29 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Is brie of camembert gezonder?

Waar zit meer calorieën, eiwit, koolhydraten – wat is gezonder?

Brie - calorieën, kcal, gewicht, voeding

Camembert - calorieën, kcal, gewicht, voedingswaarde

Feit 1: Er zitten meer calorieën in brie

Op het eerste gezicht kun je zien dat in Brie meer calorieën zitten dan in camembert.

Brie heeft 334 kcal per 100g en camembert 300 kcal per 100g dus het is vrij gemakkelijk te berekenen dat het verschil ongeveer 11% is.

In Brie en in camembert komen de meeste calorieën uit vet.

Zie tabellen hieronder om Brie met camembert in detail te vergelijken.

Feit 2: Brie en camembert Voedings Verschil

  • Calorieën: Brie – 11% meer dan camembert
  • Koolhydraten: camembert – 2% meer dan Brie
  • Vet: Brie – 14% meer dan camembert
  • Eiwit: Brie – 5% meer dan camembert
  • Water: camembert – 7% meer dan Brie

Camembert vs Brie: Vitaminen en Mineralen Vergelijking

per 100g Brie Camembert
Calorieën 334 300
Koolhydraten 0.45 g 0.46 g
Vet 27.68 g 24.26 g
Eiwit 20.75 g 19.8 g
Water 48.42 g 51.8 g
Calcium 184 mg 388 mg
IJzer 0,5 mg 0,33 mg
Magnessium 20 mg 20 mg
Fosfor 2,3 mg 2 mg
Kalium 152 mg 187 mg
Natrium 629 mg 842 mg
Zink 2,3 mg 2 mg
Vitaminium B1 (Thiamine) 0,07 mg 0,028 mg
Vitaminium B2 (riboflavine) 0,52 mg 0,488 mg
Vitaminium B3 (Niacine) 0,38 mg 0,63 mg
Vitamine B6 0,235 mg 0,227 mg
Vitamine B9 (foliumzuur) 0,065 mg 0,062 mg
Vitamine E 0,24 mg 0,21 mg
Vitaminium K 0,002 mg 0,002 mg

Meer eiwit in Brie

Het is ook gemakkelijk te zien dat in Brie meer eiwit zit dan in camembert.

Er zit 19,8 g per 100 g camembert en 20,75 g per 100 g Brie, dus met behulp van eenvoudige wiskunde kunnen we zien dat het verschil ongeveer 5% is.

Minder koolhydraten in Brie

In Brie zitten minder koolhydraten dan in camembert.

Er is 0,46g/100g koolhydraten in camembert en 0,45g/100g in Brie dus laat me de wiskunde voor u opnieuw doen – verschil is ongeveer 2%.

Meer vet in Brie

In Brie zit meer vet dan in camembert.

Uit bovenstaande tabellen blijkt dat camembert 24,26 g/100 g vet bevat en Brie 27,68 g/100 g. In dit geval is het verschil ongeveer 14%.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in onderwerpen

Wat is beter Camembert of brie?

Brie is milder, met een boterachtige, romige smaak, terwijl Camembert intenser van smaak kan zijn, met diepere aardse tonen. Een verschil is echter dat room wordt toegevoegd aan brie, waardoor het een hoger melkvetpercentage heeft en romiger van textuur is dan Camembert. Brie heeft 60 procent melkvet, terwijl Camembert 45 procent heeft.

Is brie gezonder dan andere kazen?

Brie is een vette, nutriëntrijke kaas. Hij bevat eiwitten en vetten, en verschillende vitaminen en mineralen. Het grootste deel van het vet in brie is verzadigd vet uit koemelk. Hoewel dit vet van oudsher in verband wordt gebracht met hartziekten, blijkt uit nieuw onderzoek dat het niet zo schadelijk is als eerder werd gedacht ( 2 , 3 ).

Is Camembert een gezonde kaas?

Camembert levert een behoorlijke hoeveelheid B-vitamines, en het is een goede bron van vitamine A. Bovendien levert de kaas sporen van vitamine E en K1. Afhankelijk van de specifieke kaas en het type bacteriecultuur dat gebruikt wordt, kan Camembert ook een goede hoeveelheid vitamine K2 leveren.

Wat heeft meer vet brie of Camembert?

Volgens calorieking. com. au, bevat brie 30. 5g vet en 18. 5g eiwit per 100g. Dezelfde hoeveelheid camembert bevat 25g vet en 19. 5g eiwit. Om door al dat vet heen te snijden, passen beide kazen goed bij een scherpe of zoete smaak, zoals druiven of vijgen.

Wat is het verschil tussen Camembert en Brie?

Kort samengevat heeft Brie een verfijnde smaak en een zachte textuur, terwijl Camembert een meer rustieke kaas is met een aardsere smaak en textuur. Beide kazen zijn absoluut heerlijk op hun eigen manier.

Hoe dikmakend is Camembert kaas?

Camembert’s romige textuur kan betekenen dat het lijkt als de slechte jongen van de kaasplank, maar het bevat minder vet dan sommige andere kazen (op ongeveer 23 procent, 14 procent verzadigd). Het zoutgehalte is hoog (1,5 g of meer per 100 g), dus wees voorzichtig met hoeveel je eet. Gefrituurde camembert bevat nog meer vet.

Is Camembert zouter dan Brie?

Beide worden beschreven als aards, nootachtig, fruitig, grasachtig, en zelfs paddestoelachtig. De smaakverschillen zijn subtiel, maar Brie is milder met een romige, boterachtige smaak, terwijl Camembert een diepere, meer aardse en intense smaak en aroma heeft.

Is gebakken Camembert gezond?

Recept 1 – Gebakken Camembert Onderzoekers van de American Chemical Society hebben nieuw bewijs gevonden voor de gezondheidsvoordelen van kaas. Deze kazen kunnen je darmflora in balans brengen – wat volgens onderzoek essentieel is voor het behoud van een goede spijsvertering, gewicht, ons immuunsysteem en mogelijk zelfs geestelijke gezondheid.

Wat is de gezondste harde kaas?

Soort kaas Rassen
Vers Feta, geit, cottage cheese, ricotta, boerenkaas
Hard CheddarParmezaan, Zwitsers, asiago, manchego, en Pecorino Romano
Blauw Gorgonzola, Stilton, Roquefort, Bleu d’Auvergne
Zacht/romig Brie, Camembert, triple-creme variëteiten, queso blanco, Neufchatel

Wat is het verschil tussen brie en camembert?

Kort samengevat heeft Brie een verfijnde smaak en een zachte textuur, terwijl Camembert een meer rustieke kaas is met een aardsere smaak en textuur. Beide kazen zijn absoluut heerlijk op hun eigen manier.

Is Camembert illegaal in de VS?

Sommige zeldzame producenten gebruiken deze methode nog steeds en verkopen de kaas als Camembert de Normandie, die gemaakt moet worden met rauwe melk van het Normandische runderras. Hierdoor verandert de textuur van de kaas, zodat hij zacht wordt en er vocht uit sijpelt. Deze kaas is niet alleen in de Verenigde Staten illegaal, maar ook in de gehele Europese Unie.

Hoe dikmakend is Camembert?

Camembert lijkt door zijn romige textuur wel de boosdoener van de kaasplank, maar hij bevat minder vet dan sommige andere kazen (ongeveer 23 procent, 14 procent verzadigd). Het zoutgehalte is hoog (1,5 gram of meer per 100 gram), dus wees voorzichtig met hoeveel je eet. Gefrituurde camembert bevat nog meer vet.

Wat is het verschil tussen brie en camembert?

Kort samengevat heeft brie een verfijnde smaak en een zachte textuur, terwijl camembert een meer rustieke kaas is met een aardsere smaak en textuur. Beide kazen zijn absoluut heerlijk op hun eigen manier.

Is brie goed voor je darmen?

Het eten van brie verhoogt de productie van alkalisch (hoge pH) speeksel, dat tandplakvormende bacteriën neutraliseert. Het hoge niveau van probiotische bacteriën vermindert of elimineert tandholte-veroorzakende bacteriën.

Wat is het verschil tussen Camembert en Brie?

Samengevat heeft Brie een verfijnde smaak en zachte textuur, terwijl Camembert een meer rustieke kaas is met een aardsere smaak en textuur. Beide kazen zijn absoluut heerlijk op hun eigen manier.

Vorig artikel

Hoe zorg je ervoor dat het beleg op de pizzabodem blijft liggen?

Volgend artikel

Kan superlijm keramiek repareren?

You might be interested in …

Zijn tank-naar-pot pakkingen universeel?

Het doel van de tank-tot-pot pakking is een lekvrije afdichting tussen de toilettank en de toiletpot. Lekt er water uit de bodem van uw toiletreservoir? Dan is het wellicht tijd om uw tank-tot-pot pakking te […]

Hoe krijg je toegang tot de KimCartoon?

Een ding dat mensen van alle leeftijden graag doen is tekenfilms kijken, en voor jongere mensen is het idee van urenlang binge watching vaak een geplande activiteit. Voor het bekijken van anime, tekenfilms en zelfs […]