20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Is tandpasta gemaakt in China?

23 mrt. – VRIJDAG 1 juni (HealthDay News) — Amerikaanse gezondheidsfunctionarissen waarschuwden consumenten vrijdag om geen tandpasta te gebruiken die in China is gemaakt, omdat deze vervuild kan zijn met een giftige chemische stof die wordt gebruikt in antivries en als oplosmiddel.

“De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft een importverbod ingesteld op alle tandpasta uit China,” vertelde Deborah M. Autor, directeur van het FDA’s Office of Compliance, Center for Drug Evaluation and Research, aan verslaggevers tijdens een middagbriefing.

“De bedrijven zullen moeten bewijzen dat hun producten geen schadelijke hoeveelheden DEG (diethyleenglycol) bevatten voordat het in de Verenigde Staten wordt toegelaten,” voegde ze eraan toe.

Er zijn geen meldingen van vergiftiging door DEG in tandpasta, zei Autor. “Het agentschap is echter bezorgd over chronische blootstelling aan DEG en blootstelling bij kinderen en personen met nier- of leveraandoeningen,” voegde ze eraan toe.

Het bureau begon zijn onderzoek nadat het had ontdekt dat met DEG verontreinigde tandpasta uit China in Panama was verkocht. Bovendien heeft DEG in verkoudheidsmedicijnen vorig jaar in Panama aan ten minste 51 mensen het leven gekost en 68 anderen ziek gemaakt.

“DEG wordt gebruikt in antivries en als oplosmiddel en het wordt gebruikt als een laag vervangingsmiddel voor glycerine en als verdikkingsmiddel,” zei Autor. “Het hoort niet thuis in tandpasta, zelfs niet in een kleine concentratie.”

Autor zei dat consumenten alle tandpasta die in China is gemaakt moeten weggooien. Maar, voegde ze eraan toe, “geen grote tandpastamerken zijn betrokken bij deze zaak.”

Chinese tandpasta maakt ongeveer 3,3 miljoen dollar uit van de Amerikaanse tandpastamarkt van 2 miljard dollar, zei ze.

De FDA heeft de volgende merken tandpasta uit China geïdentificeerd die DEG bevatten en onder de importwaarschuwing vallen: Cooldent Fluoride; Cooldent Spearmint; Cooldent ICE; Dr. Cool, Everfresh Tandpasta; Superdent Tandpasta; Clean Rite Tandpasta; Oralmax Extreme; Oral Bright Fresh Spearmint Flavor; Bright Max Peppermint Flavor; en ShiR Fresh Mint Fluoride Paste.

De fabrikanten van deze producten zijn Goldcredit International Enterprises Limited; Goldcredit International Trading Company Limited; en Suzhou City Jinmao Daily Chemicals Company Limited, DentaPro, DentaKleen en DentaKleen Junior, aldus Autor.

Deze merken worden meestal verkocht in discount winkels, zei Autor.

De FDA heeft bedorven tandpasta in beslag genomen bij een DollarPlus winkel in Miami, Fla., en bij een Todo, een winkel in Puerto Rico.

“Bovendien hebben FDA-inspecteurs aan de Amerikaanse grens een zending tandpasta geïdentificeerd en aangehouden die ongeveer 3 procent DEG bevatte, en FDA-inspecteurs hebben ook producten gevonden in een distributiecentrum”, aldus Autor.

“FDA blijft dit probleem onderzoeken,” zei Autor. “Als de FDA andere merken tandpastaproducten met DEG identificeert, zal de FDA passende maatregelen nemen, waaronder het toevoegen van producten en hun fabrikanten aan de importwaarschuwing om te voorkomen dat ze de Verenigde Staten binnenkomen.”

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Welke tandpastamerken worden in China gemaakt?

De bedrijven met het grootste marktaandeel in de tandpasta en tandenborstel productie in China industrie zijn onder andere Yunnan Baiyao Group Co. Ltd. , Procter & Gamble (China) Ltd. , Unilever (China) Ltd. , Colgate Palmolive (China) Co. Ltd. en Hawley & Hazel Chemical Co, Ltd.

Wordt er Colgate tandpasta gemaakt in China?

en Colgate-Palmolive Co. respectievelijk. Procter and Gamble zegt op haar website dat de Crest tandpasta in de winkels gemaakt is in Noord-Amerika, niet in China. Colgate-Palmolive zegt op haar site dat Colgate tandpasta veilig is, ongeacht waar het bedrijf het produceert.

Welke tandpasta wordt uit China geïmporteerd?

De FDA heeft de volgende merken tandpasta uit China geïdentificeerd die DEG bevatten en zijn opgenomen in de importwaarschuwing: Cooldent Fluoride; Cooldent Spearmint; Cooldent ICE; Dr.

Is Colgate tandpasta gemaakt in de VS?

Colgate is de grootste tandpastafabrikant, met 36 procent van de Amerikaanse markt in 2006, iets voor Crest, een Procter & Gamble Co. Toen de FDA begin deze maand met haar waarschuwing kwam, zei Crest dat de tandpasta die in de Verenigde Staten wordt verkocht allemaal in Noord-Amerika wordt geproduceerd.

Welke tandpasta is gemaakt in de VS?

Favoriet van het hele gezin: Davids Davids tandpasta is gemaakt in Californië en is de favoriet van ons hele gezin. Dit betekent dat het hele gezin deze tandpasta wil gebruiken. Ik hou van de ingrediënten. Davids tandpasta bevat geen fluoride, geen sulfaten, geen kunstmatige zoetstoffen en geen kleurstoffen. We houden allemaal van de smaak.

Is Crest tandpasta gemaakt in de VS?

Crest producten worden volgens Procter & Gamble in Noord Amerika gemaakt. Hun belangrijkste fabriek is gevestigd in Greensboro, NC.

Welk merk tandpasta wordt gemaakt in de Verenigde Staten?

Crest
Crest is een Amerikaans merk tandpasta en andere producten voor mondhygiëne, gemaakt door de Amerikaanse multinational Procter & Gamble (P&G) en wereldwijd verkocht.

Wordt Sensodyne in de VS gemaakt?

Sensodyne tandpasta Made in USA.

Is Crest tandpasta gemaakt in de VS?

Crest producten worden volgens Procter & Gamble in Noord Amerika gemaakt. Hun belangrijkste fabriek is gevestigd in Greensboro, NC.

Wordt Sensodyne in de VS gemaakt?

Sensodyne Tandpasta Made in USA.

Waar wordt Colgate Total tandpasta gemaakt?

Waar wordt Colgate TotalSF gemaakt? Colgate TotalSF tandpasta’s die in de VS worden verkocht, worden gemaakt in onze belangrijkste productievestiging in Morristown, Tennessee.

Vorig artikel

Wat is de beste manier om houtsnippers behang te verwijderen?

Volgend artikel

Worden zwarte katten gediscrimineerd?

You might be interested in …

Blokkeert DuckDuckGo IP?

Zoeken op het web met DuckDuckGo is volledig anoniem; we verzamelen of delen gewoon nooit enige persoonlijke informatie, in overeenstemming met ons strikte privacybeleid. Zo slaan we bijvoorbeeld geen IP-adressen of andere unieke identificatoren op […]

Hoe ziet lui oog eruit?

Luie ogen ontstaan doordat één of beide ogen geen sterke verbinding met de hersenen kunnen opbouwen. Het treft meestal slechts één oog, en betekent dat het kind minder goed kan zien uit het aangetaste oog […]