30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Is er een app om spam e-mails te stoppen?

7 beste e-mail schonere apps om je inbox terug te krijgen

Op maandagochtend naar je werk gaan en staren naar 487 ongelezen berichten is gewoon geen leuke ervaring.

Natuurlijk, met genoeg vrije tijd in je agenda, kun je je door het onkruid worstelen, e-mails verwijderen die je niet nodig hebt en de belangrijkste bewaren.

Maar wie heeft daar de tijd voor?

En het geduld? Is er een app om e-mail op te ruimen?

Ja, er zijn een handvol goede! In dit artikel heb ik mijn favoriete e-mail schonere apps uitgekozen die je zullen helpen bij het opschonen van je e-mail inbox

Inhoudsopgave

Wat is een e-mail cleaner app?

E-mail schonere apps hebben verschillende functies die allemaal hetzelfde doel hebben: ervoor zorgen dat je inbox netjes, schoon en georganiseerd is.

Dit zijn enkele van de functies die je over het algemeen zult vinden in e-mailopruimers:

 • Automatiseren. Automatisch sorteren van nieuwe e-mails in verschillende mappen en categorieën, of verwijderen van berichten die aan bepaalde criteria voldoen.
 • Verwijderen / archiveren. Email cleaner apps hebben meestal een functie waarmee je sneller of in grote hoeveelheden emails kunt verwijderen of archiveren.
 • Organiseren. Met een goede e-mailopschoningsapp kun je beter georganiseerd blijven (en het handiger doen). Voor meer hulp, zie onze gids over Gmail organisatie!
 • Uitschrijven. De meesten van ons hebben een handvol e-mailnieuwsbrieven waarop we ons graag abonneren – en tientallen waarvan we niet eens meer weten dat we ons ervoor hebben opgegeven. E-mail cleaner apps automatiseren en vereenvoudigen meestal het afmeldproces.

Sommige e-mail cleaner apps zijn specialisten en doen één ding buitengewoon goed. Andere zijn uitgebreider, met elk hulpmiddel dat je je maar kunt voorstellen (en nog meer).

De beste e-mail cleaners

En dan nu het echte werk van dit artikel – de beste e-mailopschoningstoepassingen die er zijn.

Welke apps hebben het grootste potentieel om uw inbox te revolutioneren en u dichter bij inbox zero te brengen?

1. Clean.email.

Clean Email - e-mail schonere app

Clean.email is mijn keuze voor de beste email schoonmaak app. Het draait allemaal om het wegwerken van e-mails in je inbox die je niet langer nodig hebt.

Als ze oud zijn, opgeblazen met extra bestanden, of als ze niet relevant zijn voor uw huidige werk, zal Clean.email u helpen ze snel en efficiënt te verwijderen.

Het heeft ook ingebouwde hulpmiddelen om u te helpen e-mails te groeperen, ze op de juiste manier te labelen, en ze te archiveren als u ze op een later tijdstip wilt bekijken of permanent wilt opslaan.

2. Mailstrom.

mailstrom - e-mail schoonmaken

Met Mailstrom kunt u uw Gmail-, Outlook- of Yahoo! account aansluiten en duizenden onnodige e-mails in slechts een paar klikken verwijderen.

U kunt eenvoudig berichten filteren op basis van factoren zoals afzender, datum van verzending en grootte, en hele categorieën berichten wissen.

U kunt zich ook afmelden van al die vervelende marketing- en verkooplijsten waar u op terecht bent gekomen.

3. Unroll.me.

Unroll.me - e-mail schonere app

Als je je eindelijk wilt afmelden voor al die vervelende nieuwsbrieven, is Unroll.me misschien wel de beste e-mail opruimer voor deze klus.

Zodra u uw e-mailadres koppelt, krijgt u een bijna onmiddellijke uitsplitsing van alle abonnementen die u momenteel hebt. Van daaruit kunt u zich afmelden voor alles en nog wat dat niet langer relevant voor u is.

Plus, het is helemaal gratis, dus er is geen nadeel.

4. Cleanfox.

cleanfox - e-mail opruimen

Cleanfox is een soortgelijke app die is ontworpen om u te helpen zich te ontdoen van nieuwsbrieven en marketing e-mails die u niet langer wilt.

Met slechts een paar klikken kunt u uw inbox ontdoen van oude e-mails die geen waarde meer hebben – en ervoor zorgen dat u in de toekomst minder van dergelijke e-mails ontvangt.

5. Sanebox.

Sanebox - e-mail opruimers

Verbeter de e-mailresponstijd van uw team met 42,5% Met EmailAnalytics

 • 35-50% van de verkoop gaat naar de eerste-responderende leverancier.
 • Een follow-up binnen een uur verhoogt uw kansen op succes met 7x.
 • De gemiddelde professional besteedt 73% van hun werkdag aan e-mail.

Er is ook SaneBox, een e-mail management tool die compatibel is met vrijwel elke e-maildienst. Hiermee kunt u al uw e-mailaccounts koppelen en instellingen maken voor organisatorische doeleinden.

Zodra u uw prioriteiten en gewoonten hebt vastgesteld, zal SaneBox u helpen georganiseerd te blijven en u voorzien van dagelijkse digests die uw inbox schoon en handig te beheren maken.

6. Triage.

triage

Triage noemt zichzelf “eerste hulp voor uw inbox”, en geeft u de kans om met eenvoudige gebaren gemakkelijk uw oude en hardnekkige berichten te sorteren. In een kwestie van minuten, kunt u maanden of zelfs jaren van oude berichten verwijderen.

Het enige addertje onder het gras is dat de app alleen voor iOS-apparaten is, dus hij is niet universeel bruikbaar.

7. Revive Your Inbox.

uw inbox nieuw leven inblazen

Revive Your Inbox is een tool voor mensen die het gevoel hebben dat hun inbox zo goed als dood is. Het is zo verzadigd met ongelezen en ongeorganiseerde berichten dat er geen hoop is om het weer tot leven te brengen – of wel?

Dit hulpmiddel bevat een 21-daags programma waarin u, in slechts 20 minuten per dag, geleidelijk aan werkt om uw inbox weer op orde te krijgen.

De waarde van “schone” e-mail

Misschien zeg je nu tegen jezelf: “Oké, maar hoe belangrijk is een schone inbox eigenlijk? Gedijen genieën niet goed onder druk? Ik heb gehoord dat Einstein erg slordig was…”

Ja, oké, er zijn wat dubieuze wetenschappelijke beweringen dat intelligente mensen rommeliger zijn.

Maar dat is geen goede rechtvaardiging voor een ongeorganiseerde aanpak van je e-mail inbox.

Met de juiste e-mail cleaner app, kunt u genieten van een ton van de voordelen, waaronder:

Minder spam en ongewenste berichten.

Weg met de marketingrommel en de berichten van merken die u allang bent vergeten. Deze berichten hoeven de stroom van uw inbox niet te belemmeren – en met de juiste e-mailopruimer kunt u ze tot een minimum beperken.

Prioritering, organisatie en hiërarchie.

Welke berichten zijn belangrijker dan andere? Wie moet er meteen antwoord krijgen en wie kan een paar dagen wachten? Ik zou liegen als ik zou zeggen dat e-mailopschoningsapps alle antwoorden hebben, maar ze hebben wel een deel van de antwoorden – ze zijn geweldig voor het stellen van nieuwe prioriteiten en het opstellen van hiërarchieën.

Inbox nul!?

Durven we te spreken over de heilige graal van inbox management? Inbox nul? Er doen geruchten de ronde dat sommige mensen, gezegend en gelukkig, uiteindelijk nul berichten in hun inbox hebben – een perfect schoon platform, klaar voor wat komen gaat.

Ik overdrijf natuurlijk; voor sommige mensen in sommige functies is inbox nul een verre droom. Maar een goede e-mail cleaner app kan je helpen om het werkelijkheid te laten worden.

Uiteindelijk betekent dit alles:

 • Tijdsbesparing. U hoeft geen tijd te verspillen aan het handmatig afmelden voor e-maillijsten, het sorteren van uw e-mails en het uitzoeken van uw prioriteiten. Veel van dit gebeurt automatisch, dus je hoeft er niet eens over na te denken.
 • Betere focus. Je realiseert het je misschien niet, maar je rommelige inbox kan je focus en productiviteit verpesten. Met een schonere inbox, heb je een veel betere kans om je beste prestaties te leveren.
 • Minder stress.Je rommelige inbox bezorgt je stress, of je het nu beseft of niet. Zodra het schoon is, voelt het alsof er een immense last van je af is gevallen.
 • Geen verloren taken of berichten. Heb je ooit een verkoop verloren of een taak op je to-do lijst uit het oog verloren omdat het in je inbox verstopt raakte? Ik wel. Ik wed dat je ook.

Als je eenmaal een van deze e-mail cleaners hebt gebruikt om je inbox op te schonen, is het tijd om methoden te implementeren om je inbox onder controle te houden.

E-mail is immers een belangrijke bron van stress – en productiviteitsverlies – voor miljoenen mensen.

Maar het is veel gemakkelijker te beheren en veel meer in controle wanneer u uw e-mailactiviteit kunt visualiseren. Dit helpt ook om e-mailoverbelasting te beheersen.

Probeer EmailAnalytics. Dit is een analyse-instrument dat speciaal voor Gmail is ontworpen en waarmee u uw gemiddelde reactietijd voor e-mail, de drukste tijden en dagen van de week, en tientallen andere variabelen kunt bekijken.

Eenmaal ingesteld, kunt u meer te weten komen over uw e-mailgewoonten – en werken aan het corrigeren ervan om uw productiviteit te maximaliseren.

Wilt u aan de slag? Het is helemaal gratis om te beginnen. Meld u vandaag nog aan voor een gratis proefperiode om te zien wat u tot nu toe hebt gemist!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe stop ik permanent spam emails?

Dus, hier zijn de vijf eenvoudige manieren die je kunt nemen om spam e-mails te helpen elimineren.

Is er een app om spam emails te blokkeren?

MailWasher is gratis te gebruiken en zal nooit verlopen. Het werkt met Outlook, Outlook Express, Incredimail, Thunderbird, Windows Live Mail, GMail, Hotmail, Yahoo, EM Client en elk ander e-mail programma. Gebruik deze krachtige spam blocker software om effectief email spam te stoppen.

Waarom krijg ik plotseling zoveel spam emails?

Spammers kopen meestal e-mail adressen van speciale providers in bulk om ze aan hun mailinglijsten toe te voegen. Als je een plotse toename hebt opgemerkt van het aantal spammails dat op je account terechtkomt, is de kans groot dat je adres deel uitmaakte van een lijst die onlangs aan één of meerdere oplichters werd verkocht.

Hoe kan ik mijn email van spam verwijderen?

Verwijder e-mails in spamOp je computer, open Gmail. Aan de linkerkant, klik op Meer. Klik op Spam. Klik bovenaan op Alle spamberichten nu verwijderen. Of selecteer specifieke e-mails en klik vervolgens op Voorgoed verwijderen.

Is er een gratis spam blocker?

Hiya – Caller ID & Block – Beste Android Spam Blocker Hiya Caller ID & Block is een Spam blocker app voor Android telefoons die de oproepen identificeert die de gebruiker moet aannemen en de nummers en teksten blokkeert die vermeden moeten worden. Hiya is gemakkelijk te gebruiken en het is gratis.

Is er een e-mail blocker?

Wanneer je niet langer berichten van iemand wilt zien, kun je een afzender blokkeren. Klik met de rechtermuisknop op een bericht van de afzender die u wilt blokkeren en klik vervolgens op Junk > Afzender blokkeren.

Wat is de beste gratis spam blocker?

Android is het meest populaire besturingssysteem voor mobiele telefoons, en er zijn honderden, misschien wel duizenden apps voor het blokkeren van spam oproepen en spam SMS voor dit besturingssysteem. Enkele van de meest populaire spam blocker app filters zijn Truecaller, Hiya, Kaspersky Antivirus AppLock & Web Security, en Comodo Anti-Spam Gateway.

Hoe stop je spam email?

2. Spam e-mailadressen blokkerenOpen een bericht van de specifieke afzender die u wilt blokkeren. In de rechterbovenhoek naast de details van de afzender, klik op de drie verticale puntjes om het optiemenu te openen. Klik op [afzender] blokkeren. Als u het bericht ook wilt rapporteren, klik dan op de Rapporteer spam optie onder de Blokkeer [afzender] optie.

Zullen spam e-mails uiteindelijk stoppen?

Het is echter belangrijk op te merken dat je nooit alle spam mail zult kunnen stoppen. Omdat het verzenden van spam zo gemakkelijk is, zullen veel oplichters er nooit mee ophouden, ook al werkt het vaak niet. Toch, als u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, kunt u uw inkomende spam e-mails tot een beheersbare hoeveelheid terugbrengen.

Waarom krijg ik ineens zoveel spam 2021?

Spammers kopen meestal e-mail adressen van speciale providers in bulk om ze aan hun mailinglijsten toe te voegen. Als je een plotse toename hebt opgemerkt van het aantal spammails die op je account belanden, is de kans groot dat je adres deel uitmaakte van een lijst die onlangs aan een of meer oplichters werd verkocht.

Moet ik spam emails blokkeren?

Ja. Het blokkeren van e-mail is goed voor alles wat geen spam is. Bijvoorbeeld, als er een specifiek individu is dat je wilt blokkeren, kun je zijn e-mailadres blokkeren. Maar zoals ik al eerder zei, zelfs dan zal blokkeren niet effectief zijn als ze voldoende gemotiveerd zijn om erdoor te komen.

Hoeveel kost de app RoboKiller?

RoboKiller kost $3. 99 per maand of $29. 99 per jaar of $39. 99 voor een 2-jarig abonnement.

Waarom krijg ik veel spam?

Spammers kopen meestal e-mail adressen van speciale providers in bulk om ze aan hun mailinglijsten toe te voegen. Als je een plotse toename hebt opgemerkt van het aantal spammails die op je account belanden, is de kans groot dat je adres deel uitmaakte van een lijst die recent werd verkocht aan één of meerdere oplichters.

Waarom krijg ik plotseling veel spamberichten?

Spammers kopen meestal e-mailadressen van speciale providers in bulk om ze aan hun mailinglijsten toe te voegen. Als je een plotse toename hebt opgemerkt van het aantal spammails die op je account belanden, is de kans groot dat je adres deel uitmaakte van een lijst die onlangs aan één of meerdere oplichters werd verkocht.

Houdt het veranderen van je wachtwoord spam tegen?

Het veranderen van je wachtwoord heeft geen effect op de hoeveelheid spam die je ontvangt. Het enige dat van belang is, is hoe vaak uw e-mail adres is onderschept en op hoeveel spam lijsten het adres staat. Als alle spam wordt gefilterd in het Spam label, dan werkt het systeem zoals ontworpen.

Vorig artikel

Hoeveel internetsnelheid heb ik nodig voor Roku?

Volgend artikel

Kan ik mijn e-mailadres behouden als ik bij TalkTalk wegga?

You might be interested in …

Zijn 5e neven werkelijk verwant?

Voor de column van deze week heb ik besloten om een onderwerp aan te snijden dat vaak in jullie vragen naar voren komt: het vinden van genetische verwanten via een van de DNA-testdiensten die mensen […]