw aanrecht schoon te maken, zullen ze de afdichting op het oppervlak van uw aanrecht verzwakken, waardoor het kwetsbaar wordt voor verkleuring.

  Is Magic Eraser veilig voor kwarts?

  Magische gum kan ook worden gebruikt om hardnekkige kwartsvlekken te bestrijden, gewoon de magische gum nat maken en aanbrengen in zachte, ronddraaiende bewegingen. Reinig het gebied grondig met water en droog het na met een schone handdoek. Laat geen van de oplossingen onbeheerd achter op het kwartsoppervlak, en spoel het aanrecht altijd na gebruik af.

  Waarom ziet mijn quartz aanrecht er troebel uit?

  Vlekken in Silestone of een ander quartz aanrechtblad ontstaan net als vlekken in steen. . . een substantie absorbeert in de steen waardoor een donkere vlek ontstaat. Echter, troebele of lichtgekleurde vlekken op quartz aanrechtbladen zijn meestal het gevolg van chemische beschadiging en zijn permanent.

  Maakt kwarts vlekken of brand?

  Terwijl kwarts niet zal verbranden van de kleinste hoeveelheid warmte, moet u het oppervlak niet blootstellen aan overmatige warmte. Als u zeer hete voorwerpen op uw quartz aanrecht plaatst, zal dit resulteren in brandvlekken en verkleuring. Dit komt omdat overmatige hitte de hars smelt die in het oppervlak wordt gebruikt.

Vorig artikel

Kunnen honden alcohol proeven?

Volgend artikel

Hoeveel flessen parfum moet een vrouw hebben?

You might be interested in …

Heeft een Ps4 een Lithium batterij?

De LIP1922-S 2200mAh lithium polymeer batterij is een LIP1522 vervanger. Het is compatibel met de DUALSHOCK 4 PS4 Pro controller uitgebracht door Sony in 2016 en daarna. Aantal Batterijen 2 Lithium Polymeer batterijen nodig. (meegeleverd) […]

Is een fleece pyjama te warm?

Bij welke temperatuur moet je baby in een fleece pyjama slapen? Als fleece pyjama’s te warm zijn voor u, dan zou uw baby ze ook niet moeten dragen. Als de fleece pyjama te warm is […]

Is biologisch gewoon marketing?

Vorige week schreef de Britse econoom Roger Cohen een vernietigend opiniestuk in de NY Times, waarin hij biologisch voedsel afdeed als een fabel en een “effectieve vorm van premium branding”. Vervolgens bleek uit een vier […]