30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Is het mogelijk om je een nieuwe kleur voor te stellen?

Een betere manier om dit te zeggen zou zijn, “Waarom zou waarom is het mogelijk je een kleur voor te stellen die volledig buiten je ervaring ligt, tot op het punt dat het neurologische circuit om zo’n kleur te verwerken misschien niet eens bestaat?”

Alles wat je je kunt voorstellen of visualiseren is noodzakelijkerwijs gebaseerd op wat je eerder hebt meegemaakt. Tegen de tijd dat iemand oud genoeg is om een vraag te stellen als “Waarom kan ik me geen nieuwe kleur voorstellen”, zijn zijn hersenen waarschijnlijk al blootgesteld aan elke mogelijke kleur of combinatie van kleuren die voor hen beschikbaar zijn (vooral tegenwoordig met zo’n wijdverbreide en gemakkelijke toegang tot videospelletjes, televisie en digitale artistieke gereedschappen als Photoshop en Paint Tool SAI) en hebben ze zich aangepast om die te herkennen en te verwerken.

U kunt zich geen nieuwe kleur voorstellen omdat er niets is om die op te bouwen; zij zou noodzakelijkerwijze moeten worden afgeleid van een kleur die u reeds kent, of van een combinatie van die kleuren. Waar zou je zelfs maar beginnen? Het is alsof iemand u vraagt een huis te bouwen van een gloednieuw, nog nooit eerder gezien materiaal, maar zonder gebruik te maken van stoffen of combinaties van stoffen die op dit moment bekend of zelfs maar hypothetisch mogelijk zijn om het te maken. Je zou een nieuwe fysica en chemie moeten uitvinden voor je zelfs maar zou kunnen beginnen.

Edit: Ik wil verduidelijken dat ik niet noodzakelijk denk dat het onmogelijk is voor een persoon om te ervaren omdat hij er niet eerder aan blootgesteld is geweest, of door drugsgebruik, verwonding, of een ander fenomeen. Wat volgens mij niet mogelijk is, is dat een persoon zich doelbewust een geheel nieuwe kleur.

Stomme vraag: Zou iemand die gedeeltelijk kleurenblind is, zich de ontbrekende kleur kunnen voorstellen door zoiets als hallucinogene drugs?

Dus als een experiment een baby zou baren in een raamloze, volledig witte kamer, met alle mensen volledig in het wit gekleed, bedekt van top tot teen; en dat kind dan in die kamer zou opvoeden tot enkele jaren later, , zou dat kind zich dan helemaal geen kleuren meer kunnen voorstellen?

Mijn vijfjarige zelf zit huilend onder de tafel, houdt zijn oren vast en schommelt heen en weer.

Ik verontschuldig me als dit een domme vraag is, maar alleen omdat we ons geen kunnen voorstellen een nieuwe kleur kunnen voorstellen, kunnen we in feite kunnen maken een nieuwe kleur kunnen maken, nietwaar?

Zo redeneer ik het voor mezelf: laten we zeggen dat ik RODE verf en BLAUWE verf heb. Ik kan verschillende minuscule porties en verhoudingen van die twee nemen en technisch gezien oneindig veel “kleuren” maken, nietwaar? Voor mij is dit vergelijkbaar met gehele getallen versus decimale getallen. Ik kan het getal 1 en het getal 2 nemen en er oneindig veel punten tussen vinden, zelfs als het verschil tussen de twee oneindig klein zou zijn (d.w.z. 1,000000000000000000000000000000000000000000001 en 1,0000000000000000000000000000000000000000000000000011). Kan hetzelfde gezegd worden van combinaties van kleuren?

http://www.nature.com/nature/journal/v461/n7265/abs/nature08401.html Men zou niet verwachten dat apen uit de nieuwe wereld het neurale circuit hebben om 3 primaire kleuren te verwerken: maar na gentherapie voor hun netvliezen kunnen zij het leren. Mensen zouden waarschijnlijk hetzelfde kunnen doen als gentherapie ons een extra kegeltype zou geven.

Zou iemand zich een kleur kunnen voorstellen waar hij nog nooit aan blootgesteld is geweest? Als iemand in een kamer zonder groen woont, zou hij zich dan groen kunnen voorstellen? Ze zijn er niet aan blootgesteld, maar kunnen het zien als het hen wordt gepresenteerd.

Ik denk dat je de fysieke bron van een externe stimulus te nauw koppelt aan de ervaring van een stimulus.

Waarom zou het mogelijk zijn om zich een kleurschakering voor te stellen die volledig buiten iemands ervaring ligt, zozeer zelfs dat het neurologische circuit om zo’n kleurschakering te verwerken misschien niet eens bestaat?

Omdat verbeelding kan ontstaan, gebaseerd op een combinatie van eerdere ervaringen in plaats van een enkele directe ervaring. Ik heb nog nooit een paard met eendenvoeten gezien, maar dat wil niet zeggen dat ik het me niet kan voorstellen. Het is ook niet noodzakelijkerwijs zo dat iemands neurologische verwerking van kleurschakeringen volledig ontwikkeld is.

Alle mogelijke kleuren en combinaties zijn al ervaren en verwerkt.

De ervaring van een kleur is volledig subjectief. Het feit dat iemand alle mogelijke kleuren heeft “gezien” betekent niet dat hij alle mogelijke menselijke ervaringen met kleuren heeft beleefd.

Kleurenblinden kunnen twee verschillende kleuren als bijna of geheel identiek waarnemen. Hoewel verschillende golflengten van kleur hun oog hebben getroffen, is hun eigen ervaring gebrekkig in vergelijking met andere mensen zonder hun specifieke kleurenblindheid.

Er zijn ook tetrachromatische mensen die een extra type kegelcel hebben. Zij zouden in staat zijn een grotere verscheidenheid aan kleuren te verwerken dan een normaal persoon.

Denkt u dat het zelfs mogelijk is dat er een kleur of kleuren zijn die we nog moeten ontdekken? Ik heb me vaak afgevraagd of er op sommige verre planeten een hele nieuwe set kleuren was.

Dit was erg informatief, maar leek een beetje uit de leken taal te zijn.

Ook is verbeelden iets anders dan visualiseren; d.w.z. Ik kan mij het bestaan van de kleur “blob” voorstellen, die anders is dan alle andere kleuren die er zijn, maar ik zal het niet kunnen visualiseren, omdat dat deel van de verbeelding beperkt is tot eerdere ervaringen, terwijl verbeelding als geheel het vermogen inhoudt om te denken aan dingen die niet bestaan.

Hugz

Laten we zeggen dat je een meditatiemeester bent en de diepste mysteries van de geest hebt doorbroken en je een kleur hebt voorgesteld die nog nooit door mensenogen is gezien. Of je hebt voor de eerste keer LSD laten vallen en je bent verdwaald in het 17e Hemelse Rijk waar je de wonderen van het universum worden getoond door Marley en Batman op een eenwieler. In feite heb je deze nieuwe kleur alleen “gezien” met je geestesoog. Hoe zou je het iemand vertellen?

Het enige dat je zeker weet, is dat het een nieuwe kleur is. Als je gevraagd wordt het te beschrijven, kun je alleen zeggen wat het niet is. “Het is niet rood. Het is niet blauw. het is niet wit of zwart of de afwezigheid van kleur.” Als het bijvoorbeeld “blauwachtig” of “groenachtig” zou zijn, zou het gewoon een tint blauw of groen zijn. Als je alle kleuren weghaalt die het niet is, hou je niets anders over. Het is een beperking van de taal; je kunt zelfs nooit iemand door je mentale proces naar die kleur leiden, want niets in de natuur heeft die kleur ooit bezeten.

Het beste waar je op kunt hopen is dat deze nieuwe kleur een sterke emotionele reactie in je teweegbrengt of een andere synesthesische ervaring. Dan zou je tenminste kunnen zeggen dat de nieuwe kleur “is alsof je in het donker op een stofzuiger stapt, maar je bent bang dat het eigenlijk een python is”. Mensen zullen over het algemeen denken dat je een pretentieuze tijdverspiller bent, maar er zal tenminste iemand zijn die denkt dat je cool bent. Als je zegt dat de nieuwe kleur “de zuivere liefde is die gevoeld wordt voor alle levende voelende wezens in alle tijdelijke rijken” dan zullen de mensen je zeker onuitstaanbaar vinden en denken dat je hen alleen maar voor de gek houdt omdat je je zelfgeschreven boek over succes wilt verkopen.

TL;DR: Ik denk niet dat het onmogelijk is om je een nieuwe kleur voor te stellen. Het is een leuke mentale oefening die goed samengaat met negen onmogelijke dingen doen voor het ontbijt. Handig voor de beginnende kunstenaar. Als het je lukt, verwacht ik dat het je artistieke carrière zou bepalen als je het probeert te beschrijven.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Kun je je nieuwe kleuren voorstellen?

Je kunt je geen nieuwe kleuren voorstellen omdat de verzameling optische waarden die we kunnen onderscheiden al gedefinieerd is. Je kunt je geen ander geheel getal tussen 1 en 3 voorstellen, dan 2. Twee is wiskundig (wetenschappelijk) gedefinieerd.

Kun je je een kleur voorstellen die niet bestaat?

Oorspronkelijk beantwoord: Is het mogelijk je een kleur voor te stellen die niet bestaat? Ja, een eindeloos aantal nieuwe (maar momenteel niet bestaande) kleuren kan worden bedacht. Zoals in veel antwoorden wordt opgemerkt, bestaan alle kleuren alleen in de hersenen, en sommige kleuren die wij waarnemen zijn NIET direct gerelateerd aan een specifiek bereik van lichtgolven.

Is het mogelijk dat er andere kleuren bestaan?

Een fictieve kleur of denkbeeldige kleur is een punt in een kleurruimte dat overeenkomt met combinaties van kegelcelreacties in één oog die niet kunnen worden geproduceerd door het oog in normale omstandigheden dat enig mogelijk lichtspectrum ziet. Geen enkel fysisch voorwerp kan een denkbeeldige kleur hebben.

Wat is de zeldzaamste kleur?

Vantablack staat bekend als het donkerste door mensen gemaakte pigment. De kleur, die bijna 100 procent van het zichtbare licht absorbeert, werd uitgevonden door Surrey Nanosystems voor ruimteverkenningsdoeleinden. Het speciale productieproces en de onbeschikbaarheid van vantablack voor het grote publiek maken het tot de zeldzaamste kleur ooit.

Welke kleur is het lelijkst?

Pantone 448 C, ook wel “de lelijkste kleur ter wereld” genoemd, is een kleur in het Pantone kleursysteem. Het wordt omschreven als een “grauw donkerbruin” en werd in 2012 gekozen als de kleur voor gewone tabaks- en sigarettenverpakkingen in Australië, nadat marktonderzoekers hadden vastgesteld dat het de minst aantrekkelijke kleur was.

Wat is de lelijkste kleur?

grauw donker bruin
Pantone 448 C, ook wel “de lelijkste kleur ter wereld” genoemd, is een kleur in het Pantone-kleurensysteem. Beschreven als een “grauw donkerbruin”, werd het in 2012 gekozen als de kleur voor gewone tabaks- en sigarettenverpakkingen in Australië, nadat marktonderzoekers hadden vastgesteld dat het de minst aantrekkelijke kleur was.

Wat is de zeldzaamste kleur in de natuur?

Blauw
Blauw is een van de zeldzaamste kleuren in de natuur. Zelfs de weinige dieren en planten die blauw lijken, bevatten deze kleur niet. Deze levendige blauwe organismen hebben enkele unieke eigenschappen ontwikkeld die gebruik maken van de natuurkunde van het licht. Ten eerste, hier is een herinnering van waarom wij blauw of een andere kleur zien.

Welke kleur bestaat er niet?

[Magenta
Magenta bestaat niet omdat het geen golflengte heeft; er is geen plaats voor in het spectrum. De enige reden waarom we het zien is omdat onze hersenen groen (het complement van magenta) tussen paars en rood niet leuk vinden, dus vervangen ze het door iets anders. [/color-box]

Wat is de zeldzaamste kleur?

Vantablack staat bekend als het donkerste door mensen gemaakte pigment. De kleur, die bijna 100 procent van het zichtbare licht absorbeert, werd uitgevonden door Surrey Nanosystems voor ruimteverkenningsdoeleinden. Het speciale productieproces en de onbeschikbaarheid van vantablack voor het grote publiek maakt het de zeldzaamste kleur ooit.

Wat is de mooiste kleur?

Studies tonen aan dat rood de meest aantrekkelijke kleur is voor zowel mannen als vrouwen, maar vreemd genoeg voelen beide geslachten zich aangetrokken tot dezelfde kleur om verschillende redenen.

Welke kleuren zijn nep?

De onmogelijke kleuren roodachtig groen en geelachtig blauw zijn denkbeeldige kleuren die niet in het lichtspectrum voorkomen.

Wat is de lelijkste kleur?

Pantone 448 C
Pantone 448 C, ook wel “de lelijkste kleur ter wereld” genoemd, is een kleur in het Pantone kleurensysteem. Het wordt omschreven als een “grauw donkerbruin” en werd in 2012 gekozen als de kleur voor gewone tabaks- en sigarettenverpakkingen in Australië, nadat marktonderzoekers hadden vastgesteld dat het de minst aantrekkelijke kleur was.

Welke kleuren kunnen mensen niet zien?

Rood-groen en geel-blauw zijn de zogenaamde “verboden kleuren. “Samengesteld uit paren tinten waarvan de lichtfrequenties elkaar automatisch opheffen in het menselijk oog, worden zij verondersteld onmogelijk tegelijkertijd te kunnen zien. De beperking komt voort uit de manier waarop we kleur waarnemen.

Vorig artikel

Is sperma goed tegen acne?

Volgend artikel

Is Hotmail onderdeel van Microsoft?

You might be interested in …

Wat is Installagentuserbroker Exe?

Het echte bestand is een software component van Microsoft Windows door Microsoft . Windows is een reeks van besturingssysteem families ontwikkeld door Microsoft. De Install Agent User Broker service Microsoft app store update module. InstallAgentUserBroker.exe […]

Hoeveel elektromotoren heeft een auto?

Het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Nederland, Denemarken en Frankrijk hebben al plannen voorgesteld om verbrandingsmotoren (ICE) te verbieden, terwijl China ook onderzoekt wanneer het ICE-voertuigen zal verbieden. Het staat dus vast dat krachtige elektromotoren, ook tractiemotoren […]

Wat is een voorbeeld van culturele vooringenomenheid?

Culturele vooringenomenheid kan mythes of stereotypen over culturen ondersteunen en op soortgelijke wijze leiden tot het opstellen van raciale en etnische profielen. Bijvoorbeeld, een gestandaardiseerde test die een oneerlijk voordeel biedteen bepaalde culturele groep bevoordeelt, […]