Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe test je de tuinaarde op voedingsstoffen?

Bodemonderzoek. Waarom moeite doen? Ik ben verliefd geworden op bodemonderzoek sinds ik zelf een paar bodemtests heb gedaan. Het verzamelen van een paar bekertjes grond en het voorbereiden van de tests brengt je op een intieme manier in contact met je tuin en de basis ervan.

Dus wat moet je weten? Wat is redelijkerwijs voor u om zelf te testen? Wat kan beter naar een laboratorium gestuurd worden voor analyse?

Voorlopig concentreren we ons op de minerale deeltjes waaruit uw bodem is opgebouwd. Hier zijn er drie aspecten die aandacht verdienen:

  • Fysieke kenmerken – Zaken als textuur, structuur en drainage.
  • Opname Factoren – het zuur/alkalisch gemeten door de pH en het zoutgehalte gemeten door de elektrische geleidbaarheid. Deze beïnvloeden of uw planten de voedingsstoffen in de bodem kunnen opnemen of niet.
  • Niveaus van voedingsstoffen – Voor zover we weten hebben planten 18 elementen nodig om gezond te kunnen groeien. Drie daarvan – waterstof, zuurstof en koolstof – zijn aanwezig en worden opgenomen in de lucht en het water. De andere – stikstof, fosfor, kalium, calcium, magnesium, zwavel, boor, koper, chloor, ijzer, mangaan, molybdeen, zink, nikkel en kobalt – worden voornamelijk uit de bodem gehaald.

Er is nog een andere belangrijke factor voor de bodem. Het is de andere helft van de bodemvergelijking – het organisch materiaal en het leven dat het ondersteunt. Dit is de bodembiologie of het bodemvoedselweb. Het is datgene wat de voedingsstoffen in de bodem echt beschikbaar maakt voor planten. Een heel deel van deze website is hieraan gewijd. De organische stof in de bodem wordt aangevuld door compost. Voor de meeste bodemproblemen helpt het om compost toe te voegen.

Voorbereiding van uw grondmonster

Het is eenvoudig om een grondmonster te nemen. Graaf ongeveer 10 cm diep en neem een schop, kopje of spaan vol met grond. Als u over een groot gebied beschikt, wilt u misschien op verschillende plaatsen monsters nemen en die mengen om een gemiddelde van uw grond te krijgen.

Meng of verzamel uw monsters niet in een gegalvaniseerde emmer. Dit zal zink aan de mix toevoegen en uw bodemresultaten veranderen. Gebruik een plastic emmer of zak om uw monster in te verzamelen.

Een laboratorium voor bodemonderzoek vinden

Het is helemaal niet erg om gewoon een paar kopjes grond op te graven en naar een laboratorium te sturen voor analyse. Sommige van de bodemtests die een laboratorium uitvoert, zouden voor de gemiddelde persoon veel te duur zijn om zelf uit te voeren.

Er zijn over de hele wereld veel goede laboratoria die gespecialiseerd zijn in grondonderzoek voor de landbouw en de tuin. Om een plaatselijk laboratorium te vinden Google gewoon het testen van de grond en uw gebied en u bent zeker om met een aantal fatsoenlijke laboratoria op de proppen te komen.

Ik heb dat gedaan voor het gebied waar ik woon in High River, Alberta, Canada. Ik kan monsters afgeven of opsturen naar een laboratorium in Calgary, dat slechts 44 km of 25 mijl van hier ligt.

Het testen is niet zo duur. Een volledige analyse van de belangrijkste voedingsstoffen in de bodem – nitraat, fosfor, kalium, sulfaat, magnesium, calcium, natrium en chloride; enkele micronutriënten – ijzer, zink, borium, koper en mangaan; en bodemeigenschappen zoals pH, elektrisch geleidingsvermogen en organische stof – kost bij het laboratorium waarmee ik contact heb opgenomen 61 dollar.

U kunt een textuurtest toevoegen, die maar één keer hoeft te worden uitgevoerd – textuur verandert niet veel in de loop van de tijd – voor nog eens $20.

Uw eigen bodemtests doen

Je kunt veel bodemtests zelf doen. Voor sommige heb je niet meer nodig dan een potje en gedestilleerd water. Voor andere zijn chemische middelen nodig om voedingsstoffen of pH-waarden te meten.

Ik raad je ten zeerste aan om ten minste een paar van je eigen bodemtests te doen – gewoon omdat het zo leuk is. Het is een soort CSI. Kinderen zullen het proces erg spannend vinden en het zal ze naar de tuin brengen voor op zijn minst de fase van het bodemonderzoek.

NPK in de bodem – wat het is en hoe het te testen – Binnenkort beschikbaar

Bodem Saliniteit of Elektrisch Geleidingsvermogen EC – Wat het is en hoe het te testen – Binnenkort beschikbaar

Microvoedingsstoffen in de bodem – Wat zijn ze en hoe test je ze – Binnenkort beschikbaar

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe kan ik mijn bodem thuis op nutriënten testen?

De Pantry pH Test voor Zuurtegraad of Alkaliteit van de bodemDoe 2 eetlepels aarde in een kom en voeg ½ kopje azijn toe. Als het mengsel bruist, hebt u alkalische grond. Doe 2 eetlepels aarde in een kom en bevochtig het met gedestilleerd water. Voeg een ½ kopje zuiveringszout toe. Als het mengsel bruist, heb je zure grond.

Hoe kan ik mijn tuingrond thuis testen?

Hoe test je de grondVerwijder grondig het gereedschap dat je gebruikt om het grondmonster te verzamelen. Graaf in het plantgebied vijf gaten van 6 tot 8 centimeter diep. Neem een plakje van een halve centimeter langs de zijkant van een gat en doe dat in de emmer. Verzamel monsters van verschillende gebieden waar soortgelijke planten zullen groeien. Meng de grond in de emmer.

Hoe test je grond op voedingsstoffen zonder kit?

Voeg 1/2 kopje water toe aan het grondmonster en meng. Voeg dan 1/2 kopje azijn toe. Als de grond zichtbaar borrelt of bruist, dan heeft het een alkalische pH. De chemische reactie die je ziet vindt plaats wanneer een zuur (azijn) in contact komt met iets alkalisch (grond).

Kan ik mijn grond zelf testen?

Basis doe-het-zelf bodem test kits zijn een goedkope en makkelijke manier om te bepalen of je grond vitale voedingsstoffen mist. Of, tegen een kleine vergoeding, kan uw lokale Cooperative Extension Service uw grond voor u testen. Hoe dan ook, je zult leren welke bodemverbeteringen je nodig hebt voor je gazon, groenten en bloemen.

Hoe weet ik of mijn grond goed is voor mijn tuin?

Tekenen van een gezonde bodem zijn veel ondergrondse activiteit van dieren en planten, zoals regenwormen en schimmels. Grond die rijk is aan organisch materiaal heeft de neiging donkerder te zijn en af te brokkelen van de wortels van planten die je omhoog trekt. Een gezond, uitgespreid wortelstelsel is ook een teken van goede grond.

Wanneer moet ik mijn tuingrond testen?

Je kunt op elk moment van het jaar een grondtest doen, maar de herfst heeft de voorkeur – maak het gewoon een onderdeel van je jaarlijkse herfsttuinroutine. Doe ook een bodemtest als je consequent ongezonde planten in een deel van je tuin ziet zonder aanwijsbare reden.

Hoe weet je of de bodem stikstof nodig heeft?

Tekenen van een StikstofgebrekEen trage en belemmerde groei. Kleinere bladeren dan gemiddeld. De onderste bladeren beginnen eerst geel te kleuren en kunnen van de stengel vallen. De bovenste bladeren lijken het gebruikelijke groen, maar na verloop van tijd, kruipt de vergeling omhoog naar de plant.

Zijn thuis bodem testkits nauwkeurig?

Complete kits beloven meestal stikstof, fosfor, kalium en pH te testen, wat de meest belangrijke basisgegevens zijn. Hoewel deze testkits en meters het perfecte alternatief lijken voor laboratoriumtests, zijn ze meestal niet zo nauwkeurig. Misschien wel de belangrijkste meting van een bodemtest is die van de pH.

Wat zijn tekenen van zure grond?

Tekenen van zure grond (lage pH):Gele vlekken in uw gazon. Verwelkende grassprieten. Bladziekte (schimmelziekte). Stunted grasgroei. Veel eiken- en dennenbomen. Deze bomen groeien goed in gebieden met zure grond. Onkruid en mos – beide gedijen goed in zure gazons.

Hoe weet ik of mijn grond genoeg voedingsstoffen bevat?

Tekenen van een gezonde bodem zijn veel ondergrondse activiteit van dieren en planten, zoals regenwormen en schimmels. Grond die rijk is aan organisch materiaal heeft de neiging donkerder te zijn en af te brokkelen van de wortels van planten die je omhoog trekt. Een gezond, uitgespreid wortelstelsel is ook een teken van goede grond.

Hoe meet je de gezondheid van de bodem?

Bodemgezondheid kan niet worden bepaald door alleen de gewasopbrengst, de waterkwaliteit, of enig ander resultaat te meten. Bodemgezondheid kan niet rechtstreeks worden gemeten, dus evalueren we indicatoren. Indicatoren zijn meetbare eigenschappen van bodem of planten die aanwijzingen geven over hoe goed de bodem kan functioneren.

Moet ik mijn tuingrond testen?

Het testen van grond – vooral nieuwe tuingrond – helpt te garanderen dat je groenten en andere planten het beste tot hun recht komen tijdens het groeiseizoen. En de lente, net voordat je begint te planten, is de beste tijd om dit te doen. Thuiskits zijn niet alleen doeltreffend, maar maken het testen van de bodem ook gemakkelijk.

Hoe weet je of de grond gezond is?

Tekenen van gezonde grond zijn veel ondergrondse dierlijke en plantaardige activiteit, zoals regenwormen en schimmels. Grond die rijk is aan organisch materiaal heeft de neiging donkerder te zijn en af te brokkelen van de wortels van planten die je omhoog trekt. Een gezond, uitgespreid wortelstelsel is ook een teken van goede grond.

Hoe kun je de kwaliteit van tuingrond bepalen?

Meet ook de dikte van de laag kleideeltjes en kijk welk type deeltjes meer ruimte inneemt in de pot. Dit zal bepalen wat voor soort grond je in je tuin hebt.

Voegt Epsom zout stikstof toe aan de grond?

Epsomzout bevordert de opname van voedingsstoffen door planten. Wetenschappelijke tests tonen aan dat magnesiumsulfaat de celopname van belangrijke mineralen, waaronder stikstof, fosfor en zwavel, kan verhogen.

Vorig artikel

Welke schoonmaakmiddelen doden bedwantsen?

Volgend artikel

Waar staat obd1 voor?

You might be interested in …

Hoe krijg je glazuur hard?

Hoe hard je glazuur wordt en hoe snel het hard wordt, hangt af van het type glazuur dat je gebruikt. Of je in de winkel gekocht glazuur nu botercrème, roomkaas, royal, slagroom of een ander […]

Moet ik keramische tegels voor het voegen verzegelen?

Pre-afdichting – Niet doen! Voorstrijken is het verzegelen van de vloer- of wandbekleding voordat het is gevoegd. De verzegeling zorgt ervoor dat het voegmiddel niet aan het oppervlak blijft kleven en maakt het schoonmaken gemakkelijker. […]