20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe stop je een roestvrijstalen gootsteen van krassen?

Geplaatst door Ship It Appliances Ltd op 30 mrt 2015

Roestvrij stalen spoelbakken zien er goed uit en zijn betaalbaar. Helaas krassen metalen gootstenen gemakkelijker dan gootstenen gemaakt van vele andere materialen, zoals composiet.

Er zijn veel verschillende stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat u geen krassen maakt op uw spoelbak.

Wees voorzichtig tijdens het schoonmaken

Gebruik nooit reinigingssponsjes op een roestvrij stalen gootsteen. Ze zijn zeer schurend en kunnen het oppervlak van uw spoelbak gemakkelijk beschadigen.

Het is ook aangeraden dat u uw gootsteen om de paar dagen reinigt met warm water en een gewoon afwasmiddel. Hoe langer u wacht met het schoonmaken van uw gootsteen, hoe harder u zult moeten werken om hem schoon te maken, en hoe groter de kans dat u hem beschadigt.

Pas op voor water

Droog uw roestvrijstalen spoelbak na gebruik af en poets hem voorzichtig met een doek. Dit helpt de opbouw van minerale aanslag te voorkomen, zodat hij in goede conditie blijft.

Vermijd hitte en bepaalde chemicaliën

U mag nooit hete potten en pannen in de gootsteen zetten, omdat dit het staal beschadigt. Hier zijn enkele andere materialen die nooit in contact mogen komen met een roestvrij stalen gootsteen:

  • S-39 soldeervloeimiddel
  • Verfafbijtmiddelen
  • Borstelreinigers
  • Metaalschaafsel
  • Middelen voor het verwijderen van voegen tussen tegels en plavuizen
  • Middelen voor het ontstoppen van afvoeren
  • Zilverreiniger
  • Kleefmiddelen

Overweeg een afwasbak

Een roestvrij stalen gootsteen kan krassen oplopen tijdens het schoonmaken van messen en andere scherpe materialen. U kunt dit gemakkelijk vermijden door een afwasbakje te gebruiken.

Maar zelfs met een afwasbakje moet u uw spoelbak elke dag of elke twee dagen schoonmaken.

Een nieuwe roestvrij stalen gootsteen nodig?

Ship It Appliances biedt een breed scala aan betaalbare roestvrij stalen spoelbakken die niet zullen roesten, vervagen, splinteren of vlekken. Bekijk ons assortiment hier.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe voorkom ik krassen op mijn roestvrij stalen gootsteen?

Installeer een roestvrijstalen bodemrooster in uw gootsteen om de wasbak te beschermen tegen krassen. Gebruik geen rubberen matten omdat corrosieve chemicaliën tussen de mat en de gootsteen vast kunnen komen te zitten. Bodemroosters zorgen voor een vrije stroom van water om de wasbak schoon te houden.

Hoe voorkom ik dat mijn gootsteen gaat krassen?

Maak de wasbak schoon met een niet-schurend schoonmaakmiddel zoals een mild afwasmiddel. Als u een schurend reinigingsmiddel moet gebruiken, kies dan een mild middel zoals zuiveringszout of room van wijnsteen om krassen te voorkomen.

Is het normaal voor een roestvrij stalen gootsteen om te krassen?

Hoewel een roestvrij stalen gootsteen gemaakt is van een duurzaam materiaal, zijn krassen onvermijdelijk. Het goede nieuws is dat niet-giftige schoonmaakmiddelen kleine krasjes kunnen verwijderen, en er is een speciale natschuurtechniek die goed werkt bij ergere krasjes. Het kan onmogelijk zijn om diepe krassen volledig te verwijderen.

Waarom krast roestvrij staal zo gemakkelijk?

Roestvast staal zal altijd krassen en door de gerichte polijstsporen op veel modellen zullen de krassen in het begin vrij dramatisch te zien zijn. Verwerk de crème tot een pasta met water, laat enkele minuten op het oppervlak inwerken, verwijder met een vochtige doek en poets met een microvezeldoek.

Verwijdert tandpasta krassen van roestvrij staal?

Breng de tandpasta aan op de tandenborstel, en werk de oplossing heen en weer over de kras met de nerf mee. Gebruik een schone, vochtige doek om de tandpasta weg te vegen en kijk of de kras weg is. Herhaal dit proces tot u tevreden bent en breng een dun laagje poetsmiddel voor roestvrij staal of olijfolie aan.

Waarom maakt mijn nieuwe roestvrij stalen gootsteen zo gemakkelijk krassen?

Wanneer uw gootsteen voor het eerst gebruikt wordt kan het lijken alsof er gemakkelijk krassen op komen. Dit komt omdat het staal tijdens de fabricage beschermd wordt door een laag plastic folie. Echter, net als de carrosserie van uw auto, kan roestvrij staal gemakkelijk krassen vertonen. Voorzichtigheid is dus geboden bij het schoonmaken of bij dagelijks gebruik.

Kan zuiveringszout krassen verwijderen van roestvrij staal?

Baking soda is zeer effectief in het verwijderen van lichte krassen op roestvrij staal. Het heeft een poederachtige textuur die dient als een zacht schuurmiddel. Voeg water en zuiveringszout toe om een pasta te maken, breng dit aan op het oppervlak van het metaal en schrob lichtjes. Veeg vervolgens het zuiveringszout eraf en veeg het oppervlak af met een vochtige doek.

Hoe repareer je krassen op roestvrij staal?

Je kunt minerale olie, plantaardige olie, of zelfs olijfolie gebruiken. Wrijf de doek tegen het staal, in de richting van de nerf, om het metaal te polijsten. Voeg meer olie toe indien nodig. Ga door met wrijven totdat het hele oppervlak is gepolijst.

Hoe krijg je krassen uit gepolijst roestvrij staal?

Een whitening tandpasta is een zacht, betaalbaar en niet-schurend reinigingsmiddel dat kleine krasjes in het oppervlak kan wegwerken. Doe een beetje tandpasta op een vochtige, zachte tandenborstel en werk het voorzichtig in de ondiepe kras. Volg de nerf en wrijf de tandpasta een paar minuten in de kras. Overdrijf het niet.

Maakt Magic Eraser krassen op roestvrij staal?

3. Roestvrij staal. Zelfs met roestvrij staal, zo duurzaam als het kan zijn, zal het gebruik van een Magic Eraser om het schoon te maken waarschijnlijk kleine krasjes achterlaten op het oppervlak. Sommige mensen vinden krassen en slijtplekken op hun roestvrij staal prima, terwijl andere mensen die super glanzende afwerking zo lang mogelijk willen beschermen.

Maakt tandpasta krassen op roestvrij staal?

Gewone whitening tandpasta is licht schurend en bij je volgende poging om de kras te verwijderen, maak je gebruik van dat microscopisch kleine korreltje om een beetje dieper op het roestvrij staal te gaan. Ga door met poetsen en voeg meer tandpasta toe als dat nodig is.

Wat moet je niet gebruiken op roestvrij staal?

7 Schoonmaakmiddelen die je nooit op roestvrij staal moet gebruikenHarde schuurmiddelen. Schuurpoeders. Staalwol. Bleekmiddel en andere chloor producten. Glasreinigers die ammoniak bevatten, zoals Windex. Leidingwater, vooral als uw water hard is (gebruik schoon gedistilleerd of gefilterd H2O in plaats daarvan) Oven schoonmaakmiddelen.

Wat haalt krassen uit roestvrij staal?

Je kunt minerale olie, plantaardige olie, of zelfs olijfolie gebruiken. Wrijf de doek tegen het staal, in de richting van de nerf, om het metaal te polijsten. Voeg meer olie toe indien nodig. Ga door met wrijven totdat het hele oppervlak is gepolijst.

Brengt azijn schade toe aan roestvrij staal?

Laat roestvrij staal nooit weken in oplossingen die chloor, azijn of keukenzout bevatten, want langdurige blootstelling hieraan kan het beschadigen.

Kan je azijn gebruiken om roestvrij staal schoon te maken?

1: Voeg witte azijn toe aan een schone spuitfles. 2: Spuit uw roestvrijstalen apparaat schoon. 3: Veeg schoon met een microvezeldoek. Dit zal een diepe glans aan uw toestel geven en alle overblijvende strepen of vlekken verwijderen.

Vorig artikel

Wat is psychische energie?

Volgend artikel

Wat zijn de 2 chemische eigenschappen van goud?

You might be interested in …

Wat is Sula Eligible?

Deze blog is bedoeld om studenten en het grote publiek te informeren over verschillende financiële hulp onderwerpen. Het wordt u aangeboden door Metro Business College, met dank aan Metro’s Info-Nation. Pagina’s Home Bron maandag 2 […]

Hoe wordt een mannetjes wolf genoemd?

Wolvenfamilies Wolven zijn zeer sociale dieren. Ze leven en jagen samen in groepen die roedels worden genoemd. Een wolvenroedel is eigenlijk gewoon een andere naam voor een wolvenfamilie. Een roedel bestaat meestal uit een volwassen […]