Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoeveel elektromotoren heeft een auto?

Het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Nederland, Denemarken en Frankrijk hebben al plannen voorgesteld om verbrandingsmotoren (ICE) te verbieden, terwijl China ook onderzoekt wanneer het ICE-voertuigen zal verbieden. Het staat dus vast dat krachtige elektromotoren, ook tractiemotoren genoemd, een belangrijke en steeds grotere rol zullen gaan spelen als motor voor het voertuig. Maar elektrische motoren zijn al dominant in veel andere automobieltoepassingen. Laten we eens een motorentelling maken van de typische auto.

Figuur 1: Toepassingen van elektromotoren in een auto

Bestaande – en groeiende – motorpopulaties
Elektrische startmotoren maken al deel uit van auto’s sinds uw overgrootouders besloten dat er een betere manier moest zijn dan een handkruk om de auto te starten. Startmotoren zijn, afgezien van tractiemotoren, nog steeds de krachtigste elektromotoren. Met de komst van start-stop technologie en milde hybride voertuigen verandert de startmotor in de startgenerator en neemt hij meer functies op zich. In sommige ontwerpen kan een verbeterde startmotor worden gebruikt om “kruipend” vooruit te komen in stop-and-go verkeer, waardoor de grenzen tussen een startmotor en een elektrische tractiemotor vervagen.

Ruitenwissers zijn wellicht het meest voorkomende voorbeeld van elektromotoren in bestaande auto’s. Elke auto heeft ten minste één ruitenwissermotor voor de ruitenwissers vooraan. De populariteit van SUV’s en hatchbacks met minder gestroomlijnde achterruiten heeft ertoe geleid dat een groot deel van de auto’s ook achterruitenwissers en bijbehorende motoren heeft. Een andere motor pompt sproeiervloeistof naar de voorruiten, en in sommige auto’s naar de koplampen, die hun eigen kleine ruitenwissers kunnen hebben.

Zowat elke auto heeft ventilatoren die de lucht van het verwarmings- en koelsysteem laten circuleren; veel auto’s hebben twee of meer ventilatoren in de cabine. In auto’s uit het hogere segment zijn ventilatoren ingebouwd voor de ventilatie van de stoelen en de warmteverdeling.

Elektrische zetels zijn een vruchtbare bodem als u op zoek bent naar elektrische motoren. In economy auto’s zorgen motoren voor een gemakkelijke voor- en achterverstelling en kanteling van de rugleuning. In premium auto’s regelen elektromotoren opties zoals hoogteverstelling, kanteling van het onderste kussen, lendensteun, aanpassing van de hoofdsteun en hardheid van het kussen. Andere stoelfuncties die gebruik maken van elektromotoren zijn het elektrisch opklappen van de stoelen en het elektrisch opbergen van de achterbank.

Ramen werden vroeger met de hand aangezwengeld, maar nu zijn elektrische ramen gemeengoed geworden; toekomstige generaties zullen de traditionele cirkelvormige handbeweging om iemand te vragen zijn ramen te laten zakken, niet meer begrijpen.

Elk raam is een andere potentiële plaats voor een elektrische motor, inclusief varianten zoals zonnedaken en ramen met ventilatieopeningen achter in minivans. De aandrijving voor deze ramen kan zo eenvoudig zijn als een relais, maar veiligheidseisen zoals het detecteren van een obstakel of een bekneld voorwerp leiden tot meer intelligente aandrijvingsopties, met bewegingsbewaking en beperkingen op de aandrijfkracht.

Sloten zijn een andere gemaksoptie waarbij handmatige bediening plaats heeft gemaakt voor aandrijving door een elektromotor. De voordelen van elektrische bediening zijn onder meer gemaksfuncties zoals bediening op afstand, verbeterde veiligheid en intelligente functies, zoals automatische ontgrendeling na een aanrijding. In tegenstelling tot elektrische ramen moeten elektrische deursloten de mogelijkheid van handmatige bediening behouden, dus dit is van invloed op het ontwerp van de motor en het mechanisme van het elektrische deurslot.

De indicatoren op het instrumentenpaneel of cluster kunnen evolueren naar lichtgevende diodes (LED’s) of andere types van displays, maar voorlopig maakt elke wijzerplaat en meter gebruik van een kleine elektrische motor. Andere elektromotoren in de comfortcategorie omvatten gewone voorzieningen zoals het inklappen en verstellen van zijspiegels, maar ook meer exotische toepassingen zoals cabriodaken, uitschuifbare treeplanken en glazen scheidingswanden tussen bestuurder en passagiers.

Onder de motorkap worden elektromotoren op verschillende plaatsen steeds gangbaarder. In de meeste gevallen vervangen elektromotoren mechanische onderdelen die met riemen worden aangedreven. Voorbeelden zijn radiateurventilatoren, brandstofpompen, waterpompen en compressoren. Het verplaatsen van deze functies van een riemaandrijving naar een elektrische aandrijving heeft verschillende voordelen. Een daarvan is dat de aandrijving van elektromotoren met moderne elektronica veel efficiënter kan zijn dan met riemen en riemschijven, wat leidt tot voordelen zoals een hogere brandstofefficiëntie, een lager gewicht en lagere emissies. Een ander voordeel is dat het gebruik van elektromotoren in plaats van riemen vrijheid biedt bij het mechanisch ontwerp, aangezien de montagepositie van pompen en ventilatoren niet hoeft te worden beperkt door het gebruik van een serpentijnriem naar elke poelie.

Technologische tendensen
De meeste elektromotoren in hedendaagse auto’s werken op het standaard 12-V-autosysteem, met een door een riem aangedreven wisselstroomdynamo om spanning op te wekken en een loodaccu voor de opslag. Deze regeling heeft decennialang goed gewerkt, maar de nieuwste voertuigen hebben steeds meer stroom nodig voor comfort, entertainment, navigatie, bestuurdersassistentie en veiligheidsvoorzieningen.

Een systeem met een dubbele spanning van 12 V en 48 V zou een deel van de belastingen met een hogere stroomsterkte kunnen overhevelen van de 12 V-accu. De voordelen van het gebruik van een 48-V-voeding zijn een 4x lagere stroom voor hetzelfde vermogen, en een daarmee gepaard gaande vermindering van het gewicht in termen van kabels en motorwikkelingen. Voorbeelden van belastingen met hoge stroomsterkte die naar een 48-V-voeding kunnen migreren, zijn de startmotor, turbocompressor, brandstofpomp, waterpomp en koelventilatoren. Het implementeren van een 48-V elektrisch systeem voor deze componenten kan een brandstofbesparing van ongeveer 10% opleveren.

alt=” ” height=” />
Hoe voertuigelektrificatie spanningsbordnetten evolueert

Geborstelde gelijkstroommotoren zijn de traditionele oplossing voor het aandrijven van de meeste elektrische gemaksvoorzieningen in een autocarrosserie. Aangezien de borstels voor de commutatie zorgen, zijn deze motoren eenvoudig aan te drijven en zijn ze relatief goedkoop. In sommige toepassingen kunnen borstelloze gelijkstroommotoren (BLDC) aanzienlijke voordelen bieden in termen van vermogensdichtheid, waardoor het gewicht daalt en een lager brandstofverbruik en lagere emissies mogelijk worden. Fabrikanten gebruiken BLDC-motoren in ruitenwissers, verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) blowers en pompen. In deze toepassingen draait de motor meestal gedurende lange perioden, in tegenstelling tot kortstondige werking zoals bij elektrische ramen of elektrische stoelen, waar de eenvoud en kosteneffectiviteit van borstelmotoren nog steeds een voordeel zijn.

Hoeveel elektromotoren zitten er in uw auto?
Het zal moeilijk zijn om een nieuw model auto te vinden met minder dan een dozijn elektromotoren, terwijl typische moderne auto’s op de Amerikaanse wegen gemakkelijk 40 elektromotoren of meer kunnen hebben. De toenemende populariteit van elektrische voertuigen zal leiden tot veel innovaties op het gebied van elektrische automotoren. Elektrische motoren zijn echter al wijdverspreid in ICE-voertuigen, met meer toepassingen in elk opeenvolgend modeljaar, wat meer gemak, betere intelligentie en veiligere werking brengt, terwijl de impact op het milieu vermindert. Maar toch – er is altijd ruimte voor meer.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoeveel gelijkstroommotoren zitten er in een auto?

Een auto kan wel 20 gelijkstroommotoren hebben om ventilatoren, stoelen en ramen aan te drijven. Er zijn drie verschillende types, geclassificeerd volgens het gebruikte elektrische circuit. Bij de shuntmotor zijn de anker- en veldwikkelingen parallel geschakeld, zodat de stromen door elk relatief onafhankelijk zijn.

Hebben elektrische auto’s een motor op elk wiel?

In de meeste elektrische auto’s zit de motor op één as en in auto’s met vierwielaandrijving zullen er twee motoren zijn, één op elke as. Volgens Chris Hilton, CTO van Protean Electric, verbeteren de in-wheel motoren het rijgedrag omdat de prestaties van elk wiel nauwkeurig kunnen worden geregeld.

Welke elektromotoren zitten er in auto’s?

Soorten elektromotoren Er bestaan twee soorten wisselstroommotoren in de auto-industrie: synchrone en asynchrone motoren. Voor een elektrisch voertuig hebben synchrone en asynchrone motoren elk hun eigen sterke punten – de ene is niet noodzakelijk “beter” dan de andere.

Hebben elektrische auto’s één motor?

Een elektrische auto heeft minder bewegende delen dan een auto met interne verbrandingsmotor. Hij heeft één bewegend onderdeel, de motor, terwijl de auto met benzinemotor honderden bewegende onderdelen heeft.

Is een Tesla motor AC of DC?

Tesla gebruikt bijvoorbeeld wisselstroom (AC) inductiemotoren in de Model S maar gebruikt permanent-magneet gelijkstroom (DC) motoren in zijn Model 3. Er zijn voordelen aan beide motortypes, maar over het algemeen zijn inductiemotoren bij volle belasting iets minder efficiënt dan permanente-magneetmotoren.

Hoeveel motoren heeft een Tesla?

Met twee motoren, één voor en één achter, regelt Model S digitaal en onafhankelijk het koppel naar de voor- en achterwielen. Het resultaat is een ongeëvenaarde tractiecontrole in alle omstandigheden.

Hebben elektrische auto’s een transmissie?

Elektrische auto’s hebben geen transmissies met meerdere versnellingen nodig vanwege de zogenaamde “motor” in een elektrische auto, een elektromotor. Terwijl verbrandingsmotoren meerdere versnellingen met verschillende ratio’s nodig hebben voor de vermogensafgifte, produceren elektromotoren een consistente hoeveelheid koppel bij een bepaald toerental binnen een specifiek bereik.

Wat is de snelste elektrische auto?

Configuratie Dubbele motor, vierwielaandrijving
Batterijgrootte 113 kWh
Bereik 471 mijl
0-60 mph 2. 5 seconden
topsnelheid 168 mph

Hebben elektrische auto’s AC of DC motoren?

De huidige elektrische auto’s zijn ontworpen om zowel AC als DC energie aan boord te hebben. De batterij slaat gelijkstroom op en geeft het af, maar de motor heeft wisselstroom nodig.

Hebben elektrische auto’s wisselstroom?

De elektriciteit opgeslagen in de batterij is de enige bron van energie die een elektrisch voertuig (EV) aandrijft. Daarom is het doel van het airconditioningsysteem voor EV’s om de lucht in de cabine te koelen en te verwarmen en het windscherm te ontwasemen met een klein stroomverbruik.

Gebruiken elektrische auto’s gelijkstroom- of wisselstroommotoren?

De huidige elektrische auto’s zijn ontworpen om zowel AC als DC energie aan boord te hebben. De batterij slaat gelijkstroom op en geeft het af, maar de motor heeft wisselstroom nodig.

Op welk voltage rijden elektrische auto’s?

De meeste EV’s werken op 400 volt (400V). Maar een aantal producenten en hun onderdelenleveranciers maken zich nu op om 800V aandrijfsystemen te introduceren.

Wat kost een Tesla?

Hoeveel kost een Tesla auto? Het Tesla-gamma voor 2022 (Model S, Model 3, Model X, Model Y) varieert in prijs van $44.990 – $129.990 vóór belastingen, incentives en specifieke opties. De goedkoopste Tesla is de Model 3 Standard Range Plus met een basisprijs van $44.990 voor opties, belastingen en incentives.

Hebben Tesla’s olie nodig?

In tegenstelling tot benzineauto’s hoeven Tesla’s geen olie te verversen, brandstoffilters, bougies te vervangen of emissiecontroles uit te voeren. Als elektrische auto’s zijn zelfs remblokjes vervangen zeldzaam omdat regeneratief remmen energie terugvoert naar de batterij, waardoor de slijtage van de remmen aanzienlijk wordt verminderd.

Is een Ferrari sneller dan een Tesla?

Tesla Model S Plaid Ferrari SF90 Stradale
topsnelheid 322 km/u* 211 mph (340 km/h)

Vorig artikel

Hoe stop ik duizenden spammails?

Volgend artikel

Wat betekent het als u droomt over uw huisdier?

You might be interested in …

Hoe was je verse eieren voor je ze gebruikt?

Lauren Arcuri Ware runt een kleine boerderij en een familiebedrijf op 25 hectare in Vermont. Haar ervaring omvat het houden van kippen voor eieren en vlees, het verbouwen van groenten, het oogsten van appels, het […]

Spuit u Silicone Vormen Voor Chocolade?

Gemouleerde chocolaatjes, om zo te serveren of als eetbare garnering voor taarten en desserts, geven een elegant tintje aan de bonbonschaal. Buigzame siliconenmallen met een gladde textuur zijn bijzonder geschikt voor chocolade omdat ze duurzaam […]