30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe repareer je haarscheurtjes in gerenoveerde muren?

Hoe repareer je haarscheurtjes in de pleisterlaag

Pleisterwerk is een coating die op de buitenkant van een muur wordt aangebracht om het onderliggende metselwerk te beschermen, het uitzicht van het pand te veranderen en schade door de elementen te voorkomen.

De soorten bepleistering variëren van klassieke betonnen bepleistering tot kiezelsteen (de marmite van de bepleisteringswereld).

Bepleistering draagt veel verantwoordelijkheid voor de bescherming van het onroerend goed, maar de materialen zijn niet onfeilbaar, in feite zijn er een aantal veel voorkomende problemen die zich kunnen voordoen – waaronder het verschijnen van haarscheurtjes.

In onze gids lopen we met u door de oorzaken van haarscheurtjes, hoe u haarscheurtjes in pleisterwerk kunt reparerenen bekijken we hoe u uw pleisterwerk in de toekomst kunt beschermen…

Hoe repareer je haarscheurtjes in de pleisterlaag

Het repareren van pleisterwerk is niet moeilijk, maar het kan veel tijd in beslag nemen als er meerdere scheuren in het pleisterwerk zitten. Onnodig te zeggen dat deze klus het beste aan de professionals kan worden overgelaten!

Waardoor ontstaan er haarscheurtjes in de bepleistering?

Scheuren in buitenmuren kunnen door een groot aantal oorzaken ontstaan. Het kan de schuld zijn van het weer, het pleistermengsel, de toepassing, of iets heel anders.

Hier is een selectie van de meest voorkomende redenen waarom u een buitensporig aantal haarscheurtjes en oneffenheden in uw bepleistering opmerkt:

– De bepleistering heeft moeite met de beweging van het pand

– De bepleistering is fysiek beschadigd

– De bepleistering is gevoelig voor schade door erosie

– De schade kan het gevolg zijn van krimp

– De pleister was niet goed gemengd

– Het juiste proces voor het aanbrengen van de pleisterlaag is niet gevolgd

– De pleister is opgebold

– Water is ingesloten en bevroren in de bepleistering

Hoe wordt pleisterwerk gerepareerd?

Het repareren van pleisterwerk is niet moeilijk, maar het kan veel tijd in beslag nemen als er veel scheuren in het pleisterwerk zitten. Normaal gesproken is dit een klus voor de vakman.

Als de scheurtjes vrij groot zijn, worden ze opengesneden om het vuil dat zich binnenin heeft verzameld te verwijderen, waarna de scheurtjes worden opgevuld, gewoonlijk met kit. Haarscheurtjes kunnen normaal gesproken zonder problemen worden opgevuld met een kit.

Bij grote beschadigingen kan het nodig zijn de bepleistering gedeeltelijk te verwijderen en nieuwe bepleistering aan te brengen.

Zo wordt ervoor gezorgd dat er geen zwakke plekken in de door de bepleistering gecreëerde beschermlaag zitten.

Hoe haarscheurtjes in rendering te repareren

Een muurcoating vormt een directe verbinding met de bepleistering, waardoor een sterke beschermlaag ontstaat. Dezelfde resultaten kunnen ook worden bereikt als de coating rechtstreeks op het zichtbare metselwerk wordt aangebracht.

Het probleem van gebroken en gebarsten pleisterwerk aanpakken

Het dichten van de scheuren lost niet het onderliggende probleem op waarom de scheuren zijn ontstaan. Als er sprake is van een mengsel van slechte kwaliteit of een ondermaatse installatie, kan het nodig zijn grote oppervlakken te verwijderen en op de juiste manier te bepleisteren.

Voor het iets vaker voorkomende probleem van waterschade en waterinfiltratie is er een heel andere oplossing – een muurcoating.

Een muurcoating vormt een verbinding met de bepleistering, waardoor een sterke beschermlaag ontstaat – hetzelfde kan worden bereikt als de coating rechtstreeks op blootliggend metselwerk wordt aangebracht.

De hechting verandert de eigenschappen van het zichtbare oppervlak van de pleisterlaag. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over waterabsorptie en de ademende werking van uw muren blijft behouden.

Door de waterabsorptie zoveel mogelijk tegen te gaan, voorkomt u problemen zoals bevriezing van water en het ontstaan van scheuren. In plaats van in het oppervlak van de muur te sijpelen, zal het water parelen en langs het oppervlak naar beneden rollen.

Dit helpt om de behoefte aan onderhoud van buitenmuren te verminderen. Vuil en vuil dat zich op natuurlijke wijze op buitenmuren ophoopt, vormt geen probleem meer omdat het door de regen wordt weggespoeld.

Hoe haarscheurtjes te repareren in rendering

Klaar om voor eens en voor altijd af te rekenen met scheuren in pleisterwerk? Bij Home Logic bieden we een uitgebreide service voor muurreparatie en het aanbrengen van coatings, allemaal uitgevoerd door ons deskundige team!

Twee klussen in één – repareren en beschermen

Wanneer u een muurcoating laat aanbrengen, omvat het proces ook de essentiële gebieden van reparatie van scheuren in de bepleistering en zelfs de vervanging van bepleistering waar nodig. Een muurcoating mag niet worden aangebracht op een ondermaats oppervlak, dus u zult merken dat de installateurs alle problemen voor u oplossen.

Het aanbrengen van een muurcoating kan een extra behandeling inhouden voor veel voorkomende problemen zoals algengroei, het zal een volledig scheurherstel omvatten en zelfs zakvorming om de structurele veiligheid van uw buitenmuren te verbeteren.

Uw muren repareren is slechts de eerste stap, voor een uitgebreide bescherming moeten ze worden gecoat met een product dat ze kan beschermen tegen schade door weersinvloeden.

Maak vandaag nog een einde aan uw problemen met pleisterwerk

Klaar om voor eens en voor altijd af te rekenen met scheuren in pleisterwerk? Bij Home Logic bieden we een uitgebreide service voor muurreparatie en coating, allemaal uitgevoerd door ons deskundige team.

Als u geïnteresseerd bent in het veiligstellen van uw muren voor de toekomst, bel ons team dan vandaag nog op 0800 1700 636. Of klik op de knop hieronder en wij helpen u zo snel mogelijk!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Kun je schilderen over haarscheurtjes in pleisterwerk?

Als de haarscheurtjes erg fijn zijn, verwijder dan zoveel mogelijk oude plamuur en breng 2 lagen verf aan met een kleine langharige roller, daarna overcoaten volgens de aanbevelingen voor het aanbrengen van de verf.

Kunt u scheuren in pleisterwerk repareren?

Technisch gezien is het niet mogelijk om scheuren in pleisterwerk te repareren omdat het pleisterwerk zelf niet meer gerepareerd kan worden als het eenmaal gescheurd is. In plaats daarvan moet de bepleistering van de muur worden gehaald en worden vervangen door een geheel nieuwe laag.

Hoe vul je haarscheurtjes in muren?

Hoe repareer je haarscheurtjes – Video №1 Zet het zo terug dat je deze pilaar in de scheur drukt. Helemaal naar beneden. Zo daar dan krijg je jeMeer zet het terug als dat het indrukken van deze pilaar in de scheur. Helemaal naar beneden. Zo daar dan je Philly mes het bloemen de muur. | Start tijd – 2:13

Wat is de beste vuller voor buiten scheuren?

Beton epoxy is een populair product dat gebruikt wordt voor het vullen van scheuren in buitenmuren die gemaakt zijn van beton. Afhankelijk van de grootte van de scheur, zal het beton epoxy ofwel moeten worden geïnjecteerd in de scheur of gewerkt in met een borstel.

Dekt de opstalverzekering gescheurde pleister?

De meeste standaard opstalverzekeringen dekken scheuren in muren veroorzaakt door verzakking, zolang uw huis niet eerder verzakt is geweest. Als de scheuren in de muren veroorzaakt zijn door natuurlijke verzakking, zal dit gezien worden als een onderhoudsprobleem, en dus waarschijnlijk niet gedekt worden door uw opstalverzekering.

Hoe vul ik mijn haarscheurtjes voor het schilderen?

Bredere scheuren dan haarscheurtjes worden niet afgedekt, tenzij ze zorgvuldig worden opgelapt. Brede scheuren, gaten, uitgegutste of afgebrokkelde plekken, moeten volledig worden opgevuld met spack of pleister en glad geschuurd voordat u gaat schilderen.

Is gebarsten pleisterwerk een probleem?

Kijk uit voor scheurvorming of uitpuilende pleister – beide duiden op problemen. In feite zou cementpleister nooit mogen worden aangebracht op oude gebouwen met massieve muren. De meest voorkomende oorzaak van het scheuren en uitpuilen van pleisterwerk is echter vorst, die vocht tussen het pleisterwerk en de muur aantrekt.

Wanneer moet ik me zorgen maken over scheuren in de muur?

Ernstig – scheuren tot 25mm breed kunnen een teken zijn van structurele schade en moeten worden geïnspecteerd en gerepareerd door een professional. Zeer ernstig – scheuren van meer dan 25mm breed duiden op ernstige structurele schade en moeten ingrijpend worden gerepareerd, inclusief fundering en herbouw.

Kun je met kit haarscheurtjes dichten?

Haarscheurtjes kunnen ook gemakkelijk worden gevuld en verborgen met een overschilderbaar siliconen breeuwmiddel. Breng een dun laagje kit aan in de scheur, strijk het glad met een natte vinger of een plamuurmes en verwijder het overtollige materiaal van de muur met een schoon doekje gedompeld in alcohol.

Zijn haarscheurtjes in pleister normaal?

Gescheurde bepleistering wordt normaal gesproken veroorzaakt door kleine bewegingen in de fundering van uw huis of gebouw. Deze zijn volkomen normaal en worden veroorzaakt door koude periodes wanneer de grond krimpt, en warme periodes wanneer deze uitzet. Deze kleine bewegingen veroorzaken haarscheurtjes in uw pleisterwerk.

Zijn haarscheurtjes in muren normaal?

De meeste huizen zullen op een bepaald moment haarscheurtjes in de muren krijgen. Voor de meesten is dit een natuurlijk verschijnsel, veroorzaakt door zettingen: Pas gestucte muren vertonen vaak haarscheurtjes als ze uitdrogen. Als u aan een drukke weg woont, kunnen scheuren in uw huis worden veroorzaakt door trillingen van het wegverkeer.

Welk type breeuwkit is het beste voor huizen exterieur?

Siliconenkit voor buiten
Siliconenkit voor buiten is de meest gebruikte soort buitenkit vanwege zijn ongelooflijke duurzaamheid en waterbestendigheid. Silicone is ook een zeer flexibel materiaal, zelfs nadat het is uitgehard, waardoor het een ideale optie is voor het afdichten van tochtige ramen en deuren.

Kunnen haarscheurtjes in pleister vocht veroorzaken?

Kleine scheurtjes in de bepleistering kunnen leiden tot doorslaand vocht Zelfs kleine scheurtjes in de bepleistering van een gebouw kunnen water doorlaten en opgesloten raken tussen de bepleistering en het metselwerk. Dit kan leiden tot een lelijk en schadelijk vochtprobleem in het pand, dat alleen maar erger wordt als het niet goed wordt aangepakt.

Moet ik haarscheurtjes vullen voordat ik ga schilderen?

Voordat u begint met het schilderen van uw muren, is het de moeite waard om kleine deukjes, scheurtjes of haarscheurtjes op te vullen met een kwaliteitsvuller. Selleys Cracks Gone is perfect voor snelle muurreparaties rondom het huis waarvoor slechts een kleine hoeveelheid vulmiddel nodig is.

Moet ik me zorgen maken over haarscheurtjes?

Over het algemeen zijn kleinere haarscheurtjes geen reden tot bezorgdheid. Deze zijn meestal het gevolg van seizoensgebonden uitzetting en inkrimping van de kleigrond onder uw huis, en kunnen gemakkelijk worden gerepareerd en opnieuw geschilderd.

Vorig artikel

Wat is het verschil tussen epoxyhars en kunsthars?

Volgend artikel

Droogt Tacky Lijm Flexibel?

You might be interested in …

Hoe wordt staal genoemd?

Onze redacteuren zullen bekijken wat je hebt ingediend en bepalen of het artikel moet worden herzien. staaleen legering van ijzer en koolstof waarin het koolstofgehalte tot 2 procent varieert (bij een hoger koolstofgehalte wordt het […]

Eten Oni mensen?

Minamoto Raiko (Yoritmitsu) (944 – 1021) aangevallen door het afgehakte hoofd van Shutendoji, de demon van Mt. Oe, door Shuntei (ca.1808 – 1809) Algemene informatie Culturele oorsprong Habitats Type Eigenschappen Statistieken Gelijkaardige wezens Oni ( […]