29 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Is Polyaspartic beter dan Epoxy?

Al sinds de bouw van de eerste betonnen vloer, heeft de mensheid gezocht naar een manier om te beschermen en verfraaien van het oppervlak. Epoxy coatings zijn er al enige tijd en zijn populaire beschermers van betonnen vloeren. Vrij nieuw voor de partij, hebben polyurea polyaspartic coatings snel uitgegroeid tot de lievelingen van degenen die willen een snelle droogtijd. Laten we eens kijken elk van deze kanshebbers en zien hoe ze stapelen tegen elkaar.

Epoxy Coatings

Epoxies zijn harspolymeren die zijn samengesteld uit epoxide-eenheden, dat zijn cyclische drie-atomige etherringen die een zuurstofatoom en twee koolstofzijden bevatten. De driehoekige eenheden zijn elektronisch gespannen en zijn daardoor vrij reactief. Gewoonlijk wordt epoxyhars gevormd door de reactie van bisfenol A en epichloorhydrine, maar varianten die populair zijn voor betonvloertoepassingen zijn onder meer novolac en alifatische epoxyharsen. Een typische toepassing bestaat uit een epoxy primer, een gekleurde grondlaag en twee lagen polyurethaan.

Voordelen van Epoxy Coatings:

 • Niet duur
 • Creëert een harde, mooie afwerking
 • U heeft vele afwerkmogelijkheden, inclusief kleur en mix-ins
 • Zeer duurzaam
 • Bestand tegen chemicaliën
 • Goede hechting – komt niet los
 • Lange pot levensduur, waardoor toepassing met een handpistool

Nadelen van Epoxy Coating s :

 • Minder flexibel en minder bestand tegen schuren
 • Kan enigszins moeilijk aan te brengen zijn in warme of koude omstandigheden
 • Heeft een lange droogtijd
 • Heeft potentieel gevaarlijke dampen, hoewel nieuwe formuleringen dit verhelpen
 • Kan niet kleurecht zijn – onderhevig aan verkleuring of vergeling door blootstelling aan UV, hoewel veel formuleringen UV-bescherming bevatten
 • Kan niet worden aangebracht wanneer de temperatuur onder het vriespunt ligt

Polyaspartic Coatings

Polyaspartic-coatings, voor het eerst geïntroduceerd in de jaren 1990, zijn afgeleid van alifatisch polyisocyanaat dat reageert met polyaspartic ester, een diamine. De verbinding staat bekend als een alifatisch polyureum, die sterk verschilt van conventionele polyurea’s en in vele opzichten superieur is. Door de relatieve hoeveelheid van de ester aan te passen, kunnen wetenschappers een verscheidenheid van polyaspartische coatings met verschillende eigenschappen vervaardigen. Voor garagevloertoepassingen is de ester het hoofdbestanddeel, wat resulteert in lage emissies en snelle droging. Bij toepassing op grijze betonvloeren geven polyaspartic vloercoatings een glanzende, bijna waterige tint die klanten kunnen kleuren. Bij sommige toepassingen worden decoratieve chips over de nog natte toplaag uitgestrooid.

Voordelen van Polyaspartic Coatings :

 • Gemakkelijker aan te brengen in een grote variëteit van weers- en temperatuursomstandigheden
 • Harde, gladde afwerking die vlek- en krasbestendig is, goed voor druk belopen ruimtes
 • Helder en niet klevend wanneer droog
 • Snelle droogtijden, uitharding tot volle sterkte in 1/2 tot 1 uur
 • Beschikbare kleuren en decoratieve chips
 • Kleurecht, zelfs bij toepassing op licht vochtig beton
 • Lage VOC’s en geur
 • Lage viscositeit geeft een goed bevochtigingsvermogen op beton, maar vereist een lager percentage vaste stoffen
 • Hoge, controleerbare opbouw van de film
 • Minder kans op luchtbellen door uitgassing

Nadelen van Polyaspartic Coatings :

 • Relatief nieuw product, professionele applicatie aanbevolen
 • Korte potlife vereist gebruik van automatische applicatiepistolen
 • Twee tot drie keer duurder in aanschaf en applicatie
 • Moet hoge vochtuitstoot vermijden bij het aanbrengen
 • De eerste laag moet mogelijk worden verdund voor een betere hechting
 • Is niet zo goed bestand tegen accuzuren
 • Zeer glad wanneer nat, dus een top aggregaat zoals chips aanbevolen

PennCoat Inc. heeft tientallen jaren ervaring in het perfectioneren van epoxy vloeren. Onze epoxy vloeren aannemers zijn hier om de uitstraling van uw bedrijf te transformeren. Neem contact met ons vandaag nog om te leren hoe we kunnen helpen. (888) 600-5220

U kunt ook geïnteresseerd zijn in onderwerpen

Is polyaspartic duurzamer dan epoxy?

Epoxy is zeer duurzaam, maar het is nog steeds kwetsbaar voor slijtage. Polyaspartic, ondertussen, is flexibeler, en zal niet afbrokkelen, krassen of schuren. Het is zeker duurzamer.

Is polyaspartic duurder dan epoxy?

Zoals je zult zien, zijn epoxy vloercoatings veel goedkoper dan polyaspartic coatings. Epoxy’s zijn er al veel langer, terwijl polyaspartics de nieuwkomers zijn.

Hoe lang gaat polyaspartic mee?

Polyaspartics zijn pas een jaar of vijf in gebruik voor decoratief beton. Ze evolueren echter snel voorbij hun gebruik op garagevloeren.

Welke vloerbedekking is beter dan epoxy?

Nieuwere polyurethaan producten presteren beter dan epoxy’s, maar het duurt twee keer zo lang om ze te installeren als andere opties – tot vier dagen om volledig uit te harden – en ze lopen het risico van afbladderen en barsten omdat ze relatief dun moeten worden aangebracht vanwege hun lange uithardingstijd.

Hecht polyaspartic aan epoxy?

Kunnen Polyaspartic Coatings over een Epoxy Coating worden gebruikt? Ja, Polyaspartic coatings vertonen een superieure onderlinge hechting met epoxy coatings. Voor oude epoxy vloercoatings die nog goed hechten aan de ondergrond, kan een installateur een nieuwe polyaspartic top-coat aanbrengen over dat gebied.

Waar zal polyaspartic op hechten?

In welke omgevingen kan Polyaspartic Coatings worden aangebracht? In het algemeen kan voor elk type omgeving waar een harsachtige betonnen vloercoating nodig is, een polyaspartic coatingsysteem worden gebruikt. Dit omvat zwaar verkeer industriële en commerciële vloeren, alsmede residentiële garagevloer coatings.

Is polyaspartic glad?

Hoewel polyaspartic vloeren glad kunnen zijn als ze nat zijn, kunnen anti-slip additieven worden gebruikt om de textuur te verbeteren waardoor de grip toeneemt. Door de duurzaamheid en antislip additieven is polyaspartic uitstekend geschikt voor residentiële vloercoating.

Hoe sterk is polyaspartic?

Polyaspartic coatings beschermen de verf eronder, hebben een treksterkte van 2900 psi, en zijn 3-5 keer harder dan epoxy.

Is polyaspartic een epoxy?

Polyaspartic is een coating en afdichtingsprodukt in dezelfde categorie als epoxy en polyurethaan. De meeste polyaspartics zijn echter niet 100% vast, maar op oplosmiddelbasis.

Hoe dik is polyaspartic?

Afhankelijk van de toepassing varieert de dikte van polyurea-polyaspartic of epoxy meestal tussen . 2 tot 3 mils en 250 mils (1/4 inch) of dikker. Dunnere epoxyvloeren worden meestal gebruikt voor nieuw beton of een beton dat niet veel reparaties nodig heeft.

Wat is beter polyurethaan of polyaspartic?

Polyaspartic vloercoatings bieden een betere slijtage-, chemische- en UV-bestendigheid vergeleken met polyurethaan coatings. Bovendien biedt dit type vloercoating weerstand tegen hot-tire peeling, wat betekent dat gebruikers er met hun auto’s rechtstreeks van buitenaf op kunnen rijden, zelfs als het verzengend heet is.

Is polyaspartic beter dan polyurethaan?

Uithardingstijd: Polyaspartic hardt veel sneller uit dan polyurethaan. Polyurethaan heeft de neiging om 24-48 uur nodig te hebben om uit te harden, terwijl polyaspartic sealers in een paar uur kunnen uitharden. UV-bescherming: In veel gevallen zullen polyaspartic coatings zich beter houden bij blootstelling aan UV dan polyurethaan.

Vergeelt polyaspartic?

Polyaspartic coatings zijn UV stabiel en vergelen niet zo snel (hoewel ze licht zullen vergelen bij langdurige blootstelling aan direct zonlicht. )

Is het moeilijk om een polyaspartic vloerbedekking aan te brengen?

Polyaspartic polyurea coatings zijn al meer dan een decennium op de markt. “Het is niet dat de installatie moeilijk is, het is gewoon dat we willen dat mensen een herhaald proces toepassen,” zegt Flexmar Polyaspartics president Jack Bracco. “Installateurs die epoxy of polyurethaan hebben gebruikt, hebben hun eigen manier om dingen te doen.

Is polyaspartic een urethaan?

Relatief nieuw in de industriële coatings wereld is de polyaspartic technologie, een hybride coating vergelijkbaar met polyurethanen. Innovaties in de technologie hebben van deze coatings een veelzijdigere optie gemaakt in vergelijking met epoxy en urethaan coatingsystemen.

Vorig artikel

Past GRIJS bij donkergroen?

Volgend artikel

Kunnen honden alcohol proeven?

You might be interested in …

Kunnen rauwe aardappelen dodelijk zijn voor honden?

Als uw hond rauwe aardappelen heeft gegeten en een van deze symptomen vertoont, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts. Als er sprake is van braken of diarree, zal uw dierenarts waarschijnlijk medicijnen voorschrijven […]

Is hars goedkoper dan tegels?

Ik ben aan het kiezen tussen twee opties om de oude geplaveide oprit (ongeveer 40 vierkante meter) te vervangen, omdat deze afbrokkelt en er niet echt mooi meer uitziet. Wat zijn de belangrijkste dingen om […]

Is er iets hogers dan een Navy SEAL?

SEAL Team 6, officieel bekend als United States Naval Special Warfare Development Group (DEVGRU), en Delta Force, officieel bekend als 1st Special Forces Operational Detachment-Delta (1st SFOD-D), zijn de meest hoog opgeleide elitetroepen in het […]