30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe stop ik duizenden spammails?

zakenvrouw kijkt naar smartphone

Als u een e-mailaccount hebt, is de kans groot dat u veel spam hebt ontvangen. Of het nu gaat om bulkberichten van bedrijven, mailinglijsten waarvoor u zich nooit hebt aangemeld of regelrechte onzin van een vreemd adres waarvan u de herkomst niet kunt achterhalen, spammail is in het beste geval vervelend en in het slechtste geval potentieel gevaarlijk, vooral omdat oplichters spam gebruiken om meer kwetsbare gebruikers uit te buiten.

Gelukkig zijn er een paar dingen die u kunt doen om te voorkomen dat spam e-mail uw Postvak IN bereikt.

Spam e-mail tegenhouden

Hoewel u deze ongewenste berichten misschien niet helemaal kunt tegenhouden, kunt u met een paar maatregelen de hoeveelheid spam die u ontvangt verminderen en uw inbox opschonen zodat berichten die u wilt lezen voorrang krijgen.

1. Wees voorzichtig met het onthullen van uw e-mailadres

Beschouw uw e-mailadres als een waardevol stukje persoonlijke informatie. U wilt niet dat zomaar iedereen het te weten komt, dus probeer het privé te houden en vermijd het posten ervan op openbare fora zoals message boards of het onthullen ervan op websites met een twijfelachtige legitimiteit.

2. Gebruik een wegwerp e-mail account

Als u een e-mailadres moet opgeven om een site te gebruiken, maar niet wilt dat deze uw echte e-mailadres bevat, gebruikt u een wegwerpaccount van een site als TempMail om uw echte account veilig te houden. De Chrome- en Firefox-plugin Blur is ook een goed, gratis alternatief dat je echte adres privé houdt.

3. Stel e-mailfilters in om spam te detecteren wanneer deze binnenkomt

Afhankelijk van welke e-mailclient u gebruikt, is er meestal de optie om e-mailfilters te maken die berichten met een bepaalde onderwerpregel of van een bepaalde afzender automatisch rechtstreeks naar een map met ongewenste e-mail of zelfs naar uw prullenmand sturen. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw e-mailprogramma om te bepalen hoe u de filters slim kunt trainen voor het detecteren en verwijderen van spam. Evenzo dient u uw client te corrigeren als deze een bepaald bericht abusievelijk als spam markeert.

4. Blokkeer de afzenders van de spamberichten die u ontvangt

Deze stap kan met wisselend succes worden uitgevoerd. Aangezien spammers vaak valse e-mailadressen gebruiken die bij elke mailing anders zijn, kan het zijn dat de spamberichten doorgaan, zelfs nadat u de afzender hebt geblokkeerd. Als u echter merkt dat u steeds berichten van hetzelfde adres ontvangt, kunt u dit adres in uw e-mailprogramma blokkeren, zodat het niet meer in uw Postvak IN terechtkomt.

5. Wat u ook doet, reageer nooit op een spambericht

Het is misschien verleidelijk om een spambericht te beantwoorden met een boze tirade of zelfs een verzoek om u permanent uit hun contacten te verwijderen, maar dit werkt nooit. Het kan er zelfs toe leiden dat uw account nog meer spam ontvangt, omdat de afzender dan weet dat uw account actief is.

6. Klik niet op links en koop niets in spammails

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar als een bericht op spam lijkt, is het dat waarschijnlijk ook. Kom niet in de verleiding om iets te kopen of op een koppeling in het bericht te klikken, zelfs niet als het bericht een manier lijkt te bieden om u af te melden van de mailinglijst. Als u dat wel doet, kunnen spammers toegang krijgen tot uw privégegevens en/of uw adres delen met andere bedrijven, wat kan leiden tot meer spam.

7. Als al het andere faalt, overweeg dan een nieuw e-mailadres aan te vragen

Als u merkt dat het aantal spamberichten uit de hand loopt en het volgen van de bovenstaande stappen niet heeft geholpen, is het misschien tijd om te overwegen een nieuw e-mailadres aan te vragen.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Waarom krijg ik plotseling honderden spamberichten?

Spammers kopen meestal e-mailadressen van speciale providers in bulk om ze aan hun mailinglijsten toe te voegen. Als u een plotselinge stijging van het aantal spamberichten op uw account hebt opgemerkt, is de kans groot dat uw adres deel uitmaakte van een lijst die onlangs aan een of meer oplichters is verkocht.

Is er een manier om alle spam emails te blokkeren?

Blokkeer een e-mailadres Op je Android telefoon of tablet, open de Gmail app . Open het bericht. Tik op [afzender] blokkeren.

Zullen spam e-mails uiteindelijk stoppen?

Het is echter belangrijk om op te merken dat je nooit alle spam mail zult kunnen stoppen. Omdat het verzenden van spam zo gemakkelijk is, zullen veel oplichters er nooit mee ophouden, ook al werkt het vaak niet. Toch, als u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, kunt u uw inkomende spam e-mails tot een beheersbare hoeveelheid terugbrengen.

Waarom krijg ik steeds spam emails in mijn inbox?

Veel ongewenste berichten komen in je inbox terecht wanneer je een product bestelt of je inschrijft op een mailinglijst, en het bedrijf je vervolgens automatisch aanmeldt om ongewenste marketingupdates te ontvangen of je contactinformatie deelt met een adverteerder.

Waarom krijg ik ineens zoveel spam emails 2021?

Als u een verhoogde hoeveelheid spam begint te ontvangen, met junk mail filters ingeschakeld, dan is er misschien een probleem met de mailbox waar uw spam emails gewoonlijk naartoe worden verplaatst. U moet controleren of de doel-postbus of -map niet vol of uitgeschakeld is.

Waarom krijg ik een toevloed van spamberichten?

De meest voorkomende oorzaak van een plotselinge toevloed van spam in een e-mail account is dat uw e-mail adres op de een of andere manier op een lijst terecht is gekomen die verkocht is aan een of meer spammers. Dit gebeurt als je je e-mailadres invult in een veld dat er onschuldig uitziet, maar dat uiteindelijk een mechanisme blijkt te zijn om e-mailadressen te verzamelen.

Hoe kom ik erachter waar spam vandaan komt?

Je moet goed kijken naar de header regels van het spambericht. Deze headers bevatten informatie over het pad dat een e-mail heeft gevolgd. SpamCop volgt het pad tot het punt vanwaar de spammer de email heeft verzonden.

Hoe komen spammers aan mijn email adres?

Spammers kunnen aan je email adres komen als de website gebruik maakt van een email retargeting bedrijf. Deze bedrijven verzamelen informatie over u wanneer u bepaalde websites bezoekt, gegevens zoals uw e-mailadres, artikelen die u eventueel aan uw winkelwagentje hebt toegevoegd, links waarop u hebt geklikt en andere acties die u hebt uitgevoerd terwijl u op de site was.

Welke filter verwijdert spam?

Spameo is een eenvoudig te gebruiken extensie voor Chrome, speciaal ontworpen voor Gmail-gebruikers. Het stelt zijn gebruikers in staat om e-mails en afzenders te filteren en te blokkeren.

Welke app blokkeert spam?

Cleanfox is een anti-spam tool om nieuwsbrieven en spam te verwijderen met slechts één klik. – Behoud uw abonnement en de oude e-mails. Natuurlijk kunt u elke actie die u met Cleanfox hebt ondernomen, terugdraaien. Cleanfox is gratis beschikbaar voor alle e-maildiensten (Gmail, Hotmail, Yahoo, Orange, iCloud, SFR. . . ).

Waarom krijg ik ineens zoveel spam 2020 outlook?

Als u een grotere hoeveelheid spam begint te ontvangen, met ingeschakelde junk mail filters, dan kan er een probleem zijn met de mailbox waar uw spam emails gewoonlijk naartoe worden verplaatst. U moet controleren of de doel-postbus of -map niet vol of uitgeschakeld is.

Wat is de beste gratis spam blocker?

Android is het meest populaire besturingssysteem voor mobiele telefoons, en er zijn honderden, misschien wel duizenden apps voor het blokkeren van spam oproepen en spam SMS voor dit besturingssysteem. Enkele van de meest populaire spam blocker app filters zijn Truecaller, Hiya, Kaspersky Antivirus AppLock & Web Security, en Comodo Anti-Spam Gateway.

Weten spammers of je hun e-mail opent?

Kunnen spammers zien of je een e-mail opent? Spammers kunnen zien of u een e-mail opent wanneer u of uw e-mailprogramma interactie heeft met hun bericht. Wanneer uw webmail of mobiele e-mail app automatisch externe bronnen zoals foto’s of afbeeldingen downloadt, weet de verzender van de spam onmiddellijk dat hun inhoud werd bekeken.

Welk programma wordt gebruikt om e-mails spam te filteren?

1. N-able Mail Assure (GRATIS PROEF) N-able Mail Assure is een intelligente e-mailbeveiliging en filterengine die wordt gebruikt om spam, virussen en malwarebedreigingen te blokkeren zodat ze uw e-mail niet kunnen binnendringen.

Hoe blokkeer ik permanent spam in Outlook?

Afzenders blokkeren of e-mail markeren als junk in Outlook. comOm iemand te blokkeren in Outlook. com, selecteert u de berichten of afzenders die u wilt blokkeren. Selecteer in de werkbalk bovenaan Junk > Blokkeren (of Spam > Blokkeren). Selecteer OK. De berichten die u selecteert zullen worden verwijderd en alle toekomstige berichten zullen worden geblokkeerd uit uw mailbox.

Vorig artikel

Zijn kunsthars opritten glad?

Volgend artikel

Hoeveel elektromotoren heeft een auto?

You might be interested in …

Wat dragen Samurai onder hun harnas?

Dit harnas van de Samurai dateert van tussen 1840 en 1880. Het bestaat uit verschillende delen: Het belangrijkste deel is een kuras. Het bestaat uit een reeks platen of lamellen, kleine langwerpige stukken staal die […]