30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Is lichtgrijs een goede kleur voor de slaapkamer?

Ashley Knierim

Ashley Knierim heeft meer dan tien jaar ervaring in schrijven, redigeren en contentstrategie. Ze heeft functies bekleed bij Time Magazine, AOL en JPMorgan Chase. Ze is ook een liefhebber van woninginrichting en doe-het-zelven die haar vrije tijd doorbrengt met het inrichten (en herinrichten) van haar huis.

  • FACEBOOK
  • PINTEREST
  • EMAILSHARE

Ontwerp: Emily Henderson Design; Foto: Tessa Neustadt

Als het aankomt op het kiezen van een neutrale tint, hoef je het niet alleen bij wit te houden. In feite kan lichtgrijs worden beschouwd als de perfecte neutrale kleur. Het geeft net genoeg kleur om diepte toe te voegen aan elke kamer in je huis, terwijl je ruimte licht en luchtig blijft aanvoelen. Het is de ideale kleur voor iedereen die op zoek is naar een verfijnde en chique tint die veelzijdig genoeg is voor elke inrichtingsstijl.

  • Kleurenfamilie: Grijs
  • Complementaire kleuren: Geen complementaire kleuren
  • Past goed bij: Combineer koel lichtgrijs met blauw en groen; combineer warme lichte grijstinten met diepere oranje en rode tinten
  • Stemming: Helder en kalmerend
  • Waar te gebruiken: Overal in huis, met inbegrip van muren, kasten, en ijdelheid

Van warme tot koele ondertonen, we vroegen ontwerpers om de 12 beste lichtgrijze verfkleuren met u te delen om u te helpen de juiste tint te kiezen voor elke kamer in uw huis.

Benjamin Moore Revere Pewter

Entree geschilderd in Revere Pewter

Volgens Sherri Monte van Elegant Simplicity is Benjamin Moore’s Revere Pewter de perfecte warme grijstint die toch uitgesproken neutraal aanvoelt. “Het is absoluut tijdloos voor elke kamer in je huis,” zegt Monte. “Het is elegant en licht in de lichte ruimtes van uw huis, maar verfijnd en klassiek in de donkere gebieden.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Laat GRIJS een kamer kleiner lijken?

Lichte tinten geven een kamer een ruimtelijk gevoel, dus kies een lichtgrijze verfkleur voor de vier muren. Neem ook soorten met ton-sur-ton patronen of effen, want grote patronen doen een kamer soms kleiner lijken.

Wat is het meest populaire grijs voor een slaapkamer?

“Agreeable Gray SW 7029 is onze populairste grijze verfkleur omdat het de perfecte tint is voor elke woonruimte, of het nu een gezinskamer of slaapkamer is,” zegt Sue Wadden, directeur kleurenmarketing bij Sherwin-Williams.

Welke kleuren passen bij licht GRIJS in de slaapkamer?

Warme grijstinten kunnen worden gecombineerd met tinten roomwit, mosterd of helder geel; lichte grijstinten kunnen worden gecontrasteerd met wintertalingen, blauwen, paars en roze tinten. Het gebruik van kleurcombinaties, zelfs als die gebruikt worden voor accenten of patronen, kan een kamer inspireren of juist behaaglijk maken, ongeacht het tijdstip van de dag.

Welke kleur is niet goed voor de slaapkamer?

De kleur die je nooit in je slaapkamer moet verven: rood Hoewel dit misschien perfect is als je je ‘s ochtends een beetje moe voelt, maakt het het erg moeilijk om een goede nachtrust te krijgen omdat je lichaam en geest op hol slaan, geprikkeld door de intensiteit van de kleur.

Welke kleur laat een kamer groter lijken?

in de design wereld is het algemeen bekend dat lichte verfkleuren een kamer groter en helderder doen lijken. Lichte en heldere muren zijn meer reflecterend, waardoor een ruimte open en luchtig aanvoelt, wat helpt het effect van natuurlijk licht te maximaliseren. Donkere tinten hebben de neiging om licht te absorberen, waardoor kamers kleiner lijken.

Wat voor soort verf gebruik je voor een slaapkamer?

Woonkamer en slaapkamer muren Woonkamers en slaapkamers zijn weinig belastende ruimtes en kunnen elke verf gebruiken die je maar wilt. Omdat deze ruimten vaak erg vergevingsgezind zijn in termen van impact, kunt u desgewenst vlakke of matte verf gebruiken. Toch gaan de meeste huiseigenaren voor satijnen of eierschaal glanzende latexverven in woon- en slaapkamers.

Is grijs een goede feng shui kleur voor de slaapkamer?

In feng shui, is grijs verbonden met het Qian gebied van de bagua, gerelateerd aan behulpzame mensen en reizen. Het is een combinatie van zwart (yin) en wit (yang), dus heeft het een balancerend en sereen effect. Je kunt grijs ook combineren met een andere kleur in je slaapkamer om de intentie van de andere kleur te ondersteunen.

Is donkergrijs goed voor slaapkamer?

De meest trendy neutraal van vandaag, grijs, is perfect voor een slaapkamer. Deze subtiele tint kan zowel warm als koel overkomen en creëert een rustgevende achtergrond in een traditionele, moderne, cottage of elke stijl slaapkamer retraite.

Doet GRIJS een kamer groter lijken?

Koel Grijs. Een goed alternatief voor een witte verfkleur is een licht koel grijs, dat fris en helder kan aanvoelen zonder de grimmigheid van puur wit. Koele kleuren voelen frisser en helderder dan warme, dus het helpt visueel de schijn van meer ruimte te wekken.

Welke kleur is het beste voor een kleine slaapkamer?

Aardetinten en neutralen zijn een veel voorkomende keuze voor kleine slaapkamers. Als u de voorkeur geeft aan zachtere tinten, kunnen grijs, groen of geel een kleine kamer lichter maken. Neutrale tinten kunnen de muur visueel naar de achtergrond doen verdwijnen, waardoor de kamer groter lijkt en meer aandacht wordt besteed aan de accessoires in de kamer.

Moeten slaapkamers licht of donker zijn?

Gebruik een donkere kleur als je slaapkamer niet veel licht krijgt of klein is. Donkere kleuren ogen dramatisch en rijk in kleine slaapkamers. Veel mensen denken dat donkere kleuren een kamer kleiner doen lijken, maar dat is niet zo. Donkere kleuren hebben de neiging om de lijnen van een kamer te verhullen, zodat het in feite een kamer groter kan laten lijken.

Welke afwerking is het beste voor slaapkamermuren?

Eierschaal en parelmoer glans houden ook goed stand in een kinderkamer. Matte of eierschaal glans wordt over het algemeen aanbevolen voor de slaapkamer van een volwassene of een logeerkamer.

Welke kleuren zijn in voor slaapkamers 2021?

De 15 beste slaapkamer kleurenSerene: Lavendel. Warm: Terracotta. Kalm: Leisteenblauw. Stoer: Koningspaars. Luchtig: Crème. Modern: Donkergrijs. Aards: Lichtgroen. Levendig: Mosterd geel.

Wat is de gelukskleur voor de slaapkamer?

Blauw, groen, en groenblauw zijn geweldige kleuren voor slaapkamers. Ze zijn verbonden met het element hout in feng shui, dat staat voor groei, vitaliteit, en een nieuw begin. Dit zijn ook kleuren die we vaak zien in de natuur, planten, de oceaan, en de lucht, dus ze kunnen zeer rustgevend zijn.

Welke kleuren zijn in voor slaapkamers 2021?

De 15 beste slaapkamerkleurenSerene: Lavendel. Warm: Terracotta. Kalm: Leisteenblauw. Stoer: Koningspaars. Luchtig: Crème. Modern: Donkergrijs. Aards: Lichtgroen. Levendig: Mosterd geel.

Vorig artikel

Broos vs breekbaar Wat is het verschil?

Volgend artikel

Aten de holbewoners rauw vlees?

You might be interested in …

Kun je een drone hacken?

Je bent vrij om dit artikel te delen onder de Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Nieuw onderzoek maakt zich zorgen over hoe gemakkelijk hackers de controle over vliegende drones kunnen overnemen en ze zelfs kunnen laten […]

Waarvoor worden sleepringen en borstels gebruikt?

Elke elektrische gadget maakt gebruik van een elektromechanisch apparaat genaamd ‘sleepringen’. Dit apparaat bestaat uit vaste of vloeibare metalen borstels. Beide hebben een rol in de werking van de machines en apparatuur. Alvorens de werking […]