30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Is Safari nu beter dan Chrome?

Apple’s Mac-computers en zijn Safari-browser gaan al jaren hand in hand. Het is een solide programma dat perfect is afgestemd op macOS, maar wat als u iets anders wilt? Als je een Android-telefoon hebt, voel je je misschien aangetrokken tot de donkere kant van Chrome. Laten we Safari vs Chrome stapelen in de ultieme browserstrijd en zien welke beter is voor uw behoeften.

We nemen de belangrijkste functies van elke browser door. Per slot van rekening werk je misschien wel uren per dag in een browser, dus wil je de beste kiezen. Klaar om een winnaar te kiezen? Laten we beginnen.

Is het uiterlijk alles?

Safari vs Chrome

We zijn hier niet om te discussiëren over welke browser er beter uitziet, maar met een zorgvuldig ontwerp kom je al een heel eind. In veel opzichten komt deze strijd neer op Apple vs. Google. Puur op basis van het uiterlijk zou je meteen de ene of de andere kant op kunnen kijken.

Neem bijvoorbeeld de organisatie van tabbladen. In Safari vind je een rasterindeling waardoor je op een desktopcomputer elk tabblad binnen een paar seconden kunt vinden. Op een mobiel apparaat verandert Safari de tabbladen echter in een stapel kaarten, waardoor je door een eindeloze lijst moet vegen. Je kunt alleen de bovenkant van elk tabblad zien, wat verwarrend kan zijn als je meerdere tabbladen van één site hebt geopend.

In Chrome zult u snel goede vrienden worden met de tabbladbalk. U kunt zo veel tabbladen blijven toevoegen als u wilt, en ze krimpen om plaats te bieden aan nieuwe vensters. Het is geen slechte instelling totdat u uw tabbladen niet meer kunt lezen. Uiteindelijk bestaan ze uit een websitelogo en een afsluitknop, en moet u ze allemaal doorlopen.

Chrome lijkt geen beslissing te kunnen nemen als het gaat om mobiele tabbladen. Chrome heeft een aantal rasterindelingen gemaakt en u kunt nu nieuwe tabbladen openen in tabbladgroepen. Het idee is om verwante tabbladen samen te voegen, maar het is vooral een gemakkelijke manier om te verdwalen.

Hoe verhouden de functies van Safari en Chrome zich tot elkaar?

Acer Chromebook Spin 514 profiel op tafel

Zoals u misschien al verwachtte, kunt u het beste voor Chrome kiezen als u deel uitmaakt van het ecosysteem van Google. Als u een Chromecast of een aantal Google Nest-apparaten hebt, wordt het veel eenvoudiger om er het maximale uit te halen. Je kunt vrijwel overal in Chrome met de rechtermuisknop klikken en naar de Cast-optie zoeken wanneer je je content ook op tv wilt zetten.

In Chrome is zelfs Google Translate ingebouwd, zodat u buitenlandse webpagina’s binnen enkele seconden kunt vertalen. Er zijn ook duizenden andere extensies die je kunt verkennen, en Chrome heeft zelfs een taakbeheerder aan boord voor het geval je omvangrijke processen moet stoppen.

Safari is echter de koning van de continuïteit. Als je een iPad, iPhone of Mac hebt, kun je gemakkelijk vensters en tabbladen van de ene naar de andere computer overzetten. Het is een makkelijke manier om een artikel mee te nemen als je geen tijd had om het helemaal te lezen. Bovendien kunt u uw andere Apple beveiligingsmaatregelen gebruiken om aankopen te verifiëren. Zodra je in Safari uitcheckt, word je gevraagd om Touch ID of Face ID om je aankoop te beveiligen.

Helaas heeft het tot Safari 14 geduurd voordat Apple eindelijk extensies introduceerde. Je kunt nu Grammarly en een aantal wachtwoordbeheerders aan je browser toevoegen, wat Safari meer in lijn brengt met functies die Chrome al een tijdje heeft.

Safari is ook nog steeds niet beschikbaar buiten de Apple-wereld. Het is echt alleen je beste gok als je all-in bent op iOS en macOS. Als je een Windows-pc of een Android-telefoon hebt, zul je naar Firefox of Chrome moeten kijken voor toegang op al je apparaten. Het is niet bepaald gemakkelijk om de strijd aan te gaan tussen Safari en Chrome als je maar een van de browsers op de helft van je apparaten kunt downloaden.

Welke beveiligings- en privacymaatregelen zijn er?

Safari vs Chrome

Een veilig gevoel online is een belangrijk onderdeel van elke browser, en het is een belangrijk onderdeel van Safari vs Chrome. Beide browsers maken gebruik van Google’s Safe Browsing database om te beschermen tegen phishing en andere malware. Het is een goede manier om te weten dat er iemand op je let terwijl je je dag doorbrengt, zelfs als je uiteindelijk een heleboel gegevens rechtstreeks naar Google stuurt.

Het grootste verschil tussen de browsers zit hem echter in de updatefrequentie. Updates zijn een belangrijke manier om cybercriminelen voor te blijven, en Google Chrome heeft het gemakkelijke voordeel. Safari-updates zijn vaak gekoppeld aan macOS-wijzigingen, maar Chrome kan wijzigingen doorvoeren wanneer dat nodig is. In feite krijgt u waarschijnlijk ongeveer elke twee weken een of andere patch.

Beide browsers blokkeren standaard pop-ups, maar Chrome gaat nog een stap verder om u erop te wijzen wanneer u zich op een onveilige site begeeft. Er wordt een waarschuwing ‘Niet veilig’ weergegeven, evenals een klein pop-upvenster. Safari daarentegen geeft de veiligheid aan met een klein groen slotpictogram.

Hoewel we Google graag punten geven voor veiligheid, is privacy een heel andere zaak. Het bedrijf uit Mountain View zit er niet om verlegen alle gegevens te willen die het in handen kan krijgen, hoewel het meestal dingen weglegt door te proberen uw ervaring te verbeteren. Algemene functies zoals aanbevelingen voor websites en voorspellend zoeken moeten toch ergens vandaan komen, nietwaar?

Apple verzamelt ook allerlei informatie over Safari, zoals namen, locaties en IP-adressen. Het kan deze informatie zo nodig delen, ook al beweert het dat het gecodeerde apparaten niet met de autoriteiten deelt.

Is één browser gemakkelijker in het gebruik?

Google Chrome app op Android TV

Gebruiksgemak in Safari versus Chrome is een vrij subjectief punt, en het hangt waarschijnlijk af van uw andere apparaten. Als u van een iPhone komt, bent u waarschijnlijk gewend aan Safari, terwijl Android-gebruikers zich waarschijnlijk meer op hun gemak voelen in Chrome. Je moet afwegen welk tabblad je het beste kunt gebruiken, maar het is niet moeilijk om tussen de twee in te schakelen.

Een van de grootste nadelen van Safari is dat je niet kunt sleutelen aan de instellingen in de app. Je zult naar de speciale instellingen-app van Apple moeten gaan als je iets wilt veranderen. De instellingen van Chrome staan – net als die van de meeste browsers – in de app, wat het makkelijk maakt als je iets wilt wijzigen.

Safari vs Chrome: Welke browser wint?

Safari vs Chroom

We hebben het hier en daar al laten doorschemeren, maar de winnaar van Safari vs Chrome komt neer op uw behoeften. Als je volledig binnen het ecosysteem van Apple leeft, ben je beter af met Safari. De Handoff-functie is moeilijk te overtreffen, en het is fijn om wat extra beveiliging rond je aankopen te hebben. Als je echter andere Android- of Windows-apparaten in huis hebt, wil je waarschijnlijk Chrome opstarten. Het is de enige manier waarop u nog steeds tabbladen en aanmeldingsgegevens tussen apparaten kunt delen.

Hoewel we Safari en Chrome al uitgebreid hebben besproken, zijn dat niet je enige opties. Als je nog niet overtuigd bent van het een of het ander, dan is het misschien tijd om van browser te veranderen. Er zijn tal van andere browsers om te overwegen, en we zullen een paar favorieten bespreken.

Zijn er goede alternatieven?

Dappere Browser op het computerscherm stockfoto 1

Brave Browser

Een van de nieuwere browsers, Brave Browser, lanceerde in 2016 met tal van functies. Het packs een ingebouwde ad blocker en beschikt over HTTPS zowat overal waar je kijkt. Brave biedt per site instellingen aanpassingen, en je kunt zelfs bijhouden wat je blokkeert. Het beste van alles is misschien wel het feit dat Brave Browser gratis is.

Opera

Opera is een ander goed browser-alternatief, en de berichtenfunctie helpt om uw algehele ervaring op te schonen. Je hoeft niet tussen apps te springen, je opent gewoon een klein berichtenvenster en kunt chats gaande houden terwijl je doorgaat met je dag. Opera heeft ook een ingebouwde ad blocker om alles soepel te laten verlopen en een inbegrepen VPN als je hoopt te kunnen genieten van geo-restricted content.

DuckDuckGo

Als je je zorgen maakt over privacy, is DuckDuckGo een goede optie. Net als Brave vertrouwt het zwaar op HTTPS en biedt het een privé zoekmodus. Het gaat zelfs zo ver dat het elke website die je bezoekt een privacy rating geeft van A tot F. Je kunt niet al je wachtwoorden synchroniseren, maar de sluitknop wist je browse gegevens wat een leuke bonus is.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is beter Safari of Chrome 2020?

Verdict: Safari wint privacy. Google Chrome wint veiligheid (vanwege de frequente updates). Beide apps kunnen veel beter gemaakt worden door AdGuard en ClearVPN te gebruiken.

Is Safari veiliger dan Google?

Veiligheid en privacy: Apple Safari verslaat Google Chrome Als het om veiligheid en privacy gaat, heeft Safari de overhand. Afgezien van het vertrouwde beleid om de gegevens van gebruikers te beschermen, beschikt Safari over een reeks functies om gegevenstrackers te blokkeren.

Moet ik overschakelen op Safari?

Het komt erop neer dat als je veel tabbladen open hebt staan, je waarschijnlijk Safari moet gebruiken. Het zal de tabbladen beter verwerken – maar vergeet niet dat elke browser

Is Safari langzamer dan Chrome?

[A: Apple’s Safari web browser werkt op alle platformen sneller dan Google Chrome. [/color-box]

Wat zijn de nadelen van Safari?

IT bedrijven en ook grote technologie, wil niet zeggen dat alle producten die zij bezitten vrij zijn van bugs en ook technische fouten. Een van de meest besproken dingen, over bugs in Safari Browser, zijn de bugs die Carpet Bombing kunnen veroorzaken.

Verzamelt Safari gegevens?

Safari beperkt de hoeveelheid gegevens die door Apple worden verzameld en gedeeld met derden tot een minimum. Waar mogelijk is de privacybescherming van Safari zo ontworpen dat de gegevens op het apparaat zelf worden verwerkt. Zo maakt ITP bijvoorbeeld gebruik van machine learning om trackinggegevens lokaal te classificeren, zodat de browsegeschiedenis niet naar Apple wordt gestuurd.

Moet ik Safari of Chrome gebruiken op de Mac?

Tussen Safari en Chrome op de Mac, is Safari de duidelijke winnaar. Hier lees je waarom je Google Chrome op de Mac beter niet kunt gebruiken. Safari verslaat Chrome op de Mac omdat het energiezuiniger is, je privacy beter beschermt en naadloos aansluit op het ecosysteem van Apple.

Is Safari de snelste browser?

Safari heeft een razendsnelle JavaScript-engine en is daarmee de snelste browser ter wereld. De browser is speciaal ontwikkeld voor Apple-apparaten, dus hij haalt het maximale uit je batterij en gaat lang mee.

Is Safari beter dan Chrome voor privacy?

Safari gaat zorgvuldiger om met cookies dan Chrome. “Dus of je nu normaal browset of privé browset, Safari heeft duidelijke voordelen boven Chrome. En je kunt het verschil zien in de gegevens die door beide worden verzameld door hun privacylabels te vergelijken.

Is Chrome goed voor Mac?

Chrome blinkt ook uit in multitasking, en het is een van de vriendelijkste browsers om meerdere vensters en lange reeksen tabbladen op intuïtieve manieren te beheren, dus het blijft een sterke keuze voor wie veel organisatie nodig heeft.

Waarom is Safari zo traag?

Het leegmaken van Safari’s cache Net als de meeste webbrowsers bewaart Safari niet alleen een geschiedenis van de pagina’s die je bezoekt, maar ook een deel van hun gegevens. Normaal gesproken hoef je de cache niet handmatig te legen, maar soms wordt Safari’s cache zo groot dat de browser er trager van wordt.

Is de Safari browser veilig?

Als je Safari gebruikt, ben je in veilige handen zolang je een Apple apparaat gebruikt. Maar Safari werkt alleen op Apple-apparaten, terwijl Firefox werkt op Windows, macOS, iOS, Android en Linux. Dus welk besturingssysteem u ook kiest, met Firefox bent u gedekt door onze beveiligings- en privacybescherming. [Dus welk besturingssysteem u ook kiest, met Firefox bent u gedekt door onze beveiligings- en privacybescherming.

Is Safari een veilige browser?

Safari heeft verschillende beveiligingsfuncties, waaronder beveiligingsindicatoren en bescherming tegen malware. Dankzij de geavanceerde beveiligingsfuncties kunt u in Safari veilig surfen. Safari biedt u ook de mogelijkheid om te bepalen welke informatie u online deelt, zodat uw persoonlijke gegevens privé blijven.

Waarom is Safari een goede browser?

Safari is de beste manier om het internet te ervaren op al je Apple apparaten. Hij biedt robuuste aanpassingsopties, krachtige privacybescherming en een batterij met een ongeëvenaarde gebruiksduur – zodat u kunt browsen hoe u wilt, wanneer u wilt. En als het op snelheid aankomt, is het ‘s werelds snelste browser.

Wat is het voordeel van Safari?

Als standaardbrowser van Apple heeft Safari zo zijn voordelen, zoals de ingebouwde functionaliteit om je bladwijzers en browsegeschiedenis op te slaan in iCloud, samen met je gebruikersnamen en wachtwoorden in iCloud Keychain, zodat je gemakkelijk kunt inloggen en je surfgedrag kunt synchroniseren op al je Apple apparaten die aan je iCloud zijn gekoppeld

Vorig artikel

Is Google Keep een samenwerkingsprogramma?

Volgend artikel

Hoe is de bodem nuttig voor ons?

You might be interested in …

Zijn scheuren in de gipsplaten normaal?

De tekenen van funderingsproblemen zijn subtiel op het eerste. Ze beginnen met kleine scheuren in gipsplaten, die veel huiseigenaren proberen op te lappen voordat u belt een Dallas, TX stichting reparatie specialist. Te lang wachten […]

Is 360 graden regenboog mogelijk?

Toen ik een tijdje geleden de krant aan het lezen was, zag ik een verbazingwekkend artikel. Iemand had een foto gemaakt van een 360 graden regenboog. Maar hoe is dat mogelijk. Ik bedoel na breking […]