30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe sterk is epoxyverf?

nbspWat is het Verschil tussen Epoxy Coatings en Verven | Duraamen Engineered Products Inc

Als u wilt dat uw garage vloer de prestaties, duurzaamheid en chemische weerstand te verbeteren, moet epoxy coatings worden op de top van uw lijst van producten te gebruiken. Met de juiste epoxy coating systeem, kunt u het versterken van uw garagevloer, voeg chemische weerstand, en houd uw vloer aantrekkelijk na jaren van zware slijtage.

Helaas, als het tijd is om te kiezen uit de juiste epoxy coating voor uw garagevloer, kan de keuzes zijn overweldigend. In dit artikel zullen we uitleggen hoe epoxy coatings werken, en hoe u kiest uit de beste coating voor uw garage vloer.

Wat is een epoxy vloercoating?

Simpel gezegd, een epoxy coating is een epoxyhars in combinatie met een polyamine verharder. De twee moeten samen worden gemengd voordat ze worden toegepast. Zodra ze worden gemengd, heb je maar een bepaalde hoeveelheid tijd om de coating toe te passen.

Hoewel u een epoxy coating op uw ondergrond giet of rolt, is het een vergissing om deze te verwarren met verf. Wanneer ze uitharden, hechten epoxy coatings zich chemisch aan de vloer en vormen een dikke, beschermende laag. De coating versmelt niet alleen met de basislaag, maar zorgt ook voor een duurzaam oppervlak dat bestand is tegen krassen, olie, slijtage door het verkeer en het oppikken van hete banden. Als alternatief biedt verf slechts een kleine laag oppervlaktebescherming.

Epoxy Coatings vs Epoxy verven voor Garage Vloeren

garage-floor-coatings-05-1024x576

Helaas, het vermijden van epoxy verven kan vereisen extra bewustzijn van uw kant. In sommige gevallen kan een product worden aangeduid als “epoxy coating” en eigenlijk epoxy verf. Echter, epoxy verven houden noch de duurzaamheid, noch het uiterlijk van een epoxy coating.

Benieuwd hoe u het verschil tussen epoxy verf en epoxy coatings vertellen?

Typisch, garagevloer verf is een acryl latex product. Sommige fabrikanten bieden wel verf die is gemengd met epoxyhars, maar het heeft de neiging om te worden genoemd “een-component epoxy verf”. Hoewel deze producten zorgen voor een betere hechting en duurzaamheid dan gewone verf, hebben ze nog steeds niet de kwaliteiten van een echte epoxy coating.

Onthoud, epoxy coatings maken gebruik van een twee-componenten systeem dat de fysieke eigenschappen van uw vloer verandert en versterkt het oppervlak van uw vloer.

Hoe doe echte epoxy coatings beschermen Garage Vloeren?

Epoxy coatings zorgen voor een hard, sterk, chemicaliënbestendig en duurzaam oppervlak. Ze zijn bestand tegen zware slijtage, vet, olie, en de impact van voertuigen zelf. Toch zijn niet alle epoxy vloer coatings zijn gelijk geschapen. Hier zijn enkele kwaliteiten om te zoeken in een epoxy vloer coating:

1. Hoog percentage vaste epoxy stoffen

Uw epoxy coating percentage van vaste stoffen is wat bepaalt de duurzaamheid en de prestaties van de vloer coating. De meeste epoxy verven die verkrijgbaar zijn in de gemiddelde bouwmarkt hebben een laag percentage vaste stof.

Uiteindelijk, hoe hoger het percentage vaste stof een epoxy coating heeft, hoe meer epoxy het product zal vasthouden gedurende het uithardingsproces. Bijvoorbeeld, in een 100 procent vaste stof epoxy, 100 procent van het epoxy product blijft op de vloer nadat het is aangebracht en gedroogd.

In wezen, hoe hoger het percentage vaste stof uw epoxy coating heeft, hoe dikker je uiteindelijke laag zal zijn, en hoe meer bescherming uw vloer zal hebben.

2. Hoge droge laagdikte

De droge laagdikte (DFT) is de uiteindelijke dikte van uw beschermende coating. In principe geldt: hoe hoger het percentage vaste stof, hoe hoger de DFT. DFT is een gebied waar de meeste DIY epoxy verf kits van uw typische huis verbetering winkel tekort schieten.

Om te beginnen, veel epoxy verf kits maken geen gebruik van een authentieke epoxy coating. Maar al te vaak gebruiken ze formules op basis van latex met een laag gehalte aan vaste stoffen. Dus ook al is het goedkoper en gemakkelijker aan te brengen, uw beschermlaag zal veel dunner zijn. Dat betekent dat het gevoeliger voor slijtage, en je zult waarschijnlijk nodig hebt om het opnieuw aan te brengen in een paar jaar.

Professionele epoxy coating kits gebruiken echte epoxy coatings. Omdat ze vaak een paar keer dikker zijn dan bouwpakketten, beschermen ze uw vloer langer. Ze hebben ook de neiging duurzamer te zijn en gaan in veel gevallen wel vier keer zo lang mee als verven.

Hoewel het kan een hogere up-front kosten, omdat een kwaliteit epoxy coating hoeft niet te worden vervangen om de paar jaar, het heeft de neiging om kopers geld te besparen op de lange termijn.

3. Weerstand tegen het oppikken van hete banden

Zoals u weet, kunnen banden hoge temperaturen bereiken. Helaas, als uw garagevloer is voorzien van een goedkope coating, kan hete banden strippen van de vloer. Kwaliteits-epoxy’s beschermen uw vloer echter volledig tegen deze opvliegende banden. Ze stoten hitte en chemicaliën af, waardoor de coating van uw vloer intact en aantrekkelijk blijft.

Welke soorten Epoxy Floor Coatings zijn beschikbaar?

Als je eenmaal begrijpt de basisprincipes van epoxy vloer coatings, is het tijd om het juiste type van coating voor uw project te kiezen. Elke coating type heeft verschillende kwaliteiten, en uw uiteindelijke keuze zal afhangen van hoe u wilt dat uw garage vloer te kijken, voelen, en presteren. Hier is een kort overzicht van epoxy coating types:

Metalen Epoxy Coatings

metallic-06-1024x576

Metallic epoxy coatings combineren de kracht van industriële coatings met verbluffende visuele effecten. Omdat ze metallic deeltjes bevatten, geven deze coatings een kwaliteit van diepte en glans aan het oppervlak van een vloer.

Omdat ze kunnen worden gebruikt om een verscheidenheid aan kleuren en stijlen te leggen, zijn deze coatings populair in commerciële ruimten en high-end garages.

Novolac Coatings

Als u zich zorgen maakt over chemische of hitteslijtage, zijn Novolac epoxycoatings een tweede blik waard. Novolac coatings harden uit tot een duurzaam thermoplastisch materiaal. Wanneer het wordt gecombineerd met een uithardingsmiddel van hoge kwaliteit, krijgt novolac epoxyhars twee stellaire kwaliteiten:

  1. Hittebestendigheid: Het behoudt zijn eigenschappen in hoge temperaturen en natte omgevingen.
  2. Chemische weerstand: Het is in staat om chemicaliën, zuren en agressieve elementen af te weren.

Novolac epoxy coatings zijn een populaire keuze in oplosmiddel opslagfaciliteiten, fabrieken, en vloeren die duurzaam moet blijven bij intensief verkeer of chemische blootstelling.

Zelfnivellerende epoxy coatingsbetonverharding

In veel gevallen passen gebruikers zelfnivellerende epoxy toe op gebarsten, beschadigde of versleten betonoppervlakken. Het heeft de mogelijkheid om het uiterlijk van vloeren revitaliseren terwijl het toevoegen van duurzaamheid. Omdat het wordt geleverd in een verscheidenheid van kleur en glans opties, het is een populaire optie in zowel commerciële als residentiële ruimtes, met inbegrip van commerciële garages, residentiële garages, en showrooms.

Quartz Epoxy vloeren

Vaak gebruikt in designer ruimtes en gebieden gereserveerd om indruk te maken toeschouwers, kwarts epoxy vloeren bevat kwarts korrels. Naast het hebben van uitstekende anti-slip eigenschappen, het is in staat om bestand zijn tegen morsen en zwaar verkeer. Quartz epoxy vloeren zijn populair in lobby’s, showrooms, en andere gebieden die een hoge esthetische aantrekkingskracht moeten combineren met duurzaamheid.

Leer hoe u uw garage vloer te upgraden met Epoxy Coatings

Geïnteresseerd in het toevoegen van epoxy coatings op uw garage vloer? Wij hebben de middelen om te helpen. Bekijk onze garagevloer installatie video om te leren hoe u een professionele-grade epoxy coating systeem toe te voegen aan uw garagevloer.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Is epoxy coating sterk?

Nou, epoxy vloer coating is gemaakt van een hars en verharder die reageren om een plastic materiaal te vormen dat immuun is voor degradatie. Epoxy vloeren hebben een buigsterkte van meer dan 10.000 psi. Dat is echt sterk. Maar je kan zelfs topische coatings toevoegen om het oppervlak nog sterker te maken.

Waar wordt epoxy verf het beste voor gebruikt?

Epoxy verf is een uitstekende keuze voor het bekleden van garage, kelder en patio vloeren. Epoxy coating maakt gebruik van een chemische mix van twee vloeibare componenten, epoxyhars en verharder, om een taaie, oplosmiddelbestendige afwerking die kan worden toegepast op vloeren, aanrechtbladen en dekken te creëren.

Wat is het verschil tussen epoxy en epoxy verf?

Epoxy verf is extreem duurzaam, en is bestand tegen het misbruik van zware machines en chemicalien. Dit kan worden toegeschreven aan de wijze waarop epoxy wordt gemaakt, namelijk uit een mengsel dat bestaat uit één deel polyamineverharder en één deel epoxyhars. Epoxy verf is gemaakt van latex acrylaat, wat betekent dat het droogt in plaats van uithardt.

Is epoxy verf krasbestendig?

Een epoxy coating gaat langer mee dan vrijwel elk ander type coating en epoxy coating zelf is krasbestendig door de samenstelling van zijn ingrediënten.

Hoe lang gaat epoxy verf mee?

Om deze redenen gaan de meeste industriële epoxy toepassingen tussen de 5 en 10 jaar mee, hoewel ze soms langer meegaan.

Is epoxy verf moeilijk te gebruiken?

Epoxy verf is een van de taaiste en meest duurzame verfmaterialen die vandaag de dag op de markt verkrijgbaar zijn. Het is ook een goede keuze als u wilt een beetje extra glans toe te voegen aan uw vloeren. Epoxy verf kan fungeren als een afdichtmiddel op cement vloeren en wordt meestal toegepast op garage of kelder vloeren.

Hoe duurzaam is epoxy?

Zijn epoxy aanrechtbladen duurzaam? Wanneer dit goed wordt gedaan, epoxy werkbladen zorgen voor een langdurige en duurzaam oppervlak. Hun niet-poreuze aard betekent dat ze bestand zijn tegen vocht. Het materiaal is ook bestand genoeg tegen warmte, hoewel je nog steeds je gezond verstand te gebruiken en geen hete potten en pannen op te plaatsen.

Is epoxy sterker dan beton?

Druksterkte is de capaciteit van een materiaal om een constante belasting te weerstaan, of om compressie te weerstaan. Standaard beton is meestal 4,000-5,000 psi. Overwegende dat, epoxy systemen van Simon Surfaces meestal bereiken op of boven 10.000 psi. Het kan twee tot drie keer sterker zijn dan beton.

Hoe lang duurt het voordat epoxy verf droog is?

U kunt na ongeveer 36 – 72 uur weer volop aan het verkeer deelnemen. De meeste epoxy’s bereiken volledige chemische uitharding binnen 7 dagen na het aanbrengen. Bij gebruik van polyaspartic, zijn de uithardingstijden langer – vooral met 100% vaste stoffen producten.

Hoeveel kost het om een garage voor 2 auto’s te epoxeren?

Epoxy garagevloer kosten is $ 2. 50 tot $ 9. 00 per vierkante voet. De gemiddelde epoxy vloeren kosten is $ 6. 55 per vierkante voet of ongeveer $ 3.050 voor een twee-auto garage. Deze kosten zijn inclusief zuur etsen van het beton, twee lagen van het materiaal en decoratieve vlokken.

Is epoxy glad in de winter?

Omdat harsachtige garagevloer coatings zoals epoxy, polyurethaan en polyurea niet poreus zijn, kan het gecreëerde oppervlak zeer glad zijn, bijna als glas in sommige gevallen. Terwijl dit type van oppervlak is prima wanneer droog, kan het zo glad als een ijsbaan soms met de invoering van water, modder, olie, of sneeuw.

Hoe lang gaat epoxy mee?

Voor residentiële ruimtes die epoxy vloeren te gebruiken, zoals patio’s of garages-eigenaren kunnen verwachten dat hun epoxy vloeren op zoek geweldig voor nog langer. Typisch, kan residentiële epoxy vloeren duren tot 10 jaar met de juiste zorg!

Doen epoxy werkbladen kijken goedkoop?

Epoxy aanrechtbladen zorgen voor een glanzende look die goedkope materialen zoals laminaat of versleten hout kan laten lijken meer luxe.

Is epoxy goedkoper dan graniet?

Zijn epoxy aanrechtbladen goedkoper dan graniet? Het antwoord op deze vraag is een daverend ja. De duurste epoxy aanrecht opties beginnen bij ongeveer $ 45 per vierkante voet, terwijl de goedkoopste granieten producten kunnen beginnen bij $ 45 per vierkante voet, maar zijn meer waarschijnlijk oplopen tot $ 225 per vierkante voet.

Zal epoxy verf te vullen scheuren?

[A. Het is waar dat noch basis garagevloer verf, noch een epoxy coating voor garagevloeren vult scheuren, maar dat betekent niet dat je niet kunt patch de scheuren en dan verf. Epoxy vloer coatings, die duurzamer dan verf, meestal worden geleverd met vinyl chips die het oppervlak eruit ziet alsof het is verspreid met confetti. [/color-box]

Vorig artikel

Wat beschouwt Walmart als naaste familie?

Volgend artikel

Waar worden Hex kleuren voor gebruikt?

You might be interested in …

Kan één sigaret dodelijk zijn?

Zelfs extreem licht roken – zo weinig als één sigaret per dag – kan iemands risico om vroegtijdig te sterven aanzienlijk verhogen, meldden overheidsonderzoekers maandag. Dat is verontrustend omdat steeds meer mensen melden dat ze […]