30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe weet je of goud echt is?

Verkochte en zilveren baren voor Hoe testen of een goudstaaf echt is

We hebben allemaal wel eens van die treurige verhalen over de aandelenmarkt gehoord. Een vriend van een vriend probeerde $1000 in een cent-aandeel te investeren omdat hij dacht dat het hem miljoenen zou opleveren. Ze wachtten een jaar voordat ze het aandeel controleerden. In de verwachting dat ze miljoenen zouden verdienen, bleek het aandeel van $5/aandeel naar faillissement te zijn gegaan.

Maar de meesten van ons goudbezitters vragen niet vaak hoe te testen of een goudstaaf echt is?

Dat valt onder ‘Amateuristische beleggingsfouten’. Dus wat is dit allemaal over de valse Royal Canadian Mint goudstaaf? Volgens Stu Mills van de CBC is er nog niet zo lang geleden een nep goudstaaf gekocht bij de Royal Bank of Canada. Hoewel goud een veel stabielere investering is dan een willekeurige ETF, is het nog steeds onderhevig aan enkele kleine risico’s. Het kopen van vals edelmetaal is een van deze risico’s. Susan Headly publiceerde onlangs een artikel over dit onderwerp, waarin zij aan het licht bracht dat veel nep-edelmetaal afkomstig is van illegale Chinese operaties. Veel van dit spul belandt op Alibabaand en misleidt consumenten door hen te laten denken dat ze het echte hebben.
Breng uw edelmetaal naar Global Bullion voor GRATIS testen!
Controleer de markeringen
Net als een origineel schilderij, zal een authentieke goudstaaf unieke gravures hebben van de producent. Als het een bekende producent is, kunt u de markeringen op uw baar vergelijken met die van anderen. Leren hoe u kunt testen of een goudstaaf echt is, begint met de markeringen. Let vooral op kleine inconsistenties over de hele staaf die niet overeenkomen met de stijl van de producent.

Gewicht is een enorme indicator
Een veel voorkomende vervalsingsmanoeuvre is het vullen van een goudstaaf met wolfraam of een minder waardevol metaal. Door dit te doen verschuift het gewicht net genoeg om op te vallen. Meet gewoon de goudstaaf en vergelijk dit met het gewicht dat op de staaf zelf staat.

Afmetingen
Alle goudstaven worden door de producent met een machine in exacte afmetingen geperst. Ze zijn zo exact als maar kan. U kunt de hoogte en breedte van een goudstaaf meten met behulp van een schuifmaat, een professioneel instrument dat online kan worden gekocht voor $25 USD. Als er een afwijking is, houdt u waarschijnlijk een vervalsing in uw handen.

De ‘Ping’-test
Echt goud zal een daverend pinggeluid maken wanneer het in contact komt met een ander metaal. Het enige wat u hoeft te doen is het goud tegen een stuk schoon metaal aan te klikken en het geluid te observeren. Als het een ping is, hebt u het echte goud. Als het een plof is, is de staaf waarschijnlijk gevuld met een reeks andere metalen dan goud.

Is het magnetisch?
Een van de makkelijkste manieren om te testen of een goudstaaf echt is, is met een magneet met zeldzame aardmetalen. Zilver en goud zijn niet magnetisch, maar veel andere metalen wel. U kunt een magneet op de staaf leggen en als hij blijft plakken, is uw goud in feite een legering. Sommige metalen kunnen echter de magneettest misleiden.

Vuurproef
De testmethode bij uitstek voor professionele analisten die willen weten hoe ze kunnen testen of een goudstaaf echt is, is de vuurproef. Om deze test uit te voeren, moet een mengsel van goud, natriumcarbonaat, borax, lithiumcarbonaat, meel en kiezelzuur worden gemaakt. Dit mengsel wordt gesmolten en in een mal (of kroes) gegoten en een klein beetje van het goud blijft in vaste toestand over om te worden geanalyseerd. Deze procedure maakt gebruik van het hoge smeltpunt van goud (1.064 celsius) om de zuiverheid ervan te testen.

Trillingen?
Er is steeds meer bewijs dat de vibrerende kracht van goud kan helpen de zuiverheidsgraad te bepalen. Eenvoudig gezegd: de geometrische eigenschappen van zuiver goud zullen een specifieke trillingsreactie hebben, en elke verandering in de interne structuur van het metaal zal zich uiten in een ander trillingspatroon. Dit is slechts één voorbeeld van het onderzoek dat vandaag wordt verricht naar het testen van goud.

Er is het vreemde stuk over vals goud dat opduikt op de markt. Zoals opgemerkt, kwam onlangs de Royal Canadian Mint onder verdenking te staan voor een vals 1 oz goud wafeltje. Het gebeurt dus wel degelijk!

Maar hoewel er af en toe een verrassend verhaal in het nieuws kan komen, zijn gevallen van vervalsing eigenlijk superzeldzaam in de edelmetaalindustrie.

Om er zeker van te zijn dat u niet wordt bedrogen door de markt, is het noodzakelijk dat u de echtheid bevestigt van de goudstaaf die u zojuist hebt gekocht. Het mooie is: het is eenvoudiger dan ooit om te leren hoe u kunt testen of een goudstaaf echt is.

Ten eerste, als u koopt van een gerenommeerde leverancier van goudbaren, hoeft u zich weinig zorgen te maken. Ten tweede, zoals dit Wikihow artikel aangeeft, zijn er een aantal doe-het-zelf testen die u kunt gebruiken om er zeker van te zijn dat u het echte goud heeft.

Hoe moet ik beleggen in goudstaven?
Gold Bullion Suppliers werkt samen met klanten en de industrie om beter te kunnen testen of een goudstaaf echt is, of er sprake is van onzuiver goud en mogelijke afwijkingen in de productie. Deze inspanningen omvatten grondige tests bij aankopen in bulk, en een hechte relatie met dezelfde fabrikanten door de jaren heen. Hoewel er ontelbare fabrikanten actief zijn, is er een selecte groep van top-notch raffinaderijen waar leveranciers op vertrouwen.

Als consument is het belangrijk te onthouden dat het tegenkomen van namaakstaven uiterst zeldzaam is. Het beste advies is echter om te investeren in kleine goudbaren (10 oz. of minder). Op die manier vermindert u de kans op met wolfraam gevulde staven, de meest gebruikelijke methode die oplichters tegenwoordig gebruiken.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe weet u of ongemunt goud echt is?

Echt goud zal een daverend ping-geluid maken wanneer het in contact komt met een ander metaal. Het enige wat u hoeft te doen is het goud tegen een stuk schoon metaal te klikken en het geluid waar te nemen. Als het een ping is, heb je het echte goud. Als het een plof is, is de staaf waarschijnlijk gevuld met een reeks andere metalen dan goud.

Hoe kun je goud thuis testen?

Goud testen met de Drijf Test Neem een beker of glas, vul het met water, neem nu het goud mee dat je wilt testen. Laat het in dit gevulde glas vallen. Als het goud blijft drijven, is het zeker niet echt, maar als het goud zinkt tot het einde van het glas, dan is het puur goud. Het echte goud zal zinken omdat het een zwaar metaal is.

Hoe kan je echt goud herkennen?

hou het gouden voorwerp in je hand. En let op het gewicht, echt goud is erg dicht. En zwaar, maar nep goud zal lichter aanvoelen. | Start tijd – 0:23

Blijft goud drijven in water?

Goud is hydrofoob: het stoot water af. Daarom zal het goud, zelfs als het eerst helemaal onder water is, als het in de buurt van de oppervlakte komt, het water boven zich afwerpen en gaan drijven. Aangezien het meeste placer goud plat en dun is, is het gewicht klein in verhouding tot de omtrek, zodat het meestal zal blijven drijven.

Wat als mijn goud niet gestempeld is?

999″ of “1.000” zou puur goud zijn en dus hetzelfde als 24 karaat. Niettemin, als een juweel dit stempel niet heeft – is het niet noodzakelijk bewijs positief dat het item van nep goud is gemaakt. Dit geldt vooral voor oudere juwelen. Een andere methode om echt goud te onderscheiden is met een salpeterzuurtest.

Hoe kun je thuis zien of goud echt is?

Als het zinkt, is het waarschijnlijk echt goud. Als het drijft, is het zeker geen echt goud. Echt goud zinkt naar de bodem omdat het een grotere dichtheid heeft dan water. Goud roest ook niet, dus als je tekenen van roest ziet, weet je dat je stuk geen echt goud is, en je hoeft je geen zorgen te maken dat je je voorwerp beschadigt als het wel echt goud is.

Zal een magneet goud oppikken?

Puur goud op zich kan niet aan een magneet blijven kleven. Echter, als je een legering van goud hebt, dan kan het wel aan een magneet blijven plakken. Gouden sieraden, zoals 18k goud, 14k goud, 10k goud, en zelfs wit goud kan magnetisch zijn, afhankelijk van de legeringen, of metalen gecombineerd met goud, gebruikt.

Hoe kun je goud thuis testen met water?

Het enige wat je hoeft te doen is je goudstuk in het water te leggen! Als het echt goud is, zal het onmiddellijk naar de bodem van de beker zinken. Zuiver goud is zwaar door zijn hoge dichtheid (19,32 g/ml). Als uw gouden voorwerp boven de bodem van de beker zweeft of zweeft, dan is het nep of verguld goud.

Pikt een magneet goud op?

Puur goud op zich kan niet aan een magneet blijven kleven. Echter, als je een legering van goud hebt, dan kan het wel aan een magneet blijven plakken. Gouden sieraden, zoals 18k goud, 14k goud, 10k goud, en zelfs wit goud kan magnetisch zijn, afhankelijk van de legeringen, of metalen gecombineerd met goud, gebruikt.

Hoe kun je zien of goud echt is zonder een stempel?

#2 Salpeterzuurtest Om te controleren of goud echt is, maak je een lichte, kleine kras op het voorwerp met een kleine nagelvijl. Kies een plek die niet opvalt als dat mogelijk is. Gebruik een druppelaar om een kleine druppel salpeterzuur op de kras aan te brengen. Als er geen reactie is, dan is het voorwerp waarschijnlijk van echt goud gemaakt.

Hoe kan je zien of goud echt is zonder markeringen?

Zoek of koop een ongeglazuurde keramische tegel. Hij moet ongeglazuurd zijn omdat het glazuur van de tegel het resultaat beïnvloedt. Wrijf zachtjes met je voorwerp tegen de tegel totdat je stukjes goud ziet afbladderen. Als het een gouden streep achterlaat, is er een goede kans dat je voorwerp echt goud is.

Hoe test je goud met zuiveringszout?

Was de steen in het zuiveringszout/water mengsel, spoel het dan af met water en dep het op met een papieren handdoek. Een reactie (opgeloste lijn) geeft aan dat uw monster een lagere zuiverheid heeft, een lichte reactie betekent dat u het Karaat heeft geëvenaard terwijl geen reactie aangeeft dat u een hoger Karaat goud heeft.

Kan een metaaldetector goud opsporen?

Je kunt goud vinden met een metaaldetector, maar het zal een uitdaging zijn om kleine goudklompjes te vinden als je geen gouddetector hebt. Het opsporen van goud werkt niet zoals andere conventionele metalen; het werkt door de inductie van de puls die in de detectors aanwezig is; ook de frequentiewerking van metaaldetectors is anders.

Hoe kun je zien of iets massief goud is?

Krastest. Deze test is riskant omdat het vereist dat je in je juweel snijdt. Als je diep genoeg snijdt om het onderliggende metaal bloot te leggen, kun je aannemen dat het geplateerd is. Als het lijkt te zijn gemaakt van een uniforme samenstelling, dan is het waarschijnlijk massief goud.

Hoe test je goud met azijn?

Azijn kan worden gebruikt om goud te testen en het is een van de beste methoden om goud thuis te testen. Je legt het goud gewoon in de azijn en kijkt of het goud blijft glanzen of van kleur verandert. Echt goud zal niet van kleur veranderen of glanzen wanneer het wordt blootgesteld aan azijn.

Vorig artikel

Heeft Charli D’Amelio Renegade gemaakt?

Volgend artikel

Wat zijn de top vijf kattennamen?

You might be interested in …

Kan een stuk porselein glas breken?

Kleine scherfjes bougieporselein hebben kleine harde punten waardoor ze gemakkelijk een breekpunt in glas vinden. Ze kunnen ook worden gebruikt om de zijruit van voertuigen te breken. Wat breekt glas gemakkelijk? Wanneer ninjastenen worden gegooid, […]

Wat is één gram goud waard?

Fractionele goudstaven bieden een sterk investeringsvoordeel wanneer u ongemunt goud koopt, omdat ze een goedkope manier zijn om het metaal te bezitten. Beschikbare gewichten zijn 1 gram goudstaven, 5 gram, 10 gram, 20 gram, 1 […]

Is porselein met been ethisch verantwoord?

Fine Bone China (FBC) is een soort porselein. Porselein is niet ontstaan in China, het is slechts de naam die gegeven wordt aan fijn en decoratief keramisch vaatwerk. Zoals de naam al doet vermoeden, bevat […]