30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoeveel Benadryl mag een hond van 100 pond hebben?

dosering van Benadryl voor honden bijwerkingen en alternatieven

De meesten van ons zullen Benadryl in hun medicijnkastje vinden. Het is een algemeen verkrijgbaar geneesmiddel dat wordt gebruikt om de symptomen van aandoeningen zoals seizoensgebonden allergieën, reisziekte en hooikoorts bij mensen te behandelen.

Dus, als het voor ons werkt, hoe zit het dan met Benadryl voor honden?

Vraag eens rond, en je zult merken dat veel hondeneigenaren hun honden ook Benadryl hebben gegeven om verschillende aandoeningen te behandelen, zoals allergie symptomen, reisziekte, en zelfs angst. In sommige gevallen geven mensen ook Benadryl aan katten.

Dit populaire geneesmiddel is een van de weinige vrij verkrijgbare medicijnen die de dierenarts vaak aanraadt aan eigenaren om thuis toe te dienen aan hun honden en katten.

Inhoudsopgave

Waar wordt Benadryl voor gebruikt bij honden?

 • Allergieën: Benadryl is een merknaam voor een type geneesmiddel dat bekend staat als difenhydramine – een antihistaminicum dat wordt gebruikt om de symptomen van allergieën te verlichten, zoals huiduitslag, jeuk en hondenoogallergieën die kunnen voortkomen uit seizoensgebonden of omgevingsallergenen.
 • Angst: Benadryl bevat kalmerende eigenschappen, die kalmte bij honden kunnen bevorderen tijdens situaties met veel stress (d.w.z. vuurwerk, onweer).
 • Slapeloosheid: Voor honden met slaapproblemen kan Benadryl uw hond een slaperig gevoel geven en de slaap bevorderen.
 • Jeuk: Diphenhydramine kan de jeuk verminderen en de reactie van insectenbeten en bijensteken minimaliseren.
 • Bewegingsziekte: Aangezien het actieve ingrediënt in Diphenhydramine vergelijkbaar is met het actieve ingrediënt in Dramamine (een geneesmiddel tegen reisziekte), kan Benadryl nuttig zijn om misselijkheid en reisziekte te behandelen tijdens het reizen.

Terwijl Benadryl is goedgekeurd door de FDA voor menselijk gebruik, is het niet goedgekeurd door de FDA voor dierlijk gebruik, hoewel sommige soorten Benadryl worden beschouwd als relatief veilig voor honden en katten.

Soorten Benadryl voor honden

 • Vloeibaar: Benadryl is beschikbaar in vloeibare vorm, maar het is giftig voor honden omdat het alcohol bevat. Daarom moet u het niet aan uw hond geven.
 • Tabletten: Elke Benadryl tablet bevat 25 mg Diphenhydramine. Uw hond zal waarschijnlijk een hekel hebben aan het doorslikken van de pil, dus u zult de pil elke keer moeten verstoppen in een lekkere traktatie. Gebruik nooit de time-release tabletten, omdat deze moeilijk juist te doseren zijn bij honden; de reden hiervoor is dat tabletten anders geabsorbeerd worden bij honden dan bij mensen.
 • Vloeibare formule voor kinderen: Als u liever een vloeibare Benadryl gebruikt, bevat de kinderformule geen alcohol. Het is ook minder geconcentreerd en heeft een lager doseringsbereik, wat meer geschikt kan zijn voor eigenaren van kleine honden, omdat het gemakkelijker is om af te meten.
 • Spray: Benadryl spray kan worden gebruikt in noodgevallen waarbij uw hond niet kan ademen door zwelling als gevolg van insectenbeten en allergische huiduitslag. Het sprayen van Bendaryl op open of rauwe wonden kan echter prikken, waardoor uw hond aanzienlijk ongemak kan ondervinden.
 • Plaatselijk: Benadryl is er ook in gel- of crèmevorm die u direct op de jeukende huid van uw hond kunt aanbrengen. Houd er echter rekening mee dat na langdurig gebruik irritatie kan optreden. Als de huid geïnfecteerd raakt, kan uw dierenarts een antibioticum zoals Cephalexin voor honden aanbevelen.
 • Injectie: Bij ernstige allergische reacties kan uw dierenarts een injectie met Benadryl toedienen. De behandeling kan worden gegeven in de spier, ader of onder de huid.

Hoe werkt Benadryl?

Een allergische reactie veroorzaakt een chemische vrijlating van histamine in het lichaam. Eenmaal vrijgegeven, bindt histamine zich aan receptoren op specifieke cellen, waardoor jeuk en ontsteking ontstaat. Deze receptoren staan bekend als H-1 receptoren.

Benadryl (of Diphenhydramine) is een antihistaminicum en werkt door het blokkeren van de H-1 receptoren en het verminderen van de effecten van histamine.

Wanneer u uw hond Benadryl geeft voor reisziekte, werkt het door het blokkeren van de impulsen naar het braakcentrum in de hersenen van de hond.

Is Benadryl veilig voor honden?

Het is mogelijk voor honden om een overdosis Benadryl te nemen, en de symptomen kunnen levensbedreigend zijn. Als u een van deze symptomen opmerkt, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts of een dierenkliniek voor spoedgevallen.

 • Abnormale hartslag
 • Agressie of agitatie
 • Constipatie
 • Ademhalingsproblemen bij de hond
 • Vergrote pupillen
 • Extreme slaperigheid
 • Spieren trillen
 • Rode ogen
 • Aanvallen

Ironisch genoeg kan Benadryl bij sommige honden een allergische reactie veroorzaken. Net als met alle geneesmiddelen, moet u uw hond altijd goed in de gaten houden na het eerste gebruik.

Dosering van Benadryl

Als richtlijn geldt een maximale dosering van Benadryl voor honden van 1 mg per 1 pond lichaamsgewicht van de hond, 2-3 keer per dag gegeven, ongeveer 8-12 uur na elkaar.

Veel factoren kunnen deze algemene richtlijn veranderen, dus u moet altijd met uw dierenarts overleggen om de juiste dosering voor uw hond te bepalen.

In het algemeen begint u met een lagere dosis en verhoogt u deze geleidelijk tot het gewenste effect is bereikt. Sommige honden zijn gevoeliger voor Benadryl dan andere, dus klein beginnen is het beste.

 • Vloeistof: Zoals eerder vermeld, is Benadryl in vloeibare vorm giftig voor honden omdat het alcohol bevat; daarom moet u het niet aan uw hond geven. In plaats daarvan is de vloeibare formule voor kinderen een veiligere keuze. Zie de tabel hieronder.
 • Tabletten: Elke Benadryl tablet bevat 25 mg Diphenhydramine (1 tablet voor een hond van 25 pond), maar controleer altijd de dosering op de verpakking en ga er nooit van uit dat elk product dezelfde dosering heeft. Zie de onderstaande tabel.
Maximumdosis (elke 8-12 uur) Max. dosis (elke 8-12 uur)
Gewicht hond Tablet (mg) Vloeistof voor kinderen (ml)
1 pond – 10 pond 1 mg – 10 mg 0,4 ml – 4 ml
10 pond – 20 pond 10 mg – 20 mg 4 ml – 8 ml
20 lbs – 30 lbs 20 mg – 30 mg 8 ml – 12 ml
30 pond – 40 pond 30 mg – 40 mg 12 ml – 16 ml
40 – 50 pond 40 mg – 50 mg 16 ml – 20 ml
50 lbs – 60 lbs 50 mg – 60 mg 20 ml – 24 ml
60 lbs – 70 lbs 60 mg – 70 mg 24 ml – 28 ml
70 lbs – 80 lbs 70 mg – 80 mg 28 ml – 32 ml
80 – 90 pond 80 mg – 90 mg 32 ml – 36 ml
90 lb – 100 lbs 90 mg – 100 mg 32 ml – 36 ml
100 lbs – 110 lbs 100 mg – 110 mg 40 ml – 44 ml
110 pond – 120 pond 110 mg – 120 mg 44 ml – 48 ml
120 lbs – 130 lbs 120 mg – 130 mg 48 ml – 52 ml
130 – 140 pond 130 mg – 140 mg 52 ml – 56 ml
140 lbs – 150 lbs 140 mg – 150 mg 56 ml – 60 ml

Hoe lang duurt het voordat Benadryl werkt bij honden?

Het duurt meestal 24 uur voordat Benadryl is uitgewerkt en niet meer werkt. Bij honden met lever- of nieraandoeningen kunnen de effecten echter langer aanhouden. Praat altijd met uw dierenarts voordat u Benadryl geeft, vooral als uw hond chronische lever-, nier-, of hartproblemen heeft.

Bijwerkingen van Benadryl

De bijwerkingen van benadryl bij honden zijn vergelijkbaar met die bij mensen. Veel voorkomende bijwerkingen zijn een droge mond, slaperigheid en het ophouden van urine.

Bij sommige honden kunnen zeldzame bijwerkingen optreden, zoals diarree, braken, snelle ademhaling, verhoogde hartslag en veranderingen in eetlust. Als deze symptomen ernstig worden, moet u uw dierenarts bellen.

Honden met de volgende aandoeningen mogen geen Benadryl nemen zonder eerst met de dierenarts te overleggen:

 • Allergische longaandoening
 • Blaashals obstructie
 • Hartaandoeningen (zoals hart- en vaatziekten, hartfalen)
 • Zwanger zijn of borstvoeding geven
 • Glaucoom
 • Hoge bloeddruk
 • Hypertensie
 • Hyperthyreoïdie
 • Lage bloeddruk
 • Prostaathypertrofie
 • Aanvallen

Hoe werkt Benadryl samen met andere geneesmiddelen?

Benadryl kan de werkzaamheid verminderen van prokinetische geneesmiddelen (metoclopramide, cisapride) die worden gebruikt voor constipatie en andere maag-darmklachten.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoeveel Benadryl kan ik mijn hond van 110 pond geven?

Volgens het Merck Veterinary Manual is de standaard dosering voor Benadryl 2-4 milligram per kilogram lichaamsgewicht, of 0.9-1. 8 milligram (mg) Benadryl per pond. Daarom is een eenvoudige en praktische dosis 1 mg Benadryl per pond van het gewicht van uw hond, gegeven 2-3 keer per dag.

Hoeveel vloeibare Benadryl kan ik mijn hond van 90 pond geven?

Max Dosis (elke 8-12 uur) Max Dosis (elke 8-12 uur)
Gewicht hond Tablet (mg) Vloeistof voor kinderen (ml)
80 pond – 90 pond 80 mg – 90 mg 90 mg 32 ml – 36 ml
90 pond – 100 pond 90 mg – 100 mg 32 ml – 36 ml
100 pond – 110 pond 100 mg – 110 mg 40 ml – 44 ml

Hoeveel Benadryl kan ik mijn hond van 80 pond geven?

De standaard dosering voor orale Benadryl voor honden is 1 mg per pond lichaamsgewicht, 2-3 keer per dag gegeven.

Hoeveel Benadryl kan ik mijn hond in kaart geven?

Zeer kleine honden (4-10 pond): 1/4 tablet
Kleine honden (10-20 pond): 1/2 tablet
Middelgrote honden (20-30 pond): 1 tablet
Grotere honden: 1 tablet per 25 pond lichaamsgewicht

Is 50mg Benadryl te veel voor een hond?

De juiste dosering diphenhydramine voor honden is afhankelijk van hun gewicht. Een kleine hond zal veel minder nodig hebben dan een grote hond om dezelfde positieve effecten te krijgen. Volgens het Merck Veterinary Manual is de veilige dosering 2-4 milligram medicijn per kilogram gewicht, of 0,9 tot 1,5 milligram per kilogram gewicht. 8 milligram per pond.

Hoeveel Benadryl kan ik een hond van 50 pond geven?

U moet 50 mg Benadryl geven aan een hond van 50 pond, ofwel in de vorm van twee 25 mg tabletten, vier 12. 5 mg kauwtabletten, of 20 ml van een Benadryl vloeibare vorm (12. 5 mg/5 ml).

Kan ik mijn hond 50 mg Benadryl geven?

Officieel antwoord. De algemene dosering van Benadryl (diphenhydramine) is 2 tot 4 mg/kg tot driemaal daags. Als uw hond 11,3 kg (25 lbs) weegt, zou de dosis Benadryl 22. 6mg tot 45.2mg tot drie keer per dag. Benadryl tabletten zijn beschikbaar in 25mg en 50mg sterkte.

Kan je een hond Benadryl geven tegen jeuk?

Benadryl is een prima medicijn voor gebruik bij honden met milde tot matige allergieën. Seizoensgebonden allergieën, voedselallergieën, omgevingsallergieën, en allergische reacties op slangen- en insectenbeten reageren in de meeste gevallen op Benadryl.

Is 75 mg Benadryl te veel voor een hond?

Benadryl dosering voor honden. Volgens het Merck Veterinary Manual is de veilige dosering 2-4 milligram medicijn per kilogram gewicht, of 0,9 tot 1,8 milligram per pond. Deze hoeveelheid kan twee tot drie keer per dag worden toegediend, afhankelijk van de symptomen van uw hond. Decongestiva en alcohol kunnen giftig zijn voor uw hond.

Kan ik mijn hond 75 mg Benadryl geven?

Dit komt neer op 1 tot 2 mg per pond lichaamsgewicht. De meest voorkomende dosis van Benadryl voor honden is 1 mg per pond. Bijvoorbeeld, een hond van 25 pond zou 25 mg per dosis krijgen en een hond van 75 pond zou 75 mg per dosis krijgen.

Wat gebeurt er als je een hond te veel Benadryl geeft?

Overdosis. Een overdosis kan fataal zijn. Als uw hond te veel Benadryl eet, bel dan onmiddellijk de dierenarts voor noodgevallen of de hotline voor vergiftigingbestrijding op (888) 426-4435. Symptomen van overdosering zijn verwijde pupillen, constipatie, snelle hartslag, gedragsveranderingen en toevallen.

Hoe lang duurt het voordat Benadryl werkt bij honden?

30 minuten
Het duurt meestal 30 minuten voordat Benadryl volledig effect heeft, en u wilt uw pup kalm en angstvrij hebben. Wat betreft de vorm van Benadryl, dat is geheel aan uw dierenarts. Het maakt niet echt uit of je de merknaam medicatie gebruikt of niet.

Wat als ik mijn hond te veel Benadryl heb gegeven?

Overdosering. Een overdosis kan fataal zijn. Als uw hond te veel Benadryl eet, bel dan onmiddellijk de dierenarts voor noodgevallen of de hotline voor vergiftigingbestrijding op (888) 426-4435. Symptomen van overdosering zijn verwijde pupillen, constipatie, snelle hartslag, gedragsveranderingen en toevallen.

Hoeveel milligram Benadryl kan ik mijn hond per pond geven?

Benadryl dosering voor honden. Volgens het Merck Veterinary Manual is de veilige dosering 2-4 milligram medicijn per kilogram gewicht, of 0,9 tot 1,8 milligram per pond. Deze hoeveelheid kan twee tot drie keer per dag worden toegediend, afhankelijk van de symptomen van uw hond.

Kan ik mijn hond 50mg Benadryl geven?

Officieel antwoord. De algemene dosering van Benadryl (diphenhydramine) is 2 tot 4 mg/kg tot driemaal daags. Als uw hond 11,3 kg (25 lbs) weegt, zou de dosis Benadryl 22. 6mg tot 45.2mg tot drie keer per dag. Benadryl tabletten zijn verkrijgbaar in 25mg en 50mg sterkte.

Vorig artikel

Hoe zorg je ervoor dat ongespeelde Sims baby’s krijgen?

Volgend artikel

In welke voedingsmiddelen zit aluminium?

You might be interested in …

Is timmeren een ambachtsman of een kunstenaar?

Als zelfstandig naamwoord is het verschil tussen ambachtsman en timmerman dat ambachtsman een geschoolde handarbeider is die werktuigen en machines gebruikt in een bepaald ambacht terwijl timmerman een persoon is die geschoold is in het […]

Kan ik Beton Sealer Over Paint?

Het verzegelen van een geschilderde betonnen vloer is een belangrijke stap, omdat het voegt een extra laag van bescherming op de top van het geschilderde oppervlak. Als de geschilderde betonnen vloer is in een gebied […]

Hoe weet ik of ik een Endomorph of Mesomorph ben?

Lichaamstypen of somatotypes zijn erfelijke eigenschappen die gebaseerd zijn op uw skelet (botstructuur en -dichtheid) en lichaamssamenstelling (spier- en vetmassa). Inzicht in de botstructuur en de verdeling vet/spieren kan u helpen uw fitnessdoelen te bereiken. […]