20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Is Super Sculpey Goed?

Super Sculpey Firm van Polyform is niet de polymeerklei voor iedereen. Ik dacht er zelfs over om er helemaal niets over te schrijven. Toen zag ik enkele van de oogverblindende, verbazingwekkende sculpturen die met dit boetseermiddel zijn gemaakt (zie Alex Nicol’s stuk hieronder!). Zoals de naam al zegt, wordt het voornamelijk gebruikt door beeldhouwers en soms animators of miniatuur kunstenaars. Deze review zal je helpen om te ontdekken of dit de klei voor jou is door snel de bak aanwijzingen, beste werktips, en de verschillen tussen deze klei en Super Sculpey op een rijtje te zetten.

Super Sculpey Firm verpakking foto

Bak instructies en andere nuttige feiten

Tijd in de oven? Bak 15 minuten voor elke 1/4 inch (6mm) dikte van de ongekookte klei. Maak je lagen niet dikker dan 1/2 inch. Dikkere lagen zijn gevoelig voor splijten of scheuren. Lees verder voor tips over hoe u scheuren kunt repareren als u ze krijgt.

Bakken/uitharden temp? 275F (130C)

Kleuren: Komt alleen in donkergrijs

Verpakkingsgrootte: 1 pond.

Hoe duur is het? Het is een middelmatig geprijsde klei in de Polyform lijn. Je kunt het meestal vinden voor ongeveer 62 cent per ons of ongeveer $10 per doos van een pond. Maar ik heb regelmatig uitverkoop op Amazon gezien, dus kijk eerst hier voor Super Sculpey Firm.

Voordelen, nadelen, tips en hints

Super Sculpey Firm vs. Super Sculpey: De belangrijkste verschillen tussen deze klei en Super Sculpey zitten in de kleuren waarin ze geleverd worden en de stevigheid van het materiaal. Dit is een dichtere, hardere klei. En het houdt details nog beter vast. Het is zeer geschikt voor sculpturen die zullen worden geschilderd of in mallen gemaakt. Super Sculpey wordt vaker gebruikt door poppenmakers vanwege de lichte doorschijnendheid.

Voordelen: Het houdt uiterst fijne details vast (zie het beeldhouwwerk van Alex Nicol hierboven) en is vrij stevig en bestand tegen breken en versplinteren als het valt. Het kan ook beter zijn gewicht dragen dan alle andere Sculpey klei, maar als je niet zeker bent of een stukje op zijn plaats blijft tijdens het uitharden, zorg er dan voor dat je het ondersteunt met wat poly fiber vulling of een andere ondersteuning die niet aan de klei blijft kleven zoals papier of karton.

Nadelen: Dit is een uiterst stevige kleiwaarschijnlijk de stijfste in de hele Polyform productlijn. En de manier van verpakken lijkt niet te helpen. Het is gewoon een kartonnen doos. Ik heb me vaak afgevraagd of het niet makkelijker zou zijn om ermee te werken als het in doorzichtig plastic was gewikkeld. Om wat voor reden dan ook, soms is deze klei droog en kruimelig direct uit de doos. Je moet het zeker opnieuw conditioneren. Bewaar een fles klei verzachterolijfolie of minerale olie bij de hand om het werkbaarder te maken.

Zeer beperkte kleuren – Het wordt alleen geleverd in donkergrijs. Je moet het na het bakken verven om meer kleur te krijgen. Echter, de natuurlijke kleur is geweldig als je foto’s maakt, het benadrukt elk klein detail. En beeldhouwers die miniaturen maken waarderen de rustgevende kleur en het gebrek aan reflectiviteit. Maar als u kleur wilt in een klei van professioneel niveau probeer dan Premo of Premo Accents.

Repareren van scheuren – Als je de lagen te dik maakt zal je waarschijnlijk wat barsten krijgen tijdens het bakken. Maakt u zich geen zorgen. Wacht gewoon tot het stuk is afgekoeld. Doe dan een heel klein beetje vloeibare klei in de barst en wacht ongeveer 10 minuten. Dan vul je de scheur op met meer klei, strijk je het glad en bak je het.

Misschien bent u ook geinteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is het verschil tussen Original Sculpey en Super Sculpey?

Sculpey Original klei is er in wit en terra cotta in dozen van 1 pond, 1.75 pond, en 8 pond. Het is zacht en plooibaar om mee te werken en voelt keramisch aan. Super Sculpey is gemaakt voor poppenmakers. Het komt in een paar neutrale en huidskleurige tinten, heeft een semi-translucente afwerking en houdt details goed.

Waar is Super Sculpey het beste voor?

Het is zeer geschikt voor sculpturen die geschilderd worden of in mallen gemaakt worden. Super Sculpey wordt vaker gebruikt door poppenmakers vanwege de lichte doorschijnendheid. Voordelen: Het houdt uiterst fijne details vast (zie het beeldhouwwerk van Alex Nicol hierboven) en is vrij stevig en bestand tegen breken en versplinteren als het valt.

Breekt Super Sculpey gemakkelijk?

Onjuist uitgeharde klei is zeer zwak en broos, en vatbaar voor breken. Bepaalde polymeer klei merken zijn brozer dan andere. Deze omvatten Sculpey Original en Sculpey III. Deze merken zullen zeer gemakkelijk breken, zelfs wanneer zij behoorlijk gebakken zijn.

Welke Sculpey klei is het beste?

Sculpey III is populair om zijn zachtheid, afwerking, en verscheidenheid van levendige kleuren. Sculpey III heeft ouderlijke prijzen gewonnen en is gemakkelijk te bewerken en te gebruiken, waardoor het de perfecte klei is voor zowel kinderen als volwassenen. Eenmaal uitgehard, bakt Sculpey III hard en krijgt het een matte, bisque-achtige afwerking.

Hoe zacht is Super Sculpey?

Super Sculpey® heeft fijne gereedschaps- en detailleringseigenschappen, en “vult” niet op na het bewerken. Blijft zacht tot het gebakken wordt – Droogt niet aan de lucht. Blijft zacht tot het thuis in de oven gebakken wordt. Extra klei kan worden opgeslagen en hergebruikt – droogt niet uit!

Hoe werkt Super Sculpey klei?

var player = new Playerjs({id:"player1", file:"https://www.youtube.com/watch?v=sdx0ysnbhDg", start:207});

Super Sculpey Modeling Clay – Creature Bust met Jake CorrickYouTube | Start tijd – 3:27

Is Super Sculpey giftig?

Het is niet giftig Polymeer klei is niet giftig, dus het is volkomen veilig om te gebruiken rond kinderen en huisdieren.

Wat voor soort klei is Super Sculpey?

polymeer klei
Super Sculpey® is een unieke polymeer klei, geliefd bij kunstenaars, poppenmakers en animatie studio’s over de hele wereld. Het voelt aan als keramiek en maakt het mogelijk om zeer gedetailleerde sculpturen te maken.

Waarom is mijn Sculpey klei gebarsten?

Barsten wordt bijna altijd veroorzaakt door onvoldoende uitharding of door het bakken van een sculptuur met ongelijke dikte. Om er zeker van te zijn dat je werkstuk een consistente dikte heeft, raden wij aan om het “uit te puilen” met folie of een armatuur te maken van Super Sculpey UltraLight™.

Waarom is Sculpey III slecht?

Je wilt de volgende merken polymeerklei vermijden voor het maken van sieraden. Sculpey III: Deze klei is erg zacht, dus het kan kleverig zijn en vingerafdrukken vasthouden. Het heeft de neiging broos te worden na het bakken, vooral wanneer het dun is.

Droogt Super Sculpey uit?

Sculpey is zacht en plooibaar, werkt en voelt als keramische klei, maar zal uitdrogen wanneer het aan de lucht wordt blootgesteld. Super Sculpey is een duurzamere ontwikkeling van de originele Sculpey, en kan worden “gesneden” en gebruikt voor projecten die fijne details vereisen.

Hoe maak je Super Sculpey klaar?

Voor Super Sculpey, voorverwarmen op 275 graden F (135 C). Bak voor 15 minuten per kwart inch van dikte. Bijvoorbeeld, een stuk van 1/2″ dikte moet 30 minuten uitharden. Voor Sculpey III, voorverwarmen op 275 graden F (135 C).

Bevat Sculpey ftalaten?

De Sculpey monsters bevatten elk tussen de 3,5 en 4. 4 procent gemengde ftalaten.

Is verbrand Sculpey giftig?

Sculpey en soortgelijke polymeerklei zijn veilig nadat ze gebakken zijn. Voor diegenen onder u die het gebruiken, wees u ervan bewust dat het giftig is voordat het gebakken wordt en als het aan het bakken is komen er giftige dampen vrij die niet alleen schadelijk kunnen zijn voor u, maar ook voor uw KINDEREN en HUISDIEREN.

Is Super Sculpey goed voor beginners?

Het is een perfect medium voor beginners die hun creatieve kant willen verkennen en hun handen willen gebruiken om geweldige schatten te maken die ze kunnen bewaren.

Vorig artikel

Geldt mijn Verizon-abonnement ook voor Canada?

Volgend artikel

Wat is het verschil tussen laagglanzende en matte verf?

You might be interested in …

Hoe restaureer je een keramische anti-aanbak pan?

Omdat kookgerei met een chemische coating uit de gratie is geraakt, zijn keramische potten en pannen een steeds populairdere keuze voor thuiskoks. Deze bieden een natuurlijker anti-aanbak oppervlak, waarbij de olie langzaam vrijkomt gedurende de […]

Hoeveel donuts eet de gemiddelde persoon?

Ter voorbereiding op National Donut Day op 1 juni heeft Dawn Foods een donut enquête gehouden. De meer dan 25.000 donutwinkels in ons land serveren meer dan 10 miljard donuts per jaar. En de gemiddelde […]