30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Is één-laag-verf goed?

Lee Wallender

Veel huiseigenaren die graag het idee van het schilderen kan niet leuk de realiteit van het schilderen. Het plezier van het selecteren van verfkleuren in de winkel gaat over naar de grondverf en voorbereiding fase. Het afplakken van ramen, het neerleggen van afhangdoeken, het verwijderen van verlichtingsarmaturen en stopcontacten en schakelplaten, evenals het kopen van de verf, gereedschap en andere materialen, kan uren in beslag nemen. Vaak gaat dit op in het schilderwerk omdat de schilder direct van de voorbereiding naar het schilderen gaat. Is er een manier om met slechts één laag verf toe te komen?

Een type binnenverf dat één laag verf wordt genoemd, belooft een einde te maken aan de tijd en moeite die het kost om twee of drie lagen verf aan te brengen. Met één laag verf is het de bedoeling dat u, dankzij de dikkere consistentie en de hoge vulkracht van de verf, meerdere stappen in één stap kunt vouwen. Maar werkt één-laag-verf? En zo ja, werkt het dan gegarandeerd onder alle omstandigheden?

Grondbeginselen éénlaagsverf

 • One-coat verf is een term die door verffabrikanten wordt gebruikt voor zware, dikke acryl-latexverf voor binnen- en buitengebruik die hoog opbouwt.
 • Tot 20 procent meer vaste verfbestanddelen geven de verf meer body.
 • Gewone acryl-latexverf vereist gewoonlijk twee of meer verflagen. Slechts in beperkte omstandigheden kunt u één laag gewone acrylaat-latexverf gebruiken.
 • One-coat verf vergroot de kans dat u slechts één laag hoeft te gebruiken, maar het is geen absolute voorwaarde, aangezien de meeste one-coat verven een aantal beperkingen hebben.
 • Met één-laag verf, moet u meestal vasthouden aan een kleurenpalet dat specifiek is afgestemd op die één-laag verf serie.

Speciale vs. Decoratieve één-laag verven

Eén-laag verf wordt over het algemeen verdeeld in twee categorieën: speciale coatings en decoratieve coatings.

Specialty lakken

Er bestaat al jaren een type éénlaags verf dat meer gericht is op probleemgebieden en noodreparaties. Verfmerken zoals Zinsser Perma-White en Kilz 2 brengen al tientallen jaren dikke verflagen aan op woningen als reactie op noodgevallen zoals bevlekte plafonds of door water overstroomde muren die zijn opgedroogd en weer in gebruik zijn genomen. Gewoonlijk zijn deze speciale éénlaagse verven er slechts in een paar variaties van wit, hoewel sommige merken een beperkt aantal tinten aanbieden.

Decoratieve Coatings

De laatste jaren is er een nieuwere klasse van zwaardere verven opgedoken die niet langer alleen bedoeld is voor noodreparaties. Bij éénkleurige verf gaat het erom de schildertijd voor drukbezette huiseigenaren te verkorten. In tegenstelling tot de witten met slechts één kleur van de verven voor speciale coatings, bieden verven met één laag een ruime keuze aan kleuren. Home Depot’s huismerk Behr adverteert bijvoorbeeld met zijn Marquee-lijn als “100% gegarandeerde één-laag-dekking”, maar er zijn iets meer dan 1.000 kleuren beschikbaar. Marquee is duurder dan andere Home Depot-aanbiedingen en is ook de zwaarste verf van Behr. Hoewel een pond of twee misschien niet veel lijkt, is het toch belangrijk als het om verf gaat. Het totale gewicht van de verf betekent meestal dat de verf meer vaste stoffen bevat, en vaste stoffen zijn de bestanddelen van de verf die na droging op de muur achterblijven.

One-Coat verf voor-en nadelen

 • Terwijl sommige merken een beperkt kleurenaanbod hebben, hebben andere fabrikanten van éénlaagsverf paletten met honderden, zelfs duizenden kleuren.
 • One-coat verf versnelt uw schilderproject doordat u niet tussen de lagen hoeft te wachten.
 • Dankzij de dikkere opbouw helpt éénlagige verf onvolkomenheden te verbergen.
 • One-coat verven hebben vaak een bepaald kleurengamma waaruit u moet kiezen.
 • De marketing van één-laag verf kan de verkeerde indruk wekken dat één laag verf in alle gevallen gegarandeerd is.
 • In de door de fabrikant afgegeven garanties voor één laag verf zijn vaak gerepareerde oppervlakken, poreuze oppervlakken, oppervlakken die niet eerder zijn behandeld, oppervlakken die looizuur bevatten (zoals cederhout) en oppervlakken met agressieve vlekken uitgesloten.

Hoewel éénlaagse verf voordelen biedt, zijn er een paar aspecten van het aanbrengen van meerdere verflagen die éénlaagsproducten niet kunnen evenaren. Meerdere lagen helpen om overlappingen, vlekken en lijnen uit te wissen. Extra lagen verdiepen de kleur, waardoor deze rijker wordt en dichter bij het door de verffabrikant bedoelde kleurbereik ligt. Meerdere lagen versterken de verf ook fysiek. Dit is zeer belangrijk voor buitenschilderwerk. Voor deur- en raamprofielen kunt u twee lagen of meer aanbrengen omdat deze gebieden intensief worden gebruikt en vooral duurzame verf nodig hebben.

Professionele schilders adviseren meestal om twee of meer verflagen aan te brengen. Een punt dat professionals soms maken aan budgetbewuste klanten is dat het grootste deel van het werk zit in de voorbereiding. Klanten zouden niet veel geld besparen door slechts één laag te gebruiken. Hoewel meerdere lagen altijd betekenen dat er meer geld wordt uitgegeven aan verf, verdunnen de professionals vaak de tweede of derde laag, waardoor er minder verf nodig is.

Beste merken van één-laag verven

 • Sherwin-Williams Infinity
 • Behr Marquee
 • Pittsburgh Paramount
 • Glidden één laag
 • Wilko één laag
 • Zinsser Perma-Wit
 • Dulux NeverMiss Één Laag
 • Kilz 2

Wanneer slechts één laag verf nodig is

Het is altijd het beste om, als de omstandigheden het toelaten, twee of meer lagen verf aan te brengen. Soms laten beperkingen in tijd of budget echter niet toe om meer dan één laag verf aan te brengen. Omstandigheden die schilderen met één laag mogelijk maken zijn onder meer:

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in onderwerpen

Is één laag verf voldoende?

Als de nieuwe kleur “dicht” bij de bestaande kleur ligt, dan is over het algemeen slechts één laag nodig, zelfs in het geval van donkerdere kleuren. Voor een aanzienlijke kleurverandering, of het overschilderen van wit, is meestal een tweede laag nodig om te voorkomen dat de onderliggende kleur “doorschijnt”.

Welke één laag verf is het beste?

De lijst van de beste one coat verf producten hieronder is samengesteld om u te helpen meer te leren over de beschikbare opties. BESTE OVERAL: BEHR MARQUEE Ultra Pure White Matte Interieur Verf. BESTE KOSTEN: Glidden Premium Base Semi-Gloss Interieurverf. BESTE HIGH-END: KILZ TRIBUTE Interior Eggshell Paint en Primer.

Moet ik één of twee lagen verf gebruiken?

De algemene regel is dat je twee lagen verf moet gebruiken. Het kost u meer om twee of meer lagen verf op een oppervlak aan te brengen, maar uw laag zal 3 tot 5 keer langer meegaan. Zoals u zult zien, zijn er zeldzame gevallen waarin verven van hogere kwaliteit, zoals Benjamin Moore Plafondverf, slechts één laag nodig hebben na de primer.

Wat gebeurt er als je maar één laag schildert?

Eén laag verf biedt geen volledige kleurdekking, dus de basiskleur bloedt vaak door en verandert je echte kleurkeuze. Evenzo zal één laag lichter gekleurde verf een donkerdere kleur gewoon niet dekken. Veel klanten willen de mogelijkheid om het geschilderde oppervlak schoon te maken.

Hoeveel lagen verf kan een muur hebben?

twee lagen
U moet de muur schilderen met ten minste twee lagen van uw nieuwe kleur. Als u een donkere kleur overschildert met een lichtere kleur, kan het zijn dat u meer dan twee lagen nodig hebt om te voorkomen dat de vorige kleur doorschijnt. Het is goed om de muren te verven als je ze alleen wilt bedekken.

Gebruikt de tweede laag minder verf?

De tweede laag verf gaat snel op en kost weinig. De eerste laag gaat dikker en langzamer. De tweede laag verf dient als een tweede huid of beschermer van de eerste laag, en geeft leven aan uw verfwerk. U kunt verwachten dat sommige oppervlakken twee keer zo lang meegaan met een tweede laag!

Gebruikt de tweede laag minder verf?

De tweede laag verf is snel aangebracht en kost weinig. De eerste laag gaat dikker en langzamer. De tweede laag verf dient als een tweede huid of beschermer van de eerste laag, en geeft leven aan uw verfwerk. U kunt verwachten dat sommige oppervlakken twee keer zo lang meegaan met een tweede laag!

Welk type verf is het beste voor binnenmuren?

A: Vlakke, eierschaal en satijnen verf zijn het beste voor binnenmuren, terwijl halfglanzende en glanzende verf het beste zijn voor sierlijsten en houtwerk. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar vlakke verf omdat ik van het uiterlijk houd, maar de meeste mensen zijn heel tevreden met eierschaalverf, die een zachte gloed heeft waar het licht op valt.

Is Behr marquee verf de moeite waard?

Consumer Reports testte Marquee binnenverf en gaf het een goede beoordeling voor zijn vermogen om donkere kleuren te verbergen met één laag. Het kreeg ook een top beoordeling voor vlekbestendigheid.

Kun je een kamer verven met slechts één laag?

Dunne plekken, rollersporen, en uitgelopen verf zijn slechts enkele van de onvolkomenheden die het eindresultaat zullen ontsieren. Met het juiste gereedschap en de juiste techniek kun je echter in slechts één laag een glad resultaat krijgen, zelfs als je een donkere muur met een lichtgekleurde verf schildert.

Is 3 lagen verf te veel?

Kies het juiste aantal lagen voor uw schilderproject. Voordat u denkt dat het antwoord zo simpel is als 1, 2, of 3, moeten we zeggen dat elk project, kleur, en oppervlak een beetje anders is en unieke eisen heeft. Drie lagen- In dit laatste scenario, drie lagen zou eigenlijk het absolute minimum aantal nodig

Wat gebeurt er als je te veel lagen verf aanbrengt?

De muren krijgen schuurplekken, plakkerige vingerafdrukken en veel deuken en barsten onder het oppervlak die de esthetiek van uw huis verpesten. Als de aangebrachte verf van hoge kwaliteit wasbaar is, kunnen de muren af en toe gemakkelijk worden afgewassen.

Hoeveel verf is er nodig voor de 2e laag?

Dit is de meest voorkomende hoeveelheid die nodig is, zeker als je kijkt naar de dekking van de tweede laag. Drie gallon blikken verf dekken tot 1200 vierkante meter. Dit is genoeg voor een grote kamer of een paar kamers van gemiddelde grootte die aan elkaar grenzen.

Heeft BEHR MARQUEE echt maar één laag nodig?

Ze bieden verf en primer in één voor een snelle, volledige dekking. Marquee is echter de enige Behr verf die een één-laag garantie biedt. Deze garantie geldt alleen voor de One-Coat Color Collection en enkele geselecteerde Behr kleuren. Gestructureerde, poreuze oppervlakken buiten zullen waarschijnlijk twee lagen nodig hebben.

Is BEHR MARQUEE echt één laag?

Decoratieve Coatings Bijvoorbeeld, Home Depot’s huismerk Behr adverteert zijn Marquee lijn als “100% gegarandeerde één laag dekking,” maar toch zijn er iets meer dan 1000 kleuren beschikbaar. Marquee is duurder dan andere Home Depot aanbiedingen en is ook de zwaarste verf van Behr.

Vorig artikel

Hoe gips je een gebroken hand?

Volgend artikel

Wat beschouwt Walmart als naaste familie?

You might be interested in …

Hoe maak je epoxyhars vloeibaar?

Epoxylijm is een van de meest nuttige en veelzijdige hulpmiddelen voor doe-het-zelf projecten. Welk materiaal je ook gebruikt, of het nu hout, metaal of kunststof is – zorg ervoor dat je de juiste epoxy kiest […]