30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe stop ik spam emails op mijn Samsung?

Je hoeft je niet neer te leggen bij roboteksten en ongewenste berichten. Hier lees je hoe je spamberichten blokkeert.

(Foto: Mundissima / Shutterstock)

U hoort het geluid van een inkomend sms-bericht en controleert enthousiast uw telefoon, maar het is gewoon een junkbericht dat naar u is verzonden door een spammer die u probeert te verleiden tot het tikken op een link, het openen van een bijlage, het bellen van een nummer of het doen van iets anders dat u waarschijnlijk problemen zal bezorgen.

Robotexts en spamberichten zijn een vast onderdeel van het leven, net als telefoontjes en ongewenste e-mail. Ze zijn misschien niet zo indringend als een spambericht, omdat je ze grotendeels kunt negeren, maar dat maakt ze nog niet onschadelijk. Sommige telefoonabonnementen brengen u kosten in rekening voor inkomende sms-berichten en smishing (SMS phishing) aanvallen kunnen zelfs nog gevaarlijker zijn, als u niet oppast.

U hoeft ze echter niet te accepteren. Net zoals je kunt vechten tegen spam telefoontjes, kun je ook robotexts blokkeren en stoppen met de juiste trucs en tools.

Niet reageren

Eerst en vooral, ga niet in op het bericht. Als u op een koppeling of bijlage in een spambericht klikt, kan dit malware activeren die uw telefoon infecteert. U wilt ook niet reageren. Veel legitieme spamberichten bevatten een optie om STOP te sms’en om het bedrijf te vertellen u van hun distributielijst te verwijderen, maar dat werkt niet bij scammers.

In feite, door te antwoorden op een spambericht, bevestigt u alleen maar aan de oplichter dat uw nummer geldig is. Vanaf dat punt kan uw telefoonnummer worden verspreid onder andere oplichters, waardoor uw kans op het ontvangen van meer ongewenste berichten toeneemt. Dus tenzij u weet dat de sms afkomstig is van een legitiem bedrijf dat dergelijke verzoeken honoreert, kunt u beter helemaal niet reageren.

Blokkeer Telefoon Nummers

Je kunt een nummer blokkeren dat je ongewenste berichten stuurt. Het nadeel van deze aanpak is dat spammers vaak hun telefoonnummers vervalsen of veranderen. Dus zelfs als je het nummer blokkeert, kun je nog steeds berichten ontvangen van dezelfde spammer met een ander nummer.

Open op een iPhone het sms-bericht dat u hebt ontvangen. Tik op het telefoonnummer boven in het scherm en tik vervolgens op de knop Info knop. Selecteer in het volgende scherm Deze beller blokkeren en tik vervolgens op Contact blokkeren om te bevestigen.

Op een Android-telefoon opent u de tekst en tikt u op het pictogram met de drie puntjes rechtsboven. De stappen variëren naargelang uw telefoon en OS-versie. Selecteer de optie Nummer blokkeren optie, of selecteer Details en tik vervolgens op Spam blokkeren en melden.

Telefoonnummers rapporteren

U kunt een robotext melden bij uw mobiele provider door deze door te sturen naar een specifiek nummer. Hiervoor kopieert en plakt u of stuurt u het oorspronkelijke bericht door en sms’t u het naar 7726, met de vermelding SPAM. (Om door te sturen, drukt u op het betreffende bericht, tikt u op Meer en selecteert u de optie Doorsturen). Het nummer werkt voor AT&T, Verizon Wireless en T-Mobile, die de informatie allemaal zullen gebruiken om toekomstige spamberichten te blokkeren.

Spammers uitfilteren

Op een Android-telefoon kunt u alle potentiële spamberichten uitschakelen vanuit de Berichten-app van Google. Tik op het pictogram met de drie puntjes in de rechterbovenhoek van de app en selecteer Instellingen > Spambescherming en schakel de optie Spambescherming inschakelen in. Uw telefoon zal u nu waarschuwen als een inkomend bericht ervan verdacht wordt spam te zijn.

Op iOS kunt u berichten van onbekende afzenders filteren in hun eigen map binnen de Berichten-app. Activeer dit via Instellingen > Berichten > Onbekende afzenders filteren.

De belangrijkste Amerikaanse mobiele providers bieden hun eigen filter- en blokkeertools voor abonnees. Voor het grootste deel zijn ze meer gericht op spam telefoongesprekken, maar ze kunnen ook nummers blokkeren die proberen om spam tekstberichten te leveren.

Verizon’s Call Filter blokkeert telefoontjes en spamberichten. De basisversie is gratis, terwijl de Plus-versie $2,99 kost voor een enkele lijn of $7,99 per maand voor drie of meer lijnen. T-Mobile biedt Scam Shield, een verzameling gratis diensten voor het detecteren, blokkeren en misleiden van spam en scam bellers. Het omvat ook een caller ID-functie voor nummers die nog niet in uw lijst met contactpersonen staan.

De carriers hebben ook technologie aan de achterkant om spamberichten te identificeren en te blokkeren op vrijwel dezelfde manier als e-mailproviders spamberichten proberen tegen te houden. Als je meer robuuste robotext filtering nodig hebt, kun je kijken naar een app van derden.

RoboKiller

RoboKiller is ontworpen voor iOS en Android en kost 3,99 dollar per maand of 29,99 dollar per jaar. De app bekijkt elk bericht en analyseert het telefoonnummer, de inhoud van het bericht, de bijlagen en andere elementen om te bepalen of de tekst legitiem is of niet.

Als u de app op een iPhone installeert, opent u Instellingen > Berichten > Onbekend & Spam. In het gedeelte voor SMS-Filtering, zet u de schakelaar aan voor RoboKiller. Als een bericht als spam wordt beschouwd, verplaatst RoboKiller het naar de map SMS Junk in de Berichten-app, waar u het kunt bekijken.

SpamHound SMS-spamfilter

SpamHound is een gratis dienst die anders werkt, afhankelijk van het type telefoon dat je bezit. De iOS-app vult Apple’s ingebouwde Berichten-app aan om SMS-spam te filteren. Maar de Android-app wordt uw standaard sms-app voor het verzenden en ontvangen van sms’jes. SpamHound geeft automatisch eerdere sms-berichten weer en biedt eenvoudig toegang tot uw contacten, maar u kunt geen GIF’s, afbeeldingen, video’s of andere bestanden toevoegen.

Wat het blokkeren van berichten betreft, kan het spam detecteren op basis van trefwoorden en andere factoren. Om SpamHound’s deductievermogen te verfijnen, wordt u aangemoedigd om blacklist en whitelist regels te maken voor wat u wilt uitfilteren of doorlaten.

TextKiller

Als je RoboKiller hebt laten schieten, hebben dezelfde mensen ook de iPhone app TextKiller gemaakt om specifiek tekstberichten te blokkeren. Standaard zoekt de app naar bepaalde woorden, termen en andere tips om te bepalen welke teksten spam zijn. Je kunt de app helpen door spamberichten te labelen, zodat hij van jouw acties leert.

U kunt ook blokkadefilters instellen door specifieke telefoonnummers toe te voegen en trefwoorden op de zwarte lijst te zetten, zoals “Koop nu”. Berichten die als spam worden aangemerkt, worden opgeslagen in een apart tabblad voor ongewenste berichten, gescheiden van legitieme teksten. De basisversie is gratis maar beperkt. Een premium editie kost $3,99 per maand of $29,99 per jaar met een gratis proefversie van een week.

Vind je het leuk wat je leest?

Meld u aan voor Tips & Trucs nieuwsbrief voor advies van experts om het beste uit uw technologie te halen.

Deze nieuwsbrief kan reclame, aanbiedingen of affiliate links bevatten. Door u in te schrijven voor een nieuwsbrief gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en ons privacybeleid. U kunt zich te allen tijde afmelden voor de nieuwsbrieven.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe stop ik spam e-mails op mijn Samsung telefoon?

Wanneer u een afzender blokkeert, zullen berichten die zij u sturen naar uw Spam-map gaan. Open op uw Android-telefoon of -tablet de Gmail-app . Open het bericht. Tik rechtsboven in het bericht op Meer . Tik op [afzender] blokkeren.

Hoe stop ik spam e-mails op mijn Android telefoon?

Uitschrijven van massa e-mailsOp uw Android telefoon of tablet, open de Gmail app . Open een e-mail van de afzender waarvoor u zich wilt afmelden. Tik onderaan het bericht op Uitschrijven of Voorkeuren wijzigen. Als u deze opties niet ziet, heeft de afzender geen informatie gegeven die nodig is om u af te melden.

Hoe kan ik spam emails permanent stoppen?

Dus, hier zijn de vijf eenvoudige manieren die je kan nemen om spam e-mails te helpen elimineren.

Hoe stop ik spam e-mails op mijn Samsung Galaxy s10?

Start de Gmail-app en open een e-mail van een afzender die je wilt blokkeren. 2. Als u de afzender wilt blokkeren en nooit meer e-mails van die persoon of dat bedrijf wilt zien, tikt u op de drie puntjes rechts van de naam van de afzender en tikt u vervolgens op “Blokkeer [naam afzender]” in het vervolgkeuzemenu.

Hoe stop ik spam e-mails op mijn Samsung Galaxy s8?

Blokkeer berichten of spamTik vanuit elk beginscherm op Berichten. Tik op het pictogram met de 3 puntjes. Tik op Instellingen. Tik op Berichten blokkeren. Tik op Nummers blokkeren. Voer handmatig het nummer in en tik op de + (plusteken) of kies uit Inbox of Contacten. Als u klaar bent, tikt u op de pijl terug.

Wat is de beste spam blocker voor Android?

10 Beste Android Oproep Blokker App Lijst | 2022 Editie | Filter. . . Truecaller. Hiya- Beller ID & Blokkeren. Oproep Zwarte Lijst – Oproep Blokker. Mr. Number- Blokkeer oproepen en spam. Oproep Controle. OproepApp. Avast Mobile Security & Antivirus. Moet ik antwoorden? – Android Oproep Blokker App.

Waarom krijg ik veel spam?

Spammers kopen meestal e-mailadressen van speciale providers in bulk om ze aan hun mailinglijsten toe te voegen. Als je een plotse toename hebt opgemerkt van het aantal spammails die op je account belanden, is de kans groot dat je adres deel uitmaakte van een lijst die onlangs aan één of meerdere oplichters werd verkocht.

Waarom krijg ik plotseling zoveel spam emails?

Spammers kopen meestal e-mailadressen van speciale providers in bulk om ze aan hun mailinglijsten toe te voegen. Als je een plotse toename hebt opgemerkt van het aantal spammails dat op je account terechtkomt, is de kans groot dat je adres deel uitmaakte van een lijst die onlangs aan één of meerdere oplichters werd verkocht.

Hoe stop ik emails zonder unsubscribe links?

Hoe kan ik me uitschrijven van e-mails zonder uitschrijflinkGebruik een gereputeerde e-mail cleaner, zoals Clean Email. E-mail de afzender en vraag hem om u van de lijst te verwijderen. Filter berichten van bedrijven in uw inbox. Blokkeer de afzender.

Kan ik spam mail verwijderen?

Verwijder emails in spam Klik op Spam. Klik bovenaan op Verwijder nu alle spamberichten. Of, selecteer specifieke e-mails en klik dan op Voorgoed verwijderen.

Heeft Android een spam blocker?

Open op je toestel de Telefoon app . Spam en oproep scherm. Zet Zie beller & spam ID aan of uit. Optioneel: Om spamoproepen op je telefoon te blokkeren, schakel je “Filter spamoproepen. “U krijgt geen meldingen van gemiste oproepen of voicemails, maar gefilterde oproepen staan wel in uw oproepgeschiedenis en u kunt uw voicemail controleren.

Waar is de spam-map bij Samsung?

Je zou drie horizontale balken moeten zien linksboven in het scherm. Klik daarop en scroll naar beneden om het spam label te zien.

Kan ik spam emails blokkeren?

Open een bericht van de specifieke afzender die je wilt blokkeren. In de rechterbovenhoek naast de details van de afzender, klik op de drie verticale puntjes om het optiemenu te openen. Klik op [afzender] blokkeren. Als u het bericht ook wilt rapporteren, klikt u op de optie Spam rapporteren onder de optie [afzender] blokkeren.

Is het veilig om je uit te schrijven voor spam emails?

Als uw maildienst dit ondersteunt, stel dan een blokkerings- of spamregel in om toekomstige berichten van deze organisaties automatisch te verwijderen. Als het bericht zeer kwaadaardig is, kan de koppeling “unsubscribe” u naar een site leiden die is geconfigureerd om uw systeem te infecteren of in gevaar te brengen. Dit kan resulteren in een malware-infectie of systeemcompromittering.

Hoe kom ik erachter waar spam vandaan komt?

Je moet goed kijken naar de header regels van het spambericht. Deze headers bevatten informatie over het pad dat een e-mail heeft gevolgd. SpamCop volgt het pad tot het punt vanwaar de spammer de email heeft verzonden.

Vorig artikel

Slapen haaien wel eens?

Volgend artikel

Hoe vaak moet ik klei maskers gebruiken?

You might be interested in …

Moet je keramiek bakken?

De Pottery Wheel wordt ondersteund door haar lezers. Als u klikt op een van mijn links, kan ik een commissie te verdienen. Ik ben ook een deelnemer van de Amazon Affiliate Program en zal een […]

Wat is cob in de bouw?

Cob, ook bekend als cobb, is een bouwmateriaal dat bestaat uit ondergrond, stro (of een ander vezelig organisch materiaal), water, en soms kalk. Er zijn bewijzen dat cob al in de prehistorie in verschillende delen […]