30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoe weet je of plastic ABS is?

Ik heb een pomp die ik wil gebruiken om een oplosmiddel te verpompen. Het is hard zwart plastic, dus ik ben er vrij zeker van dat het ABS of polypropyleen is (het was niet duur genoeg om een meer exotisch plastic te zijn).

Mijn oplosmiddel zal ABS snel oplossen maar het zal geweldig werken als het PP is. Heeft iemand een strategie om te bepalen wat het is zonder het te vernietigen als het ABS is?

5 Antwoorden 5

Dit is een goede vraag. Normaal gesproken is de technische methode om kunststoffen te identificeren een brandtest. Hoe leuk het ook klinkt, het is destructief. Dus de volgende plaats om te gaan is om te proberen om het soortelijk gewicht te testen indien mogelijk. ABS zinkt in water (SG = 1.06), Polypropyleen zou blijven drijven (SG = 0.946).

Er is vaak een niet-kritische plaats op de kunststofextrusie waar je wat van het oplosmiddel op kunt testen. Door een beetje te wrijven met een papieren handdoekje kunt u zien verkleuren en of er iets van de kunststof is verwijderd. Aceton zal ABS heel goed detecteren als uw specifieke oplosmiddel trager werkt. De smet is meestal niet meer dan een doffe plek op het oppervlak.

Vergeet niet dat ook al overleeft de plastic behuizing het oplosmiddel, uw lagers en afdichtingen misschien niet. Een andere overweging is ontvlambaarheid en de waarschijnlijkheid dat een defecte pomp in brand vliegt. U kunt op zoek gaan naar pompen die speciaal voor uw toepassing zijn ontworpen of naar zeer chemisch inerte pompen zoals santopreenmembraanpompen of peristaltische pompen met siliconenslangen.

Het hangt allemaal af van het gereedschap waarover u beschikt.
Aan de hand van infraroodanalyse kunt u gemakkelijk zien of het ABS of PP is. Als het materiaal te dik is voor een transmissiemeting, kunt u altijd gebruik maken van ATR (verzwakte totale reflectie), waarmee u enkele microns binnenin de vaste stof kunt meten. Raman zou ook volstaan. Voor de drie methoden geldt dat de spectra van de CH- en CH2-groep alleen in PP zullen verschijnen. Integendeel, ABS zal aromatische ringen tonen, die actief zijn op verschillende golfbanden, waardoor het verschil kan worden gezien.

Thermische analyse (b.v. differentiële scanning calorimetrie) zou ook nuttig zijn; het is destructief, maar je hebt maar een heel klein stukje nodig. Aangezien ABS en PP een verschillende glasovergangstemperatuur en een verschillend smeltpunt hebben, is het mogelijk ze van elkaar te onderscheiden.

ABS heeft een bijtende geur wanneer het wordt verhit. De vlam is geel met blauwe randen en zal niet druppelen. ABS blijft branden wanneer de vlam wordt verwijderd en de geur blijft scherp, de kleur van de vlam is hetzelfde geel met blauwe randen en het materiaal gaat druipen. De verbrandingssnelheid is traag en er komt zwarte rook met roet in de lucht.

Polypropyleen Ruikt scherp wanneer een vlam wordt toegepast en de vlam is geel van kleur. Het blijft branden nadat de vlam is verwijderd en verspreidt een zoete geur. De vlam is op dit punt blauw met een gele punt. PP produceert druppels als het langzaam blijft branden. Wanneer polypropyleen wordt gebogen, wordt de plaat wit op de vouwlijn. Interessant is dat PP blijft drijven in water (dichtheid < 1,0 g/cm3).

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe weet je of plastic ABS is?

Kijk voor blauwe randen rond de gele vlam, wat aangeeft dat het ABS plastic is. Merk een penetrante geur op als het ABS plastic is. ABS plastic heeft een zeer sterke, bijtende geur wanneer het brandt. Als het plastic een prikkelende geur afgeeft die irriterend is voor je neus, kan het ABS zijn.

Hoe weet ik welk type plastic ik heb?

Een van de eenvoudigste manieren om een vlamtest uit te voeren is door een monster van het plastic af te snijden en dit in een zuurkast aan te steken. De kleur van de vlam, de geur en de kenmerken van het branden kunnen een indicatie geven van het soort plastic: Polyethyleen (PE) – Druipt, ruikt naar kaarsvet.

Hoe kun je het verschil zien tussen ABS en HDPE?

Wat is het verschil tussen ABS en HDPE? (in veiligheidshelmen) – Video №1 Het is over het algemeen eenvoudiger om een lichtere helm te maken. Het gebruik van ABS materiaal beide doen het werk het isMeerHet is over het algemeen gemakkelijker om een lichter gewicht helm te maken. Met behulp van ABS-materiaal beide doen het werk het is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur over welke u wilt gebruiken. | Start tijd – 0:07

Hoe kan je het verschil zien tussen PS en ABS?

PS is verdeeld in GPPS, HIPS, EPS drie, meer heldere, meer transparante producten, HIPS helderheid in het algemeen, minder taaiheid dan ABS tot een beetje, het oppervlak na het branden helder, met de geur van styreen.

Hoe identificeer je polypropyleen kunststof?

PVC heeft een scherpe geur zoals chloor, dus blijf uit de buurt van de rook en het gas dat door PVC wordt afgegeven. LDPE en HDPE ruiken naar kaarsvet, terwijl Polypropyleen naar kaarsvet ruikt, maar met een element van paraffine eraan.

Hoe weet ik of ik PVC of ABS heb?

Een gemakkelijke manier om ABS en PVC uit elkaar te houden is dat ABS zwart is en PVC wit. Maar omdat buizen niet bedoeld zijn om gezien te worden, zijn loodgieters meestal meer geïnteresseerd in andere kwaliteiten. PVC is flexibeler dan ABS, maar ABS is sterker en beter bestand tegen schokken.

Wat is ABS plastic materiaal?

ABS of Acrylonitril butadieen styreen is een gemeenschappelijk thermoplastisch polymeer dat typisch voor injectie het vormen toepassingen wordt gebruikt. Deze techniekplastiek is populair wegens zijn lage productiekost en het gemak waarmee het materiaal door plastic fabrikanten wordt machinaal bewerkt.

Is ABS-kunststof hetzelfde als polyethyleen?

Vochtbestendigheid Polyethyleen wordt geclassificeerd als polyolefine materiaal dat een extreem hoog niveau van vochtbestendigheid vertoont. ABS is vochtbestendig… als je er toxische ingrediënten aan toevoegt. Als hygroscopisch materiaal zullen vocht en waterdeeltjes in het materiaal absorberen.

Hoe kan je het verschil zien tussen PVC en ABS?

Een gemakkelijke manier om ABS en PVC uit elkaar te houden is dat ABS zwart is en PVC wit. Maar omdat leidingen niet bedoeld zijn om gezien te worden, zijn loodgieters meestal meer geïnteresseerd in andere kwaliteiten. PVC is flexibeler dan ABS, maar ABS is sterker en beter bestand tegen schokken.

Welke huishoudelijke artikelen zijn gemaakt van ABS plastic?

Het komt ook van pas bij de vervaardiging van beschermende hoofddeksels zoals helmhoeden en helmen. Andere veelgebruikte toepassingen van het thermoplastisch polymeer ABS zijn printers, stofzuigers, keukengerei, faxen, muziekinstrumenten (blokfluiten en plastic klarinetten, om er maar twee te noemen) en plastic speelgoed.

Hoe weet je of iets ABS is?

Kijk naar de kleur van de vlam als het plastic in het vuur staat. Als het ABS is, zal het een gele vlam hebben, terwijl andere een groene, blauwe of oranje vlam kunnen produceren. Zoek naar blauwe randen rond de gele vlam, wat erop wijst dat het ABS plastic is. Merk een doordringende geur op als het ABS is.

Kan PVC gelijmd worden op ABS?

Het is mogelijk ABS en PVC samen te voegen, maar dit moet alleen gebeuren met een mechanische koppeling, niet met lijm. ABS en PVC mogen in de meeste gevallen niet worden gelijmd. We gaan naar de Minnesota State Plumbing Code voor wat achtergrondinformatie over dit onderwerp.

Hoe kan een brandtest helpen om vast te stellen welk type kunststof ABS is?

ABS. ABS heeft een bijtende geur wanneer een warmtebron wordt toegepast. De vlam is geel met blauwe randen en druipt niet. ABS blijft branden als de vlam wordt verwijderd en de geur blijft scherp, de vlamkleur is hetzelfde geel met blauwe randen en het materiaal gaat druipen.

Is ABS plastic hard of zacht?

ABS heeft uitstekende mechanische eigenschappen, d.w.z. het is hard en taai van aard en levert dus een goede slagvastheid. Acrylonitril-butadieen-styreen biedt een hoge mate van oppervlaktekwaliteit.

Kun je ABS plastic gieten?

ABS kunststof is gemakkelijk te gieten en is goed bewerkbaar. Het heeft een hoge slagvastheid, dimensionale stabiliteit, treksterkte en stijfheid, en een hoge stabiliteit onder belasting.

Vorig artikel

Hoeveel Zombies zijn er per ronde Koude Oorlog?

Volgend artikel

Kunnen Vegetariërs Chinees Been gebruiken?

You might be interested in …

Kan ik R19 in 24 muren plaatsen?

Kelly Bacon is een gediplomeerd algemeen aannemer met meer dan 40 jaar ervaring in de bouw, woningbouw en verbouwingen, en commerciële bouw. Hij is lid van The Spruce Home Improvement Review Board. Pin Delen E-mail […]

Kun je Bots toevoegen aan Blackout Offline?

GameWith gebruikt cookies en IP adressen. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met ons privacy beleid. Tweet Delen Leer hoe je je gameplay in Call of Duty: Black Ops 4 kunt verbeteren door […]

Kan RAM de FPS beïnvloeden?

Probeer je te beslissen hoeveel RAM je moet hebben voor je nieuwe systeem? Of wil je weten hoe de RAM-snelheid je framerate beïnvloedt? In deze gids behandelen we hoeveel invloed het toevoegen van meer geheugen […]