30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Is het OK om te snijden op granieten aanrecht?

winkel-tegel

Vraag: Ik ben dol op koken, maar het is vervelend om steeds snijplanken te moeten gebruiken en schoonmaken. Ik denk erover een nieuw stenen aanrecht aan te schaffen en ik heb horen zeggen dat je er direct op kunt snijden zonder krassen op het oppervlak te maken. Is dat waar?

Het antwoord is – het hangt ervan af, en het is nog steeds beter om een snijplank te gebruiken.

Werkbladen van hardsteen, zoals graniet en kwarts, zijn bestand tegen messenwerk in de keuken zonder krassen op te lopen. Als u echter zuur voedsel zoals citrusvruchten snijdt, kan het zuur het oppervlak van het aanrechtblad aantasten, waardoor een doffe plek zichtbaar wordt.

In het algemeen heeft kwarts de grootste weerstand tegen snijden en krassen door de manier waarop het is gemaakt. In tegenstelling tot een massieve stenen plaat, is een kwarts aanrechtblad gemaakt van kleine stukjes steen bij elkaar gehouden door een hars matrix. Het is deze hars dat geeft een kwarts aanrecht is sterkte en duurzaamheid en geeft het net een beetje een voordeel ten opzichte van graniet. In ieder geval moet u ervoor zorgen dat u niet met veel kracht op het aanrecht slaat, want zelfs superstevige oppervlakken zoals kwarts en graniet kunnen afbrokkelen als er genoeg kracht wordt gebruikt.

Zachtere stenen zoals marmer en kalksteen krassen veel gemakkelijker en zijn bijzonder gevoelig voor afbraak te wijten zure voedingsmiddelen of dranken. Er is echter een reden waarom bakkers zo dol zijn op marmer in de keuken. De constante koelte van het oppervlak zorgt ervoor dat boterachtige degen niet te warm worden tijdens het bakken, en het oppervlak is ideaal voor het temperen van chocolade. Marmer is dus zeker nog een steen die het overwegen waard is in uw keuken, op voorwaarde dat u altijd een snijplank gebruikt wanneer u met messen werkt. Of installeer marmer op een klein oppervlak in uw keuken om er te bakken, en gebruik elders een duurzamere steen voor uw andere keukenactiviteiten.

Nu, hier is het ding. Terwijl u kunt rechtstreeks op sommige stenen werkbladen kunt snijden, wilt u dat eigenlijk niet. Steen is niet een goed oppervlak om te snijden op en zal dof zelfs de scherpste mes in het knipperen van een oog. Voor de fervente chef-kok, dit is een grote no-no. Bovendien kunnen krassen en vlekken nog steeds voorkomen, zelfs op een stenen aanrecht dat is verzegeld. Wanneer de voedsel- of vloeistofdeeltjes in deze fijne spleten blijven steken, kunnen schadelijke bacteriën groeien. Dus, wees veilig en slim, en gebruik een snijplank op elk stenen aanrecht dat u installeert. Zo spaart u niet alleen uw werkoppervlak, maar wordt uw keuken ook een veiligere en gezondere plek om te eten.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Zal snijden op graniet krassen?

Het korte antwoord op de vraag is ja. Graniet en kwarts zijn twee uitzonderlijk duurzame steensoorten en zijn zeer goed bestand tegen krassen en andere beschadigingen.

Wat moet je vermijden met granieten aanrechtbladen?

Rock Doctor raadt je aan om het volgende te vermijden op je granieten aanrechtblad:Ammoniak. Bleekmiddel. Azijn. Schoonmaakmiddelen voor voegen. Bad tegel reinigers. Sinaasappel, citroen, of andere citrus schoonmakers. reinigers voor glas. waterstofperoxide.

Kun je op granieten keuken snijden?

Dus terwijl u kunt snijden en hakken direct op uw granieten oppervlak, tenzij u uw mooie Laguiole messen wilt vervangen op een regelmatige basis, uw beste weddenschap is om een snijplank te gebruiken. Het is ook om je dure messen te beschermen en om de verzegeling van je graniet te beschermen tegen zuurarosie.

Zal een mes krassen maken in graniet?

Een mes maakt geen krassen in graniet. Omgekeerd, snij alleen direct op uw granieten aanrechtblad als u uw goede messen wilt ruïneren! Graniet is harder dan de lemmeten van uw messen en deze zullen zeer snel bot worden als u het aanrechtblad als snijoppervlak gebruikt. Snijd en hak altijd op een houten of plastic snijplank.

Kan ik Clorox doekjes gebruiken op graniet?

U moet het gebruik van zuurhoudende schoonmaakmiddelen — op basis van citroen, sinaasappel, azijn of bleekmiddel — op graniet vermijden. Dat betekent dat de Clorox ontsmettingsdoekjes (die citroenzuur bevatten) die het schoonmaken zo gemakkelijk maken, eigenlijk heel slecht zijn voor de verzegeling van uw graniet.

Kan ik een toaster oven op een granieten aanrecht plaatsen?

U kunt zonder problemen gerechten rechtstreeks uit uw oven op het granieten aanrechtblad plaatsen. De hitte van potten en pannen zal geen schade veroorzaken aan een granieten aanrechtblad. Aanrechtbladen van graniet zijn mooi en gaan lang mee, maar dat betekent niet dat ze duur hoeven te zijn.

Kun je Clorox doekjes gebruiken op graniet?

Je moet het gebruik van zuurhoudende schoonmaakmiddelen — op basis van citroen, sinaasappel, azijn of bleekmiddel — op graniet vermijden. Dat betekent dat de Clorox ontsmettingsdoekjes (die citroenzuur bevatten) die het schoonmaken zo gemakkelijk maken, eigenlijk heel slecht zijn voor de verzegeling van uw graniet.

Zal graniet barsten bij het snijden?

Dit zal zeker een klein beginpunt creëren dat zal helpen het graniet te stabiliseren terwijl u er verder aan werkt. Aangezien graniet gevoelig is voor barsten, moet u voorzichtig zijn met het maken van een extra snede om het risico op beschadiging van het aanrecht te verminderen.

Kun je hete pannen op graniet zetten?

Huiseigenaren hoeven zich geen zorgen te maken over beschadiging van hun aanrechtblad bij dagelijks gebruik omdat graniet vrij hittebestendig is. Als u een hete pan op een goed onderhouden granieten plaat zet, zal deze niet barsten of verzwakken. Denk er alleen aan dat het herhaaldelijk plaatsen van een zeer hete pan op dezelfde plaats kan leiden tot verkleuring van het graniet.

Komen er krassen op graniet?

Graniet is sterk en bestand tegen het lemmet van een mes. Na verloop van tijd kunnen er echter krassen op uw aanrechtblad ontstaan die het uiterlijk van de steen dof maken. Uw messen zullen ook spijt krijgen dat u een snijplank heeft overgeslagen. Bescherm uw gezin en zorg voor een veilige keuken door een snijplank te gebruiken.

Kan ik hete pannen op graniet zetten?

Huiseigenaren hoeven zich geen zorgen te maken over het beschadigen van hun aanrechtbladen bij dagelijks gebruik omdat graniet behoorlijk hittebestendig is. Het plaatsen van een hete pan op een goed onderhouden granieten plaat zal er niet toe leiden dat deze barst of verzwakt. Bedenk wel dat het herhaaldelijk plaatsen van een zeer hete pan op dezelfde plek kan leiden tot verkleuring van het graniet.

Kun je Windex gebruiken op graniet?

Omdat granieten aanrechtbladen zijn voorzien van een afdichtingsmiddel om ze glanzend en vlekbestendig te houden, wilt u voorkomen dat u iets gebruikt dat te zuur of basisch is voor het graniet. Veelvuldig gebruik van azijn, Windex of bleekmiddel zal het graniet dof maken en de kit verzwakken. Vermijd het gebruik van schuursponsjes, want graniet kan krassen oplopen.

Kan ik Windex gebruiken op graniet?

Aangezien granieten aanrechtbladen zijn voorzien van een kit om ze glanzend en vlekbestendig te houden, wilt u voorkomen dat u iets gebruikt dat te zuur of basisch is op het graniet. Veelvuldig gebruik van azijn, Windex of bleekmiddel zal het graniet dof maken en de kit verzwakken. Vermijd het gebruik van schuursponsjes, want graniet kan krassen oplopen.

Kan een magnetron op een granieten aanrechtblad staan?

Ja. De warmte stijgt op, aanrechtblad ondervindt geen enkele opwarming.

Zal graniet barsten van de hitte?

De grootste zorg bij hitte en graniet is het barsten. Huiseigenaren hoeven zich geen zorgen te maken over beschadiging van hun aanrechtbladen bij dagelijks gebruik omdat graniet vrij hittebestendig is. Het plaatsen van een hete pan op een goed onderhouden granieten plaat zal niet leiden tot het barsten of verzwakken.

Vorig artikel

Heeft Natasha Romanoff een kind?

Volgend artikel

Is de Ping Of Death Illegaal?

You might be interested in …

Hoe naai je een biaiszoom?

Het afwerken van de ruwe rand van uw zoom zorgt er niet alleen voor dat het er netter en professioneler uitziet, het zorgt ook voor duurzaamheid en helpt uw zoom een langere levensduur te geven. […]

Branden keramische spoelen door?

Goed om je op dit artikel te vinden. Hieronder presenteer ik alles wat u moet weten over hoe lang keramische coils meegaan. Lees ons om meer te weten over de levensduur van keramische coils en […]

Kan je een porseleinen toilet verven?

Kun je een bekraste toiletpot verven? Kies een reparatiekit in een kleur die overeenkomt met de kleur van het toilet. Breng een verf op epoxybasis over de droge epoxyreparatie aan met een penseel als u […]