Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe stop ik Gmail met het automatisch toevoegen van contacten?

Samir Makwana
Samir Makwana
Schrijver

Samir Makwana is een freelance schrijver over technologie die mensen wil helpen het beste uit hun technologie te halen. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over consumententechnologie en heeft gewerkt voor MakeUseOf, GuidingTech, The Inquisitr, GSMArena, BGR, en anderen. Na het schrijven van duizenden nieuwsartikelen en honderden reviews, schrijft hij nu graag tutorials, how-to’s, gidsen en verklarende artikelen. Lees meer.

Hoe Gmail te stoppen met het automatisch toevoegen van contacten

Gmail slaat het e-mailadres van de ontvanger automatisch op in uw contacten wanneer u een e-mail verzendt, beantwoordt of doorstuurt. Als u ze niet in uw contactenlijst wilt zien, kunt u hier de functie uitschakelen en automatisch toegevoegde contacten verwijderen.

Gmail wil het beheer van contacten zo gemakkelijk mogelijk maken, dus het automatiseert het maken van contacten en vult automatisch e-mailadressen in wanneer u aan het samenstellen bent. Het bevat ook deze contacten wanneer u contacten exporteert in Gmail en synchroniseert met uw telefoon. U kunt Google’s gedrag echter helemaal uitschakelen en voorkomen dat ongewenste e-mails uw Google Contacten overspoelen.

Hoe Gmail te stoppen met het automatisch toevoegen van contacten

Open eerst de Gmail-website, log in op uw Gmail-account en klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek.

Klik op de knop “Alle instellingen bekijken”.

Klik op de knop

Op het tabblad “Algemeen” scrolt u naar beneden naar de sectie “Contactpersonen maken voor automatisch aanvullen”. Zoals we hierboven hebben vermeld, biedt Gmail de optie om het e-mailadres automatisch aan uw contacten toe te voegen. Selecteer de optie “Ik voeg zelf contacten toe”.

Selecteer de

Klik onderaan op de knop “Wijzigingen opslaan”.

Selecteer de knop

Nu kunt u uit Instellingen gaan en terug naar Postvak In.

Hierna zal Gmail geen willekeurige e-mailadressen meer toevoegen aan je contactenlijst. In plaats daarvan kunt u handmatig e-mailadressen toevoegen aan Google Contacten, wat vrij eenvoudig is.

Automatisch toegevoegde contacten verwijderen

Voorkomen dat Gmail automatisch e-mails toevoegt lost slechts een deel van het probleem op. Hoe zit het met de e-mailadressen die Gmail al jaren automatisch toevoegt? Hier is hoe u die e-mailadressen kunt verwijderen uit Google Contacten.

Ga naar de pagina Google Contacten en meld u aan bij het account met ongewenste e-mailadressen in contactpersonen. Selecteer vervolgens “Andere contactpersonen” in de linkerkolom. Alle e-mailadressen die Gmail in de loop der jaren heeft toegevoegd, worden daar weergegeven.

Op de Google Contacten pagina, selecteer de

Klik op een van de contactpictogrammen om het te selecteren.

Klik op de vervolgkeuzelijst naast het pictogram “Selectie-acties” bovenin en selecteer “Alle”.

Dat zal alle e-mailadressen in de lijst “Andere contactpersonen” selecteren. Daarna kunt u de selectie ongedaan maken van de e-mailadressen van de contactpersonen die u wilt behouden.

Alle Contacten die zijn geselecteerd in de lijst

Klik vervolgens op de drie verticale stippen bovenaan en selecteer “Verwijderen” om de ongewenste contacten te verwijderen.

Klik op de drie verticale stippen bovenaan en selecteer

Dat is alles. Door die niet-toegewezen e-mails te verwijderen, wordt uw lijst met contactpersonen kleiner en wordt het overzetten van contactpersonen tussen uw Google-accounts een fluitje van een cent.

  • 5 dingen waar je een VPN voor moet gebruiken
  • ‘ Waarom u meerdere telefoonhoesjes zou moeten gebruiken
  • AirTags worden gebruikt om mensen te stalken en auto’s te stelen
  • ‘ Dus je iPhone ontvangt geen updates meer, wat nu?
  • Wat is de beste Wi-Fi encryptie die je kunt gebruiken in 2022?
  • Waar staat de “i” in iPhone voor?

Profielfoto voor Samir Makwana Samir Makwana
Samir Makwana is een freelance technologie schrijver die mensen wil helpen het meeste uit hun technologie te halen. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over consumententechnologie en werkt onder andere voor MakeUseOf, GuidingTech, The Inquisitr, GSMArena en BGR. Na het schrijven van duizenden nieuwsartikelen en honderden reviews, geniet hij nu van het schrijven van tutorials, how-to’s, gidsen en explainers.
Lees volledige bio ”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe kan ik voorkomen dat mail automatisch e-mailadressen toevoegt aan Contacten?

Stop het automatisch toevoegen van e-mailadressen aan uw adresboek Uit start Outlook Express dan klik op tools. En opties uit het drop down menu. Klik op het tabblad verzenden en verwijder het vinkje bij automatisch in mijn adresboek zetten van mensen op wie wij antwoorden. | Start tijd – 0:20

Voegt Gmail automatisch contacten toe?

Stap 1: Log in op Gmail en open het “Mail instellingen” menu rechtsboven (klik op het tandwiel icoon). Stap 2: Scroll op het tabblad Algemeen naar beneden naar “Contacten maken voor auto-aanvullen. “Kies of je wilt dat Gmail automatisch contacten toevoegt (de standaardoptie), of dat je ze zelf toevoegt.

Hoe stop ik dat Google mijn contacten opslaat?

Om het automatisch opslaan van apparaatcontacten als Google contacten te stoppen:Open op je Android telefoon of tablet de “Instellingen” app. Tik op Google Instellingen voor Google apps Google Contacten synchroniseren Ook apparaatcontacten automatisch back-uppen & apparaatcontacten synchroniseren. Schakel Automatisch back-uppen & synchroniseren van apparaatcontacten uit.

Hoe kom ik af van andere contacten in Gmail?

Wijzig of verwijder contactenOp je Android telefoon of tablet, open je Contacten . Tik op een contactpersoon. Vanaf hier kunt u: Info wijzigen: Tik rechtsonder op Bewerken . De gewenste wijzigingen aanbrengen. Selecteer bovenin Opslaan. Een contactpersoon verwijderen: Tik rechtsboven op Meer verwijderen.

Waarom worden mijn contacten als e-mailadressen weergegeven?

Het contact toont de naam die ik heb opgegeven als naam maar in berichten toont het het email adres in plaats van de naam. Je zou kunnen proberen de cache van Berichten te wissen. Ga naar de instellingenpagina voor alle apps, tik op Berichten, tik op opslag en vervolgens op cache wissen. Als dat niet helpt kun je proberen de opslag te wissen.

Hoe kan ik voorkomen dat Mail automatisch e-mailadressen toevoegt aan iPhone contacten?

Schakel Contact Suggesties Gevonden in Mail uit voor iOSOpen de Instellingen app en ga naar “Mail, Contacten, Agenda’s “Zoek onder de “Contacten” sectie naar “Contacten Gevonden in Mail” en zet deze schakelaar UIT. Verlaat Instellingen zoals gewoonlijk, wijzigingen worden onmiddellijk van kracht.

Hoe verwijder ik gesynchroniseerde contacten van Google?

Contacten opgeslagen in je Google Account worden gesynchroniseerd met Google Contacten en al je Android toestellen. . . . Contacten verwijderenGa naar Google Contacten. Selecteer een van de volgende: Een enkel contact: Vink het vakje naast de naam van de contactpersoon aan. Klik bovenaan op Meer verwijderen. Verwijderen.

Waar zijn mijn Google Contacten in Gmail?

Je kunt je contacten ook direct benaderen door naar contacts. google. com te gaan of door de Contacten app te gebruiken voor Android apparaten.

Hoe verwijder ik contacten in Google Contacten?

Open op je Android telefoon of tablet de Contacten app . Selecteer een optie. Verwijderen.

Hoe haal ik e-mailadressen uit mijn contactenlijst?

Ga direct naar je Contacten app en doe hetzelfde (vink alle email postbussen uit). Als dat niet werkt, probeer dan het volgende: 1) Ga naar ‘instellingen’ –> ‘Mail, Contacten, Agenda’s’. Ga onder ‘Accounts’ naar elke mailbox en zet de optie ‘contacten’ op ‘uit’.

Waarom blijft mijn iPhone contacten toevoegen?

Dubbele contacten op je iPhone kunnen voorkomen als gevolg van het gebruik van iCloud, of als gevolg van een probleem met je adresboek of e-mail client op je computer. Wanneer u uw iPhone zowel voor uw zakelijke als persoonlijke doeleinden gebruikt, kunt u dubbele contacten creëren door met meer dan één dienst te synchroniseren.

Hoe verwijder ik gesynchroniseerde contacten?

Verwijder gesynchroniseerde contacten van AndroidStel uw Exchange account in. Ga naar Instellingen > Accounts > Exchange > (Uw account) Schakel de synchronisatie van Contacten uit. Ga terug naar Instellingen > Apps. Open het overloop pictogram rechtsboven en tik op Systeem weergeven. Scroll omlaag naar de app Opslag contactpersonen en tik erop. Tik op Opslag. Tik op Gegevens wissen.

Waarom zijn mijn contacten zichtbaar op de telefoon van mijn man?

Als je op het Android platform zit, kan de google account die je gebruikt om in te loggen op je toestel een backup maken van je contacten…als dezelfde account gebruikt wordt op een andere telefoon zoals die van je man, zullen de contacten ook zichtbaar zijn op zijn telefoon. .

Waar is Google Contacten in Gmail?

Je zult op je Google Contacten pagina zijn. U kunt ook direct toegang krijgen tot uw contacten door te gaan naar contacts. google. com of met behulp van de Contacten app voor Android-apparaten.

Waar zijn de contacten in Gmail?

Bekijk uw contacten Tik linksboven op Menu . Bekijk contacten op label: Kies een label in de lijst. kies een account. Bekijk de contacten voor al uw accounts: Kies Alle contacten.

Vorig artikel

Hoe log ik in op mijn Sky Q-router?

Volgend artikel

Hoe reset ik mijn Whirlpool inductiekookplaat?

You might be interested in …

Wat kan lijm oplossen?

Superlijm maakt zowel kleine reparaties als gedetailleerde reparaties gemakkelijk, en het verwijderen van lijm kan net zo eenvoudig zijn. Zelfs wanneer u grote zorgvuldigheid betracht, kunnen lijmen lelijke vlekken achterlaten op uw kleding, gereedschap, werkplekken, […]

Brandt aluminiumfolie in vuur?

Aluminiumfolie is super populair in de keuken. Sinds ongeveer 1920 verpakken we voedsel in aluminiumfolie en het is heel gemakkelijk en goedkoop om dat te doen. Maar moeten we aluminiumfolie wel zo gebruiken? Houden we […]

Wat is Gorilla Glue Shatter?

Voor een gevestigd bedrijf met distributie in de San Francisco Bay Area, heeft Top Tier Extractions een relatief laag publiek profiel. Ze zijn niet bijzonder productief op Instagram, de draaikolk van de dabscene, en ze […]