30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe schilder je een kamer als een pro?

Voor een professioneel ogend schilderwerk, doe wat de experts doen.

muren schilderen

Tips voor het schilderen van interieurs als een pro.

Foto door: Shutterstock/kitzcorner

Gerelateerd aan:

Met deze toptips wordt uw volgende verfklus een daverend succes, of u nu al uw muren verft of slechts één.

1. Wacht op droog weer

Vochtigheid betekent druppels en trage droging, dus vermijd schilderen op een regenachtige dag. Als u toch moet schilderen als het vochtig is, neem dan de tijd – en profiteer van langzaam drogende verf om uw fouten te corrigeren voordat u verder gaat met de volgende laag. Maar werk niet te hard, anders ziet u het pas als u klaar bent.

Dubbele eilanden en hanglampen in grote traditionele keuken Kleuren Kiezen

Foolproof Verf Kleuren die uw huis zal verkopen

Ontdek de beste verfkleuren voor binnen en buiten om uw huis in 2021 te verkopen.

2. Doe een grondige visuele inspectie en voorbereiding

Gebarsten, schilferende of afbladderende plekken moeten licht worden geschuurd of geschraapt (en daarna grondig worden afgespoeld) voordat u nieuwe grondverf en verf aanbrengt, omdat het gewicht van de nieuwe laag de oude verf los zal trekken. “Je verspilt alleen maar tijd en geld als je dat niet eerst aanpakt,” zegt Tom Lee, Senior VP of Consumer Marketing voor Behr. Vettige vlekken kunnen ook een wasbeurt met zeep nodig hebben, gevolgd door een spoeling met schoon water. Veeg ze anders af met een vochtige doek, zodat de verf een schoon, stofvrij oppervlak heeft om zich aan te hechten.

Hoe gipsplaat repareren

Een goed geplaatst kunstwerk kan de snelste manier zijn om een gat in de gipsplaat te verbergen, maar voor een professionele reparatie volgt u onze tips voor een glad, afgewerkt oppervlak.

3. Koop kwasten, rollerhoezen en schilderstape van hoge kwaliteit

Als u veel geld uitgeeft aan goede verf, wilt u zeker niet bezuinigen op de toepassing. Goede kwasten en rollerhoezen geven een uitstekende dekking, zodat u geen tijd en verf verspilt aan het opnieuw aanbrengen, en hoogwaardig schilderstape is het echte werk als het gaat om het afdichten van druppels en oneffenheden.

Verfkwasten en Applicators 02:28

4. Ken uw dutje

Hoe meer structuur uw muren hebben, hoe dikker de nap van uw roller moet zijn, zodat deze tot in de kieren kan reiken en een volledige dekking geeft. U kunt bijvoorbeeld beter een dik napje gebruiken als u betonnen muren schildert. Maar voor gipsplaten heeft een dunne nap de voorkeur. Als je gaat met een dutje dat te dik is, zou je eigenlijk creëren textuur waar je het niet wilt, dus bereid zijn om de verkoper details over wat je schildert wanneer u het kopen van uw schilderij benodigdheden te geven.

Alles over verf, kleur en gereedschap

Leer welk type verf u moet gebruiken, welk gereedschap het beste werkt en de basisbeginselen voor het kiezen van kleurenschema’s.

5. Bescherm alles wat u niet wilt verven

U zult nooit spijt krijgen van de tijd die u besteedt aan het afdekken van vloeren, meubels en beslag voordat u aan een verfproject begint. Dweilen zijn een must en kleine plastic boterhamzakjes vastgezet met tape zijn een gemakkelijke manier om deurknoppen te beschermen.

Lees dit voordat u uw voordeur schildert

Neem nota van deze nuttige tips voordat u uw kwast oppakt.

6. Verwijder de afdekkingen van lichtschakelaars en stopcontacten

Als u ongeduldig bent, zult u geneigd zijn deze vijf minuten durende stap over te slaan, maar doe dat niet.

Verf uw plafond in een felle kleur

Vaarwel flauwekul, hallo vet!

7. Gebruik primer

Combinaties van verf en primer zijn prima als je al een schoon, glad oppervlak hebt. Maar als er problemen zijn met de muur of als het meer dan acht jaar geleden is dat je voor het laatst geschilderd hebt, moet je door de zure appel heen bijten en een aparte primer gebruiken. Als u een bijzonder moeilijk oppervlak moet bedekken (bijvoorbeeld glas of hoogglansverf), gebruikt u een hechtprimer zoals Insl-x Stix Waterborne Bonding Primer van Benjamin Moore of KILZ Adhesion Interior & Exterior Bonding Primer.

8. Uw verf in dozen doen

Vraag de verfverkoper om u te helpen met een realistische schatting van hoeveel verf u echt nodig hebt, zodat u alles in één keer kunt kopen. Doe vervolgens, in plaats van één gallon verf per keer te gebruiken, alle verf in één grote pot en meng alles goed door elkaar. Dit staat bekend als het “in dozen doen” van de verf, en het houdt de kleur consistent van begin tot eind.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe schilderen professionals een kamer?

How to Paint a Room Like a Pro – Video №1Gebruik lichte lange streken om de verf te mengen verander de richting van de roller telkens een beetjeMeerGebruik lichte lange streken om de verf te mengen verander de richting van de roller telkens een beetje totdat de W. Verdwijnt. Neem de tijd met de roller en beweeg in een rustig en gematigd tempo om vervuiling te voorkomen. | Start tijd – 2:11

Gebruiken professionele schilders tape?

Ja, Schilders gebruiken regelmatig tape. Geen enkele schilder kan een rechte lijn als deze met de hand dupliceren. Schilderstapes zijn zeer hading om te werken omdat het veilig is voor ons huis. Om deze reden gebruiken professionele schilders regelmatig tape.

Maken schilders de muren schoon voor het schilderen?

Ja! Voor buiten schilderen, we meestal power-wash van het oppervlak, of soms met de hand schrobben, om ervoor te zorgen dat het vrij is van het oppervlak verontreinigingen. Door een muur te wassen voordat u hem schildert, kan de verf goed hechten. Het verwijdert ook vuil of andere materialen die door de verf heen kunnen komen.

Hoe schilder je gelijkmatig?

Werk in een drie-bij-drie gebied, rol een “W” op de muur. Dit helpt om de verf gelijkmatig over de muur te verdelen en zorgt voor een gelijkmatige laag. Rol verder van de bovenrand van de muur naar de onderkant, en vul de “W” op als je verder gaat.

Hoe verven professionals muren?

Professionals volgen meestal een bepaalde volgorde bij het schilderen van een kamer. Ze schilderen eerst de afwerking, dan het plafond, en dan de muren. Dat komt omdat het makkelijker (en sneller) is om de sierlijsten af te plakken dan de muren. En je wilt ze zeker niet allebei afplakken.

Is het beter om eerst de sierlijsten of de muren te schilderen?

Professionals volgen meestal een bepaalde volgorde bij het schilderen van een kamer. Ze schilderen eerst de afwerking, dan het plafond, dan de muren. Dat komt omdat het makkelijker (en sneller) is om de sierlijsten af te plakken dan de muren. Je bedekt het later wel als je de muren schildert.

Waar begin je als je een kamer gaat schilderen?

Begin met het insnijden van de verf langs het plafond en de sierlijsten, en gebruik dan je roller. Het werken aan één muur tegelijk helpt om de verveling tegen te gaan en zorgt ervoor dat de gesneden verf nat blijft om het mengen te vergemakkelijken.

Moet ik de muren wassen voordat ik ga schilderen?

Zoals hierboven vermeld, raden de meeste verffabrikanten aan de muren schoon te maken met op zijn minst een mild schoonmaakmiddel en water voordat je gaat schilderen. Hoewel moderne verven zo goed zijn dat ze op bijna elk oppervlak hechten, zal de verf het beste hechten op oppervlakken die perfect schoon en glad zijn.

Hoe voorkom ik dat mijn verf afbladdert?

Tips & Ideeën om verfflitsen, strepen & Lapmarks te voorkomenGebruik voorstrijkmiddelen voor gipsplaten (PVA)Houd het rolframe in dezelfde richting. Schilder grote W op muren of plafonds. Controleer roller op verfophoping. Reinig de roller tijdens het schilderen. Dompel roller onder in verf, dek af met plastic wanneer niet in gebruik.

Waarom doen schilders water op verf?

Om verf te “verdunnen” zal een buitenschilder water aan de verfemmer toevoegen, waardoor de verf beter verwerkbaar wordt en langzamer droogt.

Wat gebeurt er als je de muren niet schoonmaakt voor het schilderen?

U kunt over een vuil, glanzend, afbladderend of schilferend oppervlak schilderen, maar verwacht niet dat uw handwerk na verloop van tijd goed blijft. Om nieuwe verf te laten hechten, moet uw binnen- of buitenoppervlak schoon zijn en vrij van stof dat het vermogen van uw verf om zich te hechten aan muren, sierlijsten en plafonds kan hinderen.

Hoe lang na het wassen van de muren kunt u schilderen?

Wachten met het schilderen van muren na het schoonmaken Wat is dit? Je wilt niet proberen een verse laag verf aan te brengen terwijl de muren nog nat zijn. Na je eerste laag verf, wacht je 24 uur voordat je een nieuwe laag aanbrengt.

Wassen professionele schilders de muren voor het schilderen?

Wassen professionele schilders de muren? Ja! Voor buitenschilderwerk wassen we het oppervlak meestal onder hoge druk, of schrobben we het soms met de hand, om er zeker van te zijn dat het oppervlak vrij is van verontreinigingen. Binnen is hogedrukreiniging geen optie, maar in veel gevallen moeten de muren worden gewassen voordat er verf wordt aangebracht.

Wanneer je een kamer schildert, waar begin je dan?

Het plafond moet altijd eerst worden geschilderd. Dit stelt u in staat om het oppervlak effectief te bedekken met ten minste twee lagen terwijl u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele over-spray (het effect van overtollige verf die op de muren wordt gespoten) door de roller.

Schilder je eerst de hoeken of de muren?

Voor het schilderen van muurranden, is het het beste om eerst de randen te schilderen en dan de rest van het muuroppervlak met een verfroller te schilderen. Er zijn twee manieren om muurranden bij het plafond te schilderen. U kunt een verfkwast gebruiken of een schuine kwast van goede kwaliteit.

Vorig artikel

Kan Epoxy Stop Lekken?

Volgend artikel

Hoeveel centimeter kan een 17-jarige groeien?

You might be interested in …

Hebben de meeste katteneigenaren Toxoplasmose?

Toxoplasma (Toxoplasma gondii) is een kleine parasiet die zowel mensen als vogels en andere dieren infecteert. Alleen katten en andere leden van de kattenfamilie dragen Toxoplasma uit in hun ontlasting. Katten die voor het eerst […]

Hoe kan ik mijn behang waterdicht maken?

Ontdek of behang haalbaar is in de meest spatgevoelige zone van het huis. Door Manasa Reddigari en Bob Vila | Geactualiseerd op 1 okt 2020 10:49 AM V: Mijn vrouw wil behangen in onze Jack-and-Jill […]

Welke kleur heeft weefsel bij een miskraam?

Meredith Shur, MD, FACOG, is gecertificeerd in de verloskunde en gynaecologie, en ook een gecertificeerd medisch onderzoeker. Je menstruatie kan om allerlei redenen van cyclus tot cyclus verschillen, van stress of ziekte (zoals griep) tot […]