30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoeveel flessen parfum moet een vrouw hebben?

Om dit artikel te herlezen, ga naar Mijn profiel, dan Bekijk opgeslagen verhalen.

parfum

Om dit artikel te herlezen, ga naar Mijn profiel en bekijk opgeslagen verhalen.

Het dragen van een parfum is makkelijk – een klein beetje spuiten en je bent klaar. Maar een parfum dragen goed vereist een beetje meer vaardigheid en finesse. Bijvoorbeeld: Wist je dat de juiste plaatsing volledig afhangt van zowel de omgeving waarin het wordt gedragen als de outfit die het accessoreert? En die neiging om je polsen aan te kleden en ze dan tegen elkaar aan te wrijven? “Heel slecht,” zegt de bekroonde Frans-Armeense parfumeur Francis Kurkdjian, de neus achter zulke verfijnde olfactieve hits als Christian Dior Eau Noire, Carven Le Parfum en die van zijn eigen gelijknamige lijn uit Parijs. En, zeker, terwijl een flesje Chanel No. 5 lijkt misschien de perfecte accessoire voor elke chique badkamer ijdelheid, kan de dagelijkse stroom van stoom uit de douche te beteugelen zijn frisheid (en, op zijn beurt, jou). Gelukkig kunnen een paar eenvoudige aanpassingen je weer op de juiste olfactorische koers zetten. Hier zijn vijf veelgemaakte fouten die vrouwen maken bij het kopen en dragen van parfum – en hoe je ze in een handomdraai kunt herstellen.

Niet wrijven, gewoon verstuiven
Die bijna onbewuste gewoonte – een beetje geur op je polsen spuiten en ze dan tegen elkaar drukken voordat je naar je nek grijpt – is eigenlijk “heel slecht”, zegt Kurkdjian. Waarom? De wrijving die ontstaat door het wrijven, vervolgt hij, “verwarmt de huid, die natuurlijke enzymen produceert die de loop van de geur veranderen.” De meeste impact hebben de top- en middennoten, samen met de dry-down, of de laatste en langste periode van het ontvouwen van je geur. “Bij een bloemig parfum bijvoorbeeld, wordt alles warmer door de warmte, waardoor het uiteindelijk zijn frisheid verliest”, legt hij uit. Om de integriteit van je parfum te behouden (en ook om ervoor te zorgen dat het langer op je huid blijft), spray je lichtjes op beide polsen, laat je de vloeistof even intrekken en doe je vervolgens helemaal niets, aldus Kurkdjian.

De omgeving is belangrijk
Als het op bewaren aankomt, is parfum bijna als een levend organisme – het is extreem gevoelig voor veranderingen in de omgeving. “Parfum houdt er niet van om van koud naar warm te gaan,” zegt Kurkdjian, en voegt eraan toe dat zulke temperatuursverschuivingen “onverwachte chemische reacties in de natuurlijke ingrediënten op gang brengen, waardoor het parfum sneller veroudert.” Als je bijvoorbeeld een citrusgeur in een stomende badkamer laat staan, “tast dat de frisheid aan” en kan een grondstof, zoals patchoeli, een beetje vreemd gaan ruiken. Ultraviolette stralen kunnen ook de kleur van een parfum veranderen – amberkleurige tinten veranderen in groene, waarschuwt hij. “Je zou een fles champagne nooit in de zon laten staan,” zegt hij. Verrassend genoeg kun je geuren het beste bewaren in de doos waar ze oorspronkelijk in zaten, op kamertemperatuur (of 70 graden Fahrenheit). Als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je het net zo behandelen als een goede kelderwijn: “Ik ken mensen die één of twee flessen van hun favoriete geurtjes in de koelkast bewaren,” zegt hij.

De beste parfums komen in kleine verpakkingen
Hoe kostbaar het ook is, parfum moet in een snel tempo worden geconsumeerd. Als je een half gebruikte fles op de plank laat staan, kan zuurstof (de “natuurlijke vijand van parfum,” zegt Kurkdjian) de moleculen van de geur langzaam afbreken, waardoor de samenstelling verandert. Natuurlijk, als je je signatuurgeur dagelijks opsnuift, zal een grote fles van 6,8 milliliter waarschijnlijk niet verloren gaan, zegt hij, maar in alle andere gevallen geeft Kurkdjian de voorkeur aan kleinere flesjes (tussen de 2,4 en 1,2 milliliter) omdat ze tot drie maanden vers kunnen blijven. En als je bij de parfumbalie maar één flesje hebt van een vrij groot formaat? Ervan uitgaande dat het een schroefdop of stop heeft, kun je de vloeistof altijd decanteren in kleinere flesjes of je halflege geuren in de koelkast bewaren om ze mooi te houden, zegt hij.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoeveel parfums moet je hebben?

Zoveel als je wilt. Sommigen hebben er geen of maar één nodig en dat is ok. Sommige verzamelaars kunnen niet stoppen bij 500 flessen en dat is ook prima. De meeste mensen kunnen waarschijnlijk comfortabel leven met 5 tot 20 geuren.

Hoeveel parfum zou een vrouw moeten dragen?

Een echt parfum zou slechts twee spritzes topjes nodig moeten hebben, terwijl een eau de toilette “meer als een body splash is om royaler aan te brengen,” legt Bee Shapiro, oprichter van Ellis Brooklyn uit.

Hoe lang gaat een gemiddeld flesje parfum mee?

De gemiddelde eau de cologne fles gaat 12-18 maanden mee, afhankelijk van het type geur. Sommige geuren gaan langer mee dan andere. Over het algemeen zullen die met citrus geuren of lichtere geuren een kortere levensduur hebben.

Hoeveel parfum is genoeg?

De juiste hoeveelheid eau de cologne spuiten is een evenwichtsoefening: te veel eau de cologne kan overweldigend zijn, maar te weinig is misschien niet merkbaar. Meestal moet je beginnen met ongeveer twee verstuivingen en langzaam opbouwen tot vier of vijf als je een sterker aroma wilt.

Moet ik meerdere geuren hebben?

Hoeveel geuren moet een man in zijn collectie hebben? – Video №1 | Start tijd – 0:11

Hoe lang moeten parfums meegaan?

Sommige beginnen te vervallen in minder dan een jaar en andere gaan meer dan 10 jaar mee. Echter, drie tot vijf jaar is de gemiddelde houdbaarheid van een parfum. Volgens deskundigen zullen parfums met zwaardere basisnoten het langst meegaan.

Moet ik parfum op kleding of huid spuiten?

Spuit geen parfum op de kleding Spuit het parfum direct op je huid, niet op je kleding, want de geur kan vlekken achterlaten. Zorg ervoor dat je parfum opdroogt op de huid, en doe dan pas de kleren aan. Je kunt je parfum ook aanbrengen op de pulsatiepunten, die niet bedekt zijn met je kleding.

Moet je parfum dragen in bed?

Studies tonen aan dat geur de kracht heeft om je stemming aanzienlijk te beïnvloeden, stress te verminderen en je spieren te ontspannen, allemaal dingen die je wilt voordat je gaat slapen. Het is dezelfde reden waarom hotels en Airbnb verhuurders slaapkamer specifieke geuren gebruiken om gasten te helpen een betere nachtrust te bereiken.

Hoeveel verstuivingen van parfum moet ik dragen?

Hoeveel parfum verstuivingen is te veel? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhankelijk is van de persoon en de geur. Over het algemeen wordt echter geadviseerd niet meer dan drie of vier verstuivingen aan te brengen, omdat overmatig parfumgebruik overweldigend en irriterend kan zijn.

Worden parfums beter met de jaren?

Parfum wordt niet beter met de jaren! Na verloop van tijd vervaagt de oorspronkelijke geur doordat de concentratie verandert als gevolg van oxidatie. De geur kan dan sterker aanvoelen omdat de basisnoten intenser zijn. Maar, verschillende parfums gedragen zich verschillend na verloop van tijd omdat ze gemaakt zijn van verschillende bestanddelen.

Welk type parfum gaat het langst mee?

Eau de Parfum
Eau de Parfum (EDP) is het sterkste type parfum dat wij verkopen. Eau de Parfum bevat tussen de 10-20% parfumolie, en is een populaire keuze bij zowel parfummerken als klanten. Eau de Parfum blijft over het algemeen zo’n 8 uur hangen.

Hoeveel parfums heeft Ariana Grande?

Ariana Grande heeft acht parfums gecreëerd: Ari, Cloud, Frankie, Moonlight, R. E. M. , Sweet Like Candy, Thank U Next, en God Is a Woman.

Waar moet ik mijn eau de cologne spuiten?

Spray eau de cologne drie tot zes centimeter van je huid af. Breng het aan op de polsen. Overal waar je lichaam een beetje warm wordt werkt het, maar een beetje op je polsen en nek is precies genoeg. (Je moet het in de buurt van de neus van de meeste mensen hebben.

Moet je elke dag parfum dragen?

Tips om vaak van geur te veranderen: Draag parfum altijd naargelang de stemming en het moment. Dit maakt uw persoonlijkheid aantrekkelijk voor mensen om u heen. Probeer een parfum te hebben voor elke gelegenheid, zoals voor kantoor, voor het feest, voor dagelijks gebruik. Neem er ook een voor speciale gelegenheden zoals bruiloften of date nachten.

Hoe ruik je lekker voor het slapen gaan?

Gewoon een beetje babypoeder onder je oksels voordat je naar bed gaat, helpt je de volgende ochtend lekker te ruiken. 4. Spray je parfum en body splash op de juiste plaatsen: Wanneer je parfum of body splash spuit, moet je het op je polsen, de achterkant van je nek en op je decolleté spuiten.

Vorig artikel

Hoe pak je een beeldje in?

Volgend artikel

Wat wordt bedoeld met vergelijkbaarheid bij het bespreken van boekhoudkundige informatie?

You might be interested in …

Kan je gipswanden glad schuren?

Wanneer u een gipsen oppervlak glad wilt maken of zelfs helemaal wilt verwijderen, vraagt u zich misschien af of het mogelijk is om gips te schuren. Het korte antwoord is: Ja, u kunt gips schuren. […]

Hoe maak je het gevoel los?

Dit is een absoluut feit ! Ja, je kunt vilt strijken! Ik heb door de jaren heen gehoord dat vilt dat niet 100% wol is niet gestreken kan worden. Laat me die mythe nu meteen […]