29 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Hoeveel moet een betonnen oprit kost?

Als u denkt over het hebben van een betonnen oprit geïnstalleerd op uw eigendom, een van de eerste dingen die je zal ongetwijfeld afvragen is hoeveel het kost om dit te doen. De kosten van het project kan zelfs bepalend zijn voor de grootte van de oprit die u kiest.

Laden prijzen voor postcode.

Betonnen oprit kostencalculator

Voer de grootte van uw project en selecteer het materiaal en de diensten die u geïnteresseerd bent in om de kosten van het project te schatten met behulp van 2022 prijsgegevens. Lees hieronder verder om meer te weten te komen over wat u kunt verwachten voor een betonnen oprit project.

Op deze pagina:

 • Hoeveel kost een betonnen oprit?
 • Hoeveel kubieke meter nodig zijn?
 • De gemiddelde oprit kosten per vierkante voet
 • De gemiddelde residentiële oprit grootte
 • Betonnen oprit materiaal kosten
 • Grind Base
 • Kosten van beton
 • Wapening
 • Vormen
 • Uitzettingsvoegen
 • Betonnen oprit Arbeidskosten
 • Prijsfactoren opritten
 • Voorbereiding
 • Dikte
 • Stempelen en kleuren
 • Randen en andere decoratieve accenten
 • Sloop en opruiming
 • Bereken hoeveel uw betonnen oprit kost
 • Referenties

Hoeveel kost een betonnen oprit?

Een standaard betonnen oprit kost meestal $ 4.000 tot $ 8.500 terwijl een gekleurde of gestempeld station kan aanzienlijk meer kosten. Verschillende factoren beïnvloeden hoeveel nieuwe beton werk zal kosten.

Nieuwe betonnen oprit voor een huis

Hoeveel kubieke meter nodig zijn?

Om het bedrag van een betonnen oprit kost te berekenen, moet u weten hoeveel beton je nodig hebt. U dient zich ervan bewust dat beton wordt gemeten met behulp van kubieke meter. Kubieke meter zijn een manier om het volume van het beton te meten, dus het maakt gebruik van drie-dimensionale metingen – letterlijk hoe groot de kubus van beton zal zijn.

Met andere woorden, beton wordt gemeten met behulp van de lengte en breedte van het gebied dat moet worden gevuld en vervolgens vermenigvuldigd met de vereiste diepte van beton nodig. De lengte vermenigvuldigd met de breedte is wat bekend staat als de vierkante voet.

Voor opritten die alleen worden gebruikt voor auto’s en kleine voertuigen is een plaat van 4″ dikte voldoende. Echter, om het gewicht van grotere voertuigen en vrachtwagens te kunnen dragen wordt een dikkere 5″ plaat aanbevolen. [1]

Het berekenen van de vierkante meter kan eenvoudig worden gedaan door het invoeren van de lengte en breedte metingen in een vierkante meter calculator.

De gemiddelde oprit kosten per vierkante voet

Als u het huren van een aannemer die een professionele installatie doet met een hoge kwaliteit beton mix, kunt u verwachten te betalen $ 8 tot $ 15 per vierkante voet van beton, of meer, afhankelijk van de specifieke kenmerken van uw project.

Maar hoe weet je of het beton is van goede kwaliteit? Nou, het antwoord ligt in de sterkte van het beton. De sterkte van beton wordt gemeten in ponden per vierkante inch, of psi. Een betonmix van hoge kwaliteit voor gebruik op een oprit zal een druksterkte hebben van 4.000 psi of meer. [2]

Deze mix kost vaak meer dan een typische 2.000 psi mix, maar is nodig om het toegenomen gewicht van voertuigen te ondersteunen.

Voor het inhuren van een aannemer, uit te vinden van de sterkte van het beton ze mixen. De sterkte bepaalt de levensduur en het vermogen om zijn vorm te behouden zonder te barsten tijdens zelfs de zwaarste weersomstandigheden. Een low-grade beton zal niet zo lang duren en zal meer kans op barsten.

Het installeren van een betonnen oprit is een klus elke huiseigenaar zal niet willen hebben meer dan een of twee keer gedaan tijdens hun leven, dus het is essentieel om ervoor te zorgen het gebruikte beton is de beste beschikbare.

De gemiddelde residentiële oprit grootte

Een enkele auto oprit moet tussen de 9 en 12 meter breed, maar een 9-meter breed station kan heel smal zijn. Een twee auto oprit moet dichter bij 20 meter breed. Zoek de lengte door te meten vanaf de ingang van de garage tot aan de straat.

Betonnen oprit materiaal kosten

Bij het schatten van een oprit project worden voorbereid om rekening te houden met materiaal voor de basis, beton, wapening, vormen, en dilatatievoegen.

Grind basis

In aanvulling op beton, zal een basis van steenslag ook nodig zijn, die kan kosten $ 15 tot $ 20 per ton gemiddeld. Gebruik een grind rekenmachine om te schatten hoeveel je nodig hebt.

Beton kosten

De kosten van beton varieert per regio en het bedrag dat u betaalt per kubieke meter is verschillend voor elke leverancier. Sommige leveranciers rekenen zo laag als $100 per kubieke meter, terwijl anderen kunnen rekenen zo hoog als $150 of meer. [3] Additieven in de mix en leveringskosten kunnen de kosten verhogen.

Wapening

Om scheuren te voorkomen en sterkte toe te voegen aan het beton wapening nodig zal zijn. Meestal zal dit een vezel of gegalvaniseerd staal gaas, maar op dikkere gietstukken wapeningsstaal kan worden gebruikt in plaats daarvan.

Voor een 4″ plaat wordt vaak een vezel- of staalmat gebruikt als wapening om scheurvorming te voorkomen en het gewicht van voertuigen te ondersteunen. Gaas is een populair alternatief voor wapening omdat het veel dunner is, zodat het beton boven en onder de wapening niet te dun is. Dit kost gewoonlijk $.20 – $.30 per vierkante voet voor het materiaal.

Voor dikkere 5-6″ gietstukken kan betonijzer worden gebruikt voor wapening. De hoeveelheid wapening nodig zal variëren door de grootte van de oprit, de grootte van de wapening, en de gekozen afstand. Gemiddeld zal betonijzer kosten $2 tot $3 per vierkante voet, maar het is vaak geprijsd per ton. Gebruik onze betonijzer calculator om een meer nauwkeurige schatting te krijgen.

Vormen

Sommige materialen zullen ook nodig zijn om de betonstorting te ondersteunen, bijvoorbeeld, vormen en palen. Bereid te besteden ten minste $50 – $100 voor timmerhout en materiaal om de vormen te maken.

Uitzettingsvoegen

Grote beton giet vereist dilatatievoegen worden geïnstalleerd om te voorkomen dat scheuren als de plaat uitzet en krimpt in de tijd. De materialen kunnen zo simpel zijn als een onder druk behandelde plank die slechts een paar dollar kost.

De meeste vakmensen raden ook aan om een afdichtmiddel aan te brengen om de uitzettingsvoeg te beschermen, om de ophoping van vuil en puin te voorkomen en om onkruidgroei in de voeg te voorkomen. [4] Het toevoegen van dichtingsproduct zal ongeveer toevoegen $2 – $3 per voet van de verbinding voor het afdichtmiddel en backer staaf.

Betonnen oprit Arbeidskosten

Een ervaren bemanning kan prep en giet een nieuwe oprit in een tempo van ongeveer 15-20 vierkante meter per uur. Arbeid tarieven variëren, maar gemiddeld arbeidskosten lopen $ 40 tot $ 55 per uur.

Geografische ligging, ervaring van de bemanning, en de grootte van het bedrijf kan invloed hebben op de arbeid prijzen.

Prijs oprit Factoren

Er zijn een paar belangrijke factoren die de prijs van een oprit installatie beïnvloeden in aanvulling op grootte, en arbeid en materiaalkosten.

Voorbereiding

De hoeveelheid voorbereidend werk die nodig is kan leiden tot aanpassingen in de prijs van het project. Oneffen grond, rotsachtige grond of een steile helling vergen meer tijd om voor te bereiden dan vlakke, zachte bovengrond.

Dikte

Het verhogen van de dikte van de oprit om het gewicht van zwaardere voertuigen te kunnen dragen, verhoogt de kosten van het project. Een dikkere plaat vereist meer uitgraving, wapening en beton, die allemaal bijdragen tot een hogere kostprijs voor een dikkere plaat.

Stempelen en kleuren

Het kleuren en stempelen van beton kan een aanzienlijke invloed hebben op de prijs van het project. In veel gevallen kan het toevoegen van de decoratieve touch verdubbelen de kosten van de oprit installatie. Het kost nogal wat tijd om goed te doen en vereist veel meer vaardigheid dan een standaard oprit giet.

Randen en andere decoratieve accenten

Het ligt misschien voor de hand, maar het toevoegen van randen, randen en andere decoratieve accenten zal ook de prijs van een oprit project verhogen. Sommige ontwerpen vereisen meerdere stortingen die de kosten aanzienlijk verhogen.

Sloop en opruiming

Er zullen waarschijnlijk extra kosten zijn voor het slopen van een bestaande oprit. Je zou ook behoefte aan een container en je moet zeker voor te bereiden op de kosten voor het puin haul-away.

Bereken hoeveel uw betonnen oprit kost

Onze betonnen oprit rekenmachine kan helpen bij het schatten van de hoeveelheid materiaal en materiaal kosten voor uw project. Zelfs als u ervoor kiest om een aannemer in te huren voor de baan die je zal worden gewapend met ruwe materiaal schattingen en de informatie die nodig is om intelligente vragen te stellen voordat u het project.

Door het invoeren van uw specifieke afmetingen of zelfs gewoon het tekenen van de oprit op de kaart, kunt u een schatting van de kosten van een betonnen oprit te vinden.

Vergelijk de kosten met die van een grind oprit of een asfalt oprit.

Betonnen opritten zijn een complex project en het inhuren van een professional voor de installatie is een natuurlijke keuze. We raden u aan een offerte te vragen bij verschillende aannemers in uw omgeving om een beter idee te krijgen van wat uw project zou kunnen kosten.

Alle prijsinformatie op deze pagina is gebaseerd op de gemiddelde kosten in de industrie, en is onderhevig aan variatie voor projectspecifieke materialen, arbeidstarieven, en vereisten.

U kunt ook geïnteresseerd zijn in onderwerpen

Hoeveel zal mijn betonnen oprit kosten?

Kosten voor Beton Driveway Giet Een eenvoudige betonnen oprit varieert tussen de $ 4 en $ 7 per vierkante voet. Dat omvat ongeveer $ 3 tot $ 4 per vierkante voet van materialen en $ 2 tot $ 3 per vierkante voet van arbeid. Een sterke mix met 5.000 of meer pond per inch sterkte laat je aan de hoge kant van dat bereik.

Hoeveel zou het kosten om een betonnen oprit te verharden?

Materiaal Kosten per vierkante voet Gemiddelde kosten
Beton $4 – 8 $2,400 – $4,800
Gras $4 – $12 $2,400 – $7,200
Grind $300 $1,500
Verwarmd $12 – $18 $7,200 – $16,800

Is het goedkoper om een oprit te asfalteren of te betonnen?

De kosten van een asfalt oprit is meestal goedkoper dan beton, kost $ 2. 00 – $ 4. 00 per vierkante voet. In tegenstelling, een betonnen oprit kost tussen de $ 4. 00 – $ 6. 00 per vierkante voet voor een standaard installatie. Afwerkingen, details en vlekken kan het prijskaartje te verhogen tot zo veel als $ 15. 00 per vierkante voet.

Hoeveel kost het om te storten een 24×24 plaat van beton?

Een typische 24×24 garage plaat kost tussen de $ 3.057 en $ 5.944 met prijzen variërend van $ 5. 31 tot $ 8. 31 per vierkante voet voor een 4 “gewapende plaat van beton, en $ 6. 83 tot $ 10. 32 per vierkante voet voor een 6” plaat van gewapend beton.

Hoeveel meter van beton heb ik nodig voor een 24×24 plaat?

7. 11 meter
Bijvoorbeeld, voor een betonnen plaat van 24′ X 24′ X 4″, voert u 4 in het veld Dikte/Diepte in, 24 in het veld Breedte, en 24 in het veld Lengte. Klik op “Berekenen”. Uw antwoord zou 7 moeten zijn. 11 yards zijn. Opmerking: De Beton Volume Calculator kan ook worden gebruikt om de hoeveelheid te bepalen voor aggregaat producten.

Verhoogt een betonnen oprit de waarde?

Op zijn minst zal de waardestijging van uw eigendom de kosten van de oprit dekken. Het bedrag van de meerwaarde kan schommelen. Afhankelijk van het huis, kan een nieuwe oprit ongeveer $ 5.000 tot $ 7.000 in waarde toe te voegen. Het bedrag kan meer zijn voor een groter huis.

Is het bezit van een 3D printer illegaal?

In de meeste gevallen, ja. Volgens de federale wet is het toegestaan om zonder vergunning vuurwapens te maken, ook als die met een 3D-printer zijn gemaakt, zolang er maar metalen onderdelen in zitten. In Californië is iedereen die een vuurwapen maakt wettelijk verplicht een serienummer voor het wapen aan te vragen bij de staat, ongeacht hoe het is gemaakt.

Is het illegaal om auteursrechtelijk beschermd materiaal 3D te printen?

Als iemand een 3D geprinte kopie van een auteursrechtelijk beschermd object kopieert en distribueert, heeft de eigenaar de mogelijkheid om hem aan te klagen wegens inbreuk op het auteursrecht. Daarom zou het illegaal zijn voor iedereen om te proberen auteursrechtelijk beschermde objecten na te maken met hun 3D printers, of om auteursrechtelijk beschermde CAD bestanden of software online te plaatsen.

Is het illegaal om een onderdrukker 3D te printen?

Het korte antwoord is ja, 3D geprinte onderdrukkers zijn legaal. Of je nu een onderdrukker koopt van een dealer met een Formulier 4 of er zelf een maakt met een Formulier 1, onderdrukkers zijn allemaal NFA-gereguleerde artikelen – ook die gemaakt zijn met 3D-printers.

Is 3D printen van messen illegaal?

Is een 3D geprint mes illegaal? Nee, het is niet illegaal om een mes te 3D printen aangezien messen legale voorwerpen zijn. Veel 3D printer gebruikers hebben 3D geprint zoals briefopeners, flip messen, een balisong zonder legale problemen. Vermijd gepatenteerde of handelsmerk messen aangezien het inbreuk kan maken op hun merk.

Hoeveel kost een 24×30 betonnen plaat?

Een 24×30-foot plaat beslaat 720 vierkante meter. Met een gemiddelde prijs van $ 6 per vierkante voet, kunt u betalen ongeveer $ 4,320 voor een plaat stichting. Echter, de prijs kan variëren van $ 4 tot $ 8 per vierkante voet, wat resulteert in een totale kostprijs tussen $ 2.880 en $ 5.760.

Hoeveel kost een 30 bij 40 betonnen plaat?

De gemiddelde kosten voor het storten van een 30×40 betonnen plaat dat is 6 “dik met metalen wapening is tussen de $ 8,196 en $ 12,384. Deze kosten zijn gebaseerd op een algemeen gebruik, zoals een garage, terwijl een stichting voor een structuur kan meer kosten.

Hoe dik moet een betonnen oprit zijn?

vier inches
Wat betreft de dikte, niet gewapend bestrating vier centimeter dik is standaard voor personenauto opritten. Voor zwaardere voertuigen wordt een dikte van vijf duim aanbevolen. Om stilstaand water te vermijden, moet de oprit een helling hebben van minimum één procent, of 1/8 inch per voet, voor een goede drainage.

Is 3D printen van sleutels illegaal?

3 manieren om de wet te overtreden met 3D Printen van Gepatenteerde Objecten: Het hebben van een patent op een uitvinding of innovatie betekent dat niemand anders een product kan maken, gebruiken of verkopen zonder de toestemming van de patenthouder. Daarom is het 3D-printen van een gepatenteerd voorwerp illegaal, en de octrooihouder zou kunnen aanklagen wegens octrooi-inbreuk.

Is het illegaal om Warhammer te 3D-printen?

Tenzij anders vermeld, zijn deze modellen copy-righted, zoals een roman of fictie of een film. Het is illegaal om kopieën te maken van een miniatuur met copy-right en deze te verkopen.

Vorig artikel

Wat is Iusb3Mon Exe?

Volgend artikel

Is zwart een door mensen gemaakte kleur?

You might be interested in …

Kunnen toiletten slecht worden?

* Deze post kan hebben affiliate links, wat betekent dat ik commissies ontvangen kan als u ervoor kiest om te kopen via links die ik geef (zonder extra kosten voor u). Als een Amazon Associate, […]

Wat gebeurt er als je glazuur niet koelt?

Moet je Pillsbury glazuur in de koelkast bewaren? GLAZUUR, COMMERCIEEL INGEBLIKT – GEOPEND Om de houdbaarheid van ingeblikt of verpakt glazuur na opening te maximaliseren, moet u het in een afgedekte glazen of plastic container […]

Hoe maak je goede, rijke grond?

Het kweken van aantrekkelijke tuinplanten of een productieve moestuin begint met een voedingsrijke bodem. Planten halen 17 verschillende voedingsstoffen uit de lucht, het water en de bodem om te gebruiken voor de groei, om ongedierte […]