20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Is er ooit iemand gestorven door het eten van rauw koekjesdeeg?

Linda Rivera overleed vier jaar nadat ze het deeg had gegeten.

Nestle koekjesdeeg teruggeroepen in 2009

— Zijn moeder stierf een kwellende dood, mogelijk omdat ze jaren eerder een paar hapjes rauw koekjesdeeg had gegeten.

Richard Simpson, uit Las Vegas, vertelde vandaag over de pijnlijke strijd van zijn moeder met E. coli tijdens een hoorzitting van de FDA over strengere regels voor de voedselproductie.

Linda Rivera stierf afgelopen zomer, vier jaar nadat ze een paar lepels voorverpakt koekjesdeeg had gegeten dat later besmet bleek te zijn met een gevaarlijke stam van E. coli. Eerst stopten haar nieren met functioneren en raakte ze in een septische shock. In de loop der jaren werd ze zieker naarmate meer organen faalden en ze het ziekenhuis in en uit moest voor operaties.

“Er waren momenten van hoop — en van wanhoop,” zei Simpson, 22, vandaag. “Ze vocht heel hard. We wisten dat ze niet wilde opgeven.”

Rivera overleed in juli 2013 aan medische complicaties die leken voort te komen uit de E. coli waarmee ze jaren eerder was besmet, zei haar zoon.

“Uiteindelijk kon haar lichaam het gewoon niet meer aan,” zei Bill Marler, Rivera’s vriend en de advocaat die haar claim tegen Nestle behandelde, dat het besmette koekjesdeeg in 2009 produceerde.

“Ze was waarschijnlijk het zwaarst gewonde E. coli slachtoffer dat ik ooit heb gezien,” voegde hij eraan toe. “Ze had hersenletsel. Er is een groot deel van haar dikke darmen verwijderd. Ze had zoveel infecties in het ziekenhuis dat het ongelooflijk was. Ze lag enkele maanden in coma aan de beademing. Ze was een erg zieke vrouw.”

Ondanks alles, zeiden Rivera’s familie en Marler, bleef ze sterk.

“Ik herinner me de eerste keer dat ik Linda ontmoette, ze was aan het overgeven en kokhalzen en ze was echt ziek, maar ze verontschuldigde zich — ‘Het spijt me zo, gaat u alstublieft zitten, wilt u iets drinken?'” zei Marler. “Dat is gewoon hoe ze was. Ze was gewoon de meest gracieuze, zorgzame persoon die je ooit kunt ontmoeten.”

Simpson, die onlangs is getrouwd, zei dat hij vecht voor strengere voedselvoorschriften, zodat een andere zoon niet hoeft te getuigen over de uiteindelijke dood van zijn moeder nadat ze besmet voedsel had gegeten.

“Ze wilde zoveel mogelijk vrede in deze wereld,” zei hij over zijn moeder. “Ik heb het gevoel dat ik om een of andere reden in deze positie ben geplaatst om andere mensen te helpen.”

Het panel zou de voorgestelde wijzigingen in de FDA’s Food Safety Modernization Act bespreken, waaronder updates die de verspreiding van bacteriën, waaronder E. coli, zouden kunnen helpen voorkomen.

Nestle riep in 2009 haar kant-en-klare Toll House koekjesdeeg terug nadat tientallen E. coli ziektegevallen waren gemeld.

Rivera’s claim tegen het bedrijf werd geregeld voor een onbekend bedrag, zei Marler.

In een verklaring zei Nestlé: “Het feit dat ons product betrokken was bij de ziekte en het tragische overlijden van Linda Rivera in 2009, baarde ons bij Nestlé uiteraard grote zorgen. Sindsdien hebben we strengere tests en inspecties van grondstoffen en eindproduct ingevoerd om ervoor te zorgen dat het product aan onze hoge kwaliteitsnormen voldoet. Bovendien zijn wij overgeschakeld op het gebruik van meel dat een hittebehandeling heeft ondergaan om de veiligheid nog verder te vergroten. We blijven benadrukken dat het koekjesdeeg pas na het bakken mag worden geconsumeerd en niet rauw mag worden gegeten.”

Dr. William Schaffner, een professor aan de Vanderbilt School of Medicine, zei dat Rivera’s lange strijd met E. coli zeldzaam is, maar wees erop dat het niet de bacterie is die haar uiteindelijk heeft gedood.

“Ze is nooit echt volledig hersteld van haar eerste ziekte, en ontwikkelde daarna een reeks medische complicaties,” zei hij.

Simpson, die onlangs een huis kocht met zijn nieuwe vrouw, zei dat hij weet dat zijn moeder trots op hem zou zijn als ze vandaag nog zou leven.

“Ik weet dat ze naar beneden kijkt en me begeleidt,” zei hij. “Emotioneel is ze hier bij me en ik zie overal tekenen. Zoals nu, ik zag net een beker op een tafel die ik in mijn huis heb staan en die mijn moeder twee en een half jaar geleden voor me had gekocht. Dat is precies dezelfde beker die mijn moeder voor me kocht. Ik zie dat de hele tijd.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Kun je doodgaan van het eten van rauw koekjesdeeg?

Het meeste koekjesdeeg bevat rauwe eieren. Zwangere vrouwen, oudere volwassenen, kinderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem mogen geen rauw koekjesdeeg of ongekookte eieren eten. Voor deze mensen kunnen Salmonella-infecties ernstiger en levensbedreigender zijn ( 1 ).

Wat zijn de kansen om ziek te worden van koekjesdeeg?

Natuurlijk kan het eten van koekjesdeeg je ziek maken – maar dat is waarschijnlijk niet zo. Geschat wordt dat slechts 1 op de 20.000 eieren salmonella bevat. Bakkers die dat risico willen uitsluiten, kunnen theoretisch gepasteuriseerde eieren gebruiken (hoewel dat ten koste kan gaan van de smaak).

Is Pillsbury koekjesdeeg veilig om rauw te eten?

Pillsbury Ready to Bake Cookie Dough producten zijn nu veilig om rauw te eten. Het deeg zal nog steeds hetzelfde bakken als ons klassiek koekjesdeeg. Dus nu kan je genieten van onze eetbare koekjesdeeg producten voor en na het bakken!

Is Nestle koekjesdeeg veilig om rauw te eten?

De meest aangehaalde reden om geen rauw koekjesdeeg te eten is het risico op salmonella uit rauwe eieren. Bovendien, als een ei gepasteuriseerd is, zoals in Nestle Toll House deeg, neemt de kans om salmonella te krijgen nog meer af.

Hoe lang na het eten van rauw koekjesdeeg zou je ziek worden?

Als je Salmonella vergiftiging oploopt door het eten van rauw koekjesdeeg, kunnen de symptomen zich 12 tot 72 uur later openbaren. Bovendien kunnen deze symptomen vier tot zeven dagen aanhouden. (Symptomen zoals diarree gedurende zeven dagen!

Is bevroren koekjesdeeg veilig om te eten?

Hoewel het invriezen van koekjesdeeg de levensduur kan verlengen, zijn de meeste voedingsmiddelen en voedselproducten uiteindelijk houdbaar. Dit betekent dat ze niet langer veilig zijn om te eten. Producten met rauwe eieren, in het bijzonder, kunnen voedselvergiftiging door salmonella en E. coli bacteriën veroorzaken.

Heeft iemand eigenlijk salmonella gekregen van koekjesdeeg?

In 2009 kregen meer dan 77 mensen in 30 staten voedselvergiftiging na het eten van voorverpakt rauw koekjesdeeg. En in 2016, werd een andere groep ziek na het eten van rauw zelfgemaakt koekjesdeeg gemaakt van General Mills producten. Maar ondanks wat je zou verwachten, was de boosdoener niet salmonella in de eieren.

Hoe vaak komt salmonella uit koekjesdeeg voor?

De meest genoemde reden om geen rauw koekjesdeeg te eten is het risico op salmonella uit rauwe eieren. Echter, volgens Dr. Adrienne Kassis, een eerstelijns zorgverlener bij One Medical group, is slechts ongeveer 1 op de 20.000 eieren besmet, en dat aantal daalt elk jaar.

Krijg je wormen van het eten van koekjesdeeg?

Niet waarschijnlijk. Ik zou me meer zorgen maken over Salmonella als het koekjesdeeg rauwe eieren bevat. Wormen zijn een levend wezen en tenzij je voedselvoorraad besmet is met wormen of je iets consumeert zoals rauwe vis, dat besmet is met wormen… kunnen ze niet zomaar ontstaan.

Is het eten van een rauw ei veilig?

Het eten van rauwe eieren kan potentieel gevaarlijk zijn als ze Salmonella bevatten. Ongeveer één op de 20.000 eieren bevat Salmonella. Salmonella is een bacterie die vaak in voedsel voorkomt en diarree, koorts, krampen en overgeven veroorzaakt. Je wordt meestal 1 tot 3 dagen ziek nadat je met de bacterie besmet voedsel hebt gegeten.

Gaat Salmonella vanzelf over?

Behandeling De meeste mensen met salmonella herstellen binnen vier tot zeven dagen en hoeven niet behandeld te worden. Tijdens de ziekte moet de persoon veel vocht drinken om het vocht dat door de diarree verloren is gegaan te vervangen. Iemand die ernstige diarree heeft of langer dan een week ziek is, moet misschien in het ziekenhuis worden opgenomen.

Heeft iemand eigenlijk Salmonella van koekjesdeeg gekregen?

In 2009 kregen meer dan 77 mensen in 30 staten voedselvergiftiging na het eten van voorverpakt rauw koekjesdeeg. En in 2016, werd een andere groep ziek na het eten van rauw zelfgemaakt koekjesdeeg gemaakt van General Mills producten. Maar ondanks wat je zou verwachten, was de boosdoener niet salmonella in de eieren.

Kunnen mensen pinwormen krijgen?

Spoelwormen zijn witte, parasitaire wormen die in de dikke darm van mensen kunnen leven. Ze zijn ongeveer een halve centimeter lang. Terwijl de besmette persoon slaapt, verlaten de vrouwelijke spoelwormen het darmkanaal en leggen hun eitjes op de huid rond de anus.

Kun je eieren eten met bloedvlekken erin?

Kan ik een ei eten met bloed erin? Absoluut – het eten van een ei met een bloedvlek kan geen kwaad. Hoewel je de bloedvlek met de punt van een mes kunt verwijderen en weggooien, zit er niets in dat schadelijk is voor menselijke consumptie.

Waarom dronk Rocky rauwe eieren?

Ze zijn allemaal natuurlijk, rijk aan vitaminen, vetten en proteïnen, en ze zijn spotgoedkoop. Maar gekookte eieren zijn vullend, en tijdrovend om te eten. Dus dronk Rocky zijn eieren rauw. Op die manier kreeg hij al die voedingsstoffen in ongeveer 5 minuten in zijn lichaam.

Vorig artikel

Maakt indigo poeder het haar zwart?

Volgend artikel

Bestaat de pest nog in het Verenigd Koninkrijk?

You might be interested in …

Is er een betovering om op lava te lopen?

Er zijn veel unieke betoveringen in Minecraft, met allerlei soorten effecten. Frost Walker is zo’n betovering die spelers op laarzen kunnen zetten. De betovering Frost Walker van Minecraft verandert water in ijs als de speler […]

Wat is Loki’s echte naam?

Acteur Tom Hiddleston brak door in de mainstream met zijn rol als Loki, de sinistere broer van de met een hamer zwaaiende god Thor – gespeeld door Chris Hemsworth – in de kaskrakers Thor en […]