30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe spreek je het Erewoord MX uit?

Toen Maddie Luebbert, 25, terugkeerde na een week weg uit de klas, klaagden de leerlingen over de invaldocent.

Luebbert wees de klachten van de leerlingen in eerste instantie van de hand. “Mijn leerlingen zeiden: ‘De vervanger was vreselijk.’ Ik had zoiets van ‘Yeah right, everyone says that,'” vertelde Luebbert aan NBC News.

Maar toen begonnen de leerlingen uit te leggen waarom ze de vervanger niet leuk vonden. “Mijn leerlingen zeiden tegen me: ‘De vervangster was echt respectloos. Ze wilde je voornaamwoorden of je naam niet gebruiken.'”

Luebbert is een niet-binaire leraar Engels in de negende klas van een openbare school in Philadelphia. Luebbert gebruikt zij/hen voornaamwoorden en laat haar leerlingen aanspreken met het erewoord Mx. – een genderneutraal alternatief voor de geslachtskenmerken meneer, mevrouw, juffrouw en mevrouw die de meesten van ons zijn opgegroeid met het gebruik van onze leraren.

Mx., doorgaans uitgesproken als “mix”, is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, nu meer mensen zich openlijk identificeren als transgender, gendernonconform en non-binaire – en het idee dat er maar twee opties bestaan, mannelijk en vrouwelijk, hebben verworpen.

Maar nu eretekens aan populariteit inboeten en mensen zich inspannen om geslachtsveronderstellingen te vermijden, zijn scholen een van de laatste plaatsen waar meneer, mevrouw, juffrouw en mevrouw routinematig worden gebruikt. Voor trans- en non-binaire opvoeders, zoals Luebbert, brengt dit uitdagingen met zich mee, maar ook kansen om te leren, te onderwijzen en te bevestigen.

WAAROM MX.?

“Ik vond het niet leuk dat ik een ereteken moest kiezen toen ik les ging geven,” zei Isti Fuller, een 28-jarige niet-binaire lerares wetenschappen op een middelbare school in de regio Groot Sacramento. “Maar ik gebruikte mevrouw omdat het voelde alsof het zo algemeen was als het maar kon.”

Voor niet-binaire mensen – zij die zich noch uitsluitend als man noch als vrouw identificeren – kunnen gendertermen, zoals eretekens, ongeldig aanvoelen en tot genderdysforie leiden. “Het is schokkend als iemand me mevrouw noemt,” zei Fuller.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe spreek je de titel MX uit?

Mx: Vijf dingen om te weten over genderneutrale titels De eerste verandering in officieel erkende titels vond plaats in 2015, toen de genderneutrale optie ‘Mx’ (spreek uit als “mix” of “mux”) werd toegevoegd aan rijbewijzen en andere officiële documenten.

Hoe spreek je MX Nonbinary uit?

Mx (over het algemeen uitgesproken als mix [mɪks], of [məks] in het Verenigd Koninkrijk) is bedoeld als een genderneutraal alternatief voor de titels Mr.

Wat zijn eretekens?

Een ereteken is een titel die achting, hoffelijkheid of respect voor positie of rang uitdrukt wanneer hij wordt gebruikt om een persoon aan te spreken of te verwijzen. Gewoonlijk worden eretekens gebruikt als stijl in de grammaticale derde persoon, en als aanspreekvorm in de tweede persoon.

Wat betekent Mx voor een naam?

Hier is hoe de Oxford Dictionaries Mx definieert : “Een titel die voor iemands achternaam of volledige naam wordt gebruikt door degenen die willen vermijden dat hun geslacht wordt gespecificeerd of door degenen die zich liever niet als man of vrouw identificeren. “

Wat is erewoord Mx?

Hier is hoe de Oxford Dictionaries Mx definieert. : “Een titel die vóór iemands achternaam of volledige naam wordt gebruikt door personen die hun geslacht niet willen specificeren of door personen die zich liever niet als man of vrouw identificeren. ” Mx. gebruikt in een zin: “De bank is van plan het ereteken ‘Mx.’ in te voeren.

Wat is het voorvoegsel Mx?

Het genderneutrale Mx. wordt gebruikt als titel voor mensen die zich niet identificeren als zijnde van een bepaald geslacht, of voor mensen die gewoon niet geïdentificeerd willen worden aan de hand van hun geslacht. ‘Mx. is een genderneutraal eerbetoon voor mensen die niet met een bepaald geslacht geïdentificeerd willen worden. Uitgesproken als mix of mux, is de titel Mx.

Betekent Mx Mexico?

mx is het Internet country code top-level domain (ccTLD) voor Mexico, dat in 2009 door NIC México opnieuw werd opengesteld voor nieuwe registraties. MX domein op het tweede niveau konden hun domein voor één jaar registreren.

Wat zijn ere voornaamwoorden?

Eervolle voornaamwoorden in de Amerikaanse Gebarentaal (ASL) impliceren of drukken een hoge status, beleefdheid of respect uit. Het wordt gebruikt in formele contexten, zoals formele toespraken, introducties met hoge figuren, poëzie, en dergelijke. In honorific referencing, worden voornaamwoorden gemaakt van de handvorm “B” met open duim en palm naar boven.

Wat zijn voorbeelden van honorifics?

Volgens de Oxford Dictionary is een erewoord een titel of een woord dat respect impliceert of uitdrukt. Bijvoorbeeld, termen als Mr. , Mrs. , Miss. en Ms. zijn allemaal eretekens – en traditioneel, zoals in onze voorbeelden, zijn veel eretekens geslachtsgebonden.

Wat zijn de meest voorkomende eretekens?

Veelgebruikte eretekens in het Engels zijn Mr. , Mrs. , Ms. , Captain, Coach, Professor, Reverend (voor een lid van de clerus), en Your Honor (voor een rechter). (De afkortingen Mr. , Mrs. , en Ms. eindigen in het Amerikaans gewoonlijk op een punt, maar in het Brits-Engels niet – Mr, Mrs, en Ms. ).

Waar staat MX voor?

De genderneutrale Mx. wordt gebruikt als een titel voor diegenen die zich niet identificeren als zijnde van een bepaald geslacht, of voor mensen die gewoon niet geïdentificeerd willen worden aan de hand van hun geslacht. ‘Mx. ‘ is een genderneutraal eerbetoon voor mensen die niet met een geslacht geïdentificeerd willen worden.

Welk land is Ca?

Land Afkorting van twee letters
Canada CA
Kaapverdië CV
Centraal-Afrikaanse Republiek CF
Tsjaad TD

Heeft Engels eretekens?

In de Engelse taal is een honorific een aanspreekvorm die achting, hoffelijkheid of respect uitdrukt. Veel vormen van honorifics zijn voor leden van de adel, geestelijkheid, leger / marine, of royalty, meestal in landen die zijn monarchieën.

Zijn eretekens voornaamwoorden?

Honorific voornaamwoorden in de Amerikaanse gebarentaal (ASL) impliceren of drukken een hoge status, beleefdheid of respect uit. Het wordt gebruikt in formele contexten, zoals formele toespraken, introducties met hoge figuren, poëzie, en dergelijke. In honorific referencing, worden voornaamwoorden gemaakt van de handvorm “B” met open duim en palm naar boven.

Wat bedoel je met erewoorden?

Definitie van ereteken 1 : het verlenen of overdragen van eretitels. 2 : behorende tot of vormende een klasse van grammaticale vormen gebruikt in het spreken tot of over een sociale meerdere.

Vorig artikel

Hoeveel kost het om een tegelvloer te herleggen?

Volgend artikel

Is vinyl vloerbedekking warmer dan tegels?

You might be interested in …

Smaakt ghee naar boter?

Ghee (uitgesproken als GEE met een harde G), het Hindi woord voor “vet”, kan worden gebruikt als synoniem voor geklaarde boter, met één verschil. Anders dan bij de Franse techniek laat men ghee traditioneel een […]