14 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe vaak kan je blanke lak polijsten?

Geregistreerd Lid Join Date Mei 2011 Locatie chicago illinois Berichten 15 Rep Power 11

Hoeveel keer kan je een auto “knippen”?

Hé, ik vroeg me af,
1) hoeveel keer je Ultimate compound of Megs 105 kan gebruiken op de blanke lak voordat je in de lak zelf komt?

2) Hoe vaak kun je een polish zoals 205 gebruiken, voordat je de lak beschadigt?

Ik ben niet van plan om het elk weekend te doen, maar laten we zeggen één of zelfs twee keer per jaar dat je de swirl en krassen verwijdert, hoe lang voordat je de afwerking begint te beschadigen?

  • Bekijk profiel
  • Bekijk Forum Berichten
  • Bekijk Artikelen

Swirls+Surly=Swurly Join Date Jan 2009 Locatie San Diego, CA Berichten 2.310 Rep Power 63

Re: Hoe vaak kun je een auto “snijden”?

Als je de lak “snijdt”, ben je eigenlijk de blanke lak in micron dunne lagen aan het schuren. Bij de meeste voertuigen is de blanke laklaag in de fabriek meestal 2 mm dik, dus uw geplande schema van één of twee keer per jaar is veilig en wat de meeste leden op MOL zouden aanhouden voor hun voertuigen.

Maar ken de geschiedenis van uw lak en controleer op tekenen van dreigend falen van de blanke laklaag, vooral als u een oudere auto hebt die niet goed is onderhouden of aan de elementen is blootgesteld. Kijk uit naar “kraaienpootjes” (kleine gekruiste lijnen die het patroon van kleine vogels nabootsen die over uw lak springen), en ga voorzichtig te werk. De minst agressieve combo blijft de veiligste.

  • Bekijk profiel
  • Bekijk Forum Berichten
  • Bezoek de homepage
  • Bekijk Artikelen

Sr. Global Product & Training Spec Join Date Okt 2004 Plaats Irvine, CA Berichten 21.405 Rep Power 1141

Re: Hoe vaak kun je een auto “knippen”?

Oorspronkelijk Gepost door lacastel16

Het eerlijke antwoord is “één keer”. Als u daadwerkelijk swirls, fijne krassen, etssporen, enz. verwijdert, dan verwijdert u wat verf. Punt uit. Het maakt niet uit welke producten je gebruikt, of je met de hand werkt of met een elektrisch gereedschap. De ENIGE manier om deze defecten onder het oppervlak te verwijderen is om tenminste wat verf te verwijderen.

Oorspronkelijk Gepost door lacastel16

2) Hoe vaak kun je een polish zoals 205 gebruiken, voordat je de lak kunt beschadigen?

Ik ben niet van plan om het te doen elk weekend, maar laten we zeggen een of zelfs twee keer per jaar je doet de swirl en krassen verwijderen, hoe lang voordat je begint om de afwerking te beschadigen?

Wanneer iemand deze vraag stelt, vragen we graag naar hun was- en droogproces. Als je minimaal twee keer per jaar swirls moet verwijderen, dan moet je evalueren hoe je de auto wast en droogt, omdat dit de bron is van de overgrote meerderheid van dit soort defecten. Zelfs een dagelijkse bestuurder, indien goed onderhouden, kan een paar jaar gaan zonder dat het nodig is om volledig te corrigeren.

Maar laten we dit hele “verf verwijderen” concept eens in perspectief plaatsen. Nee, er zit niet veel verf op een modern, fabrieksgelakt voertuig – slechts ongeveer 2 mils blanke lak (2/1000 van een inch). De fijne swirls die je ziet zijn ongelooflijk ondiep, maar de randen van deze fijne krassen (dat is wat een swirl markering eigenlijk is) zijn zeer scherp en ze werken bijna als een prisma, ze kaatsen zeer helder, wit licht naar je terug. Wanneer dit gebeurt over een donkere basislaag (zwart, rood) is het contrast enorm zodat de swirls eruit springen als een pijnlijke duim. Op metallic verven werken de metaaldeeltjes als achtergrondruis en maskeren de swirls tot op zekere hoogte. Metallic zilver is het beste in het verbergen van swirls omdat de achtergrondkleur niet veel verschilt van het gereflecteerde licht, en de metallic deeltjes zelf genoeg “sprankeling” afgeven dat het moeilijk is om onderscheid te maken tussen metallic sprankeling en swirlsporen.

Wanneer je deze fijne defecten verwijdert, ben je vooral bezig met het afronden van deze scherpe randen, waardoor het prisma-effect van de scherpe randen wordt weggenomen. U verwijdert vrijwel niets wanneer u dit doet met iets als M205 en een polijstpad op een DA buffer. Het is pas wanneer u aan roterend compounding of nat schuren begint dat u meetbare hoeveelheden lak begint af te nemen, zodat deze processen over het algemeen niet herhaaldelijk kunnen worden gedaan gedurende de levensduur van het voertuig. Roterend polijsten met minder agressieve vloeistoffen en pads is prima, als je weet wat je doet. DA polijsten is veel meer vergevingsgezind, veel meer fool proof, in de handen van een beginner. Maar laat u niet verleiden tot een vals gevoel van veiligheid door online te lezen dat het “onmogelijk is om uw lak te beschadigen met een DA”. Het kan. Maar dan moet je wel heel erg je best doen of iets heel erg stoms doen.

De problemen die we het vaakst zien, zijn wanneer een beginnende gebruiker een 4″-snijkussen op een DA zet en dan een zeer sterke samenstelling gebruikt om een diepe kras uit een geverfde urethaanbumperbekleding te verwijderen. Omdat hij gelezen heeft dat het “onmogelijk is om de lak te beschadigen met een DA”, leunt hij op het ding, genereert hij een ton hitte en draait hij letterlijk de lak van de bumperafdekking. Maar met 5,5″ tot 7″ pads, zelfs met een behoorlijke druk en Ultimate Compound, is de kans ongelooflijk klein dat je ook maar enige vorm van schade aanbrengt, vooral omdat je helemaal niet veel verf verwijdert.

Michael Stoops
Senior Global Product & Training Specialist | Meguiar’s Inc.

Onthoud, deze hobby wordt verondersteld te zijn therapie te zijn, niet de reden dat je nodig hebt therapie nodig hebt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Beschadigt poetsmiddel blanke lak?

Als u uw auto te veel polijst, zult u uiteindelijk de lak verdunnen en in extreme gevallen kunt u door de blanke lak en de lak heen snijden tot in de grondverf! Dus zoals u kunt zien, zal het polijsten om een dunne laag blanke lak te verwijderen alle defecten wegnemen, behalve de diepe krassen.

Hoeveel blanke lak verwijdert polijsten?

Een gemiddelde van 126 micron, wat betekent dat we ongeveer 7 micron hebben verwijderd, of ongeveer 18% van de totale blanke laklaag.

Hoe vaak moet je blanke lak aanbrengen?

meestal zijn 3 tot 4 lagen goed. maar als het niet dekt, kan je meer gebruiken. 5 tot 10 minuten tussen de lagen. laat een 1/2 uur flashen voor je gaat blonderen.

Hoe vaak kan ik mijn auto poetsen?

Je moet je auto pas machinaal poetsen als er swirls en krassen zijn die je wilt herstellen. In het algemeen zou een auto niet meer dan 3-5 keer in een mensenleven gepoetst moeten worden en niet meer dan 1 keer per jaar. Uw auto 3-5 keer poetsen in een mensenleven wordt beschouwd als veilig voor de blanke lak.

Hoe snel kan je polijsten na blanke lak?

Als u onlangs een blanke laklaag heeft aangebracht, is het tijd om deze uit te poetsen tot een hoogglans. De blanke lak moet ten minste 24 uur uitharden voordat u een buffer gebruikt. In de meeste gevallen probeer je “sinaasappelhuid” te verwijderen bij het polijsten van een nieuwe lak.

Kun je je auto te vaak polijsten?

Dus- Hoe vaak kun je een auto polijsten? Voor de meeste mensen met een OEM fabrieks blanke lak in “normale” staat, betekent dit dat u uw auto theoretisch meerdere malen veilig kunt polijsten zonder dat u zich al te veel zorgen hoeft te maken over het falen van de blanke lak.

Kan polijsten de lak beschadigen?

Jason Burns A Car… Hoe vaak kun je een lak nu ECHT polijsten? YouTube – Start time – 0:25

Kun je te veel blanke lak aanbrengen?

Afhankelijk van wat er aan je auto moet gebeuren, kan je terugroepen voor een lakreparatie om het uiteindelijke gewenste uiterlijk te bereiken. Echter, als een technicus te veel blanke lak verwijdert, kan dit ernstige schade aan uw auto veroorzaken. Deze schade kan zijn verkleuring, peeling, hazing, en afwerking mislukking.

Hoeveel lagen blanke lak is te veel?

Je hebt 2 lagen nodig waarvan 1 voor de UV bescherming en de tweede voor de houdbaarheid en nog een derde zodat je het kan schuren en polijsten indien nodig.

Hoe vaak kan je verf polijsten?

Conclusie. Wel, nu weet je dat je je auto niet meer dan 3-5 keer machinaal moet poetsen. Probeer echter altijd alles te doen om lakschade te voorkomen. Als u niet voor uw autolak zorgt, zal op een dag het machinaal polijsten niet meer voldoende zijn en zult u uw auto opnieuw moeten laten spuiten.

Kun je blanke lak polijsten zonder te schuren?

Je kan polijsten zonder te schuren maar je zal niet veel textuur verwijderen, het is gebruikelijk in een garage om vuilplekken weg te schuren en dan het paneel te polijsten om de glans uniform te maken.

Hoe vaak kun je een auto met de hand polijsten?

In het algemeen moet een auto niet meer dan 3-5 keer in een mensenleven gepoetst worden en niet meer dan 1 keer per jaar. Uw auto 3-5 keer poetsen in een mensenleven wordt beschouwd als veilig voor de blanke lak.

Kan ik mijn auto elke week poetsen?

Als u goed voor uw auto zorgt, is 1 of 2 keer per jaar uw auto poetsen voldoende om kleine krasjes of slijtage op te lossen. Als u vaak schrammen of vlekken heeft, kunt u uw auto regelmatiger laten poetsen.

Hoe vaak kan een auto gepolijst worden?

Als vuistregel voor mijn eigen auto’s – beperk ik meestal elke vorm van hard poetsen (Medium Cut of hoger) tot maximaal twee keer per jaar.

Geeft blanke lak glans?

Blanke autolak zorgt er niet alleen voor dat uw auto er glanzend en glamoureuzer uitziet, het zorgt er ook voor dat de autolak er natter en dieper uitziet. Een groot voordeel is dat deze laag bescherming biedt tegen de zon en ultraviolette stralen die de autolak doen verbleken. Uw autolak ziet er dus langer als nieuw uit.

Vorig artikel

Wat is een dagorder?

Volgend artikel

Helpt elke dag je haar nat maken om je haar te laten groeien?

You might be interested in …

Haten Japanners katten?

Met een gelukskat als onze onofficiële mascotte, zijn we meer dan een beetje opgewonden over de Nationale Kattendag op 29 oktober. Het geeft ons ook het excuus om de rol te onderzoeken die onze harige […]

Bij welke temperatuur vat olie vlam?

Bij welke temperatuur vat bakolie vlam? Het vlampunt is de temperatuur waarbij een olie ontvlambare dampen ontwikkelt, die bij blootstelling aan hitte brand kunnen veroorzaken. Voor de meeste bak- en braadoliën ligt het vlampunt rond […]